مباحث کارگزینی

مصوبه برقراری فوق العاده خاص در کلیه دستگاه های اجرایی➕ متن منقح نهایی و نکات حقوقی

متن منقح نهایی مصوبه برقراری فوق العاده خاص

نویسنده: رسول رضایی

شناسنامه قانون- با تصویب طرح دو فوریتی اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی، حکم برقراری فوق العاده خاص به کلیه دستگاه های اجرایی تسری یافت.

حکم برقراری فوق العاده خاص در کلیه دستگاه های اجرایی:

ماده ۱۰۶ قانون برنامه هفتم پیشرفت:
ب- …

۳- دولت مجاز است به منظور عدالت در پرداخت، افزایش بهره‌وری و نگهداشت نیروی انسانی در ‌دستگاه‌های اجرایی و نیز تقویت امور حاکمیتی و نظارتی از جمله ‌دستگاه‌هایی که بر فعالیت شرکت‌ها نظارت دارند، نسبت به وضع فوق‌العاده خاص مشمول کسور اقدام قانونی به عمل آورد.

تبصره ۱- برقراری فوق‌العاده خاص موضوع این جز در خصوص کارکنان سایر دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸ مهر ۱۳۸۶ و همچنین نیروهای مسلح، سایر نهادهای زیر نظر مقام معظم رهبری، مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه، شورای نگهبان، مجلس خبرگان رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی امنیت ملی در سقف اعتبارات مصوب بودجه سنواتی هر دستگاه مجاز است.

تبصره ۲- حداکثر میزان فوق‌العاده خاص موضوع این جزء برای مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری تا سقف ۲۵ هزار امتیاز و معادل ریالی آن برای سایر مشمولان است. در خصوص کارکنان شهرداری‌ها پرداخت این فوق‌العاده با نظر وزیر کشور و متناسب با درجه شهرداری‌ها امکان‌پذیر است.

تبصره ۳- سازمان اداری و استخدامی کشور مکلف است گزارش اجرای این جز مشتمل بر فهرست دستگاه‌های بهره‌مند از این فوق العاده خاص و میزان تخصیص یافته به هر یک از آنها را هر ۶ ماه یک بار به کمیسیون‌های اجتماعی، برنامه و بودجه و محاسبات و معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.

تبصره ۴- مبالغ پرداختی تحت عنوان فوق العاده خاص موضوع این جز صرفاً در محاسبه حقوق بازنشستگی پاداش پایان خدمت و ذخیره مرخصی استحقاقی در زمان بازنشستگی قابل اعمال است و سایر مولفه‌های حکم کارگزینی از جمله حق شغل، حق شاغل، فوق العاده ویژه و فوق العاده جذب و نیز اضافه کار تاثیری نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید:  پیشنهاد حذف تفاوت تطبیق از احکام کارگزینی کارکنان دولت و افزایش ترمیم حقوق

ت- …

تبصره– بندهای فوق به استثنای جز ۳ بند ب و تبصره‌های آن شامل شورای نگهبان، مجلس خبرگان رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی امنیت ملی و مجلس، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نمی‌شود.

برخی نکات قابل توجه:

۱- برقراری فوق‌العاده خاص در ‌دستگاه‌های اجرایی موضوع قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت یعنی: … همانند قبل همچنان با «اقدام قانونی» از سوی دولت امکان‌پذیر است. به عبارت دیگر صدر جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه هفتم پیشرفت بر فرایندهای تغییر مبانی پرداخت و افزایش‌ها از جمله اخذ تأییدیه شورای حقوق و دستمزد و تصویب‌نامه هیئت وزیران تأکید دارد.

در اجرای این تفسیر، پیش از این مجوز برقراری فوق‌العاده خاص در شورای حقوق و دستمزد به تأیید رسیده است و در انتظار تصویب هیئت وزیران است.

بیشتر ببینید: تصویب دستورالعمل اجرایی فوق العاده خاص برنامه هفتم در شورای حقوق و دستمزد

۲- در دستگاه‌های اجرایی که جدیداً و بر اساس تبصره (۱) الحاقی اضافه شده‌اند، نه تنها منوط به «اقدام قانونی از سوی دولت» نشده است، بلکه خط‌کش جدیدی به‌جای فرایندهای قانونی از جمله شورای حقوق و دستمزد پیش‌بینی شده است؛ یعنی «سقف اعتبارات مصوب بودجه سنواتی هر دستگاه». مشروح مذاکرات مجلس در حذف عبارت «با رعایت ماده ۷۴ قانون مدیریت خدمات کشوری» از متن اولیه طرح نیز مؤید این برداشت است؛ بنابراین، دستگاه‌های اجرایی که تا قبل از این اصلاحیه کلاً از حکم پرداخت این فوق‌العاده خاص خروج موضوعی داشتند، در حال حاضر بدون اخذ تأییدیه از هیچ مرجعی مجاز به برقراری فوق‌العاده تا سقف آن هستند.

۳- فرایند برقراری این فوق‌العاده خاص در خصوص کارکنان شهرداری‌ها که کاملاً شفاف است: «پرداخت این فوق‌العاده با نظر وزیر کشور و متناسب با درجه شهرداری‌ها امکان‌پذیر است.»

۴- اجرای مصوبه صدرالاشاره، منوط به اخذ تأییدیه شورای نگهبان و ابلاغ از سوی رییس‌جمهور است.

سایت کتاب استخدامی

69 دیدگاه

  1. آقا تورا خدا داریم خفه میشیم هرچه سریعتر این فوق‌العاده را برای بازنشستگان کشوری برقرار کنید .خیر ببینید الهی دیگه از گرانی بریدیم

  2. بقران شرم آور ه سه نفر در یک اتاق پذیرش همان کار رو انجام میدن یکی ساعتی 25تومن ماهی 12تومن دیگری ساعتی 70تومن ماهی 25تومن کدوم بیسواد ی اینو نوشته ما که همش نفرین و آ ه نثار خودشون و خانواده شون میکنیم

  3. بیست ساله همیشه بعد سال این فیلم بازی می‌کنند تا کارمند دلخوش باشه و معترض نباشه ..فیلم کثیفی هستش حتی یک دست فروش و هرشغلی از کارمندی درآمدش بهتره حیف عمر که گذاشتیم واسه این خدمت الکی بعد سالها با فوق لیسانس حقوقم شده بیست تومن.

  4. قیمت ها و هزینه زندگی برای کارمندان دولت هزاران برابر شده در مقابل فقط شعار و شعار و نمایش حمایت از کارمند هست. این هم روی قبلی ها.

  5. تنهاجنبه تبلیغات و درج خبر در اخبار دارد دولت نه خواهان انجامش را دارد و نه توان و نه اجازه دارد بلکه جهت پوز دادن این مطلب دارد که به فکر هستم پس به هیچ وجه دل بستن به مطلب توریه ای ارزشمند نیست تا احکام تقیه و توریه در فقه شیعه قابلیت جولان دارد حاکمان به جولان می پردازند

  6. منیکه همین الان شیفت شب بیمارستانم فکر نکنم کسی باور کنه با ۷ سال سابقه وونیروی رسمی دریافتی من کمتر از قانون کار هست این همه فشار و سختی کار ۱۳ تومن با اضافه کار ۱۴ تومن به زور میگیرم موندم چرا انسان منفجر نمیشه مگه میشه این همه زجرو تجمل کرد در عجبم چرا نمیترکیم با اینهمه عذاب روحی .مایی که نه عید فهمیدیم نه عاشورا نه فطر نه هیچ کوفتی در عوض برخیا هم دم به دیقه تعطیل ۴۰ ملیون دریافتی ۷صبح تا ۱ عصر فقط از بیکاری منچ بازی میکنن همه چی برعکسه اون ۴۰ تومن حق منه که شب و روز ندیده خانوادم عید نفهمیدن کناروشون باشم نه مفت خورای بانگی و مالیاتی و …خاک بر سر وزارت بهداشت و درمان با این بی عرضگیش خجالت بکش وزیر بهداشت کارمند رسمیت زیر ۱۳ ملیون دریافتی داره سال ۱۴۰۴ از بی عرضگی شخص وزار هست کادرشون اینه وضعیت در هیچ شرایطی تعطیلی نداریم حق بدین به کسانی که رفتن از ایران حالا چون ما پرستار نیستیم نباید چیزی شاملمون بشه پرستار کجای کارش سختر از ماهست ۳برابرش مریض میبینه پزیرش و صندوق با مدرک فوق لیسانس اینه داشتمون ۵ ساله خدا شاهده در حسرت خریدن یه پراید دست دومم شرمنده همه شدم لعنت به ذاتتون هر کسی که مصبب این وضعیته لعنت به ذاتتون

  7. ما در سرزمینی زندگی می‌کنیم که یک پروژه‌ی کوچک با فازهای کوچک‌تر تقسیم می‌شود و برای هر فاز مراسم افتتاحیه برگزار می‌شود

    یک خبر هزاران مرتبه با عناوین مختلف منتشر می‌شود! در همین یک ماه گذشته در هر خبرگزاری حداقل ۱۰ پونزده خبر در خصوص تصویب فوق‌العاده خاص منتشر شده است و البته هنوز تا مرحله صدور احکام فاصله زیادی دارد و هنوز ۵۰ شصت خبر در همین رابطه در هر خبرگزاری باید منتشر بشود تا یک فوق العاده خاص حداقلی برقرار بشود…

  8. سلام واحترام، این همه به فکر کارکنان دولتی هستید، افزایش حقوق انجام میدهید، ایا بخش خصوصی انجام وطیفه نمیکند، مثلن یک معلم غیرانتفاعی چراباید ماهیانه حقوق 3میلیون بگیرد، خواهشن راهکاری ارائه دهید، ممنون

  9. حقوق دارندکان کارت ایثاررزمندکان ویاایثارکران۶تا۱۲ما۱۲تا۲۴ماواریزشدمن۱۷ما۱۰روزبالاکارت ایثاررزمندکان باتکریم کارت دارم خانواده شهیدهستم برادرشهیداسدی

  10. دقیقا با سعید موافقم، شو رسانه ای راه انداختند؛
    تعرفه خدمات پرستاری که بعد از ۱۴ سال با کلی منت و تو بوق و کرنا کردن اجرا کردند در نهایت شد معادل همون کارانه و کارانه رو حذف کردن و به روش خودشون اجرا کردن نه روش اصولی و عادلانه

  11. درسته مجلس تصویب کرده ولی کسیکه باید اجرا کنه انجام نمیده دولت مونده فقط بیاد کاسه گدایی دستش بگیره حالا بیاد همچین افزایشی بده فکر نکنم عملی باشه