کتاب استخدامی
اخبار اداری و استخدامی

اعلام ایرادات و ابهامات مجدد شورای نگهبان به طرح ساماندهی کارکنان دولت+ جزئیات

اعلام ایرادات و ابهامات مجدد شورای نگهبان به طرح ساماندهی کارکنان دولت+ جزئیات

شناسنامه قانون- طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان طی گزارشی به اعلام نتیجه بررسی مجدد طرح ساماندهی کارکنان دولت در شورای نگهبان پرداخت.

وی در گزارش شماره ۹۷ خود این‌گونه نوشت:

«طرح ساماندهی کارکنان دستگاه‌های موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران» که با عنوان «طرح ساماندهی کارکنان دولت» شناخته می‌شود، پس از تصویب در اول اسفندماه سال گذشته در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت که با توجه به ابهامات متعدد موجود در مصوبه، طرح برای رفع ابهامات و اعمال اصلاحات لازم به مجلس شورای اسلامی برگشت.

نهایتا مصوبه اصلاحی «طرح ساماندهی کارکنان دولت» در ۳۰ مردادماه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. این طرح با توجه به مطالبه عمومی کارکنان شرکتی دستگاه‌های اجرایی به عنوان بخشی از نیروی کار زحمت‌کش و خدوم دولت، مورد توجه و پیگیری ویژه اعضای شورای نگهبان قرار داشت و پس از برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان و نهادهای ذی‌ربط و انجام بررسی‌های فنی لازم در پژوهشکده شورای نگهبان، نهایتاً مصوبه مذکور در این شورا مجدداً مورد بررسی قرار گرفت.

با این حال علیرغم آنکه در مجلس، تغییراتی فراوانی نسبت به مصوبه ابتدایی صورت گرفته بود، می‌توان گفت که بخشی از ابهامات قبل برطرف شده ولی برخی همچنان باقی است اما نکته مهم این است که ابهامات شورا در جهت روشن شدن متن و برای این است که جلوی اشکالات بعدی در اجرا گرفته شود.

از جمله مهم‌ترین ابهامات مصوبه اصلاحی مجلس، می‌توان به ابهام عبارت «تأمین نیروی انسانی» از جهت شمول آن نسبت به قراردادهای حجمی و خرید خدمت، ابهام عنوان «مشاغل تخصصی» به جهت دارا نبودن تعریف قانونی، مبهم بودن تکلیف قراردادهای فعلی میان شرکت‌های تأمین نیروی انسانی و کارکنان آنان و مبهم بودن نحوه بکارگیری افراد در مواردی که پست‌های دستگاه مربوطه تکمیل شده باشد، اشاره کرد. همچنین شورای نگهبان مشخص نبودن ضوابط انعقاد قرارداد مستقیم با نیروهای شرکتی از جمله میزان سابقه افراد، نیاز دستگاه‌ها و مواردی از این دست را نیز واجد ابهام تشخیص داد.

دو مورد از ایرادات پیشین شورای نگهبان نیز در مصوبه اصلاحی کماکان به قوت خود باقی بودند که مجدداً مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفتند به عنوان نمونه بر اساس بند «۲» اظهارنظر پیشین شورا اطلاق ممنوعیت انعقاد قرارداد با شرکت‌های تأمین نیروی انسانی و ممنوعیت برون‌سپاری تمام فعالیت‌های دستگاه اجرایی مغایر با نظام اداری صحیح موضوع بند «۱۰» اصل سوم قانون اساسی شناخته شده بود.

البته پیش از شورای نگهبان، این مصوبه در هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام نیز بررسی و اعلام شد که از نظر این هیات نیز اشکالات سابق کماکان به قوت باقی است و شورای نگهبان برابر مقررات ملزم به اعلام نظر هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام به مجلس جهت اصلاح مصوبه است.

در نهایت، این مصوبه به جهت وجود اشکالات هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام و نیز ابهامات و نکات شورای نگهبان، مجدداً به مجلس شورای اسلامی برگردانده شد اما واقعیت این است که ما در شورای نگهبان علاقه‌مند به بهبود شرایط کارکنان شرکتی هستیم و به دنبال اینکه حقوق این عزیزان تضمین شود و امیدواریم این موضوع با سرعت بیشتری به نتیجه برسد.

شناسنامه قانون در پیام‌رسان‌های داخلی

81 دیدگاه

  1. اما واقعیت این است که ما در شورای نگهبان علاقه‌مند به بهبود شرایط کارکنان شرکتی هستیم و به دنبال اینکه حقوق این عزیزان تضمین شود و امیدواریم این موضوع با سرعت بیشتری به نتیجه برسد.

    ***دارید ما را با این کارهاتون، نا امید می کنید.

  2. یه راه حل ب عزیزان شورای نگهبان و مجلس و مجمع تشخیص

    واسه شرکتی ها هم از همون ک مسیر ایثارگران عزیز رسمی شدن و یا مسیری ک خود لطیفی قراردادمعین شد استفاده کنید
    با احترام

  3. متاسفانه مجبورم بگم علی رقم میل باطنی نیروی کار باسابقه که امیدوار به تصویب طرح بود، با این ناامیدی روی به کار کردن در کشورهای دیگه با حقوق چند برابری میارن، نفر اول شخص بنده با این خبر همین امروز دنبال برنامه کاری در کشورهای دیگه هستم و ظرف چند ماه آینده مهاجرت میکنم
    ببینم چرخ صنعت به همین منوال خواهد چرخید؟ مطمعن باشید به شدت با کمبود نیروی ماهر روبرو میشید
    یاعلی
    خدانگهدار

  4. خدا قوت به شورای حفاظت و نگهبانی از رانت خوران،اون موقع که این قوانین پیمانکاری تصویب شد فکر نکنم بخودتون زحمت زیادی دادین

  5. خداوند بذر نامیدی را در دل کسانیکه برای تبدیل وضعیت سنگ اندازی میکنند را بکارد تا همیشه شرمنده خانواده هایشان باشند…

  6. در تبدیل وضعیت ایثارگران فربه شدن دولت و بار مالی حرفی نزدن ؟؟ هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام حرفی نزدن احیانا ؟

  7. جالب است دولت محترم بار مالی رو بهانه کرده،دیگه نمیدونه با قرارداد مستقیم بستن با این نیروها حداقل ۲۰درصد از هزینه های دولت کم میشه؟؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *