اخبار اداری و استخدامی

گفتگو: ساماندهی و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در دولت چهاردهم به کجا رسید؟

ساماندهی و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در دولت چهاردهم

به گزارش شناسنامه قانون، علاءالدین رفیع‌زاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، در برنامه “صف اول” شبکه خبر در ضمن تشریح برنامه جامع اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم به جزئیاتی از ساماندهی نیروهای شرکتی پرداخت و اعلام کرد: خوشبختانه تمام دستگاه‌ها در حد ۹۰ درصد اطللاعات را ثبت کرده‌اند. ۶۰۰ هزار نفر اطلاعات‌شان وارد این سامانه شده و تا پایان هفته گزارش تفکیکی را جمع‌بندی خواهیم کرد. این اطلاعات در کمیته مطرح و آن‌جا برای گام بعد تصمیم خواهیم گرفت.

در همین ارتباط برنامه تهران ۲۰ ضمن برقراری ارتباط تلفنی، خواستار جزئیات بیشتری از این آمار و تصمیمات دولت از جمله تبدیل وضعیت این نیروها شد که متن کامل گفتگو به شرح زیر است.

مجری: این ۶۰۰ هزار نفر چه کسانی هستند و قرار است به چه نیرویی تبدیل شوند؟ ایا نیروی قراردادی خواهند بود یا نوعی دیگر؟

رفیع‌زاده: طرحی در مجلس دوره قبلی مطرح شد و علیرغم اینکه دولت مخالف بود و مخالفتش هم درست بود به این جهت که طرحی که تهیه شده بود، در اجرا با توجه به محتوای آن ممکن بود مسائلی را برای نظام اداری کشور به وجود بیاورد. در نهایت هم این طرح با رفت و برگشت‌هایی که بین شورای نگهبان و مجلس و مجمع تشخیص انجام گرفت، در نهایت مورد ایراد قرار گرفت.

در دولت چهاردهم بر اساس جلساتی که با کمیسیون اجتماعی و مجلس داشتیم، گزارشی را در دولت مطرح کردم و گفتم برای اینکه این موضوع را به صورت کارشناسی شده و منطقی جلو ببریم لازم است از سه منظر مورد بررسی قرار گیرد.

۱- از حیث کارشناسی و اینکه ابتدا بدانیم نیروهای شرکتی که الان در دستگاه های اجرایی مشغول به کار هستند چند نفر هستند و تحصیلات و سابقه و سن و… آنها چیست تا بتوانیم تصمیم صحیحی بگیریم.
۲- از طرفی بار مالی تصمیمات را پیش‌بینی کنیم که آیا بار مالی دارد یا خیر؛
۳- از نظر حقوقی بررسی کنیم که چه قوانین و مقرراتی برای پیشبرد کار نیاز داریم.

در دولت تصمیم بر آن شد که کمیته‌ای سه نفره متشکل از متولیان سه حوزه بالا یعنی سازمان اداری و استخدامی کشور، سازمان برنامه و بودجه کشور و معاونت حقوقی رییس‌جمهور این موضوع را بررسی کنیم.

در نخستین جلسه این کمیته که حدود ۲ ماه و نیم پیش بود، تصمیم گرفته شد که آمار دقیق نیروهای شرکتی را به همراه جزئیات مربوط از جمله سن و سابقه و تحصیلات را جمع‌آوری کنیم. برای این کار سامانه‌ای طراحی شد تا تمام دستگاه های اجرایی این آمار را وارد کنند. در نهایت، تا الان حدود ۶۰۰ هزار نفر در سامانه ثبت شدند که در حال حاضر در حال تکمیل است.

ما مجدداً مکاتبه ای با دستگاه‌های اجرایی کردیم و تا ۶ بهمن ماه به آنها فرصت دادیم و به تفکیک دستگاه با هر کدام از دستگاه ها مکاتبه ای شده است و آمار نهایی به هر یک اعلام شده تا تأیید نهایی انجام دهند. در عین حال به آنها اعلام شده است که عدم پاسخگویی ظرف این زمان به منزله تأیید از طرف آنهاست.

مجری برنامه: پس الان این عدد حدود ۶۰۰ هزار نفر ناظر به تکمیل اطلاعات است و نه تصمیمی که قرار است تبدیل وضعیت صورت گیرد، درسته؟

رفیع زاده: بله. بعد از تکمیل اطلاعات، مجدد همه این موارد در کمیته سه نفره مطرح می شود. و گام بعدی را بر اساس اطلاعاتی که به دست آمده است، در آن کمیته تصمیم گرفته می شود که آیا دولت جداگانه لایحه بدهد یا خیر. چون بالاخره لازم است در این خصوص برای ساماندهی این عزیزان قانون داشته باشیم.

تلاش بر این است که تا دو هفته آینده مجدداً این کمیته را تشکیل دهیم تا تصمیم بعدی برای گام بعدی گرفته شود.

مجری: ان شاء الله گام بعدی این است که این افراد تبدیل وضعیت بشوند؟

رفیع‌زاده: ببینید، ما دنبال این هستیم که من بعد هم عدالت استخدامی را داشته باشیم، چون که می دانید، افرادی که در قالب نیروهای شرکتی جذب می شوند عمدتاً بدون طی روال قانونی است و معمولاً به صورت توصیه ای جذب شده اند و از طرف دیگر هم شرکت های واسطی وجود دارد که بخشی از پولی که دستگاه های اجرایی تخصیص می‌دهند به این شرکت‌ها داده می‌شود. بنابراین، نیازمند ساماندهی هستیم اما اینکه چه مراحلی را بعد از تکمیل اطلاعات انجام دهیم را لازم است با نگاه کارشناسی و عقلانیت پیش ببریم.

قطعاً تصمیمی گرفته خواهد شد که هم عدالت اجتماعی و هم عدالت در پرداختی که به نوعی به انواع این استخدام ها وصل است، در آن وجود داشته باشد.

مجری: ان شاء الله فرمودید تا دو هفته دیگر اقدام می شود؟

رفیع‌زاده: تا دو هفته دیگر کمیته را تشکیل می دهیم و بعد گام بعدی را مجدداً اعلام می کنیم.

مجری: فقط باید عرض کنم که خیلی از مردم و جمعیت زیادی از مردم درگیر این موضوع هستند و دوستان خوبی هم دارم که خیلی خوب و مرتب و منظم کار خود را انجام می دهد ولی چون شرکتی هست با وجود اینکه همه استاندارد کاری را رعایت می کند، نصف افراد دیگر داره حقوق می گیرد و این اصلا خوب نیست. همچنین بعد از تبدیل وضعیت ایثارگران برای شرکتی ها شکل دیگری پیدا کرد و این ایجاد عدالت خیلی مهم است که کسانی که کار مشابه انجام می دهند، دریافتی مشابه داشته باشند.

رفیع‌زاده: حتماً با این نگاه داریم کار را پیش می بریم. منتها اعتقاد ما بر این است که اگر این بررسی های جزئی کارشناسی را انجام ندهیم، در مرحله اجرا گیر خواهیم کرد. ما اطمینان را می دهیم با نگاه عقلانیت و کارشناسی کار را پیش ببریم و ان شا الله تصمیمی را خواهیم گرفت که به نفع نیروهای زحمت کش شرکتی و در معنای عام کارمندان نظام اداری باشد.

مجری: دعای خیر بسیاری از نیروهای شرکتی پشت سر شما و آقای پزشکیان است که این کار به انجام برسد و ایشان و معاونش که جنابعالی هستید عزمتان جزم است که این کار انجام شود.

99 دیدگاه

  1. سلام بر کلمه پوچ و لی پر ادعا بنام عدالت، همان عدالتی که در طول سال یازده ماه وبیست و نه روز وبیست سه ساعت وپنجاه و نه دقیقه وپنجاه و نه ثانیه در این کشور خواب است، من کارگر باسه فرزند و 19 سال سابقه خدمت مستمر که در سال 1400با مجوز رسمی از وزیر کشور و سازمان استخدامی ازطریق شهرداری برای آزمون استخدامی معرفی ورتبه برتر شهرم شدم اما تبدیل وضعیت نشدم و مدارک هم موجود است، در حال حاضر مبلغ نه میلیون و هفتصد هزار تومان حقوق دریافت می‌کنم و شرایطی بسیار بدتر از مردم غزه دارم، کسی هم جوابگو نیست، مذهبتان را شکر با این عدالت تان، کاش یکی از فرزندان مسئولان بودم،،،،،

  2. دو ماه دارن میگن اطلاعات رو سازمان ها و ادارات ثبت کنند ولی ماه میگه گفتیم وارد کنید وارد سامانه می‌خوام بگم زورشون به ثبت کردن اطلاعات نیروهای قراردادی از سمت سازمان و ادارات نمی رسد بعد می‌خوان اینا تبدیل وضعیت کنند همش دروغ بزرگه دولت به کارگر هست منتظر باشید تا همین کارگرها چه کنند

  3. توصیه که مخصوص از ما بهترونه😏
    با23سال سابقه هنوز شرکتی هستم
    از ما بهترون با یک سال سابقه رسمی می شوند.

  4. یعنی بقیه نیروهایی که با سفارش و پارتی به صورت رسمی جذب شدن رو دولت نمیبینه و نمیتونه کارشناسی کنه فقط شرکتی ها با پارتی جذب شدن؟ واقعا خنده داره برای کار های پیش پا افتاده و سنگین با زحمت زیاد بچه های شرکتی دارن کار میکنن با هزار ی مشکل و پرداختی کم خیلی تعجب میکنم که چطور حاضر نیستن کاری که این بچه ها میکنن رو بفهمن لااقل یه امنیت شغلی بهشون بدن

  5. چرا باید دولت اینقدر اندازه خودش رابزرگ کنه
    وازبیت المال به نیروهای شرکتی بده.نیرویی که
    بعد ازاستخدام بازدهی ش نصف میشه.؟

    1. شما میدانید حقوق من نیروی شرکتی با سنوات ۲۵ سال به اندازه یک سوم نیروی رسمی با سابقه ۴سال با کار یکسان ،چقدر اختلاف داره ،،آیا این نوع پرداختی، عدالت برقرار شده ،،چرا !؟

    2. مگه همین الان نیروهای شرکتی رو بکار نگرفته و حقوقشون رو غیرمستقیم نمیده ؟ پول مفت هم نمیخاد بده نیرو داره براش کار میکنه و مزد کارش رو میگیره . تو فک کنم از شرکت های واسطه چیزی گیرت میاد

    3. باسلام جواب اون شخصی که میگه دولت بزرگ بشه که از بیت المال حرف میزنه خودش یکی ازا ون حق خور های پیمانکار ه که ناشش اجرو میشه وگرنه تور چه به بیت‌المال

      1. این آقای رفیع زاده فقط حرف میزنه که فقط این شرکتی های بیچاره رو که از همه نظر حقشون ضایع میشه دلخوش کنه والا مرد عمل نبوده ونیست.

    4. شما نفست از جای گرم درمیاد دوست عزیز.
      چرا باید حق افرادی که از طریق آزمون وارد میشن و زیر یک سقف با اسخدامی ها کار میکنن حقشان به جیب شرکت ها بره.
      از طرفی طوری با شرکتی ها برخورد میکنن که برده داری رو جلدی چشمانت تجلی میکنن. مگر اسلام و رهبر عدالت و برابری رو سر لوحه قرار نداده .

  6. یک فکر به حال حقوق نیروهای تازه استخدام بکنید اینقدر اختلاف حقوق نیروهای تازه کار با نیروهای باسابقه زیاد هست نگو نپرس

  7. باید دید چه کسانی شامل این طرح میشن مثلا صنایع ملی مس ایران میگه ما دولتی نیستیم و این طرح شامل ما نمیشه ماکه پیمانکار شرکت مس هستیم میگن ما خصوصی هستیم و این طرح شامل ما نمیشه. این طرح باید جوری باشه که شامل تمام ارگانها باشه نه فقط اورگانهایی که خودشون میخوان. الان میدونید چند هزارنفر شرکت مس داخل پیمانکاری کار میکنن که منتظر هستن این طرح اجرا بشه. البته دولت هم باید اسم شرکت‌هایی که مشخصات نیروها شو داخل سایت ثبت داده اعلام کنه تا مردم بدونن که چه شرکت‌هایی هستن لطفا پیام مارو به مسولین برسانید

  8. ما در شهرداری اردبیل به صورت حجمی کار مکنیم من الآن ۱۸سال در شهرداری به صورت حجمی کار مکنیم حقوق ۱۳ میلیون میرسه خرج زندگی کفاف نمی دهد الان انهای که قراداد ی هستن واسه شهرداری کار مکنن ۲۷ میلیون حقوق دریافت میکنند الان اطلاعا ت مارا به هیچ اورکانی نمی‌دهند

  9. سلام وعرض ارادت الاهی خیر از عمرتان ببینیدکه برای حق مظلوم قدم گذاشتین دعای ملیونها نفر نیروهای شرکتی بدرقه راهتان باد خداوند در دنیا واخرت دستگیر اخرتتان کند که چه بسا از هر ادمی بماند همین نام نیکو وکار ارزشمند وعدالتی که سالها زیر دست وپای ظالمان گم شده بود رو شما زنده کردین درود به شرف تک تک شما
    کاری از دستمان بر نمی اید جز این که دعایتان کنیم در نمازهای شبانه مان واشکی که به یاری شما به شوق تبدیل خواهد شد 🙏❤

  10. این طرح ساماندهی کارکنان شرکتی وحجمی بزرگ ترین ضربه به پیکر نظام اداری فاسد در ایران خواهد بود چون با سیل عظیم کارگران شرکتی و حجمی که با رابطه بازی و توصیه نمایندگان وارد ادارات شده اند…هرگونه استخدام وجذب در دستگاه‌های اجرایی باید از مسیر آزمون استخدامی وگزینش شایسته سالاری و مصاحبه باشد”

  11. این طرح ساماندهی کارکنان شرکتی وحجمی بزرگ ترین ضربه به پیکر نظام اداری فاسد در ایران خواهد بود چون با سیل عظیم کارگران شرکتی و حجمی که با رابطه بازی و توصیه نمایندگان وارد ادارات شده اند…هرگونه استخدام وجذب در دستگاه‌های اجرایی باید از مسیر آزمون استخدامی وگزینش شایسته سالاری و مصاحبه باشد”