آييننامه اجرائي آموزش عالي آزادگان
آييننامه اجرائي آموزش عالي آزادگان (تصويب نامه شماره ۷۱۵۱۲/ت۲۳۱هـ مورخ ۲۲/۶/۱۳۶۹ هیئت وزیران)
ماده ۱- دانشجويان آزاده و آزادگاني كه به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي مورد تأييد وزارت فرهنگ و آموزش عالي و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي راه مييابند، از مزاياي اين آيين نامه برخوردار خواهند شد.
ماده ۲- وزارتخانههاي فرهنگ و آموزش عالي و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مكلفند جهت تقويت بنيه علمي دانشجويان آزاده، در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي كلاسهاي تقويتي تشكيل دهند و از اين طريق موجبات ارتقاء سطح تحصيلي آنان را فراهم نمايند.
تبصره- دانشگاهها و موسسات آموزش عالي مكلفند عقب ماندگي تحصيلي دوران اسارت دانشجويان آزاده را از طريق تشكيل ترمهاي فشرده، جبران نمايند.
ماده ۳- چنانچه آزادهاي قبل از اسارت در يكي از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي قبول شده و موفق به ثبت نام نشده باشد قبولي وي محفوظ و دانشگاه مربوط مكلف است پس از معرفي ستاد رسيدگي به امور آزادگان از ايشان ثبت نام بعمل آورد.
ماده ۴- دانشجويان آزاده ميتوانند در صورت تمايل ثبت نام خود را پس از آزادي تا دو نيمسال تحصيلي به تعويق اندازند و ترم مزبور جزء سنوات تحصيلي نامبردگان محاسبه نميگردد.
ماده ۵- مدت اسارت دانشجويان آزاده جزء سنوات تحصيلي آنان محسوب نخواهد شد.
ماده ۶- هر دانشجوي آزاده ميتواند (۲۰) واحد درسي از واحدهاي خود را به صورت پيش ترم گذرانده و امتحان دهد، اين (۲۰) واحد ميتواند از واحدهاي عمومي و تربيتي باشد. نمرات كسب شده اين دروس در صورت تمايل آزاده، در معدل همان ترم تحصيلي منظور ميگردد.
ماده ۷- دانشجويان آزاده ميتوانند در هر ترم تحصيلي حداقل (۱۰) واحد درسي انتخاب نمايند.
ماده ۸- هر دانشجوي آزادهاي كه قبل از اسارت انصراف از تحصيل داده باشد، در صورت تمايل و با تأييد ستاد رسيدگي به امور آزادگان ميتواند جهت ادامه تحصيل به دانشگاه مربوط مراجعه و دانشگاه مكلف به ثبت نام مجدد وي ميباشد.
ماده ۹- انتقال دانشجويان آزاده به محل سكونت خانواده خود در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي با رعايت مقطع تحصيلي و خارج از ضوابط، پذيرفته خواهد شد و در موارد خاص غير از محل سكونت با تأييد ستاد رسيدگي به امور آزادگان انتقال صورت ميگيرد.
ماده ۱۰- تغيير رشته دانشجويان آزاده در گروه آموزشي و مقطع مربوط براي يكبار بلامانع است.
تبصره- تغيير رشته دانشجويان آزاده به رشتهاي در ديگر گروههاي آزمايشي حسب تقاضاي آنها با رعايت مقطع تحصيلي، خارج از نوبت در كميسيون موارد خاص يا هيأتي به انتخاب وزراي فرهنگ و آموزش عالي يا بهداشت، درمان و آموزش پزشكي (حسب مورد) با حضور نماينده ستاد رسيدگي به امور آزادگان بررسي و اتخاذ تصميم خواهد شد.
ماده ۱۱- در صورتيكه دانشجوي آزاده تمايل به ادامه تحصيل نداشته باشد متناسب با واحدهاي گذرانده شده برابر آيين نامه اعطاي مدرك معادل، با وي رفتار خواهد شد.
تبصره – كسري واحدهاي درسي تا ميزان (۲۰) واحد براي اين قبيل آزادگان ميتواند با استفاده از كلاسها و دورهها و آموزشهاي عمومي، حرفهاي و تجربي مورد تأييد مؤسسه آموزشي ذيربط جبران شود.
ماده ۱۳- در صورتيكه دانشجو در مدت اسارت كارهايي را در ارتباط با رشته تحصيلي خود انجام داده باشد با تأييد استاد مربوط ميتواند بعنوان واحد كارآموزي تلقي شود.
ماده ۱۴- دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي مكلفند نسبت به پرداخت وام تحصيلي، مسكن و تخصيص دانشجوئي براي دانشجويان آزاده با توجه به ماده (۲۶) قانون حمايت از آزادگان و تبصره آن، اولويت لازم را معمول دارند.
ماده ۱۵- هزينههاي ناشي از اجراي اين آيين نامه اضافه بر اعتبارات پيش بيني شده در قانون برنامه اول توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران همه ساله در رديفهاي مستقل در بودجه ساليانه وزارتين فرهنگ و آموزش عالي و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي پيش بيني و لحاظ مي گردد.
تبصره- هزينههاي مربوط به اجراي اين آيين نامه در سال جاري از محل بودجه ستاد رسيدگي به امور آزادگان تأمين ميگردد.
ماده ۱۶- كاركنان آزاده دستگاههاي مشمول قانون حمايت از آزادگان (اسراي آزاد شده) بعد از ورود به كشور مصوب ۱۳۶۸ ميتوانند طي مدت تحصيل در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي از مأموريت آموزشي با استفاده از حقوق و مزاياي مربوط استفاده كنند و دستگاهها مكلفند موجبات اين امر را فراهم نمايند.
ماده ۱۷- وزارتين فرهنگ و آموزش عالي و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گزارش اجراي اين آيين نامه را هر (۶) ماده يكبار به ستاد رسيدگي به امور آزادگان ارائه مينمايند.
مجموعه سوالات رسمی کنکور فرهنگیان:
بانک سوالات تعلیم و تربیت اسلامی
بانک سوالات هوش و استعداد معلمی