اخبار اداری و استخدامی

تشریح چگونگی افزایش سن و سابقه بازنشستگی در برنامه هفتم+ چند مثال

تشریح چگونگی افزایش سن و سابقه بازنشستگی در برنامه هفتم+ چند مثال

شناسنامه قانون- سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ساز و کار تغییر سن بازنشستگی را تشریح کرد.

به گزارش شناسنامه قانون، محسن زنگنه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره سازوکار تعیین سن بازنشستگی شاغلان کشور، گفت: یکی از مشکلات اساسی اقتصاد کلان کشور ناترازی صندوق‌های بازنشستگی است و بخش زیادی از مشکلات امروز بازنشستگان نیز به جهت مشکلاتی است که در صندوق‌های بازنشستگی وجود دارد.

نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت در برنامه هفتم به جهت اهمیت این موضوع، فصلی را به صندوق‌های بازنشستگی اختصاص داد؛ در این فصل چند اصلاح برای ترمیم صندوق‌ها درنظر گرفته شده است، به طور مثال برخی صندوق‌ها در هم ادغام یا حذف شوند یا صندوق‌ها به جای بنگاهداری به سمت سهامداری حرکت کنند البته برخی از اصلاحات مدیریتی نیز از سوی مجلس اضافه شد به این معناکه افرادی که تمایل دارند در شرکت‌های تابعه مدیرعامل شوند باید برخی ویژگی‌ها را داشته باشند.

وی اضافه کرد: در لایحه قانون برنامه هفتم توسعه در حوزه صندوق‌های بازنشستگی اصلاحات سنجه‌ای نیز وجود داشت که ما اکثر این بحثها را در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم به نفع بازنشستگان و کارمندان حذف کردیم.

زنگنه افزود: یکی از اصلاح سنجه‌ای مربوط به افزایش سن بازنشستگی بود که با توجه به افزایش سن امید به زندگی و اختلاف این سن با سن بازنشستگی که حدود ۳۰ سال می‌شود کمیسیون تلفیق آن را منطقی دانست و به صورت پلکانی موافقت کرد براساس این مصوبه، افرادی که بین ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آن‌ها برای بازنشستگی اضافه نمی‌شود، افرادی که بین ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به ازای هر سال مانده خدمتشان ۲ ماه اضافه می‌شود.

زنگنه ادامه داد: همچنین افرادی که بین ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه، بیمه‌پردازانی که بین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه و افرادی که کمتر از ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می‌شود.

وی با ذکر مثالی به تشریح مصوبه فوق پرداخت و بیان کرد: اگر فردی اکنون ۱۰ سال سابقه خدمت دارد، باید ۱۰۰ ماه اضافه‌تر خدمت کند و فردی که در سال نخست خدمت به سر می‌برد باید حدود ۱۵۰ ماه یعنی حدود ۱۲.۵ سال علاوه بر ۳۰ سال، خدمت کند که نهایتا ۴۲.۵ سال سن اشتغال می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: البته این مصوبه یک محدودیتی نیز مبنی بر سن ۶۲ سال برای آقایان و ۵۵ برای خانم‌ها دارد به این معنا که اگر مردان و زنان به این سن برسند از شمول این قانون مستثنی می‌شوند به این معناکه اگر فردی(مرد)۳۵ سال خدمت کرده اما سن وی به ۶۲ رسیده، نیازی نیست که خدمت خود را ادامه دهد.

وی درباره نحوه تعین حقوق افراد براساس مصوبه جدید، گفت: پیش از این افراد ۳۰ سال حق بیمه پرداخت می‌کردند و ۳۰ روز حقوق دریافت می‌کردند اما براساس مصوبه جدید سازمان تامین اجتماعی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فرمول محاسبه را تعیین می‌کنند البته از آنجاکه تا ۲ سال اتفاقی نمی‌افتد لذا دولت زمان دارد طی یک سال نخست برنامه آئین‌نامه‌های مربوط یا در صورت لزوم اصلاح قانون را به مجلس ارائه کند.

این نماینده مردم در پاسخ به این پرسش که سن بازنشستگی مشاغل سخت چه تغییری می‌کند؟ گفت: مشاغل سخت و زیان‌آور و ایثارگران مشمول قوانین خاص خود هستند، البته این موضوع به این معنا نیست که سن بازنشستگی آن‌ها افزایش پیدا نمی‌کند بلکه به این معنا است که اگر قرار است افزایشی پیدا کند و منوط به قانون برنامه هفتم شود باید براساس قوانین خود آن ها باشد.

