تغییر سن و سابقه قابل قبول بازنشستگی در صندوق های بازنشستگی در برنامه هفتم توسعه
تغییر سن و سابقه قابل قبول بازنشستگی در صندوق های بازنشستگی
شناسنامه قانون- در احکام پیشنهادی در پیش نویس لایحه برنامه هفتم توسعه کشور، پیشنهاد تغییر سن و سابقه قابل قبول بازنشستگی در صندوق های بازنشستگی مطرح شده است.
یادآور میشود متن منتشر شده، پیشنویس لایحه برنامه هفتم توسعه است که باید در جلسات هیات دولت تصویب و پس از آن به مجلس برای تصویب و تبدیل به قانون، ارسال شود.
تغییر سن و سابقه قابل قبول بازنشستگی در صندوق های بازنشستگی
مطابق ماده (۶۶) پیش نویس لایحه برنامه هفتم توسعه کشور:
ماده ۶۶- سن و سابقه قابل قبول در تمامی حالات احراز شرایط بازنشستگی در کلیه سازمانها و صندوقهای بازنشستگی در طول برنامه هفتم به ازای هر سال شش ماه افزایش مییابد. در مواردی که کارفرما، دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۱) این قانون باشد بیمه شده در صورت داشتن مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر میتواند پس از رسیدن به شرایط بازنشستگی همچنان به کار خود ادامه دهد، مشروط به اینکه سن وی بالاتر از شصت و پنج سال نباشد. اعضای هیأت علمی دانشگاهها و قضات تابع ضوابط و مقررات خود میباشند.
تبصره ۱- صندوقهای بازنشستگی که شرط سنی بازنشستگی مشمولان آنها ۶۰ سال و بالاتر میباشد از مفاد این حکم مستثنی میباشند.
تبصره ۲- در مورد صندوقهای بازنشستگی که مبنای حداقل سن بازنشستگی تعیین نشده است حداقل سن لازم برای بازنشستگی ۵۳ سال در سال اول برنامه میباشد. زنان شاغلی که از زمان لازم الاجرا شدن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۱۴۰۰، صاحب فرزند یا فرزندانی شده یا میشوند به ازای هر فرزند از یک سال کاهش در سن بازنشستگی برخوردار میشوند و برای فرزند سوم و بیشتر میزان کاهش یک ونیم سال به ازای هر فرزند خواهد بود.
تبصره ۳- سقف سنوات ارفاقی مشمولان “قانون اصلاح تبصره (۲) الحاقی به ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی (مصوب ۱۳۸۰/۰۷/۱۳)” حداکثر هفت سال و برای مشمولان “قوانین مربوط به مشاغل سخت و زیان آور در دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۱ این قانون“ حداکثر پنج سال حسب شرایط سخت و زیان آور خواهد بود. آئین نامه مربوطه در خصوص میزان سنوات ارفاقی مشاغل سخت و زبان اور مختلف ظرف مدت شش ماه از ابلاغ این قانون توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور تدوین و برای تصویب به هیأت وزیران ارسال میشود.
تبصره ۴- در مواردی که در قوانین بازنشستگی پیش از موعد مقرر شده است به ازای هر سال کمتر از ۳۰ سال بیمه پردازی معادل ۲ سال از سنوات مبنای محاسبه اولین حقوق یا مستمری بازنشستگی کسر میگردد.
تبصره ۵- حداقل سن لازم برای بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور برای زنان ۴۵ و مردان ۵۰ سال میباشد.
تبصره ۶- معافیت از پرداخت کسور بازنشستگی مازاد بر ۳۰ سال برای افرادی که سنوات بیمهای آنان از تاریخ اجرای این قانون از ۳۰ سال بیشتر میشود در قوانین و مقررات عام و خاص ملقی میگردد.
متن کامل لایحه برنامه هفتم توسعه
eitaa.com/Shenasname
بله
https://ble.ir/Shenasname
روبیکا
https://rubika.ir/shenasname
سروش
splus.ir/Shenasname
مشکلات صندوق ها با فشار بر کارکنان کم نمی شود.
سلام عوض این کارا فرصتی فراهم کنید نیروی جوان که کار ندارن و سر بار خانواده ها شدن برن کار کنن ، تو هر خونه چند جوان بیکار تحصیلکرده هست ، فردی که کار کرده و انرژی نداره چه فایده ای برای اداره خواهد داشت؟ حالا هی شما سن بازنشستگی رو ببرید بالا
سلام این سن بازنشستگی که هرروز میبرن بالا ایا میتوان با۵۰سال سن تو معدن کار کرد اون هم تو استخراج این دیگه اصلا معنی نداره که کا رسخت زیان اور هستش تو کشورهای دیگه کار معدن کاری سخت ترین شغل هستش تو کشور ما معدنکار با پرستار هم گروه هستش هر کدام سالی یک سالی نیم حساب میشه
اگر سن بازنشستگی سخت و زیان آور پنجاه سال بشه کسی که تو بیست سالگی وارد کار سخت شده تو پنجاه سالگی ، سی سال سابقه کار داره پس زیان آور معنایی نداره ، اون مسولی که قانون رو وضع میکنه خودش میتونه یه سال کار سخت و زیان آور انجام بده ؟!
سلام آقایان سن بازنشستگی را اجباری نکنید کسانیکه دچار فرسودگی شغلی شد ه اند راهی باز بگذارید که با ۳۰ سال خدمت خارج شوند بجای اینها نیروی کار جوان وباانگیزه استخدام کنید شماها جای شما گرم ونرم است بیا سیستان وبلوچستان خدمت کن تا بعد بفهمی افزایش سن بازنشستگی یعنی چی!!
خداوکیلی سن بازنشستگی رو زیاد نکنید.این بی عدالتی است که یه عده با سی سال سابقه باز نشسته شدند و عده ای هم بیش از سی سال کار کنند.
ما متولدین دهه ۶۰ واقعا درحقمون ظلم شده.حالا هی قانون تصویب کنید
با سلام اگه این لایحه تصویب بشه عملا سختی کار کارگران هیچ تاثیری ندارد و امکان اعتراضات کارگری هست