روایت رییس سازمان اداری و استخدامی از «سونامی تسری و همسانسازی» حقوق و دستمزد
دکتر میثم لطیفی از شکل گرفتن «سونامی تسری و همسانسازی» حقوق و دستمزد در نتیجه ادراک بی عدالتی گفت.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در نشست مجمع مدیران منابع انسانی کشور که ظهر امروز در محل این سازمان برگزار شد، با اشاره به بهرهوری بهعنوان یک ضرورت برای برونرفت از مشکلات در کشور، تصریح کرد: با وجود اینکه در برنامه ششم توسعه مقرر شده بود ۲/۸ درصد از ۸ درصد رشد اقتصادی، در حوزهٔ بهرهوری باشد، اما اکنون و پس از پنج سال تقریباً هیچ دستاوردی در حوزه بهرهوری نداریم و برخی گزارشها حاکی از آن است که بهرهوری در بعضی بخشها منفی است.
وی ادامه داد: فرآیندها در دستگاهها طولانی است و این منجر به کاهش بهرهوری میشود لذا لازم است فرآیندها اصلاح شوند.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با تأکید بر نقش دولت در ارتقای بهرهوری ادامه داد: به مرور زمان، ساختار و تشکیلات عریض و طویلی در دولت شکل گرفته است؛ هر مسئولی سر کار آمده، خواسته کار جدیدی انجام دهد که آن کار را هم به تدوین قوانین و مقررات فروکاسته است، لذا در این سالها با فراوانی قانون و مقرره و بروکراسی مواجه هستیم.
وی ادامه داد: مثلاً دولت الکترونیک یکی از حوزههایی است که طی ۲۰ سال، نزدیک به ۶۰ مقرره و قانون دارد، درحالیکه طبق ارزیابیها، ۷۸درصد از پروژۀ دولت الکترونیک در دستگاههای اجرایی وضعیت نامناسبی دارد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور یکی از چالشهای کشور را ادراک بیعدالتی از سوی مردم دانست و گفت: من اسم این پدیده را «سونامی تسری و همسانسازی» گذاشتهام؛ بسیاری از دستگاهها به دنبال تسری و همسانسازی حقوق و دستمزدشان هستند، بخشی از این اتفاق به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی و بخشی از آن به دلیل ادراک بیعدالتی است. ادراک بیعدالتی با خود بیعدالتی تفاوت دارد؛ بیعدالتی میان مردم و دولتیها، بیعدالتی بین دستگاهی و بیعدالتی دروندستگاهی باید رفع شود؛ شعار دولت، سیاست و تکلیف شرعی ما رفع این بیعدالتی است.
بیشتر ببینید:
- تقاضای اولویت تصویب فوق العاده خاص قضات و کارکنان قوه قضاییه توسط ۲۰۰ نماینده مجلس
- قانون تسری فوقالعاده خاص کارکنان قوه قضائیه در دستور هفتگی صحن مجلس
وی از دستگاههای اجرایی کشور خواست تا نسبت به ساماندهی دادههای خود اهتمام لازم را داشته باشند؛ وی گفت: ما نیاز داریم برای تغییر در ضرایب حقوقهای سال آینده برآورد دقیق داشته باشیم و برای این کار به دادههای دقیق احتیاج داریم.
دکتر لطیفی یکی دیگر از مهمترین چالشهای کشور را نارضایتی بهحق مردم از ادارات دانست و خاطرنشان کرد: ما باید کاری کنیم که مردم راضی باشند، باید اندازۀ دولت را به اندازۀ یک آیکون در گوشی مردم کوچک کنیم؛ مردم باید بتوانند هر خدمتی که میخواهند را در هر ساعتی از شبانهروز و در هر جایی که اراده کنند دریافت کنند. تکریم مردم این است که احتیاجی نباشد به دستگاههای اجرایی مراجعه کنند.
وی مدیران منابع انسانی دستگاههای اجرایی را سفیران سازمان اداری و استخدامی کشور خواند و تأکید کرد: این مجمع تشکل مردمی و خوبی است، امیدوارم نشستهایی که برگزار میکند به اقدامات خوبی منجر شود. تلاش کنید از تجربههای یکدیگر استفاده و با هم همفکری کنید. از همۀ شما تقاضا میکنم بحث هوشمندسازی را در دستگاههای خود اجرایی کنید تا در حوزهها مختلف از جمله حقوق و دستمزد، سلامت اداری، فرآیندها، ارزیابی عملکرد و … به شفافیت دست پیدا کنیم چراکه شفافیت در امور عمومی واجب است.
با سلام واحترام
اولا که قوانین ومقرراتی که سبب حقوق های نامتعارف شده بعضا با هماهنگی خود سازمان اداری واستخدامی شکل گرفته بند ب ماده بیست قانون برنامه پنجم ویا ماده 1 قانون ااحکام دائمی مطمئنا با اطلاع همکاران وکارشناسان سازمان اداری واستخدامی تهیه وتائید شده ،که اگر بگوئیم اطلاع نداشته اند که وامصیبتا
ثانیامدیران منابع انسانی وقتی باب میل رئیس سازمان نباشند مثل اب خوردن عوض میشوند ومتاسفانه حوزه مناتبع انسانی در دستگاههای اجرائی حوزه آزمون وخطاست شما بعنوان متولی منابع انسانی سیستم چقدر حافظ مدیران منابع انسانی هستید الان دکتر، مهندس ،شاطر وبقال و… در ادارات دولتی بعنوان مدیر منابع انسانی منصوب میشوند شما چه راهکاری برا ی حفظ تجربه وتخصص مدیران منابع انسانی دارید
چرا دراین حوزه همانند مدیران حراست ،یامدیران حقوقی مرجع تخصصی (سازمان اداری واستخدامی )اعلام نظر نمی کند این مهم سبب شده مدیران متخصص این حوزه به کناری رانده شده وافراد بیسواد عهده دار امورات شوند ونتیجه اش هم از قبل پیداست با تشکر
یک مدیر اسبق منابع انسانی