کتاب استخدامی
اخبار اداری و استخدامی

اصلاحات جدید طرح ساماندهی کارکنان دولت برای رفع ابهامات طرح شده در صحن علنی

اصلاحات جدید طرح ساماندهی کارکنان دولت برای رفع ابهامات طرح شده در صحن علنی

شناسنامه قانون- از سوی کمیسیون اجتماعی مجلس، اصلاحات جدید طرح ساماندهی کارکنان دولت برای رفع ابهامات طرح شده در صحن علنی ارائه شده است.

گفتنی است، اصلاحات جدید طرح ساماندهی کارکنان دولت برای بررسی و تصویب هفته آینده در صحن علنی مجلس مطرح خواهند شد.

اصلاحات جدید طرح ساماندهی کارکنان دستگاه‌های موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه

گزارش جدید
(تاریخ ۱۶/۱۱/۱۴۰۱)
متن قبلی
(تاریخ ۰۷/۰۸/۱۴۰۱)
ماده واحده- از زمان لازم الاجرا شدن این قانون، به کارگیری هرنوع نیروی انسانی تحت هر عنوان به صورت مستمر و تمام وقت در تمامی دستگاه‌های موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (مصوب ۱۳۹۵/۱۲/۱۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی)، سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه و وابسته به آنها، صرفاً از طریق انتشار آگهی عمومی، برگزاری آزمون به صورت متمرکز در کل کشور و با طی مراحل گزینش می‌باشد.‌ماده واحده- ‌‌از زمان لازم‌الاجرا شدن این قانون، به کارگیری نیروی انسانی برای انجام وظایفی که قبل از تصویب این قانون در قالب شرکتی، حجمی، طرح‌های عمرانی و سایر عناوین مشابه به کارگیری می‌شده‌اند، در تمامی دستگاه‌های موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (مصوب ۱۴/۱۲/۱۳۹۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی)، سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه و وابسته به آنها، صرفاً از طریق انتشار آگهی عمومی، برگزاری آزمون و طی مراحل گزینش به صورت متمرکز در کل کشور و در قالب قرارداد کار معین با دستگاه مربوطه بدون محدودیت مقرر در تبصره ذیل ماده (۳۲) قانون مدیریت خدمات کشوری (مصوب ۸/۷/۱۳۸۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی) و سایر محدودیت‌های مشابه در قوانین و مقررات دیگر دستگاه‌ها، بر اساس آیین‌نامه‌ای که ظرف مدت سه ماه به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد، خواهد بود.
تبصره ۱- از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، انعقاد هر نوع قرارداد توسط دستگاه‌های موضوع این قانون به منظور تامین نیروی انسانی با شرکت‌ها و اشخاص حقوقی غیردولتی ممنوع می‌باشد.

—-

حذف شده است

‌تبصره ۱- سازمان اداری و استخدامی کشور موظف است استانداردهای کمی و کیفی مشاغل و نیروی انسانی مورد نیاز موضوع این قانون را ظرف مدت سه ماه تهیه و به تصویب هیات وزیران برساند.
تبصره ۲- دستگاه‌های موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران موظفند ظرف حداکثر شش‌ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، با نیروهای شاغلی که  در دستگاه‌های مربوطه به صورت تمام‌وقت و پاره‌وقت مشغول به کار بوده و دارای حداقل دو سال سابقه خدمت مستمر و بیمه‌پردازی می‌باشند، قرارداد کار معین منعقد نمایند.

آئین‌نامه اجرای این تبصره ظرف سه ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون توسط سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد و توسط آن سازمان به کلیه دستگاه‌ها و سازمان‌های موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ می‌گردد.

‌‌تبصره ۲- دستگاه‌های موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران موظفند ظرف حداکثر شش‌ماه از زمان لازم‌الاجرا شدن این قانون، با نیروهای شاغل در دستگاه‌های مربوطه که در قالب طرح‌های عمرانی، حجمی، شرکتی و سایر عناوین مشابه که مشغول به کار بوده و دارای حداقل دو سال سابقه خدمت می‌باشند، از طریق سنجش صلاحیت‌های شغلی، قرارداد کارمعین منعقد نمایند.
تبصره ۳- منظور از قراردادکار معین در این قانون، قراردادی است که به صورت سالانه توسط دستگاه یا سازمان مربوطه برای انجام کار معینی با مستخدم منعقد می‌شود و تابع ضوابط و مقررات قانون کار می‌باشد. تمدید قرارداد مذکور برای سنوات آتی بلامانع است.

