کتاب استخدامی
اخبار اداری و استخدامی

تشریح چگونگی افزایش سن و سابقه بازنشستگی در برنامه هفتم+ چند مثال

تشریح چگونگی افزایش سن و سابقه بازنشستگی در برنامه هفتم+ چند مثال

شناسنامه قانون- سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ساز و کار تغییر سن بازنشستگی را تشریح کرد.

به گزارش شناسنامه قانون، محسن زنگنه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره سازوکار تعیین سن بازنشستگی شاغلان کشور، گفت: یکی از مشکلات اساسی اقتصاد کلان کشور ناترازی صندوق‌های بازنشستگی است و بخش زیادی از مشکلات امروز بازنشستگان نیز به جهت مشکلاتی است که در صندوق‌های بازنشستگی وجود دارد.

نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت در برنامه هفتم به جهت اهمیت این موضوع، فصلی را به صندوق‌های بازنشستگی اختصاص داد؛ در این فصل چند اصلاح برای ترمیم صندوق‌ها درنظر گرفته شده است، به طور مثال برخی صندوق‌ها در هم ادغام یا حذف شوند یا صندوق‌ها به جای بنگاهداری به سمت سهامداری حرکت کنند البته برخی از اصلاحات مدیریتی نیز از سوی مجلس اضافه شد به این معناکه افرادی که تمایل دارند در شرکت‌های تابعه مدیرعامل شوند باید برخی ویژگی‌ها را داشته باشند.

وی اضافه کرد: در لایحه قانون برنامه هفتم توسعه در حوزه صندوق‌های بازنشستگی اصلاحات سنجه‌ای نیز وجود داشت که ما اکثر این بحثها را در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم به نفع بازنشستگان و کارمندان حذف کردیم.

زنگنه افزود: یکی از اصلاح سنجه‌ای مربوط به افزایش سن بازنشستگی بود که با توجه به افزایش سن امید به زندگی و اختلاف این سن با سن بازنشستگی که حدود ۳۰ سال می‌شود کمیسیون تلفیق آن را منطقی دانست و به صورت پلکانی موافقت کرد براساس این مصوبه، افرادی که بین ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آن‌ها برای بازنشستگی اضافه نمی‌شود، افرادی که بین ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به ازای هر سال مانده خدمتشان ۲ ماه اضافه می‌شود.

زنگنه ادامه داد: همچنین افرادی که بین ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه، بیمه‌پردازانی که بین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه و افرادی که کمتر از ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می‌شود.

وی با ذکر مثالی به تشریح مصوبه فوق پرداخت و بیان کرد: اگر فردی اکنون ۱۰ سال سابقه خدمت دارد، باید ۱۰۰ ماه اضافه‌تر خدمت کند و فردی که در سال نخست خدمت به سر می‌برد باید حدود ۱۵۰ ماه یعنی حدود ۱۲.۵ سال علاوه بر ۳۰ سال، خدمت کند که نهایتا ۴۲.۵ سال سن اشتغال می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: البته این مصوبه یک محدودیتی نیز مبنی بر سن ۶۲ سال برای آقایان و ۵۵ برای خانم‌ها دارد به این معنا که اگر مردان و زنان به این سن برسند از شمول این قانون مستثنی می‌شوند به این معناکه اگر فردی(مرد)۳۵ سال خدمت کرده اما سن وی به ۶۲ رسیده، نیازی نیست که خدمت خود را ادامه دهد.

وی درباره نحوه تعین حقوق افراد براساس مصوبه جدید، گفت: پیش از این افراد ۳۰ سال حق بیمه پرداخت می‌کردند و ۳۰ روز حقوق دریافت می‌کردند اما براساس مصوبه جدید سازمان تامین اجتماعی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فرمول محاسبه را تعیین می‌کنند البته از آنجاکه تا ۲ سال اتفاقی نمی‌افتد لذا دولت زمان دارد طی یک سال نخست برنامه آئین‌نامه‌های مربوط یا در صورت لزوم اصلاح قانون را به مجلس ارائه کند.

این نماینده مردم در پاسخ به این پرسش که سن بازنشستگی مشاغل سخت چه تغییری می‌کند؟ گفت: مشاغل سخت و زیان‌آور و ایثارگران مشمول قوانین خاص خود هستند، البته این موضوع به این معنا نیست که سن بازنشستگی آن‌ها افزایش پیدا نمی‌کند بلکه به این معنا است که اگر قرار است افزایشی پیدا کند و منوط به قانون برنامه هفتم شود باید براساس قوانین خود آن ها باشد.

سخنگوی کمیسیون برنامه هفتم توسعه افزود: افرادی که باید امسال بازنشسته می‌شدند تغییری در شرایط آن‌ها ایجاد نمی‌شود در واقع افرادی که تا سال ۱۴۰۴ قرار است، بازنشسته شوند تغییر نمی‌کنند اما شرایط افرادی که سال بازنشستگی آن‌ها از ۱۴۰۵ به بعد است، تغییر می‌کنند به طور مثال افرادی که سال بازنشستگی آنها ۱۴۰۵ باشد باید ۲ ماه بیشتر خدمت کنند.

77 دیدگاه

  1. کی به شما اجازه داده که سن بازنشستگی را بالا ببرید وقتی سرمایه صندوق ها مانند شستا و غیره حیاط خلوت دولت ها بوده و آنها از صندوق ها برداشت کرده و پس نداده اند چرا مردم بایت تاوان بی‌کفایتی دولت و مجلس را پس بدهند

  2. قانون‌مسخره و ظلم در حق کارمندان
    دولت و مجلس بجای اینکه پول تو جیب کارمند کنن ،دست تو جیب کارمند کردند تا کسری دزدیهای صندوق را جبران کنند.کسی که از اول استخدام با قانون ۳۰ سال شده الان میان تغییر میدن خلاف و ظلمه
    اگر قراره اتفاقی بیفته باید از تازه استخدامیها بیفته

  3. قانون‌مسخره و ظلم در حق کارمندان
    دولت و مجلس بجای اینکه پول تو جیب کارمند کنن ،دست تو جیب کارمند کردند تا کسری دزدیهای صندوق را جبران کنند.کسی که از اول استخدام با قانون ۳۰ سال شده الان میان تغییر میدن خلاف و ظلمه
    اگر قراره اتفاقی بیفته باید از تازه استخدامیها بیفته

  4. خوش به حال بیمه تامین اجتماعی، هیچ وقت به مرحله بازپرداخت نمی رسه.
    کارمند تا ابد کارمند بافی می مونه و فقط ماه به ماه کلی از حقوقش واریز میشه برای سازمان تامین اجتماعی.
    چی از تامین اجتماعی نصیبشون میشه که همچین قانونایی می نویسن، خدا می دونه.

  5. بخدا ما دهه شصتیا هر روز هفته مدرسه رفتیم حتی بعد از ظهر هم رفتیم .خدمت سربازی هم خیلی هامون ۲۴ ماه بوده دیگه با ما این کار رو نکنید..

  6. پس دیگه برای چی هر ماه کلی از حقوقمون رو باید بابت بیمه پرداخت کنیم؟ اینجوری که تا لحظه آخر زندگی باید بریم سر کار، کی باید بیمه ها باز پرداخت داشته باشن؟
    من که فکر می کنم از آشناهای کسی که این قانون به ذهنش رسیده پست بالایی تو یکی از شرکت های بیمه داره.

  7. مجلس انقلابی باید در این خصوص تجدید نظر کنند.
    چرا باید قانون بازنشستگی تغییر کند دوباره در طول برنامه ششم و یکبار هم در این برنامه هفتم سن بازنشستگی را افزایش داده اند چرا و به دلیل این موضوع را با سن بازنشستگی کشورهای مدرن و توسعه یافته مقایسه می کنند .
    آقا جان صندوق ها را تشویق نمایید به رقابت و از طرفه قانون بازنشستگی را براساس شرایط کشور باید بنویسند نه براساس نرم جهانی .
    با این تصویب صندوق ها دنبال سرمایه گذاری نمی روند .
    و چرا از مستخدم و کارکنان دولت در این خصوص نظر خواهی و نظر سنجی نکرده اند.
    لطفا این موضوعات را مورد تجدید نظر قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *