برنامه هفتم توسعه

آیین نامه پژوهانه جامع

تصویبنامه شماره ۱۸۱۳ مورخ ۱۴۰۴/۰۱/۱۰ هیات وزیران

آیین نامه پژوهانه جامع

وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی – سازمان برنامه و بودجه کشور

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۴/۱/۶ به پیشنهاد شماره ۳۱۸۸۶۸ و مورخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۱ وزارت علوم تحقیقات و فناوری با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (الف) ماده (۹۴) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ آیین‌نامه اجرایی ماده یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد

آیین‌نامه اجرایی بند (الف) ماده (۹۴) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع پژوهانه جامع)

ماده ۱- در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

۱) قانون: قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳

۲) دستگاه اجرایی: دستگاه‌های اجرایی موضوع بند (ب) ماده (۱) قانون

۳) پژوهانه: اعتبار مالی که با هدف ارتقای شاخصهای کمی و کیفی آموزشی، پژوهشی، فناوری، نوآوری، مهارتی و به منظور رفع مسائل اساسی کشور، گسترش مرزهای دانش، کسب مرجعیت علمی، فناوری و نوآوری برای انجام فعالیت‌های پژوهشی بر اساس ضوابط مؤسسه هزینه می‌شود.

۴) وزارت علوم: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

۵) وزارت بهداشت: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

۶) وزارتین: وزارت علوم و وزارت بهداشت

۷) مؤسسه: دانشگاه ها و مؤسسه های آموزش عالی و پژوهشی دولتی دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی وزارتین یا سایر مراجع قانونی ذی‌ربط موضوع بند (الف) ماده (۹۴) قانون

۸) سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور

۹) سامانه نان: سامانه نظام ایده ها و نیازها (نان)

۱۰) طرح‌های پژوهشی: طرح‌های تحقیقاتی هدفمند و اولویت‌دار مبتنی بر نیازها، مزیت‌ها و آینده‌پژوهی تحولات علمی و فناوری بر اساس اولویت‌های نقشه جامع علمی کشور، اولویت‌های ابلاغی دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و سایر اسناد بالادستی مرتبط، با هدف رفع نیازهای واقعی کشور و با اولویت طرح‌های مندرج در سامانه نان.

۱۱) اعتبارات پژوهشی: اعتباراتی که از محل منابع عمومی و در قالب بودجه های سنواتی برای انجام فعالیتهای پژوهشی اختصاص می یابد.

ماده ۲- وزارت علوم موظف است به منظور همرسانی اطلاعات مندرج در سامانه‌های پژوهشی وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌های اجرایی به سامانه نان نسبت به تأمین زیرساخت ستادی و دانشگاهی جهت فراخوان ایده و نیازها ثبت درخواست پژوهشگران هدف و نظارت بر فرآیندها به صورت برخط اقدام نماید.

ماده ۳- وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌های اجرایی دارای مؤسسه موظفند تمهیدات لازم برای ثبت نیازها و اولویت‌های پژوهشی موضوع این آیین‌نامه را در سامانه نان برای مؤسسات ذیل خود فراهم نمایند.

ماده ۴- وزارتین موظفند نسبت به اطلاع‌رسانی توانمند سازی نیروی انسانی و ایجاد مشوق‌های لازم جهت هدایت طرح‌های پژوهشی به سمت اولویت‌ها و رفع نیازهای کشور و ثبت آن اولویت‌ها و نیازها در سامانه تان اقدام نمایند.

ماده ۵- وزارت علوم موظف است با همکاری وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌های اجرایی نسبت به ایجاد ارتباط لازم بین سامانه نان و سامانه‌های مدیریت پژوهشی مؤسسات به منظور حذف اقدامات موازی اقدام نماید.

ماده ۶- مؤسسه موظف است هر سال حداقل ده درصد (۱۰) و تا انتهای سال آخر اجرای قانون حداقل پنجاه درصد (۵۰) از اعتبارات پژوهشی را جهت پرداخت پژوهانه طرح‌های پژوهشی اختصاص دهد.

ماده ۷- پژوهانه طرح‌های پژوهشی و تحقیقات میان رشته‌ای با اولویت در حوزه علوم انسانی و در راستای نیازهای ثبت‌شده در سامانه نان با ضرایب تشویقی اعمال می‌شود. دستورالعمل نحوه تعیین ضرایب دو ماه از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه توسط وزارتین و با همکاری دستگاه های اجرایی ذی‌ربط تدوین و توسط وزارتین ابلاغ می‌شود.

تبصره ۱- پژوهانه طرح‌های پژوهشی در همکاری با پژوهشگران پسا دکتری از ضریب تشویقی بالاتری برخوردارند.

تبصره ۲- طرح‌های پژوهشی متضمن مطالعات طولانی مدت بین رشته‌ای، چندرشته‌ای، با فرارشته‌ای با تأیید شورای پژوهش و فناوری مؤسسه مشمول ضرایب تشویقی این ماده می‌شوند.

ماده ۸- مجریان طرح‌های پژوهشی اعم از هیئت علمی و پژوهشگر مشمول اعطای یک پایه تشویقی می‌شوند. سازوکار این ماده توسط مؤسسه تدوین و به تصویب هیئت امنای مؤسسه می‌رسد.

ماده ۹- مؤسسه موظف است پرداخت پژوهانه طرح‌های پژوهشی ثبت شده در سامانه نان را در اولویت قرار دهد.

ماده ۱۰- دستگاه‌های اجرایی موظفند هر سال حداقل ده درصد (۱۰) و تا انتهای سال آخر اجرای قانون حداقل پنجاه درصد (۵۰) از منابع پژوهشی خود را از فهرست طرح‌های پژوهشی مربوط به خود را که در سامانه نان ثبت نموده‌اند هزینه نمایند.

ماده ۱۱- نظارت بر حسن اجرای مفاد این آیین‌نامه در مؤسسات بر عهده رئیس مؤسسه است. وزارتین موظفند گزارش سهم منابع بودجه عمومی مربوط به پژوهشهای موضوع این آیین‌نامه از کل اعتبارات پژوهشی را در مرداد ماه هر سال به سازمان برنامه و بودجه کشور در قالب سال نامه نظارت بر قانون گزارش نمایند.

محمدرضا عارف – معاون اول رئیس جمهور

1 دیدگاه

  1. من دخترم رشته معماری است آیا در آزمون استخدامی امتحان بدن وقبول بشن آیا در مصاحبه برای بچه های جانبازان۵۰درصد هیچ فکری کردن یامثل سالهای پیش حق شود ضایع میشه ولی به خدا حق بچه ای که پدرش ۵۰درصد جانباز ی داره این نیست باجانباز۲۵درصد یکی باشد ولی خدا را درنظر بگیرد که حق شأن ضایع نشه با تشکر همسر جانباز ۵۰درصد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون در تلگرام