کتاب استخدامی
وزارت صنعت، معدن و تجارت

آیین نامه واردات خودرو

آیین نامه واردات خودرو (تصویب‌نامه شماره ۹۵۲۴۰ مورخ ۲/۶/۱۴۰۱ هیئت وزیران)

وزارت صنعت، معدن و تجارت- وزارت کشور- وزارت امور اقتصادی و دارایی

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۱/۰۵/۲۶ به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن وتجارت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

آیین نامه واردات خودرو

۱- واردات خودرو با قیمت زیر بیست هزار (۲۰.۰۰۰) یورو (فوب) مجاز است؛ اولویت واردات با خودرو‌های زیر ده هزار (۱۰.۰۰۰) یورو (فوب) است.

تبصره ۱- تخلیه خودرو بدون ثبت سفارش و تخصیص ارز ممنوع است.

تبصره ۲- ارزش گمرکی براساس ماده (۱۴) قانون امور گمرکی (سیف) محاسبه خواهد شد.

۲- خودرو‌های وارداتی صرفا در بورس کالا عرضه می‌شود. کارگروهی با مسئولیت وزارت صنعت، معدن وتجارت و عضویت وزارت اموراقتصاد و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور، موظف است نرخ سود بازرگانی خودرو‌های وارداتی برحسب ارزش (فوب) را به گونه‌ای تأمین نماید که مابه‌التفاوت قیمت پایه با قیمت پایانی دربورس کالا، معادل سود عادلانه باشد. کارگروه مذکور مجاز به تعیین علی‌الحساب سود بازرگانی در زمان ترخیص و تعیین سود بازرگانی قطعی در زمان فروش است.

۳- وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است با هدف توسعه تولید خودرو‌های اقتصادی (حداکثر ده هزار (۱۰.۰۰۰) یورو) ضمن پیش‌بینی مشوق‌های سرمایه‌گذاری و تولید، اقدامات مورد نیاز برای هدایت بخشی از واردات به سمت تولید و افزایش ساخت داخل را به عمل آورد. برنامه ساخت داخل واردکنندگان موضوع این بند، باید به تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت برسد.

۴- واردات خودرو‌های سواری بصورت سرمایه‌گذاری خارجی (با تأیید سازمان سرمایه‌گذاری خارجی) برای استفاده درشبکه حمل‌ونقل عمومی مجاز است. دستورالعمل این بند توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت کشور تدوین و ابلاغ می‌شود.

۵- واردات خودرو برای شماره‌گذاری در مناطق آزاد تجاری- صنعتی منحصر به خودرو‌های دونیرویی (هیبریدی) یا تمام برقی است. سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی ایستگاه‌های شارژ برعهده واردکنندگان است.

۶- سقف منابع ارزی مورد نیاز برای واردات خودرو‌های موضوع این تصویب‌نامه، به غیر از سرمایه‌گذاری خارجی، حداکثر معادل یک میلیارد (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) یورو است.

۷- منابع ارزی مورد نیاز این تصویب‌نامه از محل ارز حاصل ازصادرات، رمزدارایی، سرمایه‌گذاری خارجی (با تایید سازمان سرمایه‌گذاری خارجی) و سایر منابع مورد تایید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تامین خواهد شد.

۸ -وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (درخصوص مباحث مرتبط با آن بانک) دستورالعمل‌های اجرایی این تصویب‌نامه از جمله چگونگی تأمین و تخصیص ارز، مشخصات فنی، خدمات پس از فروش، انتقال فناوری و تعیین صلاحیت‌های فنی و حرفه‌ای واردکنندگان را تدوین و ابلاغ می‌کند.

۹ – وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است گزارش اجرای این تصویب‌نامه را در مقاطع زمانی سه ماهه، به ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارائه کند.

محمد مخبر- معاون اول رییس‌جمهور

مقررات مرتبط:

13 دیدگاه

  1. ب نظر من با این سقف واردات قیمت ماشین هیچ تغییر نخواهد کرد بلکه وقت سقف ب اتمام رسد ماشین چند برابر گرانتر خواهد شد باید تمام ماشین وارداتش آزاد شود تا همه کسانی که توانی دارند خرید کند که با این کار تا صد سال کسی نمی‌تواند سلطان ماشین باشد
    اما با نظارت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باشد

  2. من 63 ماه در جبهه جنگ حضور داشتم ولی یک ریال به حقوق باز نشستگی اضافه نشده تازه حق عالمندی و مسکن و اولاد هم نمیدهند

  3. سلام
    مسئولین اداری که باخانواده زیربمبارانهای هوائی همزمان درمناطق، محروم وجنگی مامور انجام وظیفه بوده وکمتراز ۶ ماه هم داوطلبانه عازم جبهه جنگ شده اند انصافا خدمات اینها کمتراز ۶ ماه جبهه نیست .اگرنظامیان برحسب وظیفه شخصا به جبهه رفته وایثارگرمحسوب شده اند مسئولین ادارت باخانواده درجبهه انجام وظیفه نموده وچه بسا که زن خانواده هم فرهنگی بوده .پس شمارابخداسوگنددرتصمیمات ، انصاف وعدالت رارعایت کنید و فکری هم برای فرزندان تحصیل کرده این قشر فراموش شده بازنشسته که جوابگوی سئوالات فرزندان نیستند بکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *