طرح جامع تهران (طرح راهبردی-ساختاری توسعه و عمران)
۵- توسعه اقتـصادي و رونـق فعـاليـت شهر تـهران
۱-۵-۲: جايگزيني منابع پايدار درآمد براي تأمين هزينه هاي اداره شهر با کاهش تدريجي سهم درآمد از ساختوساز مسکوني (رويه فروش تراکم قبلي)، بهويژه با رونق اقتصاد شهري در پهنه هاي فعاليت و دستيابي به حداکثر تنوع اقتصادي در اين پهنه ها.
۲-۵-۲: جلوگيري از سوداگري و کسب و کار غيرمولد در مسکن و زمين شهري.
۳-۵-۲: پالايش پهنه هاي فعاليت کنوني و گسترش عرصه هاي فعاليت در محدوده، حريم و مجموعه شهري تهران در چارچوب مقررات و ضوابط ذيربط.
۴-۵-۲: ايجاد مراکز خدماتي – اداري و تجاري با عملکرد جهاني به ويژه در پهنه مرکزي به منظور ايجاد فضاي لازم براي حضور شرکت هاي فراملي و خدمات مولد جهاني و بازاريابي و تخصيص فضا براي جذب بنگاه هاي بين المللي فعال در جهان و بالاخص کشورهاي منطقه، اسلامي، آسيايي و جنوب – جنوب.
۵-۵-۲: تأمين فضاي مورد نياز براي کريدور هاي فناوري (پارک هاي علمي و فناوري و مراکز خدمات کسب و کار با فناوري و مجتمع هاي IT) و استفاده از پهنه هاي داراي مزيت براي تشکيل شاخه هاي تخصصي از بنگاه هاي علمي و پژوهشي.
۶-۵: جايگزيني تدريجي صنايع متوسط و کوچک با فناوري بالا و پاک به جاي صنايع بزرگ آلاينده و انبارهاي موجود با رعايت قوانين و مقررات موجود.
ضوابط کالبدی وسیما ومنظری طرح جامع تهران هرچه خوب هم تنظیم شود در عمل بسیار نامتناسب وناهمگون اجراشده بطور یکه اغتشاش بصری در ان وجه غالب بوده ونشانی ازرسیدن به اهداف طرح را به ذهن متبادر نمیکند
شایسته است از متخصصین وافراد صلاحیتدار بیشتر استفاده شود
مدیریت شهری هم میبایست با انعطاف بیشتری ،کالبد ساختمانی را دوخت ودوز نموده وبه فضای باز شهری هم هویتی مناسب با اقلیم -فرهنگ وتاریخ شهر بدهد