0 امتیاز
18.3هزار بازدید
در بازنشستگی و از کار افتادگی و فوت کارگر توسط

با سلام.

شرایط بازماندگان برای دریافت مستمری متوفی و نحوه تقسیم آن چیست؟

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط

با سلام.

بعد از فوت متوفی در صورتی که فرد دارای مستمری باشد و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی باشد بازماندگان متوفی در صورتی که دارای شرایط باشند می توانند مستمری متوفی را دریافت کنند ولی اگر فرد متوفی دارای چند بازمانده که واجد شرایط دریافت مستمری هستند را میان وراث خود داشته باشند هر کدام بر طبق قانون می توانند از این حق برخوردار گردند. نحوه تقسیم و میزان سهم هر یک از بازماندگان از مستمری متوفی در قانون بیان شده است.

شرایط بازماندگان برای دریافت مستمری متوفی

شرایط بازماندگان برای دریافت مستمری متوفی در بخشنامه «شرایط و نحوه برخورداری بازمانده‌های بیمـه‌شدگان از خدمات و تعهدات قانونی سازمان تامین اجتماعی» بیان گردیده است که طبق قانون عبارتند از : 

- زوجه بیمه شده متوفی 

- شوهر توسط زوجه متوفی خود بیمه شده باشد : «در صورتی که شوهر تحت تکفـل زن بـوده و ثانیا سـن او از شـصت سـال بیشتر باشـد و یا طبق نظرکمیسـیون پزشـکی از کار افتـاده بـوده و در هـر حال مسـتمری دریافـت ننماید . » 

- فرزند ذکور متوفی : «درصورتی که سـن وی کمتر از هیجده سال تمـام بـوده و یا منحصـراً به تحصیل اشـتغال داشـته یا به علـت بیماری یـا نقص عضو طبق گواهی کمیسـیون پزشـکی قانون تأمین اجتماعی قادر به کار شـناخته نشـود . » 

- فرزند دختر متوفی درصورتی که فاقد شغل و شوهر باشد .

- فرزند خوانده متوفی : «بر طبق قانـون حمایـت از کودکان و نوجوانان بی سرپرسـت و بد سرپرسـت ، فرزند خوانـده در حکـم فرزنـد حقیقـی بـوده و از کلیه حقـوق و مزایـای قانونـی بهره مند خواهد شـد . » 

- پدر و مادر متوفی : « در صورتی که تحـت تکفـل متوفی بـوده و همچنین سـن پدر از شـصت سـال و سـن مادر از پنجاه و پنج سـال تجاوز کرده باشـد و یا آن که به تشـخیص کمیسـیون پزشـکی قانون تأمیـن اجتماعـی از کار افتاده باشـند و در هر حال مسـتمری دریافـت ننمایند .»

نحوه تقسیم مستمری بازماندگان

میزان مستمری و نحوه تقسیم آن بین بازماندگان متوفی در همین بخشنامه بیان شده است . 

- میزان مستمری قابل پرداخت حین فوت مستمری بگیران بازنشسته یـا از کار افتاده کلی ، به عنوان مستمری اسـتحقاقی آنان تلقی و عینا به میزان سهام مقرر در قانون بین بازماندگان واجد شـرایط تقسیم می شـود . 

- میزان مستمری همسر بیمه شده متوفی معادل پنجاه درصد مستمری اسـتحقاقی بیمه شـده اسـت و درصورتی که بیمه شده مرد دارای چند همسر دائم باشـد ، قانون حمایت خانواده مستمری به تساوی بین آنان تقسـیم خواهد شد .

- میـزان مستمری هـر فرزند بیمه شده متوفی معادل بیست و پنج درصد مستمری اسـتحقاقی بیمه شـده اسـت و درصورتی که پـدر و مادر را از دست داده باشد، سهم او دو برابـر میـزان مذکور خواهد بود .  

به طور مثال: در صورتی که مردی فوت کند و دارای همسر و سه دختر متاهل و یک دختر مجرد و فاقد شغل باشد ، مستمری فرد متوفی به زوجه و یک دختر مجرد او می رسد ، سهم همسر پنجاه درصد و سهم دختر بیست و پنج درصد است و ما بقی به نسبت مساوی بینشان تقسیم می گردد . 

توسط
سلام
آیا بعد از فوت آقای مستمری بگیر در صورتیکه فرزندان بالغ و خودشان حقوق بگیر باشندو پدرو مادر هم به رحمت خدا رفته باشند حقوق طبق آخرین فیش حقوقی پرداخت می شود
در صورت منفی بودن چند درصد از آخرین فیش حقوقی کسر و به زن تعلق می گیرد
توسط
باسلام.یک سوم مستمری پدرمو دریافت‌میکنم. ومابقی‌بین‌برادرومادرش(نامادریم)تقسیم‌میشود.ایا
حق‌مسکن‌وبن‌کالا‌و....بین‌همه‌تقسیم‌میشودیافقط‌به‌حساب‌همسرمتوفی‌واریزمیشودودرضمن‌برادرم‌۱۹سال‌تمام‌شده‌دوماهه‌اماهنوزحقوق‌دریافت‌میکند.لطفارسیدکی‌کنید.ممنون
توسط
سلام پدر خانم من ۱۳سال سابقه بیمه داره الان فوت شده وآخرین واریزی بیمه ش زمان فوت ۷۶ روز بوده مستمری کامل به همسرش تعلق میگیره؟
توسط
سلام اگه اقای فوت بشه فرزند پسر نداشته باشه ویک فرزند دختر داشته باشه حقوق بگیر هم باشه اقای حقوق کامل که بحساب اقا واریز میشه همان اندار زه بحساب همسر متوفوا واریز میشود
توسط
با سلام
راجع به تقسیم حقوق مستمری متوفی خدمتتون سوالی داشتم .من مادرم قبل از پدر و مادرشون فوت کردن و طبق انحصار ورثه سهم الارث ایشون بین من و پدر و مادرشون تقسیم میشه چون قبل از فوتشون از پدرم جدا شده بودن.حالا برای تقسیم حقوق مستمری میخواستم بدونم چه مقدار از حقوق ب من و چ مقدار ب پدر و مادرشون میرسه .ممنون

برای مشاهده زمان برگزاری، تاریخ ثبت نام و دانلود دفترچه راهنمای آزمون کارشناسان رسمی دادگستری (قوه قضائیه) 1403 بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

زمان برگزاری و منابع مطالعاتی آزمون کارشناسان رسمی دادگستری 1403

برای مشاهده بهترین منابع مطالعاتی آزمون کارشناسان رسمی دادگستری (قوه قضائیه) 1403 وارد لینک زیر شوید:

سوالات مشابه

0 امتیاز
1 پاسخ 2.0هزار بازدید
0 امتیاز
0 پاسخ 67 بازدید
...