طرح جامع تهران (طرح راهبردی-ساختاری توسعه و عمران)
۸- ايـمن سـازي در برابر سـوانـح طـبيعي (زلزله، سيـل و…)
۱-۸: تسريع در شناسايي مشخصات مكاني و ساز و کارهاي رفتاري گسلهاي اصلي و فرعي شهر تهران و اجراي مقررات ملي ساختمان به منظور ايمنسازي و اعمال ضوابط طراحي و اجراي مربوط به حريم گسلهاي اصلي و فرعي در کليه ساختمانها و تأسيسات زيربنايي و ساير شريانهاي حياتي شهر تهران مطابق با برنامه هاي مصوب.
۲-۸: محدوديت ساختوساز در عرصههايي با شرايط ناپايداري ژئوتكنيكي، مستعد لغزش و شيبهاي بسيار تند بهويژه در ارتفاعات شمالي تهران و اعمال ضوابط و مقررات ساختوساز اصولي و مقاوم در هرگونه ساختوساز شهري در کل پهنه هاي شهر.
۳-۸: تعيين محدوده هاي داراي قابليت سيل خيزي در سيلاب روهاي اصلي شهر و تدوين ضوابط و مقررات ساخت و ساز در انواع کاربري ها با در نظر گرفتن خطر سيل خيزي.
۴-۸: اصلاح و تکميل سيستم زهکشي، جمع آوري و انتقال آب هاي سطحي به منظور افزايش توان عبور آب کانال ها.
۵-۸: پهنه بندي و اجراي طرح مطالعاتي و حفاظتي و هشدار سيل در حوزه آبريز رودخانه هاي مشرف به شهر تهران.
۶-۸: تسريع در تعيين حريم و بستر و آزادسازي بستر و حريم رودخانه ها و مسيل هاي شهر تهران به منظور تأمين گذر جريان هاي حاصل از بارش ها و سيل.
۷-۸: حفاظت از حوضه هاي آبخيز بالادست و تهيه طرح هاي اجرايي آبخيزداري و کنترل سيلاب در ارتفاعات مشرف به تهران.
۸-۸: مطالعات و انجام اقدامات لازم در جهت افزايش نفوذ آب باران در اراضي شهري در نقاط مستعد و مناسب.
ضوابط کالبدی وسیما ومنظری طرح جامع تهران هرچه خوب هم تنظیم شود در عمل بسیار نامتناسب وناهمگون اجراشده بطور یکه اغتشاش بصری در ان وجه غالب بوده ونشانی ازرسیدن به اهداف طرح را به ذهن متبادر نمیکند
شایسته است از متخصصین وافراد صلاحیتدار بیشتر استفاده شود
مدیریت شهری هم میبایست با انعطاف بیشتری ،کالبد ساختمانی را دوخت ودوز نموده وبه فضای باز شهری هم هویتی مناسب با اقلیم -فرهنگ وتاریخ شهر بدهد