قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران

جدید فوری: ابلاغ ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور

قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران

خبر مورخ ۳۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱

متن کامل پیش‌نویس لایحه قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران که در روز گذشته ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ رونمایی شد، منتشر گردید.

پیش‌نویس لایحه قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران

خبر مورخ ۲۱ دی‌ماه ۱۴۰۱

رئیسی خطاب به مخبر: قانون برنامه هفتم توسعه سریع‌تر نهایی شود

رئیس‌جمهور با تأکید بر اهتمام‌ برای تسریع تصویب لایحه قانون برنامه هفتم توسعه کشور، مقرر کرد این لایحه، در جلسات فوق‌العاده هفته جاری به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور بررسی و جهت ارسال به مجلس نهایی شود.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در جلسه بعد از ظهر امروز یکشنبه هیأت دولت با تأکید بر اهتمام‌ برای تسریع تصویب لایحه قانون برنامه هفتم توسعه کشور، مقرر کرد لایحه ارائه شده از سوی سازمان برنامه و بودجه به هیأت دولت، در جلسات فوق‌العاده در هفته جاری به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور بررسی و جهت ارسال به مجلس شورای اسلامی نهایی شود.

رئیس‌جمهور با اشاره به محوریت سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و نیز نظرات کارشناسی در تدوین و تنظیم برنامه هفتم توسعه، بر اهمیت بهره‌گیری از نظرات کارشناسان و نخبگان بخش‌های مختلف در جریان بررسی و تصویب آن نیز تأکید کرد و افزود: بهره‌گیری از این نظرات موجب می‌شود نتیجه کار، برنامه‌ای جامع، پیشرو و کارآمد در راستای ترسیم نقشه راه آینده دستگاه‌های اجرایی باشد.

خبر مورخ ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۱

لایحه قانون برنامه هفتم توسعه ظرف ۲ هفته آینده ارائه می‌شود

عضو کمسیون برنامه و بودجه مجلس از توافق مجلس و دولت برای ارائه لایحه قانون برنامه هفتم توسعه ظرف ۲ هفته آینده خبر داد.

احسان ارکانی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، از آخرین توافق مجلس و دولت برای ارائه لایحه برنامه ۵ ساله هفتم توسعه کل کشور از سوی دولت به مجلس ظرف ۲ هفته آینده خبر داد.

وی با بیان اینکه این تصمیم در توافق شفاهی بین دولت و مجلس اتخاذ شده است، افزود: به محض ارسال لایحه برنامه هفتم به مجلس ، لایحه از سوی مجلس اعلام وصول خواهد شد و پس از آن برای موضوع لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ تصمیمگیری خواهد شد.

عضو کمسیون برنامه و بودجه مجلس خاطر نشان کرد:در حال حاضر لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ به صورت غیر رسمی به مجلس ارسال شده اما به دلیل اینکه از سوی هیئت رئیسه در جلسه علنی اعلام وصول نشده است عملا رسمیت ندارد و به صورت قانونی چیزی به اسم لایحه بودجه که در اختیار مجلس باشد، نداریم.

ارکانی با بیان اینکه در حال حاضر در حال بلاتکلیفی هستیم چرا که کشور برنامه ۵ ساله توسعه ندارد و موضوعی مهمتر از این نداریم، گفت:چه کسی پاسخگوی خسارت‌های کشور از نداشتن برنامه توسعه است. مجلس به عنوان قوه نظارتی و قانون گذاری پیگیر این موضوع است تا خسارت‌های ناشی از نداشتن برنامه ۵ ساله در کشور بیشتر از این ادامه پیدا نکند.

خبر مورخ ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۱

دولت طی هفته آینده لایحه قانون برنامه توسعه هفتم را به مجلس ارسال می‌کند/ گفتگوی رؤسای مجلس و دولت

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه توسعه هفتم گفت: دولت تدوین برنامه هفتم توسعه را آغاز کرده است و قرار است طی هفته‌های آینده به مجلس شورای اسلامی ارسال کنند.

محمدرضا میرتاج‌الدینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم با اشاره به برنامه توسعه هفتم اظهار داشت: دولت تدوین لایحه قانون برنامه هفتم توسعه را آغاز کرده است و قرار است طی هفته‌های آینده به مجلس شورای اسلامی ارسال کنند.

وی افزود: با توجه به اینکه دولت لایحه بودجه را به مجلس ارسال کرده است اما مجلس مصرّ است که دولت برنامه هفتم را نیز به مجلس بفرستد تا بتوانیم لایحه بودجه را بر اساس برنامه هفتم تدوین و تنظیم کنیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: آقای قالیباف و آقای رئیسی به‌صورت مستقیم درباره لوایح بودجه و برنامه توسعه هفتم با هم مذاکره کرده‌اند و احتمالاً دولت هرچه زودتر برنامه توسعه هفتم را به مجلس بفرستد.

میرتاج‌الدینی تصریح کرد: دولت قرار است برنامه ششم را طبق شرایط و زمان حاضر مورد بازنگری قرار بدهد و در قالب برنامه توسعه هفتم به مجلس ارسال کند.

لایحه قانون برنامه هفتم توسعه چه زمانی به مجلس تقدیم می‌شود؟

معاون امور مجلس رئیس جمهور درباره زمان تقدیم لایحه هفتم توسعه به مجلس شورای اسلامی توضیحاتی ارائه کرد.

سیدمحمد حسینی معاون امور مجلس رئیس جمهور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در پاسخ به این پرسش که تدوین لایحه قانون برنامه هفتم توسعه در چه مرحله‌ای قرار دارد، گفت: سازمان برنامه و بودجه همزمان هم در حال تنظیم لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ است و هم روی لایحه برنامه هفتم توسعه کار می‌کند.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا لایحه برنامه هفتم پیش از لایحه بودجه ۱۴۰۲ به مجلس ارائه می‌شود؟ افزود: بودجه باید در زمان خود ارائه شود، بنابراین احتمالا پس از بودجه ارائه می‌شود.

