اخبار اداری و استخدامی

جزییات افزایش حقوق و حق عائله مندی و اولاد در فیش حقوقی ۱۴۰۲ کارکنان دولت

جزییات افزایش حقوق و حق عائله مندی و اولاد در فیش حقوقی ۱۴۰۲ کارکنان دولت

شناسنامه قانون- رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور از ۶ برابر شدن حقوق عائله‌مندی و اولاد در فیش حقوقی سال آینده کارکنان دولت، خبر داد.

به گزارش شناسنامه قانون به نقل از صدا و سیما، میثم لطیفی در برنامه صف اول شبکه خبر گفت: برای ترمیم حقوق کارکنان چند کار باید انجام شود که بعضی از آن‌ها را در بودجه رقم زده‌ایم.

معاون رئیس جمهور در تشریح این اقدامات گفت: سال گذشته، حداقل حقوق کارکنان دولت سه و نیم میلیون تومان بوده که امروز حداقل حقوق ۶ و ۶۰۰ است. اقدام بعدی، الگوی پلکانی افزایش حقوق بود که بخشی با مالیات اعمال می‌شود و بخشی هم الگویی دادیم که عدد ثابتی تحت عنوان ترمیم حقوق در احکام کارگزینی همکاران اضافه شود. مثلا کسی که ۵ میلیون می‌گیرد، وقتی می‌شود ۶ میلیون، درصدش خیلی بیشتر از کسی است که ۳۰ میلیون تومان می‌گیرد و حالا می‌شود ۳۱ میلیون تومان. اعتقاد بنده این است که الگوی درصدی الگویی است که شکاف‌ها را بیشتر خواهد کرد، لذا پیشنهاد ما حتی در لایحه هم این بود که ما بایستی به سمتی برویم که یک عدد ثابت را به حکم کارگزینی همه کارکنان اضافه کنیم، اما در الگوی درصدی وقتی می‌گوییم، ۲۰، ۲۵ و ۳۰ درصد برای کسی که ۶ میلیون تومان می‌گیرد، می‌شود یک عددی مثلا ۷۲۰۰ و برای کسی که ۳۰ میلیون تومان می‌گیرد، می‌شود ۶ میلیون تومان که خیلی بیشتر از نفر قبلی است و شاید اندازه کل حقوق او باشد، لذا ما دنبال این بودیم که الگو را پیگیری کنیم و احساس می‌کنیم اگر می‌خواهیم عدالت ایجاد شود، بایستی از این مسیر برویم.

لطیفی، اقدام پنجم را افزایش حق اولاد و عائله مندی اعلام کرد و گفت: سال قبل، این رقم ۱۰۰، ۲۰۰ هزار تومان بود، اما سال آینده حق اولاد و عائله مندی عدد خوبی خواهد بود و فکر می‌کنم ۶۰۰ هزار و ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود.

رئیس سازمان اداری و استخدامی، تدوین یک قانون جامع در خصوص نظام پرداخت حقوق را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و گفت: آخرین قانونی که در این زمینه داریم، قانون خدمات کشوری بوده که مصوب سال ۱۳۸۹ است؛ البته ​ ما هنوز قانون نظام هماهنگ سال ۷۰ و ​قانون استخدام کشوری سال ۱۳۴۵ را هنوز برای برخی از همکارانمان اجرا می‌کنیم، ​ لذا پیشنهادمان این بوده است که کارگروهی تشکیل شود تا بتوانیم یک قانون جامع تدوین شود که آن قانون، ​ مبنا قرار گیرد.

لطیفی افزود: اگر یک قانون واحد داشته باشیم، به جای اینکه چند حکم و چند نوع شیوه محاسبه داشته باشیم، با یک الگوی محاسبه ضمن رعایت تفاوت ها، ​ عدالت نیز در پرداخت‌ها محقق خواهد شد.

معاون رئیس جمهور، پرداخت حقوق بر اساس بهره وری را یکی دیگر از اقدامات انجام شده برای ترمیم حقوق کارکنان دولت عنوان کرد و گفت: ​براساس این الگو، آن پرداختی که خارج از حکم است، تحت عنوان اضافه کار یا​ اگر فوق العاده عملکرد می‌دهیم، مثل آنچه بعضی از شرکت‌ها و سازمان‌ها مطرح می‌کنند، بر اساس بهره وری پرداخت شود و فقط جنبه ترمیمی پیدا نکند و ​ واقعاً​ کسی که بیشتر کار می‌کند و زحمت بیشتری می‌کشد، بهره مندی بیشتری هم از حداقلی که وجود دارد، داشته باشد.

رئیس سازمان اداری و استخدامی در پاسخ به پرسشی درباره ساماندهی نیرو‌های شرکتی نیز گفت: درباره تبدیل وضعیت شرکتی ها، مبنای ما آزمون است و هم اکنون مجوز برگزاری آزمون‌ها داده می‌شود که ان شاءالله ظرف چند روز آینده آخرین اعداد آن مشخص می‌شود و کار آغاز خواهد شد.

لطیفی افزود: بخشی از نیرو‌های شرکتی که در دستگاه‌های اجرایی کار می‌کنند، کسانی هستند که کار جاری دستگاه را انجام می‌دهند یا کار اصلی دستگاه را؟ عرض ما این است که اگر کسی کار اصلی دستگاهی که جاری است، انجام می‌دهد، زمینه‌ای ایجاد کنیم که استخدام شود، اما برای این کار باید آزمون بگیریم؛ غیر از این باشد، دیوان عدالت، آن را ابطال می‌کند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور درباره جزئیات آزمون گفت: آزمون‌ها سخت نیستند و کسانی که تجربه دارند، عموماً​ قبول می‌شوند، چون بخشی از آزمون مهارتی است. ۷۰ درصد کتبی و ۳۰ درصد مصاحبه است، لذا بزرگوارانی که تجربه کار دارند، قطعا نسبت به کسی که کم تجربه‌تر است، ضریب احتمال قبولی آنان در آزمون بیشتر خواهد بود.

معاون رئیس جمهور در بخش دیگری از این گفتگو درباره ​ سامانه پاکنا و بحث شفافیت گفت: این سامانه، تکلیف قانون برنامه ششم بوده که باید از سال ۹۶ اجرا می‌شده که اجرا نشده است و از سال ۱۴۰۰ و با دستور آقای رئیس جمهور هم هوشمند سازی و هم شفاف سازی و سامانه‌مند کردن ایجاد شده است. الان بیشترین مشکل ما در ورود اطلاعات شهرداری هاست و در بخشی از بانک‌ها و شرکت‌های دولتی نیز مشکل داریم، اما در حوزه کارمندی دستگاه‌های دولتی، تقریبا ما مشکلی نداریم و ​ان شاءالله با سرعت و روحیه جهادی که در دستگاه‌های اجرایی است، امیدواریم این موضوع را حل کنیم.

لطیفی دربخش دیگری از برنامه صف اول از تأسیس سازمان بازرگانی و تنظیم بازار خبر داد و گفت: آن چیزی که در دستور کار داریم و لایحه آن هم نهایی شده است و ان شاءالله همین هفته به مجلس ارائه خواهد شد، سازمان بازرگانی و تنظیم بازار است.

معاون رئیس جمهور افزود: سازمان حمایت و سازمان بازرگانی که زیر مجموعه وزارت کشاورزی بودند، از همدیگر جدا می‌شوند و سازمان بازرگانی تشکیل می‌شود و پیشنهاد ما این است که مستقیم زیر نظر رئیس جمهور باشد، برای اینکه موضوع بازار برای ما اولویت یک است و به همین علت، آقای رئیسی به صورت مستقیم، آن را راهبری می‌کند؛ البته ستاد تنظیم بازار در استان‌ها و شهرستان‌ها به تناسب فعال خواهند بود.

رئیس سازمان اداری و استخدامی در پایان گفت: علاوه بر تشکیل سازمان بازرگانی، سازمان تعزیرات حکومتی را هم تقویت خواهیم کرد و این موضوع را دنبال می‌کنیم تا به معنایی نظارت بر بازار را تقویت کنیم؛ به خصوص با توجه به شرایطی که شب عید داریم، ما تعداد شعب تعزیرات حکومتی را در تهران از ۱۰ شعبه به ۵۰ شعبه افزایش داده ایم تا بتوانیم کنترل را بر بازار بیشتر کنیم که خدای‌نکرده، گران‌فروشی و احتکار، روی ندهد.

شناسنامه قانون در پیام‌رسان‌های داخلی

81 دیدگاه

  1. سلام من تومتروکارمیکنم شغلم آبدارچی وشیفتی میایم سرکار ولی حق شیفت مون نمیدن میگن شماپیمانکاری هستین به شما حق شیفت نمیرسه توروخدا یه فکریم به حال ماشرکتی هابکنین نصف حقوقمون که پیمانکارمیخوره حداقل حقمون درست برن

  2. سلام
    مقایسه حق اولاد باید با امسال باشه نه
    سال قبل. پس نسبت به امسال 6برابر نیست بلکه کمتر هست
    در ضمن تورم سال آینده نسبت به پارسال 300 درصد هست

  3. سلام چه فرقی بین بازنشستگان هست که برای عدهای رتبه بندی اجرا میشه برای عده ای اجرا نمیشه ایااین بی عدالتی نیست ایا یک بام دوهوا نیست

