آییننامه تعیین از کارافتادگی کلی جانبازان و آزادگان
آییننامه اجرایی نحوه تعیین نحوه از کارافتادگی کلی جانبازان و آزادگان (تصویبنامه شماره ۱۶۱۷۹۴/ت۵۴۷۰۴هة مورخ ۲۰/۱۲/۱۳۹۸ هیات وزیران)
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
بنیاد شهید و امور ایثارگران- سازمان برنامه و بودجه کشور
هیئت وزیران در جلسه ۱۴/۱۲/۱۳۹۸ به پیشنهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران و ستاد کل نیروهای مسلح (با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان برنامه و بودجه کشور) و به استناد ماده (۱۸) اصلاحی قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران -مصوب ۱۳۹۵- آیین نامه نحوه تعیین از کارافتادگی کلی جانبازان و آزادگان را به شرح زیر تصویب کرد.
آیین نامه اجرایی نحوه تعیین از کارافتادگی جانبازان و آزادگان
ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
۱- بنیاد: بنیاد شهید و امور ایثارگران
۲- نیروهای مسلح: ستاد کل نیروهای مسلح، ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران.
۳- کمیسیون پزشکی: کمیسیون پزشکی تخصصی بنیاد و کمیسیونهای عالی پزشکی نیروهای مسلح.
۴- از کارافتادگی کلی: وضعیت جانبازان و آزادگان دارای اختلالات و نقصهای جسمی یا روانی ناشی از جانبازی با تشخیص کمیسیون پزشکی و همچنین وضعیتهای اجتماعی، اقتصادی، شغلی و سابقه حضور در جبهه آنها به گونهای است که آنان را با محدودیتهایی مواجه نموده که بر اساس مفاد این آییننامه از کارافتاده کلی تشخیص داده میشوند.
ماده ۲- جانبازان و آزادگانی که بر اساس تشخیص کمیسیون پزشکی و با توجه به سایر عوامل مندرج در جدول زیر حداقل (۶۶) امتیاز از مجموع امتیازات را کسب کنند، مشمول از کارافتادگی کلی قرار میگیرند:
تبصره- تعیین مصادیق ردیفهای (۳) و (۴) جدول موضوع این ماده بر عهده بنیاد بر اساس آزمون وسع و تعیین مصادیق ردیف (۵) جدول یاد شده بر اساس گواهینامههای صادره از مراجع ذیصلاح اعزام کننده میباشد.
ماده ۳- جانبازان و آزادگان با حداقل سن (۱۸) سال تمام و تا زمان سن بازنشستگی بر اساس قوانین مربوط، مشمول این آییننامه میباشند.
ماده ۴- تشخیص از کارافتادگی کلی برای کارکنان پایور نیروهای مسلح بر عهده کمیسیونهای پزشکی نیروهای مسلح و برای بسیجیان، سربازان و نیروهای مردمی، بر عهده کمیسیون پزشکی میباشد.
اسحاق جهانگیری- معاون اول رییسجمهور