معاون امور مجلس رئیس جمهور درباره اینکه آیا لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ براساس برنامه هفتم توسعه تدوین می‌شود؟، پاسخ داد: از آنجاکه افرادی که بودجه را تدوین می‌کنند در سازمان برنامه و بودجه هستند، این دو موضوع همگونی دارد و مغایرتی بین آن‌ها وجود نخواهد داشت.

سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه با اولویت پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، سیاست‌های کلی برنامه هفتم را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام و با اولویت پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت تعیین شده است، به سران سه قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ کردند.

متن کامل سیاست‌های ابلاغی را در لینک زیر بخوانید:

سیاست های کلی قانون برنامه هفتم توسعه

سند برنامه هفتم توسعه کشور تدوین شد/ سیاست‌های کلی ‌سال آینده به “مجلس و دولت” ابلاغ می‌شود‌

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از تدوین سند برنامه هفتم توسعه کشور خبر داد و گفت: سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه کشور در سال آینده به مجلس و دولت ابلاغ می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، محسن رضایی ظهر امروز 27 اسفندماه 1399 در نشست با مدیران دستگاه‌های اجرایی حوزه اقتصادی استان بوشهر با تبریک میلاد امام حسین(ع) و روز پاسدار، سیاست دریا محور را مورد اشاره قرار دارد و اظهار داشت: در این راستا سیاست‌های کلی که به عنوان سند ملی کشور محسوب می‌شود، در حال تدوین است.

دولت تصمیمی برای ارسال لایحه قانون برنامه هفتم توسعه به مجلس ندارد

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: با توجه به مدت زمان باقی مانده از عمر دولت و شرایط تحریمی و کرونایی لایحه قانون برنامه هفتم توسعه به مجلس ارسال نخواهد شد.

مهرداد گودرزوند چگینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به لزوم آسیب شناسی برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به منظور تدوین برنامه‌‌ای جامع‌تر برای پنج سال بعدی کشور گفت: برنامه ششم در سال پایانی اجرای خود قرار دارد و ما منتظر بودیم تا دولت لایحه برنامه پنجساله هفتم را تدوین و به مجلس ارسال کند اما با توجه به مدت زمان باقی مانده از عمر دولت و شرایط تحریمی و کرونایی احساس می شود، این مهم اتفاق نخواهد افتاد.

نماینده مردم رودبار در مجلس ادامه داد: مجلس به‌ویژه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات بر روی آسیب‌شناسی برنامه ششم توسعه به منظور تعیین نقاط قوت و ضعف آن و تدوین و تصویب برنامه‌ای متناسب با نیازهای امروز جامعه و حل مشکلات مردم و جلوگیری از بروز مشکلات در آینده تاکید دارد و براین اساس این کار را آغاز کرده است.

وی با بیان اینکه یکی از ضعف‌های برنامه‌ریزی در کشور عدم آسیب‌شناسی برنامه‌های قبلی در ابعاد اجرایی است، اظهار کرد: لزوم حرکت به سمت توسعه و پیشرفت، استخراج نقاط قوت و ضعف برنامه‌های بالادستی کشور و تدوین برنامه‌ای عملیاتی با قابلیت اجراست.

برگزاری جلسات مشترک با دولت برای ایجاد آمادگی تدوین قانون برنامه هفتم توسعه

عضو کمیته برنامه‌ریزی، آمایش و آمار مجلس گفت: جلسات مشترک متعددی تاکنون با مسئولان مرکز پژوهش‌ها و سازمان برنامه و بودجه برای آسیب‌شناسی برنامه ششم و ایجاد آمادگی برای بررسی و تدوین قانون برنامه هفتم توسعه برگزار شده و ادامه خواهد داشت.

محمد خدابخشی عضو کمیته برنامه‌ریزی، آمایش و آمار مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به برنامه‌ریزی این کمیته برای آسیب‌شناسی برنامه پنجساله ششم توسعه گفت: جلسات مشترک متعددی تاکنون با کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس و سازمان برنامه و بودجه برای بررسی ارتباط میان بودجه سنواتی و برنامه‌های 5 ساله توسعه در این کمیته برگزار شده است.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس اظهار کرد: جلسات مشترک این کمیته با مسئولان مربوطه در راستای ایجاد آمادگی مجلس برای تدوین برنامه پنج ساله هفتم توسعه ادامه خواهد داشت.

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: قرار شده، در جلسات کمیته برنامه‌ریزی، آمایش و آمار طی آسیب‌شناسی برخی احکام برنامه ششم توسعه مانند الزام دولت به اندازه‌گیری کارایی و بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی واحدهای عملیاتی و یا کاهش 15 درصدی حجم ساختار دولت،  آمادگی نسبی برای تدوین قانون برنامه هفتم توسعه در مجلس ایجاد شود.

اطلاع از تازه‌های قوانین و مقررات

مقررات مرتبط:

قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران

13 دیدگاه

  1. سلام، دولت تمایل به تمدید برنامه تاریخ مصرف گذشته ی ششم دارد ولی مجلس ظاهرا مخالف است. باید دولت برنامه هفتم را کمتر از یک ماه دیگه ارایه بده تا مجلس بتونه بر مبنای اون بودجه 1402 رو بررسی کنه. انشاء الله که دولت برنامه هفتم رو کمتر از دو هفته ی دیگه بتونه به مجلس ارایه بده و رو سفید بیرون بیاد. خدا نگهدار.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error:
شناسنامه قانون در تلگرام