کتاب استخدامی
مقررات شهرداری‌ها و دهیاری‌ها

طرح جامع تهران (طرح راهبردی-ساختاری توسعه و عمران)

۱۱- بهبود و ارتقاء وضعيت و ساماندهي کالبدي شهر تهران (سازمان فضايي شهر)

۱-۱۱: انسجام بخشي به کالبد شهر در محدوده مصوب آن.

۲-۱۱: محدوديت گسترش سکونت در پهنه غربي شهر (مناطق ۲۱ و ۲۲) به عنوان عرصه تمايز کالبدي تهران از پهنه شهري کرج و ساماندهي عملکرد اين مناطق با غلبه فعاليت هاي مجاز صنعتي پالايش شده، خدمات مولد، سبز و تجاري و گردشگري و فناوري اطلاعات در مقياس منطقه اي، ملي و فراملي.

۳-۱۱: ساماندهي کالبد شهر تهران با اتکاء بر ساختار طبيعي و بسترهاي زيست محيطي آن به ويژه رود دره هاي ارزشمند شهر و تداوم آنها به طرف جنوب به عنوان عناصر و محورهاي بارز براي استخوان بندي شهر.

۴-۱۱: هويت بخشي به کالبد شهر با تأكيد بر هويت محله‌اي و توجه اساسي به ساختار تاريخي به ويژه پهنه ارزشمند مرکزي که متشکل و محصول پيوند و فرايندهاي گسترش سه هسته تاريخي تهران، ري و تجريش است.

۵-۱۱: تعادل بخشي به الگوي استقرار سکونت و فعاليت متناسب با الزامات طبيعي و تاريخي شهر و جلوگيري از گسيختگي و دوگانگي فضايي با پي ريزي ساختار منسجم، توسعه پذير و زيست پذير.

۶-۱۱: ارجحيت منافع عمومي بر منافع خصوصي و تأمين عدالت اجتماعي – فضايي و اولويت به تقويت فضاهاي عمومي در ساماندهي فضايي شهر تهران.

۷-۱۱: پالايش مرکز قديمي تهران و ارتقاء کيفي عملکردي آن براي عملکردهاي فرهنگي، گردشگري و ارتقاء کيفيت کسب و کار و ساماندهي، هدايت و تقويت روند شکل گيري مراکزي مکمل براي مرکز قديمي با عملکردهاي شهري و فراشهري در اطراف پهنه مرکزي تهران.

۸-۱۱: توزيع متعادل خدمات و کاهش تقاضاي سفر با توزيع مرکزيت ها، فعاليت ها و خدمات با عملکردهاي فرامنطقه-اي در شهر.

۹-۱۱: استفاده از اراضي خالي بزرگ و فضاهاي باز باقيمانده شهر و بازيافت اراضي بافت هاي فرسوده و يا با عملکردهاي نامتجانس شهري براي رفع کمبودهاي اساسي شهر در زمينه تکميل زيرساخت هاي شهري و توسعه فضاهاي سبز، عمومي، فرهنگي، خدماتي، فعاليت و گذران اوقات فراغت و تفرج.

برگهٔ قبلی 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27برگهٔ بعدی

1 دیدگاه

  1. ضوابط کالبدی وسیما ومنظری طرح جامع تهران هرچه خوب هم تنظیم شود در عمل بسیار نامتناسب وناهمگون اجراشده بطور یکه اغتشاش بصری در ان وجه غالب بوده ونشانی ازرسیدن به اهداف طرح را به ذهن متبادر نمیکند
    شایسته است از متخصصین وافراد صلاحیتدار بیشتر استفاده شود
    مدیریت شهری هم میبایست با انعطاف بیشتری ،کالبد ساختمانی را دوخت ودوز نموده وبه فضای باز شهری هم هویتی مناسب با اقلیم -فرهنگ وتاریخ شهر بدهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *