قوانین و مقررات مالیاتی

مزایا، فوق‌ العاده و پاداش مشمول مالیات بر حقوق است

بخشنامه شماره ۲۱۰/۲۴۹۶۱ص مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۱۴ سازمان امور مالیاتی کشور

مزایا، فوق‌ العاده و پاداش مشمول مالیات بر حقوق است

جناب آقای مصطفایی
دبیر محترم تشکل‌های ملی کارفرمایی کشور

با سلام و احترام،
بازگشت به نامه شماره ۰۳/۸۰۰/۵ مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۱، در خصوص موضوع مطروحه، به آگاهی می‌رساند:

در سال ۱۴۰۳، براساس بند (ث) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور مجموع درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی که تحت عناوینی از قبیل حقوق و مزایا مقرری یا مزد حق شغل، حق شاغل، فوق‌العاده‌ها، اضافه کار، حق الزحمه، حق مشاوره، حق حضور در جلسات، پاداش، حق التدريس، حق التحقيق، حق پژوهش و کارانه اعم از مستمر یا غیرمستمر که به صورت نقدی و غیرنقدی از یک یا چند منبع، در بخش دولتی و یا غیردولتی تحصیل می‌نمایند، چه از کارفرمای اصلی و یا غیر اصلی (موضوع تبصره ۱ ماده ۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم) باشد مورد حکم واقع شده است. همچنین در جزء ۴ بند (ث) تبصره ۱۵ قانون مذکور آمده است، «مفاد این بند در خصوص درآمد مشمول مالیات حاصل از عناوین بر شمرده شده فوق که از مصادیق درآمد مواد ۸۲ و ۸۳ قانون مالیات‌های مستقیم نباشند، نیز جاری است».

ضمناً، به موجب بند ۴ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری، «کمک هزینه عائله مندی و اولاد یکی از انواع فوق العاده های موضوع ماده اخیر می‌باشد. از سوی دیگر، در تبصره ۳ ماده ۳۶ قانون کار، قانونگذار کمک هزینه مسکن خواربار و کمک عائله مندی و پاداش افزایش تولید را از مصادیق مزایای رفاهی و انگیزه ای بر شمرده است.

بنا به مراتب فوق و با مدنظر قرار دادن آنکه برخی از احکام مربوط به مالیات بر درآمد حقوق به موجب قوانین بودجه سنواتی و به صورت سالانه مقرر میشوند و در سال ۱۴۰۳ نیز پس از طی فرآیند قانونگذاری و تصویب مجلس شورای اسلامی، حکم بند (ث) تبصره ۱۵ قانون یادشده لازم الاجرا بوده و از طرفی، به موجب جزء ۳ بند (ث) تبصره ۱۵ قانون مذکور، تكليف محاسبه مالیات حقوق از کارفرما ساقط و به این سازمان محول شده است بنابراین، در سال جاری درآمد تحصیل شده تحت عناوین «مزایا» و «فوق‌العاده‌ها» با رعایت سایر قوانین و مقررات حاکم، از جمله مفاد بند ۱۳ ماده ۹۱ قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مفاد بند (ث) تبصره ۱۵ قانون مذکور می‌باشد.

در خصوص مالیات بر درآمد حقوق مربوط به سال ۱۴۰۲ و سنوات ماقبل نیز، با عنایت به مفاد بخشنامه شماره ۲۰۰/۱۴۰۳/۳۹ مورخ و نامه شماره ۲۱۰/۸۷۳۳۸ د مورخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳، استرداد اضافه پرداخت مالیات بر درآمد حقوق بر اساس مفاد بخشنامه شماره ۲۰۰/۱۴۰۳/۵۰ مورخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۴ این سازمان، امکان‌پذیر خواهد بود.

مهدی رعنایی- معاون حقوقی و فنی مالیاتی

مزایا، فوق‌ العاده و پاداش مشمول مالیات بر حقوق است

3 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون در تلگرام