    1. اینکه بین افزایش درصدی حقوق فرق گذاشته میشود ظلم به کارمندان با سابقه بیشتر است و باعث بی انگیزگی می شود،بهترین روش افزایش حقوق کارمندان ،تعیین ضریب ریالی است که حاصل ضرب آن در امتیاز کارمند ،میزان افزایش را تعیین میکند ولاغیر،

    2. طوری میگوید خدای ناکرده اجهافی به کس نشود که تمام کارهاتان درست مو لای درزش نمیرود.تعزیراتم بایددر طول سال تحرک زیاد داشته باشند وبر بازار گرانیها کنترل داشته باشند .حقوق هم بخواهید اضافه کنید ان جوری میشود که بالا سریها همیشه بیشتر عایدشان شود همیشه این بوده وامسال وسالهای دیگر هم حق ماها که صدما جبهه شبانه روز در حط مقدم بودیم هیج امتیازی عایدمان نشد از دولت میخواهیم مجلس هم طرف دولت است میخواهیم حق امسال ماها که چند ده ماه در جبهه زمان جنگ هشت ساله شب وروز در خط مقدم بودیم امتیازی در نظر بگیرن نه مثل کارت ایثاری که به ما ارتشیان دادیم هیچ ارزش مادی ومعنوی هم نداشت تازگی خواستین مدارک زیادی با سیدی وعکس جبهه تحویل دادیم باز هم هنوز هیچ در هیچ فقط زحمت به ما وخودتان میدهید کارته را عوض می کنید !!!

  4. بدبخت به دل ما بیکاران تحصیل کرده کاش شغل ایجاد کنن مخصوصا برای مهندسای بدبخت شاید ماها ازدواج کنیم

  5. من نمی دانم این دولت چه پدر کشتگی با کارمندان داره. وقتی شما علم کاری رو ندارید حداقل مشاوره بگیرید اگر کسی حقوق بیشتری می گیرد یکسری معیارها بوده که دریافتی بیشتری دارد پس این وسط تکلیف سابقه کاری و تجربه از نظر شما کشکه گاهی تجربه ی کاری حتی بهتر از علم است تفاوت کسی که به واسطه ی تجربه اش مشکل کاری را با یک چشم بهم زدن حل می کند با یک تازه استخدام باید یک جایی مشخص شود بهره وری یعنی با حداقل هزینه حداکثر منابع را بدست آورد. هدف شما چیز. دیگری است با ثابت پرداختن افزایش هم هزینه تان کمتر می شود و هم رضایت قشر پایین را بدست بیاورید از اول آمدنتان فقط با قطره چکان به کارمندان حقوق و مزایا می دهید.

  6. چرا فقط حقوق کارمندان دولت زیاد میشه من مستمری بگیر هستم و کلا دومیلیون پانصدهزارتومن حقوق میگیرم و بعد ازسه سال تازه دو ماه است که حق اولاد گرفتم

  7. سلام خواهشاً ۶ برابری عائله مندی هم مثل وام فرزند آوری نباشه که یکسری جوان که تازه ازدواج کرده بودند و هیچ مشکلی هم از لحاظ فرزندآوری نداشتند وام دریافت نمودند و مشکل دار ها و افراد نازا ازاین وام و وام های دیگه که با سپرده هم می‌گرفتند محروم شدن چون بانک ها فقط به افراد جوان تازه ازدواج کرده وام میدادن و دیگران هم که مشکلی بدتر و سخت داشتند و در تنگنا مانده بودند از وام با سپرده هم محروم ماندند خواهشاً حق همه ی کارمندان را یکسان بدهید و این عائله مندی را حذف نمایید چون مجرد و افراد فاقد فرزند هم زیاد هست خواهشاً بفکر همه باشید نه یه عده ی خاص

    1. حاجی اونی که حق زن و فرزند دریافت می‌کنه همونقدر هم هزینه داره، هزینه هایش دوبله میشه شما فک کن کسی چهارتا فرزند داره بیاید برای پنچ تومن شیش تومن کار کنه اوموراتش نمی‌گذره ، مجبور میشه کارو ول کنه ، حالا شما مجردی هزینه هاتون کمتره ،بهت تعلق نمیگیره دلیل نمیشه به کسی که داره مثه آدم زندگی میکنه خانواده رو سیر می‌کنه و مدیریت می‌کنه ، به اونم تعلق نگیره….

  8. سلام من نزدیک به ۲۰سال هست که دریک ارگان بزرگ دولتی هستم ومشاغل کارگری هستم وهیچ اقدامی تابحال انجام نشده همش وعده بعید میدن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون آیا مایلید تازه‌ها و مقررات مهم برای شما ارسال شود؟
رد کردن
اجازه دادن به اعلان ها