طرح جامع تهران (طرح راهبردی-ساختاری توسعه و عمران)
۱۳- احياء و حفاظت فعال از ميراث طبيعي، تاريخي و فرهنگي شهر تهران
۱-۱۳: حفاظت و ساماندهي کوهساران و کوهپايه هاي پيراموني شهر با ايجاد کمربند سبز، تجهيز رود دره ها و هدايت و مداخله در نحوه استفاده از اراضي کوهسار در محدوده و حريم شهر.
۲-۱۳: حفاظت و ساماندهي جريان هاي طبيعي آب (مسيل ها، رودهاي فصلي و آبراهه هاي مهم) در محدوده شهر و ايجاد فضاهاي تفرجي جذاب و با طراوت در حاشيه جريان هاي سطحي آب شهر.
۳-۱۳: حفاظت، توسعه و ساماندهي باغات، مناطق حفاظت شده، پارک هاي جنگلي و شهري (از جمله لويزان، غزال، سرخه حصار، عباس آباد، پرديسان و چيتگر) وپهنه هاي طبيعي – تاريخي بي بي شهربانو و چشمه علي در محدوده و حريم شهر.
۴-۱۳: احيا مراکز و ساماندهي بافت ها و پهنه هاي تاريخي شهري و هسته هاي سکونتي ارگانيک شهر (بافت هاي روستايي ارزشمند) طبق ضوابط مربوط.
۵-۱۳: حفاظت، احياء و ساماندهي آرامستان هاي تاريخي و محلي، مقبره ها و امامزاده ها و محوطه هاي باستاني.
۶-۱۳: ساماندهي، توسعه و تجهيز مساجد به عنوان بارزترين نشانه هويتي در کليه سطوح از مقياس محله تا شهر.
ضوابط کالبدی وسیما ومنظری طرح جامع تهران هرچه خوب هم تنظیم شود در عمل بسیار نامتناسب وناهمگون اجراشده بطور یکه اغتشاش بصری در ان وجه غالب بوده ونشانی ازرسیدن به اهداف طرح را به ذهن متبادر نمیکند
شایسته است از متخصصین وافراد صلاحیتدار بیشتر استفاده شود
مدیریت شهری هم میبایست با انعطاف بیشتری ،کالبد ساختمانی را دوخت ودوز نموده وبه فضای باز شهری هم هویتی مناسب با اقلیم -فرهنگ وتاریخ شهر بدهد