اخبار اداری و استخدامی

هر روز لیست قیمت اجناس را می‌بینم و می‌دانم وضع زندگی مردم چگونه است؟ مخصوصا کسانی که حقوق ثابت دارند

رئیس‌جمهور گفت: هر روز لیست قیمت اجناس را می‌بینم و می‌دانم وضع زندگی مردم چگونه است؟ مخصوصا کسانی که حقوق ثابت دارند اما ما در برابر این شرایط باید تسلیم شویم یا باید به همدیگر امید دهیم و کمک کنیم؟

شناسنامه قانون | 118445 629

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید به اساتید ، دانشجویان و کارکنان دانشگاه‌ها گفت: این مراسم به عنوان احترام و کرنش در برابر علم، دانش، پژوهش و فناوری است و مخاطب این کرنش اساتید و دانشجویان عزیز ما هستند.

وی از دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه کهن، قدیمی و برتر  نام برد و بااشاره به جلسه اخیر دادگاه لاهه برای رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا افزود: در همین دادگاه اخیر لاهه برخی چهره‌ها، از  همین دانشگاه تهران بودند و یکی از افرادی که به وکالت از ایران در آن جلسه سخن می گفت جزو همکلاسی‌های ما در دوران دانشجویی در دانشکده حقوق بود.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: دانشگاه همانطور که امام(ره) فرمود می‌تواند مبدأ تحولات باشد و دانشگاه می‌تواند مظهر اقتدار باشد همانگونه که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کرد.

روحانی با اشاره به حضور و نقش آفرینی فارغ التحصیلان دانشگاهها در عمده مدیریت های جامعه ، نقش دانشگاه را برای آینده جامعه و مدیریت آینده کشور بسیار مهم برشمرد و گفت: اگر امروز نقصی از مدیران گرفته می‌شود و نقد واردی مطرح می‌شود، باید بپذیریم به نوعی نقد بر دانشگاه هم هست چرا که  اینها در همین مرکز تربیت شده اند و دانش آموخته اند.

وی دانشجو و استاد را دو واژه بسیار قشنگ، زیبا و غرور آفرین در دانشگاه ذکر کرد و با تاکید بر اهمیت نقش امید در موفقیت و توسعه روزافزون کشور اظهارداشت: علت موفقیت‌هایمان در دولت یازدهم، کجا بود؟ از امید به آینده شروع شد و دیدگاه مردم نسبت به آینده بود که جامعه ما را در مسیر جدیدی قرار داد.

رئیس جمهور افزود: در سال 92 انتخاب شده بودم و 2 ماه بعد بنا بود دولت تشکیل دهیم به محض انتخاب قیمت دلار کاهش یافت، بازار آرام شد و امیدها افزایش یافت. در آن دوره ما هنوز کاری نکرده بودیم و دولت فعالیت خود را آغاز نکرده بود اما مردم به آینده بهتر، به تعامل بیشتر با جهان،  آرامش بیشتر و فضای امن‌تر و نه امنیتی‌تر، امیدوار شده بودند.

روحانی با بیان اینکه هنرپیشه سینما، کارگردان و نویسنده کتاب همه امیدوار شده بودند و می‌دانستند که برای گرفتن مجوز خیلی معطل نمی‌شوند، اظهار داشت: دانشجو هم امیدوار شده بود چون می‌دانست از سال 92، دیگر در 16 آذر آزاد است و همه دانشگاه‌ها می‌توانند مراسم 16 آذر داشته باشندو  می‌توانند حرف بزنند و نقد کنند.گاهی وقت‌ها ممکن است از لحاظ عاطفی پذیرش انتقاد برای انسان ، زیاد سخت باشد. من هم وقتی در روزنامه ها و  فضای مجازی، 10 الی 15 انتقاد می‌خوانم می‌گویم امروز بس است، کنار می‌گذارم. چون هم وقت بیشتر ندارم و هم نقد بیش از حد می‌تواند مفید نباشد اما  نقد به اندازه ، هم مفید و هم لازم است.

وی گفت: یک مطلبی در بیان روایی داریم که ممکن است برای جامعه بزرگ به نوع دیگری معنا کنیم و آن اینکه « اگر کسی برادر مؤمنش را در فضای دوستانه دو نفری نصیحت‌ بکند، به او زینت داده، و مشکلش را حل کرده است اما اگر همین نقد را در یک جمع عمومی بگوید، نگران، ناراحت و شرمسارش کرده است».در زندگی جمعی، خانوادگی، اجتماعی هم اینچنین است. در زمینه دولت و حکومت هم می‌تواند تا حدودی صادق باشد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: الان اساتیدی در کشور داریم که از لحاظ اقتصادی، مقاله می‌نویسند، مصاحبه و نقد می‌کنند، عده‌ای از اساتید هم داریم که اصلا ً‌ندیدم مصاحبه کنند و در روزنامه حرف بزنند ولی مرتب برای من نامه می‌نویسند. این تأثیرگذارتر است. استادی که در بحث اقتصادی نقد دارد،‌برای من مستقیم نامه می‌نویسد من هم به دقت می‌خوانم  و پیام تشکر برایش می‌فرستم. می‌گویم نامه شما رسید، خواندم، متشکرم. یکی هم مصاحبه می‌کند آن را هم می‌شنوم، گاهی وقت‌ها نقد به اندازه بسیار مفید است، نقد بیش از حد مثالش همان نمک است. نمک طعام به اندازه باشد لازم است، و اگرزیاد باشد، نمی‌شود غذا را خورد.

روحانی با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید نقاد و پرسشگر باشند و باید دولت را نقد کنند، تصریح کرد: هیچ تردیدی در این بحث وجود ندارد. البته خواهش من این است که این نقادی و پرسشگری با اطلاعات کافی باشد. بر همین اساس فردا عده‌ای از اساتید اقتصادی را دعوت کردم رو در رو با آنها بنشینم و صحبت کنم. برخی از آنها به صورت نامه سرگشاده و بعضی‌ها به صورت نامه خصوصی برای من نامه نوشتند. حرف‌هایی دارم با آنها مستقیم مطرح می‌کنم.

وی اضافه کرد: وقتی موضوعی را نقد می‌کنیم، باید شرایط کشور را دقیقاً بدانیم. وقتی دستور ورزش به فردی می‌دهید، به سلامت و سن طرف هم نگاه می‌کنید، در چه سنی و شرایطی است به همه نمی‌شود یک نسخه ورزش یکسانی داد. شرایط کشور، شرایط یکسانی نیست. ما باید در این شرایط ببینیم چه کار باید بکنیم و راه حل چیست؟ نه در یک شرایط ایده‌آل.

رییس جمهور با طرح این سوال که چه چیزی باعث شد در دولت یازدهم پیشرفت کردیم و امید مردم به آینده افزایش یافت؟اظهارداشت: به نظر من کلید اصلی موفقیت دولت یازدهم امید مردم بود. مردم فضا را روشن می‌دیدند و شاهد بودند که هر روز گره‌ای گشوده می‌شود. افضل اعمال امت ، انتظار الفرج است و پیامبر فرمود بهترین عمل، امید به گشایش‌هاست. معنی عام انتظار فرج یعنی بدانیم گره‌ها باز می‌شود و بن‌بست‌ها از بین می‌رود. این انتظار فرج است. یعنی ما مرتب نسبت به آینده خودمان، امیدوار باشیم. اگر انتظار یُسر باشد، خود این انتظار آسانی و یُسر را می‌آفریند و اگر انتظار عُسر باشد، خودش عُسر می‌آفریند.

روحانی خاطرنشان کرد: اگر یک پزشکی به مریض که می‌رسد به او بگوید، خیلی دیر آمدی، اوضاعت خیلی بد است و دعا کن. این مریض که کارش تمام است اما اگر دکتر به همان مریض بگوید چرا ناراحت هستی چیزی نیست، خیلی ها از این بیماری‌ داشتند و نجات پیدا کردند، کمی سخت است اما بهتر می شوی و نگران نباش،‌من در کنارت هستم. حال این مریض اصلاً قبل از نسخه، دارو و درمان 20 درصد خوب می‌شود. بعضی‌ها می‌گویند گفتار درمانی نکنید، ولی امید درمانی درست است. گفتار درمانی خیلی مؤثر نیست اما امید درمانی به طرف می‌گوید تو مشکلی نداری، تو زنده هستی و مشکلت حل می‌شود.

وی با بیان اینکه “امروز در جامعه‌مان نیاز به تقویت امید به فردا داریم”، اظهارداشت: نمی‌خواهم بگویم امروز مردم ما مشکل ندارند، شما ممکن است، قیمت اجناس را هر زمانی که به فروشگاه می‌روید چک کنید اما من به عنوان رئیس جمهور هر روز لیست قیمت اجناس را می‌بینم و می‌دانم وضع زندگی مردم چگونه است مخصوصاً آنهایی که حقوق ثابت دارند. اما آیا ما باید در برابر مشکلات و شرایط جدید تسلیم بشویم و یا باید به همدیگر امید بدهیم و به یکدیگر کمک کنیم.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ما از این دوره عبور خواهیم کرد، گفت: اما باید از این مسیر و برای رسیدن به آینده و روزهای بهتر، امیدوارانه و از ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه عبور کنیم. ناامیدی و ناامید کردن مشکلات را حل نمی‌کند. یک وقتی ما می‌خواهیم انکار کنیم و بگوییم مشکلی نیست، این بد است و نباید مشکل را انکار کنیم. مشکل وجود دارد اما اینکه بگوییم مشکل حل نمی‌شود، این درست نیست. می‌خواهیم بگوییم آینده بدتر می‌شود، ممکن است آینده کوتاه‌مدت بدتر شود، ولی آینده بلندمدت حتماً بهتر می‌َشود، چرا بهتر نشود. چرا نتوانیم از مشکلات عبور کنیم؟

روحانی با طرح این پرسش که دلایل امیدوار کننده برای وضعیتی بهتر در آینده چیست؟، گفت: در تاریخ آمریکا  طی 40 سال گذشته ، کینه‌توزتر از تیم فعلی دولت آمریکا نسبت به ایران، ایرانی، نظام جمهوری اسلامی شکل نگرفته بود.دشمنی ها بوده اما یک نفر بوده و بقیه در دشمنی متوسط بودند اما الان در کاخ سفید بدترین ها دور هم جمع شده اند.

وی با تشریح اهداف گردانندگان کاخ سفید علیه ایران اسلامی اظهار داشت: آنها کار خود را با یک جنگ روانی شروع کردند و جنگ اقتصادی به عنوان هدف میان‌مدت آنهاست. جنگ برای موضوع کارآمدی نظام، هدف سوم و مشروعیت‌زدایی از نظام هدف نهایی آنها است. آن تغییر رژیمی را که سخن می‌گویند با مشروعیت‌زدایی دنبال می کنند که این مشروعیت زدایی را با جنگ روانی ، اقتصادی و موضوع کارآمدی پی می گیرند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ایران اسلامی و ملت بزرگ ایران از همه این توطئه ها با وحدت ، اتحاد و یکپارچگی عبور خواهد کرد، گفت: در خیلی از جاها می‌توانیم آمریکا را شکست دهیم. یک کسی ممکن است بگوید چرا شعار می‌دهید و شما به عنوان یک کشور در حال رشد و توسعه چگونه می خواهید آمریکای ابرقدرت را با این همه نفوذ اقتصادی، سیاسی، نظامی و امنیتی در دنیا ، شکست دهید؟

روحانی با طرح این پرسش که “آیا آمریکا به لحاظ سیاسی در برابر جمهوری اسلامی ایران در این چند ماه و طبق قضاوت های جهانی ، شکست خورده یا پیروز بوده است؟”، افزود: هیچ‌کس در دنیا به جز چند کشور معدود نیست که بگوید تصمیم آمریکا برای خروج از برجام، درست بوده است. حتی آنهایی که خیلی احتیاط می‌کنند اظهار تأسف می‌کنند، آنهایی که صریح‌تر حرف می‌زنند می‌گویند آمریکا اشتباه کرده و  آنهایی که صریح‌تر حرف می‌زنند می‌گویند کار خلاف قانون انجام داده و برخلاف مقررات حرکت‌کرده است.

رئیس جمهور افزود: جلسه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل و نطق‌ها و سخنرانی‌ها را دیدید و شنیدید. آقای ترامپ حتی برای ضربه زدن به ایران و تایید سیاستهایش ، جلسه شورای امنیت را به ریاست خود برگزار کرد اما چه پاسخی دریافت کرد.  همه 14 عضو دیگر در شورای امنیت سازمان ملل از برجام تعریف کردند.

رییس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: آقایی که به اصطلاح و به ظاهر میزبان سازمان ملل است و  به همه سرانی که می‌خواهند وارد نیویورک بشوند، ویزا می‌دهد و رئیس دوره‌ای شورای امنیت هم است، اما دست خالی از شورای امنیت بیرون می‌آید و نتوانست به نتیجه برسد. چرا؟ حقانیت ما در این مسأله و تدبیر ما در این مسأله ما را پیروز کرده است.

روحانی با بیان اینکه روزی که آمریکا از برجام خارج شده بود، توقع آمریکایی‌ها این بود که یک ساعت بعد یا حداکثر فردا صبح به وقت خودمان ما هم اعلام کنیم که از برجام خارج می شویم،  تصریح کرد: نتیجه چه می‌شد؟ بلافاصله پرونده به شورای امنیت برمی‌گشت. تحریم بین‌المللی علیه ما شروع می‌شد، همه قطعنامه‌ها علیه ایران سر جای اول خودش برمی‌گشت  و ما در دنیا تنها می‌شدیم و  همه  طرفدار آمریکا می‌شدند.اما نظام جمهوری اسلامی ایران تدبیر کرد و عجله نکرد. بدون عجله و بدون دستپاچگی گفت من مهلت چند هفته‌ای می‌دهم ببینم بقیه چه می‌کنند آن چند هفته تا حالا هنوز ادامه دارد. ضرر کردیم؟ هر وقت بخواهیم از برجام خارج شویم، خارج می‌شویم. این مشکلی ندارد. خارج شدن مثل خراب کردن یک دیوار است به راحتی می‌شود خرابش کرد، ساختن سخت است. خراب کردن مشکل ندارد.

وی ادامه داد:‌ می‌گویند چرا از برجام خارج نشدید در حالیکه برای خروج مشکلی وجود ندارد هر وقت می‌توان از آن خارج شد اما اینکه منفعت شما و منفعت کشور در کدام است مهم است. ماندن یا نماندن برجام مهم نیست منافع ملی، امنیت ملی و مصالح ملی مهم است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در شرایط کنونی از لحاظ سیاسی ما پیروزیم یا آمریکا؟، اظهار داشت: از لحاظ سیاست خارجی قطعاً ایران پیروز این ماجرا و آمریکا شکست‌خورده این ماجراست و فکر نمی‌کنم هیچ کس در این مسأله تردید داشته باشد. همه می‌دانند آمریکا از لحاظ حقوقی، سیاسی و زیرپاگذاشتن تعهدات بین‌المللی، حتماً دچار شکست شده است و ما موفقیت و پیروزی به دست آوردیم.

روحانی با اشاره به اینکه از لحاظ حقوقی چه کسی در این ماجرا پیروز است؟، گفت:  ما همیشه افتخار می‌کردیم که در دوران مرحوم دکتر مصدق، انگلیس از ما در لاهه شکایت کرد و تیم دکتر مصدق رفتند آنجا بگویند این دادگاه برای رسیدگی به این موضوع صلاحیت ندارد و دادگاه در نهایت در مسأله صلاحیت به نفع ایران رأی داد و گفت من صلاحیت ندارم زیرا یک طرف دولت است و یک طرف شرکت است و من نمی‌توانم وارد این موضوع شوم. البته توصیه‌های اجرایی کرد که به ضرر ما بود.

رییس جمهور اضافه کرد: اما امروز ایران شکایت کرد و ما شاکی بودیم و ما وارد شدیم نه اینکه آمریکا شکایت کرده باشد. ما شکایت کردیم و در نهایت، هم در صلاحیت پیروز شدیم و هم در اجرای موقت ،موفق شدیم. دو موفقیت بزرگ در دادگاه لاهه به دست آوریدم به دست چه کسی؟ به دست تحصیلکرده‌های همین دانشگاه تهران. به دست حقوق‌دانان و دیپلمات‌های خودمان.

روحانی خاطرنشان کرد: البته یک موفقیت دیگر هم در دادگاه عالی رم برای اموالمان به دست آوردیم. امیدواریم موفقیت‌های دیگر هم در دادگاه‌های بین‌المللی دیگر داشته باشیم. حالا ما موفقیم یا آمریکا؟ البته ما موفق هستیم اما آیا در عین حال ما مشکل نداریم؟ چرا مشکل داریم. مشکل ما از اینجا ناشی می‌شود که آمریکا بر خلاف توافق و برخلاف معاهده‌اش و برخلاف مصوبات شورای امنیت سازمان ملل از یک توافق چندجانبه، بی‌دلیل خارج شده است. در اینجا حکم کیست؟ حکم، دبیرخانه سازمان ملل است و از آن بالاتر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. این دو حکم هر دو می‌گویند حق با ایران است و آمریکا اشتباه کرده است.

رییس جمهور تاکید کرد: پس ما از لحاظ سیاسی، از لحاظ نهادهای بین‌المللی،از لحاظ حقوقی و افکار عمومی موفق شدیم ، حتی در خود آمریکا نیز برای دولت آمریکا این یک پیروزی نیست اما از لحاظ روانی و اقتصادی آمریکا وارد عمل شده است.

این خبر تکمیل می‌شود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون آیا مایلید تازه‌ها و مقررات مهم برای شما ارسال شود؟
رد کردن
اجازه دادن به اعلان ها