—-

تبصره ۴- ‌سوابق تمام وقت اعم از دولتی و غیردولتی آن دسته از کارکنانی که در دستگاه‌های موضوع این قانون استخدام یا به‌کارگیری می‌شوند، مشروط به پرداخت کسور مربوط، براساس دستورالعملی که ظرف مدت شش‌ماه توسط سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد، به عنوان سابقه جهت بازنشستگی لحاظ می‌گردد.‌تبصره ۳- ‌سوابق تمام وقت اعم از دولتی و غیردولتی آن دسته از کارکنانی که در دستگاه‌های موضوع این قانون استخدام یا به‌کارگیری می‌شوند، مشروط به پرداخت کسور مربوط، براساس دستورالعملی که ظرف مدت شش‌ماه توسط سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد، به عنوان سابقه جهت بازنشستگی لحاظ می‌گردد.
تبصره ۵- ‌تخلف از مفاد این قانون جرم بوده و مسئول ذی‌ربط به مجازات مصرح در ماده (۵۹۸) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده مصوب ۱۳۷۵/۳/۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی) و انفصال از خدمات دولتی از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.تبصره ۴- ‌تخلف از مفاد این قانون جرم بوده و مسئول ذی‌ربط به مجازات مصرح در ماده (۵۹۸) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده مصوب ۱۳۷۵/۳/۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی) و انفصال از خدمات دولتی از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.
تبصره ۶- اجرای احکام این قانون در خصوص دستگاه‌هایی که مستقیماً زیر نظر مقام معظم رهبری است منوط به اذن معظم‌له می‌باشد.‌تبصره ۵- اجرای احکام این قانون در خصوص دستگاه‌هایی که مستقیماً زیر نظر مقام معظم رهبری است منوط به اذن معظم‌له می‌باشد.
تبصره ۷- ‌ایثارگران از شمول احکام این قانون مستثنی بوده و تابع قوانین و مقررات خاص خود می‌باشند.تبصره 6- ‌ایثارگران از شمول احکام این قانون مستثنی بوده و تابع قوانین و مقررات خاص خود می‌باشند.
تبصره ۸- سازمان اداری و استخدامی کشور مکلف است گزارش اجرای این قانون را تهیه و هر شش‌ماه یکبار به کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.تبصره 7- سازمان اداری و استخدامی کشور مکلف است گزارش اجرای این قانون را تهیه و هر شش‌ماه یکبار به کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.
تبصره ۹- از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، ماده (۱۷) و تبصره ذیل ماده (۳۲) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸/۷/۱۳۸۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی نسخ می‌گردد.تبصره ۸- ‌از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، ماده (۱۷) قانون مدیریت خدمات کشوری و تبصره ذیل آن نسخ می‌گردد.
شناسنامه قانون در پیام‌رسان‌های داخلی

72 دیدگاه

  1. پس نیروهای قرارداد معین که با آزمون جذب شدن چی ما بدبخت بیچاره ها رو هم تبدیل کنین دیگه آزمون دادیم مصاحبه تخصصی بخوایین شدیم گزینش شدیم چی میخوایین دیگه

  2. سلام
    خیلی از افراد در سازمانها بیش از دو سال حضور دارند ولی سازمان‌ها با زرنگی و انواع قراردادهای مختلف از پرداخت حق بیمه خودداری کرده اند.
    تکلیف این افراد چی میشه؟

    1. در تبصره ۳ ، انعقاد قرارداد معین را تحت حاکمیت قانون کار تعیین کرده و این یعنی مبمای حقوق پرسنل مثل همان زمان شرکتی بودنشان حداقل حقوق کارگری خواهد بود.
      در حالیکه قانون حاکم بر تمامی کارکنان قرارداد معین شاغل در دستگاه های اجرایی دولت در حال حاضر قانون مدیریت خدمات کشوری است و نظام پرداخت آنها با کارکنان پیمانی و رسمی همتراز یکسان سازی شده است.
      بنابر این باز هم این تفاوت و تبعیض به قوّت خود باقی است.

