طرح جامع تهران (طرح راهبردی-ساختاری توسعه و عمران)
۱۶- تـأميـن نيـازهـا و سـامـانـدهي خـدمـات شـهري تهـران
۱-۱۶: افزايش سرانه مجموعه خدمات شهري شامل سرانه هاي خدمات آموزشي، درماني و بهداشتي، فرهنگي، مذهبي، ورزشي، گردشگري (تفريحي و پذيرايي) و تأسيسات و تجهيزات شهري با مقياس هاي محله اي، ناحيه اي، منطقه اي و شهري به حدود ۲ برابر (حدود ۱۳ مترمربع، علاوه بر فضاي سبز) تا افق طرح.
۲-۱۶: توزيع متعادل خدمات شهري متناسب با مقياس خدمات در سطح شهر و تأمين حداقل 5 مترمربع سرانه خدماتي در سطوح محلات و نواحي.
۳-۱۶: ساماندهي سلسله مراتبي خدمات شهري، هماهنگ با سلسله مراتب مراکز شهري از مقياس خرد، با عملکرد محلهاي و با محوريت مسجد، تا مقياس هاي ناحيه اي، منطقه اي، شهري و فراشهري.
۴-۱۶: تلاش در زمينه تأمين کاربري هاي خدماتي حتي المقدور به صورت متمرکز با همجواري هاي مناسب در مقياس حداقل يک بلوک براي انواع خدمات در محلات و نواحي.
۵-۱۶: ساماندهي و توسعه فضاهاي آموزش عمومي، فرهنگي، مذهبي، ورزشي و ايجاد مجموعه هاي مناسب به ويژه در کاربري هاي نامتجانس کنوني شامل اراضي رها شده، صنايع مزاحم و انبارهاي متروکه و اراضي ذخيره شهري.
۶-۱۶: ساماندهي و ايجاد پرديس هاي حکومتي و حکمراني محلي و تأسيسات اداري – دولتي و عمومي.
۷-۱۶: ساماندهي و ايجاد مراکز و مجتمع هاي بزرگ ورزشي، بهداشتي و درماني.
۸-۱۶: ساماندهي و جابجائي مراکز آموزش عالي با ايجاد پرديس هاي دانشگاهي و پارک هاي فناوري و پژوهشي – تحقيقاتي.
ضوابط کالبدی وسیما ومنظری طرح جامع تهران هرچه خوب هم تنظیم شود در عمل بسیار نامتناسب وناهمگون اجراشده بطور یکه اغتشاش بصری در ان وجه غالب بوده ونشانی ازرسیدن به اهداف طرح را به ذهن متبادر نمیکند
شایسته است از متخصصین وافراد صلاحیتدار بیشتر استفاده شود
مدیریت شهری هم میبایست با انعطاف بیشتری ،کالبد ساختمانی را دوخت ودوز نموده وبه فضای باز شهری هم هویتی مناسب با اقلیم -فرهنگ وتاریخ شهر بدهد