تاریخ: ۰۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۳
به نوشته اطلاعات، توی با اشاره به آغاز اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت: براساس قانون برنامه پنجساله هفتم توسعه اقتصادی که هفته قبل به دولت ابلاغ شد و آئین نامه اجرایی آن هم سه روز قبل در هیات دولت مورد تصویب قرار گرفت، پیش بینی شده مستمری افراد بازنشسته باید با حقوق افراد شاغل متناظر خود متناسب سازی شوند و ۹۰ درصد دریافتی افراد شاغل به افراد بازنشسته پرداخت شود. منتهی این مساله یک باره انجام نمیشود و این فاصلهای که بین دریافتی فعلی و ۹۰ درصد فرد شاغل وجود دارد باید طی ۳ سال برطرف شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: بنا شد تا زمانی که محاسبات انجام و احکام متناسبسازی صادر شود، هر ماه یک میلیون تومان به صورت علی الحساب به بازنشستگان پرداخت شود.
به گفته وی، دولت پرداخت این رقم علی الحساب ماهانه را به مشمولان صندوق های بازنشستگی کشوری، لشگری، فولاد، صنعت نفت و صدا و سیما از همین ماه آغاز خواهد کرد و پس از محاسبه احکام متناظر، مابه التفاوت همسان سازی ها از ابتدای فروردین 1403 پرداخت خواهد شد.
منظور گفت: در مورد مستمری بگیران صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی هممقرر شد اعتبار اجرای نظام همسان سازی حقوق از محل تسویه 130 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به این صندوق تا پایان سال تأمین شود.
وی افزود: به همین منظور هفته پیش 20 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به این صندوق بصورت نقدی پرداخت شد و مابقی هم به صورت سهام یا اوراق بهادار یا به صورت نقدی تا پایان سال پرداخت می شود.
سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با دریافت این رقم برنامه واریز وجوه همسان سازی به حساب مستمری بگیران این صندوق را تدوین و اجرا کند.
گزارش خبرنگار ما حاکیست: بر اساس مصوبه اخیر هیأت وزیران از ابتدای فروردین 1403 ماهانه مبلغ ده میلیون ریال به هر یک از بازنشستگان بهصورت علیالحساب اجرای نظام همسان سازی حقوق توسط صندوق بازنشستگی ذیربط پرداخت میشود.
بار مالی مربوط به بازنشستگان کشوری، لشکری و صندوق بازنشستگی فولاد توسط دولت و بار مالی مربوط به بازنشستگان تأمین اجتماعی از محل تسویه دیون دولت به این صندوق تأمین خواهد شد.
علاوه بر این سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است نسبت به ابلاغ و تخصیص اعتبار از محل منابع یادشده برای ماههای فروردین، اردیبهشت و خرداد اقدام کند و هریک از صندوقها هم موظفند فوراً نسبت به پرداخت مبلغ علیالحساب سهماهه یادشده اقدام کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگار اطلاعات مبنی بر علت تاخیر در تخصیص اعتبارات عمرانی امسال گفت:در سه ماهه اول تمرکز ما روی حسابهای جاری مثل حقوق و دستمزد، یارانههای کمک معیشتی، یارانه نقدی و خرید تضمینی گندم است که همگی اولویت دارند.
منظور گفت : ظرف سه ماه اخیر حدود 90 درصد از بودجه عمرانی این مدت تأمین و پرداخت شده و از ابتدای سال تاکنون ۲۲ هزار میلیارد تومان به طرحهای عمرانی اختصاص پیدا کرده است.
سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی هم به خبرنگاران گفت: تعداد حساب های بانکی دستگاه ها و شرکت های دولتی از ۷۶ هزار حساب بانکی به ۱۴ هزار حساب کاهش یافته که همگی تحت کنترل خزانه و نزد بانک مرکزی است.
به گفته وی، با این اقدام از رسوب ۱۰۰ هزار میلیارد تومان منابع نزد دستگاههای دولتی جلوگیری شده است و به همین میزان استقراض دولت از بانک مرکزی کاهش یافته و امکان زد و بند و فساد کمتر شده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین با اشاره به اینکه نرخ رشد اقتصادی به مثبت ۵ درصد در دولت سیزدهم رسید، گفت: همچنین متوسط نرخ بیکاری به 8/8درصد، افزایش سرمایه گذاری به مثبت 3/8 درصد، صادرات غیرنفتی به ۵۰ میلیارد دلار، مجموع افزایش تورم (تغییرات تورم) به مثبت 1/5درصد، تغییرات نقدینگی به منفی ۵ درصد و متوسط کاهش نرخ فقر (طبق گزارش بانک جهانی) به ۲۲ درصدرسیده است.
وی گفت: رشد سرمایهگذاری هم به مثبتِ 3/8 درصد رسید و نرخ مالیات تولید به ۱۸ درصد کاهش یافت. همچنین رکورد جذب سرمای خارجی در دولت سیزده شکست و در مجموع ۱۲ میلیارد دلار و سال قبل 5/5 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جذب شد.خاندوزی به بخش مالیات اشاره کرد و گفت: در شروع به کار دولت سیزدهم حدود 2/4 میلیون مودی در کشور داشتیم که با حقوق بگیران این رقم به 5/5 میلیون مودی میرسید اما با اقداماتی که در ۳ سال گذشته انجام شد و شناسایی فراریان مالیاتی این رقم به ۱۲ میلیون مودی رسید.