کتاب استخدامی
مقررات شهرداری‌ها و دهیاری‌ها

طرح جامع تهران (طرح راهبردی-ساختاری توسعه و عمران)

برنامه ها و طرح هاي موضعي و موضوعي شهر تهران

برنامه ها و طرح هاي موضعي و موضوعي، سطح ديگري از طرح هاي توسعه شهري تهران و پس از طرح جامع (سطح اول) و تفصيلي (سطح دوم)، به عنوان اسناد پايه اي و مبنا براي ساماندهي توسعه و عمران شهري، برنامه عملياتي (سطح سوم) آن طرح ها است. اين سطح از طرح هاي توسعه شهري، کليه زمينه ها (موضوعات) و محدوده ها (موضع ها)ي نيازمند مطالعه، برنامه ريزي و مداخله هماهنگ را دربرگرفته و به عنوان يکي از دستاوردهاي مطالعات طرح هاي جامع و تفصيلي شهر تهران و منطبق با راهبردها، اهداف و سياست هاي آنها تهيه و طرح هاي اصلي را تکميل و کامل مي کند.

(الف): برنامه ها، طرح ها و مطالعات موضوعي توسعه شهري تهران برنامه و طرح هاي موضوعي توسعه شهري تهران، کليه زمينه هاي نيازمند برنامه ريزي و مداخله هماهنگ در مقياس شهري و فراشهري است که به تفکيک در ۱۸ برنامه و مشتمل بر ۷۸ طرح در پيوست چهارم اين سند ارائه شده است.

(ب) : برنامه ها و طرح هاي موضعي توسعه شهري تهران کليه عرصه ها و محدوده هاي نيازمند توسعه و عمران هماهنگ و برنامه ريزي شده در مقياس فراشهري، شهري، مناطق، نواحي و محلات شهر تهران را در بر مي گيرد که بايستي علاوه بر طرح تفصيلي و در سطحي ديگر و به منظور ساماندهي آنها و در جهت توسعه و عمران شهر، طراحي و اجرا شوند، که عناوين آنها در پيوست چهارم اين سند ارائه شده که دو بخش کلي به قرار زير را دربرمي گيرد:

• برنامه ها و طرح هاي موضعي فرامنطقه اي، شهري و فراشهري توسعه شهري تهران (شامل ۹ برنامه و مشتمل بر ۴۶ طرح و تعدادي ريزطرح)

• طرح ها و پروژه هاي موضعي توسعه شهري در مقياس مناطق، نواحي و محلات شهر تهران ليست نهايي و عناوين طرح هاي موضوع جدول فوق در فرايند بررسي طرح هاي تفصيلي مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، به تصويب کميسيون ماده (۵) شهر تهران خواهد رسيد. حسب مورد و بنا به اهميت طرح، پس از تأييد کميسيون ماده (۵) شهر تهران، طرح هاي مذکور به تصويب نهايي شورايعالي شهرسازي و معماري ايران نيز خواهد رسيد.

(۱): دستگاه هاي اصلي همکار و مرتبط، دستگاه هائي بخشي هستند که حسب مورد، موضوع به آنها مرتبط و در تهيه طرح در کنار دستگاه مسئول تهيه کننده طرح بوده و در تدوين شرح خدمات، انتخاب مشاور و هدايت و راهبري آن تا مرحله تحويل طرح و يا مطالعه با دستگاه تهيه کننده همکاري خواهند کرد.

(۲): منظور از عناوين بکار رفته در ذيل ستون هاي دستگاه تهيه کننده و دستگاه اصلي همکار و مرتبط در شهرداري تهران، معاونت يا سازمان مربوطه و در ساير موارد، دستگاه هاي استاني آنها مي باشد.

(۳): کليه طرح ها و پروژه ها حسب مورد و بنا به ماهيت، حجم، مقياس و موضوع، قبل از ارائه به مرجع نهائي تصويب و در اجراي مقررات مربوطه، در مراجع ذيصلاح ديگر مورد بررسي و تأييد قرار خواهند گرفت.

(۴): هرگونه تغيير در عناوين و دستگاه هاي تهيه کننده و مرتبط، مراجع تصويب نهايي و برنامه زمان بندي و حذف يا اضافه شدن طرح هاي جداول (الف) و (ب) با پيشنهاد نهاد، به تصويب شورايعالي شهرسازي و معماري ايران خواهد رسيد.

(۵): کليد واژه جداول برنامه ها و طرح هاي موضعي و موضوعي:

ش.ع.ش.م = شورايعالي شهرسازي و معماري ايران

س.م.ف.ص.گ = سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري

ش.ع.م.ز = شورايعالي محيط زيست

س.ح.م.ز = سازمان حفاظت محيط زيست

س.پ.غ.ع = سازمان پدافند غيرعامل

س.ن.م.س = سازمان نظام مهندسي ساختمان

س.ب.م.ا = سازمان بهينه سازي مصرف انرژي

ک.م.۵ = کميسيون ماده (۵) شهر تهران

برگهٔ قبلی 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27برگهٔ بعدی

1 دیدگاه

  1. ضوابط کالبدی وسیما ومنظری طرح جامع تهران هرچه خوب هم تنظیم شود در عمل بسیار نامتناسب وناهمگون اجراشده بطور یکه اغتشاش بصری در ان وجه غالب بوده ونشانی ازرسیدن به اهداف طرح را به ذهن متبادر نمیکند
    شایسته است از متخصصین وافراد صلاحیتدار بیشتر استفاده شود
    مدیریت شهری هم میبایست با انعطاف بیشتری ،کالبد ساختمانی را دوخت ودوز نموده وبه فضای باز شهری هم هویتی مناسب با اقلیم -فرهنگ وتاریخ شهر بدهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *