آیین نامه اجرایی بند (ث) ماده (۹۹) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران

تصویب‌نامه شماره ۱۸۰۷۵۷/ت۶۳۴۶۷هـ مورخ ۲۳/۱۱/۱۴۰۳ هیئت وزیران

آیین نامه اجرایی بند (ث) ماده (۹۹) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران موضوع نحوه احراز اقلام راهبردی و توانایی شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان و جهاد دانشگاهی در تأمین اقلام موصوف

وزارت صنعت، معدن و تجارت – وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
وزارت امور اقتصادی و دارایی – وزارت نفت – وزارت نیرو – وزارت جهاد کشاورزی وزارت راه و شهرسازی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
سازمان انرژی اتمی ایران – معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران – سازمان ملی استاندارد ایران

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۱۱/۱۷ به پیشنهاد شماره ۱۱/۱۳۳۰۱۰ وزارت صنعت، معدن و تجارت (با همکاری معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و سازمان برنامه و بودجه کشور) و به استناد بند (ث) ماده (۹۹) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ آیین نامه اجرایی بند یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:

ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

۱- قانون: قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳.
۲- وزارت: وزارت صنعت، معدن و تجارت
۳- معاونت: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور
۴- شورا: شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش بنیان موضوع ماده (۸) قانون جهش تولید دانش بنیان مصوب ۱۴۰۱.
۵- اقلام راهبردی: کالاها و خدمات مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی که از شرایط مندرج در بند (الف) ماده (۱) قانون جهش تولید دانش بنیان مصوب ۱۴۰۱ برخوردار هستند.
۶- دستگاه اجرایی: دستگاه‌های اجرایی موضوع بند (پ) ماده (۱) قانون.
۷- شرکت: شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان و مراکز ذیل جهاد دانشگاهی.

ماده ۲- وزارت موظف است با همکاری دستگاه اجرایی ذی‌ربط حسب مورد تا پایان تیرماه هر سال حداقل ده درصد (۱۰) از فهرست پیشنهادی اقلام راهبردی مورد نیاز بخش خود را برای تصویب به شورا ارسال نماید. وزارت موظف است با همکاری معاونت نسبت به داخلی سازی اقلام راهبردی مصوب شورا اقدام نماید.

تبصره- فهرست پیشنهادی موضوع این ماده در حوزه بهداشت و درمان توسط وزارت و با هماهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تدوین می‌شود.

ماده ۳- معاونت موظف است با همکاری وزارت و حسب مورد دستگاه اجرایی ذی‌ربط نسبت به ارزیابی شرکت‌ها برای اجرای طرح (پروژه)‌های موضوع این آیین نامه ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ اقلام راهبردی مصوب شورا اقدام نماید و فهرست شرکت‌ها را در اختیار وزارت قرار دهد. وزارت موظف است از شرکت‌های فهرست یادشده در داخلی‌سازی اقلام راهبردی مصوب شورا استفاده نماید.

تبصره- ارزیابی شرکت‌های مربوط به حوزه بهداشت و درمان توسط معاونت و با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت صورت می‌گیرد.

ماده ۴- وزارت موظف است با همکاری معاونت و دستگاه‌های اجرایی مربوط نسبت به تهیه برنامه عملیاتی برای هر یک از اقلام راهبردی مصوب شورا مشتمل بر شرکت(های) مجری، سرمایه‌گذاران، برنامه زمان‌بندی، منابع مالی مورد نیاز و تقسیم کار بین دستگاهی تا مهرماه هر سال اقدام نماید.

تبصره- صندوق حمایت از تحقیق و توسعه صنایع پیشرفته (صحا) موظف است در چهارچوب اساسنامه خود تا مهرماه هر سال و با درخواست وزارت نسبت به تأمین مالی موضوع این ماده اقدام نماید.

ماده ۵- وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است با رعایت بند (ت) ماده (۱۸) قانون بسته پیشنهادی تأمین مالی داخلی‌سازی اقلام راهبردی موضوع این آیین‌نامه را که توسط وزارت تدوین می‌شود، جهت تصویب، عیناً در شورای ملی تأمین مالی موضوع ماده (۲) قانون تأمین مالی تولید و زیر ساخت‌ها مصوب ۱۴۰۲ مطرح نماید.

