آیین نامه اجرایی ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران

تصویب‌نامه شماره ۱۸۸۰۳۱/ت۶۳۴۳۴هـ مورخ ۵/۱۲/۱۴۰۳ هیئت وزیران

آیین نامه اجرایی ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع نحوه افزایش سنوات الزامی بیمه پردازی برای بازنشستگی)

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

سازمان اداری و استخدامی کشور- سازمان برنامه و بودجه کشور

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۱۱/۲۴ به پیشنهاد شماره ۱۵۷۲۷۷ مورخ ۱۴۰۳/۹/۷ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد ماده (۲۹) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳، آیین نامه اجرایی ماده مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین نامه اجرایی ماده (۲۹) قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران

ماده ۱- در این آیین‌نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

۱- قانون: قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳.

۲- صندوق بازنشستگی: صندوق‌های بازنشستگی کشوری لشـکری، سازمان تأمین اجتماعی و سایر سازمان‌ها و صندوق‌های بازنشستگی فعال در قلمرو بیمه‌های اجتماعی کشور

۳- بیمه‌پرداز: شخصی که تحت عناوین بیمه‌پرداز یا کسورپرداز و نظایر آن راساً مشمول مقررات هر یک از صندوق‌های بازنشستگی بوده و با پرداخت مبالغی به عنوان حق بیمه یا کسور بازنشستگی حق استفاده از مزایای بازنشستگی را مطابق قوانین و مقررات صندوق بازنشستگی مربوط دارد.

۴- سابقه بیمه‌پردازی: مدت سنوات بیمه‌پردازی قابل قبول (حسب مورد) برای احراز شرایط بازنشستگی مطابق با قوانین و مقررات صندوق بازنشستگی مربوط.

۵- زمان بازنشستگی: اولین تاریخ احراز شرایط بازنشستگی بیمه‌پرداز، مطابق قوانین و مقررات صندوق مربوط، قبل از لازم‌الاجرا شدن قانون.

۶- سنوات الزامی بیمه‌پردازی برای بازنشستگی: حداقل سابقه بیمه‌پردازی برای احراز شرایط بازنشستگی مطابق با قوانین و مقررات صندوق بازنشستگی مربوط.

ماده ۲- مدت افزایش سابقه بیمه‌پردازی نسبت به زمان احراز شرایط بازنشستگی به شرح جدول زیر می‌باشد:

سابقه بیمه پردازی
در تاریخ لازم‌الاجرا شدن این آیین‌نامه
مدت افزایش به سنوات بیمه پردازی
به ازای هر سال تا زمان احراز شرایط بازنشستگی
بیش از ۲۸ سال تمام
از ۲۵ سال تا ۲۸ سال تمام ۲ ماه
از ۲۰ سال تا ۲۵ سال تمام ۳ ماه
۱۵ سال تا ۲۰ سال تمام ۴ ماه

تبصره ۱- بیمه‌پردازانی که مطابق قوانین، کمتر از (۱۵) سال تمام سابقه بیمه‌پردازی دارند، به سنوات الزامی بیمه‌پردازی آنان برای بازنشستگی پنج سال اضافه می‌شود.

تبصره ۲- در اجرای این ماده، سابقه بیمه‌پردازی کمتر از یک سال، به نسبت مورد محاسبه قرار می‌گیرد.

تبصره ۳- اجرای تمام یا بخشی از این ماده در خصوص افزایش سنوات الزامی بازنشستگی، مشروط بر آن است که سن بیمه‌پرداز در زمان بازنشستگی برای مردان از (۶۲) سال تمام و برای زنان از (۵۵) سال تمام بیشتر نباشد. در هر حال، حداکثر سنوات الزامي بیمه‌پردازی بازنشستگی برای مردان (۳۵) سال و برای زنان (۳۰) سال با لحاظ تبصره‌های ماده (۲۹) قانون خواهد بود.

ماده ۳- بیمه‌پردازان مشمول قانون کار و قانون تأمین اجتماعی در صورت تمایل و با موافقت دستگاه کارفرما می‌توانند مازاد بر سنوات الزامی بیمه‌پردازی مذکور در ماده (۲) این آیین‌نامه نسبت به استمرار اشتغال و ادامه بیمه‌پردازی در سقف مقرر قوانین مربوط، اقدام نمایند.

ماده ۴- شرایط بازنشستگی ایثارگران، معلولان و شاغلین مشاغل سخت و زیان‌آور و دستگاه‌هایی که مطابق قانون از شمول احکام مربوط مستثنی شده‌اند، مشمول قوانین خاص خود بوده و از شمول احکام این آیین نامه خارج می‌باشد.

ماده ۵- ادامه اشتغال و بیمه پردازی اشخاص شاغل در دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶، پس از احراز سنوات الزامی بیمه پردازی برای بازنشستگی، با رضایت بیمه شده و موافقت دستگاه ذی‌ربط، علاوه بر زمان‌های مندرج در جدول ماده (۲) این آیین نامه و تا سقف سن اشتغال مقرر در قوانین مربوط، بلامانع است.

ماده ۶- چنانچه دستگاه‌ها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند، حسب مورد می‌توانند بدون لحاظ افزایش سنوات الزامی موضوع ماده (۲) این آیین‌نامه و مطابق قوانین و مقررات صندوق مربوط، با پیشنهاد بالاترین مقام اجرایی همان دستگاه و موافقت معاون اول رئیس‌جمهور نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام نمایند.

تبصره- به استناد جزه (۲) ماده (۲۹) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳، بار مالی ناشی از اجرای این ماده بر عهده دستگاه ذیربط با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور بوده و به صندوق بازنشستگی مربوط پرداخت می‌گردد.

ماده ۷- بازنشستگی بیمه‌پردازانی که پیش از تکمیل سنوات الزامی مقرر در ماده (۲) این آیین‌نامه متقاضی و حائز شرایط بازنشستگی وفق قوانین و مقررات صندوق مربوط می‌باشند، بلامانع است. حقوق بازنشستگی این افراد متناسب با سنوات مندرج در ماده مذکور (به نسبت سنوات بیمه پردازی آنها به سنوات الزامی بیمه پردازی برای بازنشستگی آنها) برقرار و پرداخت می‌شود.

محمدرضا عارف- معاون اول رئیس جمهور

همچنین ببینید:

3 دیدگاه

  1. نظام تمام تلاشش رومیکنه به مردم بفهماند این سیستم مردم روهرروزبه اشکال مختلف بیچاره ترمیکنه وبجزتغییرنظام راهی برای خلاصی ازبدبختی هاوجودندارد

  2. باسلام.
    قانون بازنشستگی باید دو طرفه باشد .
    از اول قانون بازنشستگی ۳۰ بوده است چرا مستخدم را مجبور به کار اجباری می کنند.
    اگر صندوق ها دچار مشکل مالی هستند باید از مدیران قبلی این سازمان‌ها سوال شود ولیکن کمبود منابع به مستخدم ارتباطی ندارد.
    همچنین راه حل های زیادی در دنیا هست که برای ورود مشاغل جدید به صنعت بیمه وجود دارد که کمبود منابع مالی را جبران می کند

  3. من تعجب می کنم دولتی که عرضه تامین برق را نداره
    به همین خاطر روزها متعدد تمامی ادارات را تعطیل می کنی جز کارمندان بیچاره و حداقل بیگیر شرکت ملی پست ؟؟؟!!!
    و نمی توانه از جوانی کارمندان که انگیزه و توان کافی را برای کار دارند به خاطر عدم تولید برق مورد نیاز استفاده ؟؟؟؟!!!!

    چرا باید کارمندان را تا اوج پیری و ناتوانی در. استخدام دولت نگهدارد و باز نشست نکند ؟؟؟؟!!!

    و همچنین چرا باید یکطرفه و خلاف شرع و عرف قراردادها
    سنوات را بصورت اجباری اضافه کند ؟؟؟!!!
    این یعنی غش در معامله یا بیع و مطابق فرموده پیامبر گرامی اسلام حرام است

    نمی دونم اینها دین و اعتقادات و پایبندی به عهد و وفای بعهد را دارند ؟؟؟؟؟؟!!!!

    اگه اعتقاد دارند پس چرا اجبارا و یکطرفه سنوات را افزایش می دهند ؟؟؟؟!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون در تلگرام