جزییات افزایش حقوق و حق عائله مندی و اولاد در فیش حقوقی ۱۴۰۲ کارکنان دولت
جزییات افزایش حقوق و حق عائله مندی و اولاد در فیش حقوقی ۱۴۰۲ کارکنان دولت
شناسنامه قانون- رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور از ۶ برابر شدن حقوق عائلهمندی و اولاد در فیش حقوقی سال آینده کارکنان دولت، خبر داد.
به گزارش شناسنامه قانون به نقل از صدا و سیما، میثم لطیفی در برنامه صف اول شبکه خبر گفت: برای ترمیم حقوق کارکنان چند کار باید انجام شود که بعضی از آنها را در بودجه رقم زدهایم.
معاون رئیس جمهور در تشریح این اقدامات گفت: سال گذشته، حداقل حقوق کارکنان دولت سه و نیم میلیون تومان بوده که امروز حداقل حقوق ۶ و ۶۰۰ است. اقدام بعدی، الگوی پلکانی افزایش حقوق بود که بخشی با مالیات اعمال میشود و بخشی هم الگویی دادیم که عدد ثابتی تحت عنوان ترمیم حقوق در احکام کارگزینی همکاران اضافه شود. مثلا کسی که ۵ میلیون میگیرد، وقتی میشود ۶ میلیون، درصدش خیلی بیشتر از کسی است که ۳۰ میلیون تومان میگیرد و حالا میشود ۳۱ میلیون تومان. اعتقاد بنده این است که الگوی درصدی الگویی است که شکافها را بیشتر خواهد کرد، لذا پیشنهاد ما حتی در لایحه هم این بود که ما بایستی به سمتی برویم که یک عدد ثابت را به حکم کارگزینی همه کارکنان اضافه کنیم، اما در الگوی درصدی وقتی میگوییم، ۲۰، ۲۵ و ۳۰ درصد برای کسی که ۶ میلیون تومان میگیرد، میشود یک عددی مثلا ۷۲۰۰ و برای کسی که ۳۰ میلیون تومان میگیرد، میشود ۶ میلیون تومان که خیلی بیشتر از نفر قبلی است و شاید اندازه کل حقوق او باشد، لذا ما دنبال این بودیم که الگو را پیگیری کنیم و احساس میکنیم اگر میخواهیم عدالت ایجاد شود، بایستی از این مسیر برویم.
لطیفی، اقدام پنجم را افزایش حق اولاد و عائله مندی اعلام کرد و گفت: سال قبل، این رقم ۱۰۰، ۲۰۰ هزار تومان بود، اما سال آینده حق اولاد و عائله مندی عدد خوبی خواهد بود و فکر میکنم ۶۰۰ هزار و ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود.
رئیس سازمان اداری و استخدامی، تدوین یک قانون جامع در خصوص نظام پرداخت حقوق را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و گفت: آخرین قانونی که در این زمینه داریم، قانون خدمات کشوری بوده که مصوب سال ۱۳۸۹ است؛ البته ما هنوز قانون نظام هماهنگ سال ۷۰ و قانون استخدام کشوری سال ۱۳۴۵ را هنوز برای برخی از همکارانمان اجرا میکنیم، لذا پیشنهادمان این بوده است که کارگروهی تشکیل شود تا بتوانیم یک قانون جامع تدوین شود که آن قانون، مبنا قرار گیرد.
لطیفی افزود: اگر یک قانون واحد داشته باشیم، به جای اینکه چند حکم و چند نوع شیوه محاسبه داشته باشیم، با یک الگوی محاسبه ضمن رعایت تفاوت ها، عدالت نیز در پرداختها محقق خواهد شد.
معاون رئیس جمهور، پرداخت حقوق بر اساس بهره وری را یکی دیگر از اقدامات انجام شده برای ترمیم حقوق کارکنان دولت عنوان کرد و گفت: براساس این الگو، آن پرداختی که خارج از حکم است، تحت عنوان اضافه کار یا اگر فوق العاده عملکرد میدهیم، مثل آنچه بعضی از شرکتها و سازمانها مطرح میکنند، بر اساس بهره وری پرداخت شود و فقط جنبه ترمیمی پیدا نکند و واقعاً کسی که بیشتر کار میکند و زحمت بیشتری میکشد، بهره مندی بیشتری هم از حداقلی که وجود دارد، داشته باشد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی در پاسخ به پرسشی درباره ساماندهی نیروهای شرکتی نیز گفت: درباره تبدیل وضعیت شرکتی ها، مبنای ما آزمون است و هم اکنون مجوز برگزاری آزمونها داده میشود که ان شاءالله ظرف چند روز آینده آخرین اعداد آن مشخص میشود و کار آغاز خواهد شد.
لطیفی افزود: بخشی از نیروهای شرکتی که در دستگاههای اجرایی کار میکنند، کسانی هستند که کار جاری دستگاه را انجام میدهند یا کار اصلی دستگاه را؟ عرض ما این است که اگر کسی کار اصلی دستگاهی که جاری است، انجام میدهد، زمینهای ایجاد کنیم که استخدام شود، اما برای این کار باید آزمون بگیریم؛ غیر از این باشد، دیوان عدالت، آن را ابطال میکند.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور درباره جزئیات آزمون گفت: آزمونها سخت نیستند و کسانی که تجربه دارند، عموماً قبول میشوند، چون بخشی از آزمون مهارتی است. ۷۰ درصد کتبی و ۳۰ درصد مصاحبه است، لذا بزرگوارانی که تجربه کار دارند، قطعا نسبت به کسی که کم تجربهتر است، ضریب احتمال قبولی آنان در آزمون بیشتر خواهد بود.
معاون رئیس جمهور در بخش دیگری از این گفتگو درباره سامانه پاکنا و بحث شفافیت گفت: این سامانه، تکلیف قانون برنامه ششم بوده که باید از سال ۹۶ اجرا میشده که اجرا نشده است و از سال ۱۴۰۰ و با دستور آقای رئیس جمهور هم هوشمند سازی و هم شفاف سازی و سامانهمند کردن ایجاد شده است. الان بیشترین مشکل ما در ورود اطلاعات شهرداری هاست و در بخشی از بانکها و شرکتهای دولتی نیز مشکل داریم، اما در حوزه کارمندی دستگاههای دولتی، تقریبا ما مشکلی نداریم و ان شاءالله با سرعت و روحیه جهادی که در دستگاههای اجرایی است، امیدواریم این موضوع را حل کنیم.
لطیفی دربخش دیگری از برنامه صف اول از تأسیس سازمان بازرگانی و تنظیم بازار خبر داد و گفت: آن چیزی که در دستور کار داریم و لایحه آن هم نهایی شده است و ان شاءالله همین هفته به مجلس ارائه خواهد شد، سازمان بازرگانی و تنظیم بازار است.
معاون رئیس جمهور افزود: سازمان حمایت و سازمان بازرگانی که زیر مجموعه وزارت کشاورزی بودند، از همدیگر جدا میشوند و سازمان بازرگانی تشکیل میشود و پیشنهاد ما این است که مستقیم زیر نظر رئیس جمهور باشد، برای اینکه موضوع بازار برای ما اولویت یک است و به همین علت، آقای رئیسی به صورت مستقیم، آن را راهبری میکند؛ البته ستاد تنظیم بازار در استانها و شهرستانها به تناسب فعال خواهند بود.
رئیس سازمان اداری و استخدامی در پایان گفت: علاوه بر تشکیل سازمان بازرگانی، سازمان تعزیرات حکومتی را هم تقویت خواهیم کرد و این موضوع را دنبال میکنیم تا به معنایی نظارت بر بازار را تقویت کنیم؛ به خصوص با توجه به شرایطی که شب عید داریم، ما تعداد شعب تعزیرات حکومتی را در تهران از ۱۰ شعبه به ۵۰ شعبه افزایش داده ایم تا بتوانیم کنترل را بر بازار بیشتر کنیم که خداینکرده، گرانفروشی و احتکار، روی ندهد.
?روبیکا
https://rubika.ir/shenasname
?ایتا
eitaa.com/Shenasname
?بله
https://ble.ir/Shenasname
?سروش
splus.ir/Shenasname
دولت مردان گرامی حقوق و مزایای بالا دارن فکر میکنم وقتی ده درصد اضافه شود مثل خودشون ده درصدی میشه ده ملیون تومان. مرد حسابی تورم امسال شما دویست درصد بوده. حرف راست نمیزنید با هفت تومان یک بازنشسته خرج روزمره هم نمیرسون چه برسه بچه و نوه و هر پس وداماد بیا خونش نشستید. هی عدالت عدالت میکنید. کدام کار واسه مردم بوده هی ارقام بازی میکنید عدالت یعنی من بازنشسته با توی وزیر حقوق یکسان داشته باشیم. داریم.
بنظر من حق اولاد نباید ازیک میلون تومان کمترباشد علت اینکه برای یک میلیون یک کفش یا یک پیراهن نمی دهند باورکنید تمام مسولین ضد انقلاب هستند علت اینکه هیچ کدومشون به فکر جامفه نیستند مگه خودشون نمی دونند تمام اجناس ها ۲۰ برابر افزایش یافته
باسلام درخصوص فرزندان باید خیلی خیلی بیشتر از اینها اهمیت بدهند با ۶۰۰ هزارتومان با این وضع شرایط جامعه حتی یک کفش وزیر پیراهن هم نمیشه خرید کرد اگر واقعا به فرزندان اهمیت بدهند لطف خداوند هم شامل اینها وکشور خواهند شد
وقتی قانونی عادلانه باشد بعد از اجرای آن قانون، همه اعلام رضایت می کنند
ولی افزایش های سال 1401 نشان داد نه عدالتی در کار است و نه شفافیتی
با افزایش یهویی با عنوان 15در صد جهش علمی ، قوی تر ها از افزایش بیشتری بهره مند شدند و ضعیفان از کمترین افزایش و قشر متوسط هم تبدیل به قشر ضعیف شدند
همین فکر در لایحه بودجه 1402 هم دیده می شود
پیشنهاد می شود بجای چند برابر کردن حق عابله مندی، برای زنان متاهل که بعضا نان اور گمنام خانوار هستند، حق عایله مندی برقرار شود . هم اکنون برای زنان مطلقه مجرد حق عایله مندی داده می شود و اگر همان خانم ازدواج کند حق عایله مندی اش قطع می شود!!
ایران تنها کشوری در دنیاست که مجردها حق عایله مندی می گیرند و به زنان متاهل پرداخت نمی شود!
اگر به دنبال همسان سازی و عدالت هستید این پیشنهاد در قانون بودجه قرار بدید
چه پلکانی برادر خودت میگی ۳۰ ملیون تومان میگیره یکی میگیره ۵ ملیون تومان این کجاش درسته ؟ هر سال مانند سال قبل عمل میکنید و هیچ حرکت مثبتی انجام نمیدید فقط حرف میزنید ، آخه با دریافتی ۶ ملیون تومان چیکار کنه نه آینده ای نه رفاهی نه اعصابی برای آدم میمونه جالبه که همه چیز میدونید ولی برای اصلاح آن اقدامی نمی کنید کشور شده مانند فیلم سینمایی یعنی شما تا حالا درک نکردی که تو یه اداره شما دارن حقوق مزایا متناسب با تورم میگیرند و در یکی دیگه سه برابر زیر خط فقر تا کی میخواید اینجوری کار کنید والا یه جعبه سیگار گذاشته سر خیابان برای ما میخنده وقتی میگیم شش هفت تومان حقوق میگیریم بعضی وقتها خداییش خجالت میکشیم بگیم کارمند اداره هستیم بعد تو هی میای حرفهای چندین ساله رو که باید تا به حال انجام میدادید بازگو میکنی ،خسته شدیم به خدا از همه چیز خسته شدیم دیگر از پس تعمیرات تجهیزات خانه خود هم بر نمیآیم خرید کردن که دیگه آرزوی ما شده
افزایش حقوقها بهتر است بر اساس سابقه ومدرک ومسولیت وایده دهی ونواوری صورت گیرد واصل بر شایسته سالاری قرار گیرد نه رابطه بازی ورانت بازی
پس افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی چی میشه؟
با سلام
جناب آقای لطیفی بلافاصله پس از فراغت از تحصیل و بدون سابقه اجرایی به پست استراتژیک معاونت رئیس جمهوری و ریاست سازمان امور استخدامی کشور منصوب شده است درواقع فرایند انتصاب ایشان در قالب یک فرایند شایسته سالاری نیست و برای همین درک صحیحی از نظام استخدامی و پارامتر های ان از قبیل مدرک تحصیلی سوابق شغلی ، مسئولیت و امتیازات شغل و شاغل ندارد برای همین الگو پرداخت رقم ثابت به همه مستخدمین دولت را ارائه میدهد
برادر عزیز بین برابری و مساوات با الگوی عدل تفاوت فاحشی وجود دارد
لطفا الگوی پرداخت را بر اساس الگوی عدل پایه ریزی کنید نه الگوی مساوات
افزایش درصدی موجب شکاف حقوقی شده است بس بهتر است یک الگوی دیگری اتخاذ شود. افزایش عائله مندی و اولاد هم اجحاف در حق مجردین و خانمهاست که حق اولاد و عائله مندی ندارند .باید در چند آپشن اضافه شود اما اضافه بصورت درصدی خیلی تبعیض آمیز است.مثلا افزایش حقوق یکی مثل هیات علمی از کل حقوق کارشناس بیشتر می شود .