ماده ۶ – وزارت (صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته (صحا)) موظف است با رعایت ماده (۵) این آیین نامه و در چهارچوب اساسنامه صندوق مذکور با همکاری سایر صندوق‌های مالی و حمایتی از جمله صندوق توسعه ملی و صندوق نوآوری و شکوفایی نسبت به تأمین مالی برای هر قلم از اقلام راهبردی مصوب شورا اقدام نماید.

ماده ۷- وزارت موظف است طرح‌های داخلی‌سازی اقلام راهبردی مصوب شورا مربوط به بهره برداران معادنی که اجرای آن طرح، منجر به بهره برداری بهینه و فرآوری و صیانت از ذخایر معدنی، ارتقای بهره‌وری و تحقیق و توسعه و اکتشاف و حفظ محیط زیست در معدن مربوط میشود را تا مهرماه هر سال به منظور بهره مندی از معافیت‌های موضوع تبصره (۵) ماده (۱۴) قانون معادن کشور مصوب ۱۳۷۷ با اصلاحات و الحاقات بعدی جهت تصمیم گیری شورای عالی معادن ارسال نماید.

ماده ۸- معاونت موظف است با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی در فرآیند تجاری‌سازی اقلام راهبردی مصوب شورا، کمک هزینه لازم برای دریافت تأییدیه‌ها و استانداردهای لازم از مراجع داخلی یا بین المللی را فراهم نماید.

تبصره- سازمان ملی استاندارد ایران موظف است با همکاری معاونت، با اولویت نسبت به ارزیابی و صدور گواهی انطباق مرتبط با تأیید نتایج ارزیابی (تست) و آزمون آزمایشگاه‌های معتبر فعال در حوزه‌های مربوط به اقلام راهبردی مصوب شورا اقدام نماید و زمینه پذیرش نتیجه ارزیابی (تست)های آزمایشگاه‌ها در بازارهای بین‌المللی را تسهیل و تسریع نماید.

ماده ۹- عبارت زیر به عنوان تبصره (۳) به ماده (۱) آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات موضوع تصویب نامه شماره ۱۳۹۵/ت۱۶هـ مورخ ۱۳۷۳/۲/۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، اضافه میشود:

تبصره ۳- در صورت تولید اقلام راهبردی مصوب شورا به میزان کافی و با کیفیت مناسب در کشور، با رعایت بند (ت) ماده (۸) قانون سود بازرگانی واردات کالاهای ذیل کد تعرفه های مرتبط، به طور سه جانبه توسط وزارت معاونت و دستگاه اصلی ذی نفع تدوین و برای تصمیم گیری به هیئت وزیران ارسال میشود.

ماده ۱۰- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است با رعایت قانون، پیشنهاد قیمت اقلام راهبردی مصوب شورا در حوزه بهداشت و درمان که صد درصد (۱۰۰) وارداتی هستند را برابر با محصولات وارداتی برای مدت سه سال جهت تصمیم گیری به کمیسیون موضوع تبصره (۳) ماده (۲۰) قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی ۱۳۳۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی ارائه نماید.

ماده ۱۱- وزارت و سازمان حفاظت محیط زیست موظفند با رعایت قوانین و مقررات مربوط نسبت به تعیین تکلیف پروانه بهره برداری حداکثر ظرف یک ماه پس از درخواست شرکتهای مجری تولید اقلام راهبردی مصوب شورا اقدام نمایند.

ماده ۱۲- وزارت با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است ثبت سفارش و ارز درخواستی شرکتهای مجری تولید اقلام راهبردی مصوب شورا جهت واردات مواد اولیه و ماشین آلات را با رعایت قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی مصوب ۱۳۹۸ با اصلاحات بعدی آن و سایر قوانین و مقررات مربوطه با اولویت و تا سقف ظرفیت پروانه تولید شرکت فراهم نماید.

ماده ۱۳- وزارتخانه های نفت ،نیرو جهاد کشاورزی راه و شهرسازی ارتباطات و فناوری اطلاعات و بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان انرژی اتمی ایران موظفند با همکاری وزارت و ،معاونت شرکتهای موضوع ماده (۳) این آیین نامه را به فهرست بلند سازندگان و تأمین کنندگان داخلی خود (وندورلیست) اضافه نماید.

تبصره- دستگاه‌های اجرایی مجازند تا معادل بیست و پنج درصد (۲۵) از مبلغ کل قراردادهای تولید اقلام راهبردی مصوب شورا را در قالب پیش پرداخت در زمان عقد قرارداد به شرکتهای مجری پرداخت نمایند.

محمدرضا عارف- معاون اول رییس جمهور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون در تلگرام