اعلام جزئیاتی از لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب
اعلام جزئیاتی از لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب
شناسنامه قانون- برخی از مواد و جزییات لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب امروز از سوی قوه قضاییه منتشر شد.
به گزارش شناسنامه قانون، لایحه عفاف و حجاب که در قوه قضاییه تدوین شده، روز ۹ اردیبهشت از سوی این قوه برای طی سایر مراحل تصویب به دولت ارسال شد.
روز چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت نیز سخنگوی دولت اعلام کرد لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب پس از تصویب در هیات دولت با قید دو فوریت به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.
لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب
– «کشف حجاب سر توسط بانوان، برهنگی بدن و پوشیدن لباسهای نازک بدننما» جرم انگاری شده و مرتکبین این جرم پس از شناسایی از طریق سامانههای هوشمند تا ۳ بار مورد تذکر و جریمههای نقدی قرار گرفته و در صورت تکرار جرم برای بار چهارم به مرجع قضائی معرفی خواهند شد.
جرم کشف حجاب در خودرو
– چنانچه جرم کشف حجاب در خودرو انجام شود، پس از ۲ بار تذکر و جریمه مالی در مرتبه سوم علاوه بر جریمه، وسیله نقلیه به مدت ۷ روز به صورت الکترونیک توقیف شود.
– تذکر به مالکان خودروهایی که در آنها جرم کشف حجاب صورت گیرد توسط فراجا و از طریق سامانههای هوشمند انجام میشود.
– چنانچه مرتکب پس از ابلاغ تذکر یا جریمه در مهلت اعتراض و یا رسیدگی به آن ظرف یک هفته پس از ابلاغ نتیجه اعتراض از طریق سامانه، متعهد به عدم تکرار تخلف شود، فقط برای یک بار، تذکر و جریمه ابلاغی منتفی و از اقدامات مذکور در این مرحله رفع اثر خواهد شد.
جرم کشف حجاب توسط کارمندان دستگاههای دولتی
– جرم کشف حجاب توسط کارمندان دستگاههای دولتی تا ۳ مرتبه از طریق سازوکارهای نظارتی دستگاه مربوطه مورد پیگیری و پیگرد قرار خواهد گرفت و متخلف در مرتبه چهارم به مراجع قضائی معرفی خواهد شد.
– مراجعهکنندگان به دستگاههای دولتی و عمومی نیز چنانچه مرتکب جرم کشف حجاب شوند از دریافت خدمات اداری آن دستگاه محروم خواهند شد. تبصره یک ماده ۳ این لایحه تصریح میکند: «رعایت حجاب برای مراجعان به دستگاههای مذکور الزامی است و ارائه خدمات اداری به آنان حسب مورد در دستگاههای مذکور منوط به رعایت مقررات این قانون خواهد بود».
– در صورت کشف حجاب در اماکن غیردولتی مانند فروشگاهها، رستورانها، سینماها و اماکن ورزشی، تفریحی و هنری، در مرتبه اول اخطار تعطیلی به آنان داده خواهد شد و در مرتبه دوم تا یک هفته و در مرتبه سوم تا ۲ هفته اماکن یا واحدهای مربوطه توسط ضابطین فراجا و یا حسب مقررات صنفی توسط مرجع ذیصلاح تعطیل خواهند شد.
– صاحبان و مدیران واحدهای مذکور مکلف هستند به منظور پیشگیری از جرم کشف حجاب توسط مراجعان و مشتریان خود، اقدامات لازم را از قبیل نصب تابلو و تذکر انجام دهند و چنانچه از این کار خودداری کرده و موجب تردد یا تجمع افرادی شوند که حجاب را رعایت نمیکنند مشمول جرایم و مجازاتهایی که به آنها اشاره شد خواهند شد.
تشدید مجازات برای افراد مشهور و تأثیرگذار
– هرگاه اشخاصی که به واسطه فعالیتهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، هنری یا ورزشی دارای شهرت و تأثیرگذاری اجتماعی هستند، مرتکب جرم کشف حجاب شوند مجازات آنان حسب مورد یک درجه تشدید شده و نیز به محرومیت از فعالیت حرفهای به مدت ۳ ماه تا یک سال توسط مراجع مربوط محکوم میشوند.
– اشخاصی که در فضایمجازی مبادرت به تبلیغ علیه حجاب کنند فراجا در مرتبه اول علاوه بر حذف صفحه یا صفحات وبگاه یا پایگاه اطلاعرسانی به آنان تذکر میدهد و چنانچه مرتکب به فعالیت خود ادامه دهد در مرتبه دوم علاوه بر حذف صفحه یا صفحات وبگاه یا پایگاه اطلاعرسانی و محرومیت از دریافت خدمات اینترنتی به مدت ۳ ماه تا ۶ ماه به حداکثر جریمه نقدی درجه ۸ نیز محکوم میشود و در مرتبه سوم مرتکب به مراجع قضائی معرفی خواهد شد.
جرمانگاری «اقدامات سازمانیافته خلاف فرهنگ عفاف»
– هیچ کس حق ندارد تحت عنوان امربهمعروف و یا نهیازمنکر نسبت به بانوانی که حجاب شرعی را رعایت نکردهاند مرتکب اعمال مجرمانه از قبیل توهین، افترا، تهدید و یا ضربوجرح و یا نقض حریمخصوصی آنان شوند و در صورت اقدام به مجازات مقرر در قانون محکوم خواهد شد.
در بخشهای دیگری از لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب اقدامات سازمانیافته خلاف فرهنگ عفاف در کشور مورد توجه جدی قرار گرفته و برای آن مجازاتهایی در نظر گرفته شده است.
لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب همچنین به موضوعاتی همچون واردات، تولید و توزیع لباسهای منافی عفت عمومی نیز توجه کرده و برای مرتکبین این گونه جرایم نیز مجازاتهایی پیشبینی کرده است.
eitaa.com/Shenasname
بله
https://ble.ir/Shenasname
روبیکا
https://rubika.ir/shenasname
سروش
splus.ir/Shenasname
مجموعه سوالات رسمی کنکور فرهنگیان:
بانک سوالات تعلیم و تربیت اسلامی
بانک سوالات هوش و استعداد معلمی