آزمون تعیین صلاحیت
مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی

آيين‌نامه اجرايي عمليات پولي و بانكي در مناطق آزاد تجاري –صنعتي جمهوري اسلامي ايران

فصل چهارم- مقررات مربوط به نظارت بر عمليات بانك‌ها و موسسات منطقه:

ماده 22- بانك مركزي مي‌تواند با استفاده از طرق و ابزارهايي كه در قانون پولي و بانكي پيش‌بيني شده بر نحوه فعاليت بانك‌ها و موسسات منطقه نظارت نمايد.

ماده 23- بانك‌ها و موسسات موضوع تبصره (1) ماده (3) آيين‌نامه از شمول ماده (22) آيين‌نامه مستثني بوده و نظارت بانك مركزي بر فعاليت اين بانك‌ها از طريق به كارگيري ابزارهاي زير انجام مي‌پذيرد:

سپرده‌هاي قانوني خود را به ميزاني كه بانك مركزي تعيين مي‌كند، براي هر ماه حداكثر تا بيست و پنجم ماه بعد در قالب فرم‌هاي تعيين شده به حساب بانك مركزي توديع كنند.

 سرفصل حساب‌ها، دفترها و صورت‌هاي مالي خود را تا حدي كه امكان دارد و مورد استفاده قرار مي‌گيرد طبق فرم تعيين شده تنظيم و نگهداري كنند.

 استانداردهاي بين‌المللي كميته بال سوييس در خصوص كفايت سرمايه را رعايت كنند. در مورد شعب بانك‌ها يا موسسات برون مرزي فعال در منطقه، ميزان آورده با دستمايه پرداخت شده آنها در محاسبه كفايت سرمايه، به منزله سرمايه آنها تلقي مي‌شود.

 آمار و اطلاعات مورد نظر را مطابق فرم‌هاي تعيين شده به شرح زير براي بانك مركزي ارسال كنند:

وضع مشروح و سپرده‌هاي قانوني براي هر ماه حداكثر تا بيست و پنج ماه بعد به صورت ماهانه.

 ترازنامه و حساب سود و زيان مورد تاييد حسابرسان مستقل و سازمان براي هر سال حداكثر تا پايان خرداد ماه سال بعد به صورت سالانه.

ساير اطلاعات مورد نياز بانك مركزي را در هر زمان كه بانك مركزي تعيين مي‌كند، ارايه يا در اختيار آن بانك قرار دهند. اين اطلاعات محرمانه تلقي شده و به صورت موردي يا فردي انتشار نخواهد يافت.

با بازرسان اعزامي بانك مركزي كه با حكم كتبي در محل حضور مي‌يابند همكاري كنند و اطلاعات لازم را در اختيار آنان بگذارند.

برگهٔ قبلی 1 2 3 4 5 6برگهٔ بعدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون در تلگرام