آزمون تعیین صلاحیت
اخبار اداری و استخدامی

جزئیات لایحه متناسب سازی حقوق کارمندان و بازنشستگان اعلام شد/ اِعمال از اول شهریور ۱۴۰۱

جزئیات لایحه متناسب سازی حقوق کارمندان و بازنشستگان اعلام شد

شناسنامه قانون- با توجه به دغدغه‌های رییس جمهور برای کمک به معیشت کارمندان و بازنشستگان، لایحه متناسب سازی حقوق کارمندان و بازنشستگان بعد از تصویب در هیئت دولت با قید دو فوریت به مجلس ارسال شد.

مقدمه توجیهی:

با عنایت به تکالیف دولت در اجرای قوانین از جمله قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت -مصوب ۱۴۰۰- و ضرورت حمایت از کارمندان و کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشگری و استمرار عدالت در نظام پرداخت‌ها و بهبود معیشت آنان، لایحه زیر برای انجام تشریفات قانونی تقدیم می‌شود:

جزئیات لایحه متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشگری

ماده واحده- به دولت اجازه داده می‌شود علاوه بر افزایش‌های حقوق و دستمزد ناشی از تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، از تاریخ ۱/۶/۱۴۰۱ افزایش‌های زیر را برای اشخاص مشمول این قانون اعمال نماید:

۱- (۳۰۰۰) امتیاز برای کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و معادل ریالی امتیاز مذکور برای کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت -مصوب ۱۳۷۰- و سایر مشمولین جزء (۱) بند (الف) تبصره (۱۲) ماده‌واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور (به‌استثنای مشمولان قانون کار) و (۲۱۰) امتیاز برای اعضای هیئت‌علمی و قضات، ‌با عنوان متناسب‌سازی حقوق، به‌صورت ثابت در احکام کارگزینی و قراردادهای آنان درج شود. مبلغ ناشی از اعمال این افزایش مشمول کسور بازنشستگی است.

۲- حقوق مشمولین جزء (۲) بند (الف) تبصره (۱۳) ماده‌واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور شامل بازنشستگان، وظیفه‌بگیران و مشترکان صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرایی، ‌مبلغ نه میلیون (۹/۰۰۰/۰۰۰) ریال افزایش می‌یابد. افرادی که تا پایان شش ماهه دوم سال ۱۴۰۱ بازنشسته می‌شوند، در صورتی که در محاسبه حقوق بازنشستگی آنان میزان ریالی افزایش مذکور در بند (۱) این قانون، کمتر از مبلغ نه میلیون (۹/۰۰۰/۰۰۰) ریال شود تا سقف مذکور متناسب‌سازی دریافت می‌نمایند.

۳- در اجرای ماده (۱۶) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، کمک‌هزینه اولاد و حق عائله‌مندی تمامی گروه‌های مختلف حقوق‌بگیر در دستگاه‌های مذکور در ماده (۲۹) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه و همچنین نیروهای مسلح، ‌وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی ایران (به‌استثنای مشمولان قانون کار) از قبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و قضات و بازنشستگان، وظیفه‌بگیران و مشترکان صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرایی، در صورت تصویب مجلس به ترتیب به میزان صددرصد (۱۰۰%) و پنجاه‌درصد (۵۰%) افزایش می‌یابد.

۴- افزایش فوق‌العاده ویژه موضوع بند (۱۰) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری صرفاً در مورد دستگاه‌های مشمول قانون مذکور که به موجب مصوبات قبلی کمتر از میزان سی و پنج درصد (۳۵%) بوده، حداکثر تا میزان سی و پنج درصد (۳۵%) مجموع حقوق ثابت و فوق‌العاده‌های مستمر منوط به رعایت ترتیبات مقرر در ماده (۷۴) قانون مدیریت خدمات کشوری و پس از تأیید شورای حقوق و دستمزد و در سقف اعتبارات ابلاغی با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور قابل اجرا می‌باشد.

۵- مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان ده درصد (۱۰%) و مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور که در دهک‌های درآمدی (۱) و (۲) و (۳) هستند به میزان پنج درصد (۵%) بیشتر افزایش می‌یابد.

۶- به دولت (سازمان برنامه و بودجه کشور) اجازه داده می‌شود اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌های اجرایی را تا بیست درصد (۲۰%) و در سقف مصارف بودجه عمومی سال ۱۴۰۱ دولت بابت اجرای این قانون افزایش دهد.