سخنگوی کمیسیون برنامه هفتم توسعه افزود: افرادی که باید امسال بازنشسته می‌شدند تغییری در شرایط آن‌ها ایجاد نمی‌شود در واقع افرادی که تا سال ۱۴۰۴ قرار است، بازنشسته شوند تغییر نمی‌کنند اما شرایط افرادی که سال بازنشستگی آن‌ها از ۱۴۰۵ به بعد است، تغییر می‌کنند به طور مثال افرادی که سال بازنشستگی آنها ۱۴۰۵ باشد باید ۲ ماه بیشتر خدمت کنند.

77 دیدگاه

  1. سلام انصاف نیست کسی که ۲۵ سال بیمه پردازی داره در عوض اینکه سن بازنشستگی را بیارن پایین تا افراد جوان و با نشاط برن سر کار بر عکس عمل کردن البته اونا فکر خودشان هستن چون میخان بیشتر در رأس کار باشن تا بتونن بیشتر تخلف و …کنن شورای نگهبان تو را خدا امید ما کارگران و بیمه پردازان اختیاری تامین اجتماعی را نا امید نکنید دیگه به آخر خط می‌رسیم با این شرایط که گذاشتن.

  2. خدا قوت و دست مریضات میگم خدمت همه خادمان دولت نه مردم چون هرچی که مصوب میکنن دردی از مردم دعوا نمیکنه و فقط و فقط به نفع دولت هست

  3. واقعا جای تشکر داره از نمایندگان محترم هر بلایی سر شاغلین خواستند در آوردند حقوق خودشان که حداقل نیم میلیارد تومان هست -بازنشستگان که 7500000 -خیانت به اشتغال کشور و جوانگراای در کشورهای اروپایی بود اعتراضات شکل می گرفت

  4. متاسفانه اینگونه مصوبات در مجلس بدون مطالعه وملاحظه مشکلات آن به رای گذاشته می‌شود
    آیا کسی که ۶۲ سال سن دارد بازدهی وکارایی یک فرد ۳۰ ساله را دارد.
    برای رفع مشکل سازمان بازنشستگی باید به بدنبال راهکار های دیگر بود
    متاسفانه وقتی انتخاب قانون‌گذار غیر متخصص رخ می‌دهد نباید بیش از این توقع داشت

  5. واقعا متاسفم برای این تصمیم گیری های بدون پایه و اساس که چیزی جز هرج و مرج و بلاتکلیفی و ستم به مردم نیست واقعا به عنوان یک کارمند دیده ام اکثر افرادی که واقعا کار می کنند و زحمت می کشند دوست دارند زودتر بازنشسته شوند از فرط خستگی و افراد از زیر کار دررو و راحت طلب که کارهای ساده ای دارند متقاضی ماندن و ادامه دادن… کمک به صندوق ها می توانست با سرمایه گزاری با استفاده از کسوراتی که از حقوق کارمند گرفته می شود صورت گیرد و مبالغ را با سرمایه گزاری های هوشمنده چندین برابر کنند البته اگر دست اختلاس گران کوتاه شود

  6. واقعا انسان می ماند اینان نمایندگان ملت هستند یا نمایندگان صندوق های بازنشستگی، در کشوری که نیروی انسانی جوان بیکار دارد، چه معنا دارد که سن بازنشستگی ۴۲٫۵ سال شود‌ اینان برای به تعویق انداختن ورشکستگی صندوق ها نسخه ای پیچیده اند که اول نارضایتی عمومی در پی دارد و ثانیا صندوق ها را بدتر ورشکسته می کند. به جای این کار افراد لایق و پاکدست و کاربلد را بر صدر امور بگذارید نه پخمگان ناکارآمد و فاسد

  7. حتما بعد فرمول پرداخت مبلغ بازنسشتگی رو اینجوری اصلاح می کنند سابقه کار تقسیم بر 42.5 ضربدر 30 یعنی کسی که 30 سال خدمت کند و 62 ساله شود 21 روز حقوق می گیرد .

  8. سلام
    برای کسانیکه انتقال سوابق بیمه روستایی رابه صندوق تأمین اجتماعی انجام داده اند
    ولی مابه‌التفاوت آن را به صورت اقساطی(به مدت سی ماهه) پرداخت می‌کنند
    این سوابق انتقالی، فعلأ روی سیستم صندوق تأمین اجتماعی
    اعمال نشده است
    سوابق هردو صندوق چگونه محاسبه می شود که مشمول این قانون بشود
    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون در تلگرام