کتاب استخدامی
اخبار اداری و استخدامی

تشریح چگونگی افزایش سن و سابقه بازنشستگی در برنامه هفتم+ چند مثال

تشریح چگونگی افزایش سن و سابقه بازنشستگی در برنامه هفتم+ چند مثال

شناسنامه قانون- سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ساز و کار تغییر سن بازنشستگی را تشریح کرد.

به گزارش شناسنامه قانون، محسن زنگنه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره سازوکار تعیین سن بازنشستگی شاغلان کشور، گفت: یکی از مشکلات اساسی اقتصاد کلان کشور ناترازی صندوق‌های بازنشستگی است و بخش زیادی از مشکلات امروز بازنشستگان نیز به جهت مشکلاتی است که در صندوق‌های بازنشستگی وجود دارد.

نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت در برنامه هفتم به جهت اهمیت این موضوع، فصلی را به صندوق‌های بازنشستگی اختصاص داد؛ در این فصل چند اصلاح برای ترمیم صندوق‌ها درنظر گرفته شده است، به طور مثال برخی صندوق‌ها در هم ادغام یا حذف شوند یا صندوق‌ها به جای بنگاهداری به سمت سهامداری حرکت کنند البته برخی از اصلاحات مدیریتی نیز از سوی مجلس اضافه شد به این معناکه افرادی که تمایل دارند در شرکت‌های تابعه مدیرعامل شوند باید برخی ویژگی‌ها را داشته باشند.

وی اضافه کرد: در لایحه قانون برنامه هفتم توسعه در حوزه صندوق‌های بازنشستگی اصلاحات سنجه‌ای نیز وجود داشت که ما اکثر این بحثها را در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم به نفع بازنشستگان و کارمندان حذف کردیم.

زنگنه افزود: یکی از اصلاح سنجه‌ای مربوط به افزایش سن بازنشستگی بود که با توجه به افزایش سن امید به زندگی و اختلاف این سن با سن بازنشستگی که حدود ۳۰ سال می‌شود کمیسیون تلفیق آن را منطقی دانست و به صورت پلکانی موافقت کرد براساس این مصوبه، افرادی که بین ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آن‌ها برای بازنشستگی اضافه نمی‌شود، افرادی که بین ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به ازای هر سال مانده خدمتشان ۲ ماه اضافه می‌شود.

زنگنه ادامه داد: همچنین افرادی که بین ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه، بیمه‌پردازانی که بین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه و افرادی که کمتر از ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می‌شود.

وی با ذکر مثالی به تشریح مصوبه فوق پرداخت و بیان کرد: اگر فردی اکنون ۱۰ سال سابقه خدمت دارد، باید ۱۰۰ ماه اضافه‌تر خدمت کند و فردی که در سال نخست خدمت به سر می‌برد باید حدود ۱۵۰ ماه یعنی حدود ۱۲.۵ سال علاوه بر ۳۰ سال، خدمت کند که نهایتا ۴۲.۵ سال سن اشتغال می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: البته این مصوبه یک محدودیتی نیز مبنی بر سن ۶۲ سال برای آقایان و ۵۵ برای خانم‌ها دارد به این معنا که اگر مردان و زنان به این سن برسند از شمول این قانون مستثنی می‌شوند به این معناکه اگر فردی(مرد)۳۵ سال خدمت کرده اما سن وی به ۶۲ رسیده، نیازی نیست که خدمت خود را ادامه دهد.

وی درباره نحوه تعین حقوق افراد براساس مصوبه جدید، گفت: پیش از این افراد ۳۰ سال حق بیمه پرداخت می‌کردند و ۳۰ روز حقوق دریافت می‌کردند اما براساس مصوبه جدید سازمان تامین اجتماعی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فرمول محاسبه را تعیین می‌کنند البته از آنجاکه تا ۲ سال اتفاقی نمی‌افتد لذا دولت زمان دارد طی یک سال نخست برنامه آئین‌نامه‌های مربوط یا در صورت لزوم اصلاح قانون را به مجلس ارائه کند.

این نماینده مردم در پاسخ به این پرسش که سن بازنشستگی مشاغل سخت چه تغییری می‌کند؟ گفت: مشاغل سخت و زیان‌آور و ایثارگران مشمول قوانین خاص خود هستند، البته این موضوع به این معنا نیست که سن بازنشستگی آن‌ها افزایش پیدا نمی‌کند بلکه به این معنا است که اگر قرار است افزایشی پیدا کند و منوط به قانون برنامه هفتم شود باید براساس قوانین خود آن ها باشد.

