جناب آقای سید شمس الدین حسینی
نماینده محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام
احتراماً به استحضار می رساند ما جمعی از خانواده پرسنل شرکتی ایثارگر بانک ملت هستیم که سالیان متمادی درخواست وانتظار تبدیل وضعیت دراین بانک را داریم و با وضعیت بد اقتصادی ، خالصانه خدمت به گروه معظم و معزز بانک ملت را به دوش می کشیم و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در جهت شکوفایی ایران اسلامی قدم برداشتیم و بدون ادعا، این بانک زیان دیده را در چند سال اخیر با کمک خداوند متعال، پشتوانه شما مدیران عزیز و حمایت مردم عزیزمان به شکوفایی و سود دهی رساندیم. لذا از حضرتعالی که از مدیران دلسوز و پیگیر بانک ملت می باشید درخواست پیگیری و احقاق حقوق قانونی مان را داریم.
همانگونه که مستحضرید بانک ملت در چند سال گذشته به عنوان بانک دولتی مشغول به فعالیت بود و پس از آن بارها اعلام گردید که با انتقال بخشی از سهام دولت طبق اصل 44 قانون اساسی خصوصی گردید و این موضوع در چند سال گذشته اجرایی شد اما هنوز بخشی از سهام این بانک نزد دولت و شرکتهای دولتی بوده و اعضای هیات مدیره دولتی نیز در این بانک تصمیم گیری می کنند و سیاستهای اصلی بانک که از طریق مدیرعامل محترم تعیین و تبیین می گردد توسط نمایندگان دولتی به تبع سایت های پولی و مالی بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی و شورای پول و اعتبار صورت می پذیرد .
در سال 1400 بند (د) تبصره ۲۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور در مورد تبدیل وضعیت استخدامی همه مشمولین ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به تصویب رسید که بر اساس آن تبدیل وضعیت همه ایثارگران در دستگاههای مختلف کشور، عنوان گردید تا به استناد بند (د) تبصره ۲۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و به تبع آن بخشنامه مشترک سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور، تمامی دستگاههای مشمول ماده ۲ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران مکلفند نسبت به تبدیل وضعیت استخدامی همه مشمولین ماده ۲۱ قانون جامع موضوع قانون مذکور به صورت تمام وقت شاغل هستند و رابطه شغلی آنها به صورت آزمایشی (رسمی آزمایشی)، پیمانی، قراردادی، طرحی و شرکتی است، در بازه زمانی سال ۱۴۰۰به صورت استخدام اقدام نمایند.
بنیاد شهید و امور ایثارگران از زمان ابلاغ قانون و دستورالعمل اجرایی آن، در چندین نوبت با تمامی دستگاههای مشمول مکاتبه کرده و مراتب اجرای قانون مزبور را به معاونتهای توسعه مدیریت و منابع انسانی همه دستگاهها یادآور ی کرد؛ حال در این راستا بر خی از دستگاه ها و سازمانها همانند بانک ملت،مخابرات ،شستا، بانک رفاه ...اعلام به خصوصی بودن و غیر دولتی بودن دستگاه و یا زیرمجموعه خود نمودن و از اجرای این قانون سر باز زدند که مکاتبات متعددی با بنیاد شهید وامور ایثارگران، کمیسیون اجتماعی مجلس شد که بنیاد شهید و کمیسیون اجتماعی مجلس نام بانک ملت را به صراحت جهت تبدیل وضعیت پرسنل ایثارگر شرکتی اعلام نمود.
حال این موضوع را از دو منظر مورد بررسی قرار می دهیم.
ابتدا باید بپرسیم مگر پدران ما که در سالهای جنگ از جان خود گذشتند و مجروح شدند و ما در سخت ترین شرایط زندگی کردیم و آقایان هم اکنون و به راحتی به صندلی های مدیریت چسبیده اند در جنگ هم بحث خصوصی و دولتی بود.
آیا ما فرزندان جانبازان که هم اکنون در این بانک بصورت شرکتی با ماهی 3میلیون مشغول هستیم که در چند سال گذشته بخشی از سهام خود را به بخش خصوصی داده و هنوز دولت در آن سهام و عضو هیات مدیره دارد نباید از این قانون منتفع شویم.
کاش آن زمان آقایانی که هم اکنون در راس دولت هستند و برخی حتی سن شان به جبهه نمی رسد و نمیدانند بیکاری و فقر چیست در اجرای قوانین و مقررات سخت عمل نمی کردند و تفاسیر مختلف نمی کردند.
اصل 44 خصوصی سازی در جهت افزایش سود آوری و رفاه مردم،سهامداران و پرسنل ایجاد و تصویب گردید نه آنکه مدیران خصولتی ما در جهت عدم رشد و شکوفایی پرسنلی که سالها در آن مجموعه با حقوق ناچیز زحمت کشیدند از این قانون استفاده منفی کنند که نمونه آن در شرکت هفت تپه باعث بیکاری کارگران و برگشت آن شرکت به بخش دولتی صورت پذیرفت.
منظر فنی و قانونی:
بانک ملت که بخشی از سهام آن در اختیار دولت جمهوری اسلامی ایران بصورت مستقیم می باشد و اعضای هیات مدیره آن نماینده دولت بوده و در انتخاب مدیرعامل نیز بصورت غیر مستقیم دولت دخالت دارد چطور خود را یه یک نهاد کاملا خصوصی میداند . نهادهایی که همانند بانک ملت توسط دولت طبق اصل 44، بخش اعظم سهام آنها واگذار گردید شامل بانک رفاه ، شرکتهای زیرمجموعه شستا و شرکت مخابرات ایران و....می باشد که بر خلاف بانک ملت که بخشی از سهام آن بطور مستقیم در اختیار دولت جمهوری اسلامی ایران است بخشی از سهام آنها در اختیار نهادها و شرکت های زیر مجموعه دولتی می باشد.
به عنوان مثال شرکت مخابران ایران که خود راطبق اصل 44 و پس از واگذاری یک نهاد خصوصی می داند و مشمول تبدیل وضعیت ایثارگران نمیدانست پس از اعتراض ایثارگران و قول به مساعدت توسط سهامداران این شرکت در تاریخ 08/10/1400(مدارک پیوست)موضوع تبدیل وضعیت را تصویب و به همه شرکتهای زیر مجموعه ابلاغ نمود.
همچنین سازمان تامین اجتماعی به تمامی شرکت های زیرمجموعه علی الخصوص شستا مصوبه ای ابلاغ نمود(قبلا برای حضرتعالی ارسال گردید) تا تمامی شرکتهای زیر مجموعه نسبت به تبدیل وضعیت تمامی ایثارگران خود اقدام نماید که نمونه آن شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران می باشد که فقط 25درصد سهام آن در اختیار این صندوق می باشد نه در اختیار دولت و امثال هم که با سهام ناچیز تر درصدد تبدیل وضعیت می باشند.
در تمامی بیانات رهبرمعظم انقلاب، صحبت از حمایت از خانواده شهدا و جانبازان و ایثارگران و نیرو های شرکتی می باشد اما چرا بعضی از سازمانها و بانکها همانند بانک ملت که کلیه دارایی ها و سرمایه خود را از دولت تامین نمودند و حال بخشی از سهام خود را در بورس عرضه نمودند به بهانه خصوصی سازی بر سر پرسنل ایثارگر شرکتی میزنند و نسبت به تبدیل وضعیت و بهبود وضع اقتصادی آنها بی تفاوتند.
مگر حفاظت از دارایی ها و سرمایه این بانکها مدیون تلاشها و رشادت های همین جانبازان و ایثارگران و خانواده های آنها در جنگ تحمیلی و کارکنان شرکتی که چندین سال در این بانکها زحمت کشیدند نیست.
اما متاسفانه بانک محترم ملت هنوز به بهانه خصوصی بودن زیر بار تبدیل وضعیت خانواده نیروهای ایثارگر شرکتی نمی رود.نیرو هایی که سالها در جنگ و جبهه در جهت حفاظت از آرمانهای انقلاب و رهبری قدم برداشتن و هم اکنون به این صورت با آنها برخورد می شود و شرایط زندگی بسیار سختی در جنگ اقتصادی و تورم بسیار شدید مملک گریبان گیر آنها می باشد.
پیشنهاد می گردد تا در قانون مذکور بندی اضافه گردد تا شرکتها و بانکهایی که دولت در آن سهام دارد(همانند بانک ملت) از سهم سود سهام دولت جهت تامین منابع تبدیل وضعیت پرسنل شرکتی ایثار گر استفاده گردد تا بهانه عدم دولتی بودن و یا عدم تخصیص اعتبار در خصوص موارد مذکور و ایراد به عدم چسبندگی به دولت کلاً از بین رود.
در این نامه از حضرتعالی به عنوان حامی و نماینده جامعه ایثارگران و مدیریت محترم جدید بانک ملت جناب آقای دکتر دولت آبادی که سهم زیادی در ارتقا ء جامعه بانکی و حمایت از منابع انسانی بانک که بازوی اصلی این بانک می باشد تقاضامندیم پیگیرتبدیل وضعیت خانواده نیروهای شرکتی ایثار گر بانک ملت شوند تا عزیزان ایثارگر و خانواده هایشان همچون گذشته دلگرم به پیگیری شما عزیزان گردند.
با احترام
جمعی از پرسنل شرکتی ایثارگر بانک ملت