۷- حداقل حکم کارگزینی و هر گونه تغییر در ضرایب، جداول حقوقی و طبقه‌بندی مشاغل و افزایش مبنای حقوقی تمامی گروه‌های مختلف حقوق‌بگیر در دستگاه‌های مذکور در ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی ایران (به استثنای مشمولان قانون کار) از قبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و قضات و حداقل حکم حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران و مشترکان صندوق های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرایی با پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر تأمین بار مالی، صرفاً توسط شورای حقوق و دستمزد تعیین می‌گردد.

رییس‌جمهور

دانلود فایل pdf لایحه متناسب‌سازی حقوق

صفحات رسمی شناسنامه قانون در پیام‌رسان‌های داخلی

?ایتا
eitaa.com/Shenasname
?بله
https://ble.ir/Shenasname
?سروش
splus.ir/Shenasname

83 دیدگاه

  1. باسلام
    مگر خانم کارمندی که متاهل است و مسئولیت دوچندان دارد گناهی کرده که نباید حق عائله مندی و اولاد بگیره؟
    مسئولین محترم لطفا به فکر خانمهای کارمند متاهل هم باشید.?

  2. لطفا حق عائله مندی و نیز مبلغی که قراره به ازای هر فرزند در نظر گرفته شده است به خانم های کارمند که همسر بیکار دارند و یا حق بیمه فرزند و همسر از حقوق خانم کارمند کسر می شود پرداخت شود بخصوص خانم هایی که سابقه کار بالا مثلا بالی 15 سال یا 20 سال دارند

  3. من نميدونم چرا كساني كه تصميم گيري مي كنند كمي فكر نمي كنند.
    كاش از اول سال براي اينكه كساني كه حقوق كم دريافت مي كردند با هر تيپ قراردادي اين دسته بندي انجام ميشد :
    تا 6 ميليون تومان : 60درصد
    از 6 تا 10 ميليون تومان 40 درصد
    از 10 تا 14 ميليون تومان 25 درصد
    از 14 تا 20 ميليون تومان 20 درصد
    از 20 ميليون به بالا 10 درصد
    اينطوري كارمندي مثل من با دوتا بچه و 18 سال سابقه كار و فوق ليسانس حقوقم 9 ميليون و 500هزار تومان نبود

    1. با سلام
      البته اینطور درست نیست شخصی که تازه کار هست و تازه شروع به کار کرده نمی تونه 60 درصد به حقوقش اضافه شود باید میزان سابقه کار افراد حتما در نظر و محاسبه گردد
      اگر قراره 20 درصد به همه اضافه شود کسی که سابقه کار بیشتری دارد باید از کسی که تازه شروع به کار می کند حقوق بیشتری دریافت کند
      مثال می زنم بنده خودم 24 سال سابقه کار و کارشناس ارشد و رئیس گروه با نیروی شرکتی که 5 سال سابقه کار دارد که امسال 58 درصد به حقوقش اضافه شده همسان حقوق می گیرم این کجای عدالت محسوب می شود و آیا انگیزه و هدفی برای ادامه کار وجود دارد

    2. درود بزرگوار.
      نظر شما در خصوص کم بودن حقوق تعداد زیادی از پرسنل کاملا درسته .
      ولی برای اصلاح هر کاری باید کار کارشناسی انجام شود وبا فرمول‌های شبیه پیشنهاد شما ایرادات دیگری پیدا میشه .
      به عنوان مثال با پیشنهاد شما کسی که حقوق پنج ملیون و نهصد هزارتومان می‌گرفته با افزایش 60 درصدی حقوقش میشه 9 ملیون و 440 هزارتومان . و کسی که حقوق 6 ملیون و 100 هزارتومان می‌گرفته با افزایش 40درصد حقوقش میشه 8 ملیون و 540 ,هزارتومان .
      نفر دوم قبل از افزایش 200 هزارتومان بیشتر می‌گرفته و بعد از افزایش 900 هزارتومان کمتر میگیره

  4. بین شاغلین و بازنشستگان تبعیض قایل نشوید بازنشستگان فعلی شاغلین دیروزند چرا بین آنها و شاغلین از نظر حقوق تبعیض قایل می شوید؟! چرا تبعیض قایل می شوید تورم برای همه هست

  5. من کارت ملیمو شناسنامه و رفتم دنبالش زنگ زدم میگم فرم و باید پر کنم شناره سریال ملیشو تلفنی هم تمیده بهم من باید چه جوری کارت بگیرم .۱۲ ساله پدرش رفته الان دخترش ۲۰ ساله ام شده دشمن من .چه جوری برم ن کارت ملی ن عابر ن شناسناوه ندارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون در تلگرام