تشریح چگونگی افزایش سن و سابقه بازنشستگی در برنامه هفتم+ چند مثال
تشریح چگونگی افزایش سن و سابقه بازنشستگی در برنامه هفتم+ چند مثال
شناسنامه قانون- سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ساز و کار تغییر سن بازنشستگی را تشریح کرد.
به گزارش شناسنامه قانون، محسن زنگنه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره سازوکار تعیین سن بازنشستگی شاغلان کشور، گفت: یکی از مشکلات اساسی اقتصاد کلان کشور ناترازی صندوقهای بازنشستگی است و بخش زیادی از مشکلات امروز بازنشستگان نیز به جهت مشکلاتی است که در صندوقهای بازنشستگی وجود دارد.
نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت در برنامه هفتم به جهت اهمیت این موضوع، فصلی را به صندوقهای بازنشستگی اختصاص داد؛ در این فصل چند اصلاح برای ترمیم صندوقها درنظر گرفته شده است، به طور مثال برخی صندوقها در هم ادغام یا حذف شوند یا صندوقها به جای بنگاهداری به سمت سهامداری حرکت کنند البته برخی از اصلاحات مدیریتی نیز از سوی مجلس اضافه شد به این معناکه افرادی که تمایل دارند در شرکتهای تابعه مدیرعامل شوند باید برخی ویژگیها را داشته باشند.
وی اضافه کرد: در لایحه قانون برنامه هفتم توسعه در حوزه صندوقهای بازنشستگی اصلاحات سنجهای نیز وجود داشت که ما اکثر این بحثها را در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم به نفع بازنشستگان و کارمندان حذف کردیم.
زنگنه افزود: یکی از اصلاح سنجهای مربوط به افزایش سن بازنشستگی بود که با توجه به افزایش سن امید به زندگی و اختلاف این سن با سن بازنشستگی که حدود ۳۰ سال میشود کمیسیون تلفیق آن را منطقی دانست و به صورت پلکانی موافقت کرد براساس این مصوبه، افرادی که بین ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمیشود، افرادی که بین ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به ازای هر سال مانده خدمتشان ۲ ماه اضافه میشود.
زنگنه ادامه داد: همچنین افرادی که بین ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه، بیمهپردازانی که بین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه و افرادی که کمتر از ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه میشود.
وی با ذکر مثالی به تشریح مصوبه فوق پرداخت و بیان کرد: اگر فردی اکنون ۱۰ سال سابقه خدمت دارد، باید ۱۰۰ ماه اضافهتر خدمت کند و فردی که در سال نخست خدمت به سر میبرد باید حدود ۱۵۰ ماه یعنی حدود ۱۲.۵ سال علاوه بر ۳۰ سال، خدمت کند که نهایتا ۴۲.۵ سال سن اشتغال میشود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: البته این مصوبه یک محدودیتی نیز مبنی بر سن ۶۲ سال برای آقایان و ۵۵ برای خانمها دارد به این معنا که اگر مردان و زنان به این سن برسند از شمول این قانون مستثنی میشوند به این معناکه اگر فردی(مرد)۳۵ سال خدمت کرده اما سن وی به ۶۲ رسیده، نیازی نیست که خدمت خود را ادامه دهد.
وی درباره نحوه تعین حقوق افراد براساس مصوبه جدید، گفت: پیش از این افراد ۳۰ سال حق بیمه پرداخت میکردند و ۳۰ روز حقوق دریافت میکردند اما براساس مصوبه جدید سازمان تامین اجتماعی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فرمول محاسبه را تعیین میکنند البته از آنجاکه تا ۲ سال اتفاقی نمیافتد لذا دولت زمان دارد طی یک سال نخست برنامه آئیننامههای مربوط یا در صورت لزوم اصلاح قانون را به مجلس ارائه کند.
این نماینده مردم در پاسخ به این پرسش که سن بازنشستگی مشاغل سخت چه تغییری میکند؟ گفت: مشاغل سخت و زیانآور و ایثارگران مشمول قوانین خاص خود هستند، البته این موضوع به این معنا نیست که سن بازنشستگی آنها افزایش پیدا نمیکند بلکه به این معنا است که اگر قرار است افزایشی پیدا کند و منوط به قانون برنامه هفتم شود باید براساس قوانین خود آن ها باشد.
سخنگوی کمیسیون برنامه هفتم توسعه افزود: افرادی که باید امسال بازنشسته میشدند تغییری در شرایط آنها ایجاد نمیشود در واقع افرادی که تا سال ۱۴۰۴ قرار است، بازنشسته شوند تغییر نمیکنند اما شرایط افرادی که سال بازنشستگی آنها از ۱۴۰۵ به بعد است، تغییر میکنند به طور مثال افرادی که سال بازنشستگی آنها ۱۴۰۵ باشد باید ۲ ماه بیشتر خدمت کنند.
