سلام علیکم
بر اساس ماده (17) قانون مدیریت خدمات کشوری- به دستگاه های اجرایی اجازه داده میشود از طریق مناقصه و با عقد قرارداد با شرکتها و مؤسسات غیردولتی براساس فعالیت مشخص، حجم کار معین، قیمت هر واحد کار و قیمت کل به طور شفاف و مشخص بخشی از خدمات مورد نیاز خود را تأمین نمایند. در صورت عدم مراجعه متقاضیان، اجازه داده میشود با رعایت قانون برگزاری مناقصات و تأیید سازمان از طریق ترک تشریفات مناقصه اقدام گردد.
تبصره – شرکتهای موضوع این ماده حسب وظایف مربوط توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور یا وزارت کار و امور اجتماعی تعیین صلاحیت شده و در صورت تخلف از حکم این ماده لغو صلاحیت میگردند.
شباهتهای نیروی حجمی و شرکتی:
هر دو از طریق شرکت ثالث مبادرت به فعالیت میکنند.
هر دو از طریق شرکت ثالث حقالزحمه نیروها را پرداخت میکنند.
هر دو از طریق شرکت ثالث ساعات کاری و حقوق و مزایای نیروها را تعیین میکنند.
هر دو عهدهدار وظایف و فعالیتهای خارج از چارچوب ساختار سازمانی را بر عهده دارند.
هر دو در چارچوب قوانین و مقررات وزارت کار عمل میکنند.
تفاوتهای نیروی حجمی و شرکتی:
نیروهای حجمی جهت انجام پروژهها، طرحهای عمرانی یا تملک دارایی سرمایه ای با استفاده از امکانات و تجهیزات موسسه یا شرکت {موارد مورد اشاره در مواد (10) و (11) قانون مدیریت خدمات کشوری مرتبط با امور زیربنایی و اقتصادی} از طریق شرکت ثالث بکارگیری میشوند.
نیروهای شرکتی برای انجام خدمات مورد نیاز دستگاههای موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری که قابلیت مشخص کردن فعالیت، حجم کار معین و قیمت گذاری هر واحد باشد، از قبیل حمل و نقل، تعمیر و نگهداری ساختمان و ماشینآلات، امور آشپزخانه و رستوران، خدمات عمومی (نظیر نامهرسانی، تلفنچی، تنظیفات، امور آبدارخانه، پیشخدمتی)، نگهداری و خدمات فضای سبز، چاپ و تکثیر، امور بهرهبرداری از تاسیسات، خدمات بهداشتی و درمانی و نظایر آن را، از طریق شرکت و موسسات ثالث که انجام فعالیتهای فوق در شرح خدمات و اساسنامه آنها پیش بینی شده باشد بکارگیری میشوند.
احتمالاً به دلیل بار مالی موضوع به صورت مرحلهای در مقاطع مختلف ابتدا برای شرکتیها و سپس نیروهای حجمی انجام میپذیرد.