سخنگوی کمیسیون برنامه هفتم توسعه افزود: افرادی که باید امسال بازنشسته می‌شدند تغییری در شرایط آن‌ها ایجاد نمی‌شود در واقع افرادی که تا سال ۱۴۰۴ قرار است، بازنشسته شوند تغییر نمی‌کنند اما شرایط افرادی که سال بازنشستگی آن‌ها از ۱۴۰۵ به بعد است، تغییر می‌کنند به طور مثال افرادی که سال بازنشستگی آنها ۱۴۰۵ باشد باید ۲ ماه بیشتر خدمت کنند.

77 دیدگاه

  1. سلام خیلی عدد ها منطقی نیست اما شرط سن 62 سال خیلی کمک کننده هست آن شالله فکر به حال افزایش حقوق طبق تورم سال و مزایای دیگه هم بکنند که کارمندان مجبور به شغل دوم نباشند

  2. این قانون میبایست برای کارکنانی اجرا شود که تازه استخدام شدند و قرارداد جدید روی ۳۵ سال ببندند نه کارکنانی که قبلا با قراردادهای ۳۰ ساله استخدام شدند

  3. اولا امید به زندگی خیلی پایینه و رغبتی برای آن نیست.
    دوما افزایش سن و سابقه برای بازنشستگی به فقیر ترشدن قشر حقوق بگیر می‌انجامد.
    سوما افرایش سن بازنشستگی به معنی حضور بیشتر افراد مسن و غیر کارکردی برای سازمان. فاتحه توسعه هر سازمانی خوانده شده.
    چهارم ، افزایش بیکاری در بین جوانتر ها بعلت عدم خروج افراد مسن از دستگاه‌ها.
    پنجم ، لطفا از ارائه طرح های احمقانه جدا خودداری کنید

  4. با سلام چنانچه اضافه خدمتی مد نظر نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی است باید بر عکس اعمال شود و افزایش بیشتر شمول افرادی گردد که زمان کمتری تا بازنشستگی دارند نه افرادی که در ابتدای خدمت هستند به نظر میرسد که نمایندگان نمی خواهند از قوانین و مقررات تصویب شده در دیگر کشورها که موجبات اغتشاشات در آنها شده درس بگیرند و دنباله رو بدون قید و شرط دوستان خود در غرب شده اند دین مبین اسلام سرآمد همه ادیان الهی است چرا برای دریافت مشورت از علمای بزرگ شیعه استفاده نمیشود .

  5. با این نا امیدی تزریق شده به جامعه که هر مرد و زن حقوق بگیر و مسئول خانواده هر روز طلب مرگ از خدا می نماید معلوم نیست افزایش سن تمید به زند.ی را از کجا آورده اند، البته شاید ایشان مردم عادی را مانند خود می پندارند، و با پستها و درآمدهای مربوط که موجب افزایش امید به زندگانیشان شده قیاس نموده اند

  6. احمقانه
    42 سال کار ؟ جدی ؟
    ادم یاد داستان شاه و الاغ و پیرمرد می افته ، که تهش پیرمذد گفت من پیرم و شاه پیر و الاغ هم پیر ف تا اون زمان یکی از ماها میمیره

    الانم چون نمی تونن دستشون رو از توی جیب صندوق های بازنشستگی دربیارن میان قانون میدن که ملت بیشتر کار کنن بیشتر پول بدن کمتر حقوق بگیرن
    والا اگه حقوق بگیر نیستی باید کله ات تاب داشته باشه که پول به اینا بدی

  7. سلام
    این مصوبه اصلا به نفع قشر کارگر و کارمند نیست و فقط باعث میشه صندوقهای بازنشستگی از ورشکستگی نجات پیدا کنند اینبار هم از مال مردم و هم از جان آنها.
    اگر به فکر مردم هستن لااقل بازنشستگی پیش از موعد را تسهیل کنند.

  8. سلام
    خسته نباشید

    این چه قانونی هست که تصویب کردن

    بس کی میخواییم زندگی کنیم

    بعد ۳۰ سال جوانی برامون نمونده حالا میخوایید بیشتر هم خدمت کنیم

    فقط خودتون آدم هستین بقیه آدم نیستن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *