فصل پنجم – اقتصادي
انرژيهاي پاك
ماده ۱۳۵-
الف – طرح جامع صيانت از نيروگاههاي هستهاي توسط سازمان انرژي اتمي با همكاري وزارت كشور، وزارت امور خارجه، معاونت و ساير دستگاههاي ذيربط حداكثر تا پايان سال اول برنامه تهيه و به تصويب هيأتوزيران ميرسد.
تبصره – اشخاص حقيقي و حقوقي اعم از دولتي و غيردولتي ملزم به رعايت مفاد طرح جامع موضوع اين ماده ميباشند.
ب – به منظور استفاده صلحآميز از انرژي هستهاي براي توليد برق، دولت در طول برنامه اقدامات زير را انجام دهد:
۱- تدوين برنامه بيست ساله توليد برق از انرژي هستهاي
۲- مكانيابي براي احداث نيروگاههاي هستهاي و توسعه چرخه سوخت هستهاي
۳- استفاده از روشهاي مختلف سرمايهگذاري داخلي و خارجي براي احداث نيروگاههاي هستهاي
۴- همكاري و بهرهگيري از صاحبان دانش فني سازنده نيروگاه هستهاي جهت ساخت نيروگاه در كشور
۵- برنامهريزي براي تأمين سوخت مورد نياز نيروگاههاي هستهاي در داخل كشور
6 – برنامهريزي جهت احداث رآكتورهاي هستهاي تحقيقاتي در كشور در راستاي اهداف صلحآميز هستهاي و به منظور تأمين و تهيه راديوداروها، فعاليتهاي تحقيقاتي و كشاورزي هستهاي
۷- تهيه برنامه جامع اكتشاف اورانيوم و تأمين مواد اوليه سوختهستهاي در داخل كشور
ج – پرداخت حق پرتوكاري و اشعه فقط به كاركنان كاربر دستگاه يا چشمه توليدكننده اشعه، شاغل در معادن و كارخانههاي وابسته به چرخه سوخت و فرآوري اورانيوم كه در معرض مستقيم اشعه و مواد پرتوزا ميباشند، متناسب با دريافت اشعه در دوره اشتغال براساس دستورالعملي كه توسط سازمان انرژي اتمي ايران پيشنهادشده و به تأييد معاونت ميرسد، صورت ميگيرد.
د – سازمان انرژي اتمي موظف است دفن پسماندها را فقط در چهارچوب نظام ايمني هستهاي مصوب هيأتوزيران و مقررات مرتبط انجام دهد.
ماده ۱۳۶- هرگونه احداث مستحدثات جديد، تملك، جابهجايي، صدور سند و تغيير كاربري اراضي در محدوده ايمني نيروگاهها و تأسيسات هستهاي به عنوان سكونتگاه دائم ممنوع است و حقوق صاحبان حق در اراضي و املاك واقع در محدوده مذكور، براساس قانون « نحوه خريد و تملك اراضي و املاك براي اجراي برنامههاي عمومي، عمراني و نظامي دولت» تأمين ميگردد. تملك و تصرف املاك مذكور پس از پرداخت نقدي بهاي آن به مالكان به قيمت كارشناسي امكانپذير است.
تبصره – الزامات، مقررات و مصوبات نظام ايمني هستهاي كشور كه توسط مركز نظام ايمني سازمان انرژي اتمي ايران در زمينه فناوري هستهاي و پرتوي ابلاغ ميشود، براي كليه دستگاههاي اجرائي و اشخاص حقيقي و حقوقي غيردولتي مرتبط، لازمالاجراء است.
ماده ۱۳۷- مقررات مالي، معاملاتي و استخدامي سازمان انرژي اتمي ايران و شركتهاي تابعه و دستگاههاي وابسته در بخش فعاليتهاي تخصصي بدون الزام به رعايت قانون محاسبات عمومي كشور و قانون مديريت خدمات كشوري و ساير قوانين و مقررات عمومي مجري خواهد بود.
مصاديق امور تخصصي و غيرتخصصي و مقررات يادشده حاكم بر امور تخصصي بنا به پيشنهاد سازمان مذكور و تأييد معاونت و معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور به تصويب هيأت وزيران ميرسد.
اجراي مقررات مذكور در سقف اعتبارات مصوب مجاز است.
تبصره – اقداماتي كه در اجراي اين ماده و مواد (۱۳۵) و (۱۳۶) به عمل ميآيد نبايد مغاير با مصوبات شوراي عالي امنيت ملي باشد.
ماده ۱۳۸- كليه سازمانها و شركتهاي مشمول قانون برنامه كه به منظور كاهش انتشار گازهاي آلاينده در چهارچوب ساز و كارهاي بينالمللي موجود، مانند ساز و كار توسعه پاك (CDM)، موفق به اخذ گواهي كاهش انتشار ميشوند، مجاز به واگذاري يا فروش آن طي سالهاي برنامه ميباشند. هفتاد درصد (۷۰%) وجوه حاصله جزء درآمدهاي داخلي شركت ذيربط منظور ميشود و هزينههاي مربوط به اخذ گواهيهاي مزبور از همين محل قابل تأمين و پرداخت خواهد بود. سي درصد (۳۰%) باقيمانده به خزانه كل كشور واريز ميشود.
ماده ۱۳۹- به منظور ايجاد زيرساختهاي توليد تجهيزات نيروگاههاي بادي و خورشيدي و توسعه كاربرد انرژيهاي پاك و افزايش سهم توليد اين نوع انرژيها در سبد توليد انرژي كشور، دولت مجاز است با حمايت از بخشهاي خصوصي و تعاوني از طريق وجوه ادارهشده و يارانه سود تسهيلات، زمينه توليد تا پنج هزار مگاوات انرژي بادي و خورشيدي در طول برنامه متناسب با تحقق توليد را فراهم سازد.
کتابهای استخدامی انتشارات آراه
کتابهای استخدامی سامان سنجش
کتابهای استخدامی از انتشارات معتبر را میتوانید از فروشگاه اینترنتی اداریها تهیه کنید.