متاسفم برای این نمایندگان
کارمندان گرامی یک نفر که دست به قلم خوب دارد
لطفاً یک کارزار راه بندازید برای اعتراض به این رأی
سلام مسئول ناترازی صندوق ها معلوم است که چه کسانی هستند،مردم عادی نیستند،کسانی هستند که وصل قدرت هستند،یا الان هم در بدنه هستند،یاهر بلایی که در دوران مسیولین سرصندوق ها آورده اند الان آزاد در جامعه می گردند،چرا نسلی که هیچ نقشی در ناترازی صندوق نداشته باید تاوان مسولان ناپاک وناکارآمد را بدهد،
رضا
جور صندوق های خالی که با هزاران ترفند در دولتهای مختلف به اشکال گوناگون تخلیه شده رو الان باید کارمندان بی نوا بکشند اگر مدیریت صحیحی میبود میبایست الان یه پشتوانه قوی مثه دیگر کشورها برای بازنشسته میبود نه مثل ما که هیچ امیدی و خیری از این صندوقها نداشته و نداریم
با سلام متاسفانه دولت معضلات عدم کارایی مدیریت در صندوق های بازنشتگی را به دوش کارگران و کارمندان انداخته و در نظر دارد برداشتهای ناشیانه و بدون دلیل اختلاس بعضی از،مدیران و….. را به دوش مردم و با دست پینه بسته کارگران و روان مجروح کارمندان جبران نماید . بدیهی است در صورت تصویب این طرح کارایی واحدها کار و ادارات از محدوده ناقص فعلی تنزل بیشتری خواهد داشت و زیان ناشی از،این مصوبه بسیار بیشتر از منافع آن جهت کشور خواهد بود
واقعا که ، اصلا به فکر کارکنان و ملت نیستند . حماقت تا کی و کجا ؟ چرا ابلهانه تصمیم می گیرید نه کارشناسانه . چه احمقی به شما اجازه داده تا برای کارمندان بیچاره تصمیم بگیرید .چرا تا کجا دولت ” بکش” و مجلس بيخود. به فکر سلامتی کارکنان نیستید ؟ به فکر آسیب های اجتماعی فرزندان آنها نیستید ؟ کانون خانواده که اولین عامل کنترل افراد از ورود به بزه کاری است برایتان مهمنیست . شرایط بازنشستگی کارمندان مرد و زن رو سخت تر کردید بجای ایجاد انگیزه بجای تسهیل در امور و رفاه دنبال بدبختی خانواده ها هستید با این شرایط، کارمند زن که بعد از ۲۰ و ۲۵ سال دیگر قادر به ادامه خدمت نیست و بدنبال بازنشستگی هست رو بیشتر از گذشته نا امیدتر کردید زن کارمند که در فکر بازنشستگی و سلامت فکر و جسم بود رو با این قوانین مزخرف به قعر بدبختی می کشانید بجای اینکه بانوان شاغل را زودتر از موعد با ۲۰ سال سنوات خدمت و بدون سنوات ارفاقی بازنشسته کنید به ماندگاری ایشان در ادارات دولتی( با تایم مزخرف اداری و بدون در نظر گرفتن امور فرزند پروری ، همسر داری ، امور خانه و کمک به آموزش فرزندان ، تقویت کانون خانواده ، تربیت بهتر فرزندان و…) و به مجبور ساختن ایشان به اشتغال بیشتر اقدام می کنید ، این نهایت پست فطرتی است ، برای بانوان محترم شاغلی که ۲۰وسال سابقه خدمت دارند و متقاضی بازنشستگی هستند ( و نه مشمول مشاغل سخت هستند و نه از مقررات ایثارگران بهره مند هستند و نه می توانند با شرایط قانون کار بازنشسته شوند ) آیا فکری کرده اید ، آیا وضعیت ایشان و درخواست آنها را درک می کنید یا فقط قوم علافید و با مشکلات جامعه و آسیب های اجتماعی منفعلانه برخورد می کنید . می خواستم بیشتر بنویسم اما شرایط اقتضا نمی کند اینها شاید یک صدم احساس نفرتی باشد که یک زن شاغل مستاصل و بدون چاره که دنبال بازنشستگی است و قوانین مصوب شما این اجازه را به او نمیدهد . خداوند شما را لعنت کند و در جایگاه میزان و عدل و در بارگاه صراط شما را بعنوان مسئول مورد بازخواست قرار دهد .
این قانون برای افرادی که یک عمر خوردن و خوابیدن و کار نکردن و اداره براشون محل تفریح و وقت گذرانی و …. بوده عالی است. نه برای من و امثال من که جوانیمون رفت چشممون کور شد آرتروز گردن گرفتیم کچل شدیم و ….
ممنون وکیل الرعایای کارشناس و تحلیل گر
اینها نمایندگان دولتند نه ملت
به چه حقی شرایط زمان استخدام رو برای خودشون تغییر میدن و چرا همش به ضرر کترمند بیچاره
چرا نمیان برای کاهش بیکاری سنوات برای بازنشتگی رو به ۲۵ سال کاهش بدن. دولت پول صندوقها رو نداده و بهشون بدهکاره کارمند و کارگر بدبخت باید تاوان بده؟!!!
دیگه نگین نمایندگان ملت بهشون بگین وکلای صندوق های بیمه و بازنشستگی
جای تأسف برای این بیسوادان مجلس بجای جوان گرایی در ادارات وشوق جوانی به مسن گرایی رو آوردهاند مجلس مرد با فاتحه آن را با این سواد بی سوادان خواند
تنها راه نجات صندوق بازنشستگی همین هست و حتی کمتر از ۵۵ سال برای مردان و زنان ۵۲ سال حداقل تعیین شود تا صندوقهای بازنشستگی بتوانند احیا شوند وگرنه تمام دارایی های کشور باید بمصرف صندوقها برسد