    2. دو ابهام اصلی همچنان باقی است:
      یک. با توجه به حذف شرکتها، تکلیف نیروهای زیر دوسال سابقه مشخص نشده است.
      دو. بار مالی طرح. زیرا نیروهای شرکتی از فصولی غیر از فصل جبران خدمت کارکنان حقوق دریافت می کردند و در صورت قراردادی شدن، پرداخت حقوق به ایشان از این فصول ممنوع است.

    1. سلام. بنده بابیش از۱۴سال سابقه قراردادکارمعین بعنوان نیروی خدماتی درآموزش وپرورش خراسان رضوی مشغول بکارهستم.میخام بدونم تکلیف ما چی میشه.. ماهمین طورکه بیش۱۴ساله قراردادکارمعین هستیم..؟؟ بازهم همیجوری میمونیم یافکری بحال ماهاهم شده..؟؟
      تکلیف قانون برای همکاران غیررسمی قراردادکارمعین چی میشه..؟؟

    1. باسلام ، کل نیروهای سرایدار وخدمتگزار در سراسر ایران ۶۴۰۰۰ نفر که از بین انها همگی شون نیروهای انقلابی زحمتکش وجهادی که چندین سال در مدارس مشغول کارهستن بدون هیچ چشم داشتنی با سابقه بالا هر نامه اداری از وزارت اریال میشود به عزیزان تعلق نمیگره ، نه رتبه بندی ، نه اعمال مدرک وغیره ،،،،این ظلم مسلم به اینها وخانواده شون ، کار این کار با عدالت علی (ع) هم خوانی داره ، تورا خدا به وضعیت اینها رسیدگی بشه ، این ظلم حق شون نیست ، هرچه نامه اداری میاد معلم ، درسته معلم اما نیروهای سرایدار وخدمتگزار هم در مدارس زحمت فراوان متحمل میشود ،چرا هیچگونه امتیازی وانگیزه ایی نمیدهید. چرافقط رنج واندک حقوق وفشار کاری روتاکی تحمل کنیم.. مگر دراین کشور نیستیم مگر ما زن وبچه وآینده ایی نداریم

  3. سلام تورو خدا طرح ساماندهی نیروهای پیمانکاری راتصویب و اجرایی کنید قلبمان ازدلهره وفشاردردگرفت پیمانکار راحذف کنید وقراردادمستقیم بااداره بشیم چیز زیادی نمی خواهیم همانند نیروهای قرارداد دی ادارات که مستقیم با اداره کار میکنند وحقشان را پیمانکار نخورد.

    1. اگر دست کم دو سال گذشته این خبرها رو که میدن یه نگاه بندازی (البته میتونی هفت هشت سال گذشته رو هم نگاه کنی) و با فکر باز و درست و روشن بهش فکر کنی.. میبینی که تقریبا از همون چندسال پیش که هر دفعه یه خبر مثلا جدید میدن ولی عملا هیچ اتفاق محسوسی نیافتاده و مثل این که داخل یک حلقه سرگردان باشی داری سرگرم میشی… سلامتی خودت رو با نگرانی و اضطراب بابت این اتفاق به خطر ننداز و بپذیر که این روند در بهترین حالت چندسال دیگه ادامه داره.. و به زندگی پیمانکاریت مثل من کنار بیا.
      به خدا بسپار و خودت رو بیشتر از این نگران نکن.. من و شما نه میتونیم این روند رو کندتر کنیم و نه تندتر.. هر وقت دلشون بخواد و بخوان به راحتی میتونن اجراییش کنن.
      موفق باشی

    2. خب الان هم این قانون همین کار رو داره می‌کنه، میگه شرکتها جمع بشن و سازمانها خودشون با افراد قرارداد یکساله قابل تمدید ببندند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *