مقررات حقوق و دستمزد

ایرادات رییس مجلس به مصوبه ضریب حقوق کارکنان و بازنشستگان دولت در سال ۱۴۰۲

ایرادات رییس مجلس به مصوبه ضریب حقوق کارکنان و بازنشستگان دولت در سال ۱۴۰۲ (نامه شماره ۱۰۰۹۶/هـ ب مورخ ۱۴۰۲/۲/۱۳)

نظريه‌ رئيس مجلس شوراي اسلامي موضوع صدر ماده واحده و تبصره (۴) الحاقي به « قانون نحوه اجراء اصول هشتاد و پنجم (۸۵) و يکصد و سي و هشتم (۱۳۸) قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران»

حضرت حجت‌الاسلام‌والمسلمین جناب آقای دکتر رئیسی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

بازگشت به رونوشت تصویب‌نامه هیأت محترم وزیران به شماره۳۶۰۷/ت۶۱۱۲۴هـ مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۱۵، موضوع: «تعیین ضریب حقوق کارکنان و بازنشستگان دستگاههای اجرایی در سال ۱۴۰۲»، متعاقب بررسی‌ها و اعلام نظر مقدماتی «هیأت بررسی و تطبیق مصوّبات دولت با قوانین» و مستنداً به صدر ماده واحده و تبصره(۴) الحاقی به «قانون نحوه اجراء اصول هشتاد و پنجم(۸۵) و یکصد و سی و هشتم (۱۳۸) قانون اساسی‌ جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی» و ماده(۱۰) آیین‌نامه اجرایی‌ آن، ‌مراتب متضمّن اعلام نظر قطعی جهت اقدام لازم در مهلت مقرر‌ قانونی و اعلام نتیجه به این جانب ابلاغ می‌گردد. بدیهی است پس از انقضای یک هفته مهلت مقرر در ‌قانون، آن بخش از مصوبه که مورد ایراد قرار گرفته است، ملغی‌الاثر خواهد بود.

ایرادات مصوبه ضریب حقوق کارکنان و بازنشستگان دولت در سال ۱۴۰۲

«۱- از آنجا که طبق جزء «۱» بند «الف» تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال۱۴۰۲ به «افزایش ضریب حقوق کارکنان» اشاره شده است، بند (۳) مصوبه که در خصوص تعدادی از کارکنان، به «افزایش حقوق» تصریح کرده، از حیث تغییر عنوان و مترتب بودن آثار و تبعات متفاوت هریک با دیگری، مغایر قانون می‌باشد.

۲- نظر به اینکه جزء «۱» بند «الف» تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودحه سال۱۴۰۲ کل کشور با علم و آگاهی قانونگذار از وجود ماده (۷۶) قانون مدیریت خدمات کشوری -مصوب ۱۳۸۶- به تصویب رسیده و به رغم ترتیبات مقرّر در این ماده، لکن، جزء «۱» بند«الف» تبصره مذکور راجع به حداقل حقوق کارکنان دولت در سال جاری دارای حکم خاص می‌باشد، علیهذا بند (۵) مصوبه و تبصره‌های آن مبنی بر تعیین حداقل حقوق کارکنان دولت و تعیین حداکثر حقوق به میزان (۷) برابر آن، مغایر قانون است. همچنین سایر بندهای مصوبه که تصریحاً یا تلویحاً مبتنی بر این بند به تصویب رسیده، به تبع مغایرت مذکور، مغایر قانون است.

۳- نظر به اینکه بر اساس جزء «۱» بند «الف» تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور حداقل حقوق کارکنان دولت در این سال تعیین شده، ذیل بند (۶) مصوبه مبنی بر تعیین مبلغی کمتر از رقم مذکور برای آن دسته از کارکنان دولت که در سال جاری به استخدام درمی‌آیند و…، مغایر قانون است.

۴- بر اساس بند(۱) ماده واحده قانون اصلاح قانون بودجه سال۱۴۰۱ کل کشور و ترمیم حقوق کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری -مصوب ۱۴۰۱- مبالغ موضوع این قانون، مشمول کسور بازنشستگی می‌باشد و چنانکه در تبصره جزء «۱-۲» آن قانون تصریح شده است، در محاسبه مستمری بازنشستگی نیز مدّ نظر قرار می‌گیرد. بنابراین، تبصره «۱» بند (۶) مصوبه مبنی بر اینکه کسر کسور بازنشستگی از مبلغ موضوع قانون مذکور، «صرفاً» در تعیین پاداش بازنشستگی و ذخیره مرخصی محاسبه می‌شود، علاوه بر اینکه انحصار دادن موضوع به موارد مذکور از امور تقنینی بوده و نیاز به حکم قانون دارد، ضمناً از حیث تضییق احکام قانونی، مغایر قانون است.»

رئیس مجلس شورای اسلامی- محمدباقر قالیباف

شناسنامه قانون در پیام‌رسان‌های داخلی

24 دیدگاه

  1. مدیر مسیول محترم سایت وزین شناسنامه .لطفا ایرادات قانونی رییس محترم مجلس رو بزبان ساده برای همه تببین بفرمایید .
    بنظرم ۹۹ درصد با خواندن این نامه بشماره ۹۶ ۱۰۰ چیزی دستگیرشون نشد .با تشکر

  2. بدبخت به ما حقوق بگیرها وبازنشسته های زمان هشت سال جنگ داریم دست وپا میزنیم جان میکنیم با این همه تورم حرف بستان نیست کی عمل می کنید با این چندل قاضی که هر ساله به حقوق اضاف می کنید وظیفه اتان را انجام داده اید خدا نگذرداز ان کسانی که ما را در این وضعیت قرار دادند همه زندگی ما شده تورم زجرو وبدبختی خدا لعنت کند باعث بانیش شرمنده زن وبچه هامان هستیم همیشه خدا در این دنیا وان دنیا شرمنده تان کند مسعولین زندگی نیست که ما می کنیم گدایی از این حقوقها بهتر است نگاهی به دور ور کشورهای همسایه بکنید جهان حالا هیچ ببینید حقوق مزایا کارمند وبازنشسته اشان چطور است با تورم پیش میروند خدا نگذرد ازتان چه زندگی است برایمان درست کردین سی سال وهشت سال جنگ ووو اخرش گدایی ؟؟؟

  3. چرا حداکثر حقوق برداشته شده؟ آیا مدیرانی که حقوق بیش از حداکثر تعیین می کردند و مباحث پیش آمده در جامعه، باعث شده اصل موضوع حذف شود؟. یعنی هر کسی تونست، نوش،جونش. چرا برای حداقل بگیران طبق تورم حقوق تعیین نمی کنید؟ آیا بزرگی پشتیبانان آنها نیست؟. آیا حق آنها توسری خوری است؟. عجب!!!.

    1. خب اگه اینو لغو نمی کردند ،خودشون با مشکل مواجه می شدند و نمی توانستند بیش از ۵۵میلیون در ماه رابگیرند،هرکی به فکر خویشه ،کوسه به فکر ریشه،وگرنه کدوم کارمند در ماه این رقم را میگیره!!!!!!!

  4. با سلام اینجانب رزمنده وایثارگر در سال ۱۴۰۱ رسمی قطعی شدم قبل از اینکه شماره پرسنلی من در خواست شود انصراف دادم وبه شعبه ۳۵ دیوان عدالت اداری شکایت کردم که به همان قرار دادکارگری بر گردم وبا ۳۰ سال سابقه باز نشست شوم ولی از دیوان جوابی نگرفتم خواهشمندم به بر گشت اینجانب به سمت کارگری اقدامات لازم را مبذول بفر مایید
    با تشکر مهران غالبی

  5. یعنی میتونه تو محاسبهٔ حداقلی بگیرای(۷۹۰۰)دولت مؤثّر باشه(حق عآئله واولاد وترمیم،بیآد رو حداقلی)؟

  6. چرا دولت و مجلس همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری را اجرا نمی کند با این حقوق بخور و نمیر مرغ و گوشت و میوه از سفره بازنشستگان پرید .تورم و گرانی بیداد میکند خودروها هر 3 ماه یکبار گران میشود ولی حقوق بازنشستگان سالی یک بار و ناچیز اضافه میشود که با تورم همخوانی ندارد.

    1. من جانباز سی درصد وظیفه بگیر هستم نه جزوه باز نشسته هستم نه بنیاد پاداش هم خبری نیست کسی هم جواب گو نیست فقط تبعیض پارتی بازی بیداد میکند کشور قانون میخواهد که وجود ندارد

  7. باسلام.چرا هییت دولت امتیاز بندهای دوقلو را حذف وثابت کرد.هیئت دولت درزمان دولت روحانی این بندها را به علاوه ۱۰درصد حقوق اضافه کرد اونم درشرایطی ک تورم ۵۰درصد بود.با این حساب باید منتظر دولت بعدی باشیم ک بند ترمیم حقوق را که دولت رییسی به همراه ۱۰درصد اصافه کرد حدف کند.
    با این روش در کنار تورم ۶۰درصد کلاه سرکارمندان می گذارند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون آیا مایلید تازه‌ها و مقررات مهم برای شما ارسال شود؟
رد کردن
اجازه دادن به اعلان ها