آزمون تعیین صلاحیت
بیمه و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

سامانه تسهیلات قرض الحسنه فرزند | بخشنامه بانک مرکزی در خصوص ابلاغ وام فرزندآوری

دستورالعمل سامانه تسهیلات قرض الحسنه فرزند

شناسنامه قانون- بانک مرکزی در بخشنامه ای به شبکه بانکی دستورالعمل تسهیلات فرزندآوری را برای اجرا به شبکه بانکی ابلاغ کرد، بر این اساس بانک ها مکلفند حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این بخشنامه، موضوع را به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ کنند.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از محل صددرصد (۱۰۰٪) مانده سپرده های قرض‌الحسنه و پنجاه درصد (۵۰٪) سپرده های قرض‌الحسنه جاری شبکه بانکی، تسهیلات موضوع جزء (۲) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور را با اولویت نخست از طریق بانک های عامل تأمین کند. بانک ها مکلفند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، با أخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند. مسؤولیت حسن اجرای حکم این بند به عهده بانک مرکزی و بانکهای عامل و تمامی مدیران و کارکنان ذی‌ربط می باشد. عدم اجراء یا تأخیر در پرداخت تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذی صلاح است.

بر این اساس برای فرزندانی که از سال ۱۴۰۰ به بعد به دنیا آمده اند تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری، به ازای فرزند اول ۲۰۰ میلیون ریال و به ازای فرزند دوم ۴۰۰ میلیون ریال و به ازای فرزند سوم ۶۰۰ میلیون ریال و به ازای فرزند چهارم ۸۰۰ میلیون ریال و به ازای فرزند پنج به بعد ۱.۰۰۰میلیون ریال؛

در مورد تولد فرزندان دوقلو و بیشتر به ازای هر فرزند یک وام تعلق می گیرد و ترتیب تولد لحاظ می گردد. بانک مرکزی موظف است با همکاری سازمان ثبت احوال کشور سامانه ای به منظور ثبت نام و مدیریت فرآیندهای پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری ایجاد کند.”

ترتیبی اتخاذ شود تا حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این نامه، موضوع به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ و یک نسخه از ابلاغیه مربوطه به این بانک ارسال شود.‏‏‏‏‏‏‏‏‏

دستورالعمل سامانه تسهیلات قرض الحسنه فرزند

در راستای اجرای ماده (۱۰) “قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت” سامانه تسهیلات قرض الحسنه فرزند راه اندازی و همچنین حسب جزء (۲) بند (الف) تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی از محل منابع پس انداز و جاری قرض الحسنه شبکه بانکی حسب دستورالعمل ذیل اقدام می نمایند.

۱- تعاریف:

الف- بانک عامل: بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی که توسط متقاضی برای دریافت تسهیلات در مرحله ثبت نام انتخاب می‌شود.

ب- متقاضی: پدر متولدین سال ۱۴۰۰ (۱/۱/۱۴۰۰) به بعد

ج- سامانه: سامانه تسهیلات قرض الحسنه فرزند

د- قانون: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت

هـ- تسهیلات: تسهیلات قرض الحسنه فرزند

۲- شرایط عمومی متقاضیان تسهیلات فرزند

۲-۱- دارا بودن تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران

گفتنی است، متقاضیان می توانند برای ثبت نام به سامانه تسهیلات قرض الحسنه فرزند مراجعه کنند.

31 دیدگاه

  1. آقا من تو سایت ثبت نام کردم واسه فرزند دوم منو معرفی کرده به بانک مسکن اسلامشهر شعبه امام خمینی زنگ زدم بانک میگن ما همچین وامی نداریم!!!

  2. سلام
    لطفا به بانکهای سراسر کشور ابلاغ بفرمایید بانکهای عامل کاملا اظهار بی اطلاعی میکنن که اصلا چنین بخشنامه ایی به ما ابلاغ نشده است واقعا جای تاسف داره.

  3. با سلام بنده اواسط سال ۹۸ صاحب دو فرزند دو قلو شدم الان سه فرزند دارم در اوج گرانی بازار بودیم و الان هم هستیم خواهشا طوری برنامه ریزی شود که شامل این چنین خانواده هایی بشود که ما در فشار گرانی‌ها هستیم حداقل به فرزندان زیر ۶ سال وام تعلق بگیرد

  4. سلام خسته نباشی من برای ثبت نام اقدام کردم ولی برای من زده هیچ بانکی اعتبار ندارد من ساکن اهواز هستم ولی بچم استان البرزبه دنیا امد شهرستان ساوجبلاغ خونه پدر مادریش اونجا هستن یعنی من وام باید از کجا بگیرممنون اگه راهنمای کنید

  5. سلام من چهار فرزند دارم اجاره نشینم اخرین فرزند متولد ۱۳۹۸ هستش به من تعلق نمیگیره ؟این چه قانونیه که مختص افراد خاصی هستش؟ما باید چکار کنیم با کارگری؟جواب بدین لطفا؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون در تلگرام