کتاب استخدامی
تسهیلات و کمک های رفاهی

“تامکاد” ؛ تأمین مسکن کارکنان دولت

خبر مورخ 9 مرداد 1398

محمد اسلامی گفت: کارکنان دولت از بدو استخدام می‌توانند در زمان معین صاحب خانه شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی ظهر امروز چهارشنبه در حاشیه هیات دولت در جمع خبرنگاران در مورد تامین مسکن کارکنان دولت گفت: براساس این طرح جوانان از بدو استخدام می‌توانند در زمان معین صاحب خانه شوند.

وی با بیان اینکه طرح مذکور برای تصویب به رئیس‌جمهوری تقدیم شده است اظهارداشت: این طرح مراحل کارشناسی خود را در جلسات شورای مشورتی اقتصادی و همچنین در سازمان برنامه و بودجه گذرانده و با تصویب آن بزودی ابلاغ می شود.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: این طرح به نوعی پایه گذاری شده که با آمادگی بنگاه ها و تشکل های غیردولتی می‌تواند تسریع یابد؛ این بدان معناست که جوانان پس از این که حقوق بگیر می شوند می توانند با عضویت در صندوق پس انداز مسکن در آینده مسکن ملکی خود را تامین کنند.

خبر مورخ 30 تیر 1398

طرح تامین مسکن کارمندان در مرحله تصویب و اعلام رسمی است / حقوق بگیران با پرداخت ۲۰ درصد حقوق پس از پنج سال به پروژه‌های مسکن معرفی می‌شوند

محمد اسلامی با اعلام این مطلب که مؤسسات اجاره‌داری حرفه‌ای راه‌اندازی می‌شود، گفت: مردم در این شرایط که حباب بزرگی در قیمت مسکن ایجاد شده نباید اقدام به خرید کنند. باید برای انجام معامله خرید به خود فرصت بدهند تا حباب مسکن تخلیه شود و فضا برای خرید خانه مساعد شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت  به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی اعلام کرد: در کنار طرح ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی که عملیات آن شروع شده است، دو اقدام دیگر را نیز انجام خواهیم داد که به زودی جزییات آن نهایی و مصوب خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در یک اقدام جدید به دنبال راه‌اندازی مؤسسات اجاره‌داری حرفه‌ای هستیم که باید این موسسات طبق قانون مصوب ساماندهی و عرضه مسکن ایجاد و فعال شود. این مؤسسات با یک نظام تعریف شده و ضوابط از پیش مصوب می‌توانند وارد بازار اجاره مسکن شوند تا با نقش مثبت و سازنده‌ای که ایفا خواهند کرد بتوانند زمینه تعامل بهتر و راحت‌تر را بین مالک و مستاجر فراهم بیاورند.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه درباره اقدام دیگر در کنار طرح ملی تصریح کرد: در راستای برنامه دولت برای رونق‌بخشی به بازار مسکن، اقدام دیگری را برای خانه دار کردن خانه اولی‌ها در دست پیگیری و اجرا داریم. این برنامه به ویژه برای حقوق بگیران و کارمندان دولت است.

وی افزود: طرح تامین مسکن کارمندان را در فرآیند تصویب داریم و امیدوار هستیم که در هفته‌های آینده بتوانیم آن را اعلام رسمی کنیم تا کارمندان جدید به محض ورود به دستگاه مربوطه و استخدام در آن بتوانند با پرداخت ماهیانه معادل درصدی از حقوق خود، بعد از پنج سال صاحب یک واحد مسکونی در پروژه‌هایی که روی زمین‌های دولتی احداث خواهد شد، بشوند.

بر اساس این طرح، حقوق بگیران با پرداخت ماهانه معادل حدود ۲۰ درصد از دریافتی خود برای مسکن، وارد این طرح می شوند و پس از پنج سال پیش پرداخت از طریق قسط ماهانه به یکی از پروژه‌های در حال ساخت در این طرح معرفی شده و واحد مسکونی مربوطه را دریافت می‌کنند. بعد از دریافت واحد مسکونی، عملیات پرداخت اقساط ماهانه هزینه خرید این واحد مسکونی بین ۱۵ تا ۲۰ سال ادامه پیدا می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی درباره آخرین وضعیت بازار مسکن و روند رشد قیمت ها نیز اعلام کرد: مردم در این شرایط که حباب بزرگی در قیمت مسکن ایجاد شده نباید اقدام به خرید کنند. باید به خود برای انجام معامله خرید فرصت بدهند تا حباب مسکن تخلیه شود و فضا برای خرید خانه مساعد شود.

اسلامی تصریح کرد: حجم معاملات خرید مسکن در ماه های اخیر رو به کاهش بوده و همین نبود خریدار بر روی افت قیمت تاثیر می گذارد.

خبر مورخ 25 تیر 1398

طبق پیشنهاد اولیه ۲۰ تا ۴۰ درصد حقوق پرسنل به خرید مسکن اختصاص می‌یابد

طرحی که با اجرایی شدن آن کارمندان می توانند با 20 تا 40 درصد حقوق خود به صورت اقساطی مسکن خریداری کنند اکنون برای اظهار نظر کارشناسی به سازمان برنامه و بودجه ارائه شده است. آخرین آمارها حاکی از این است که دولت 2 میلیون و 276 هزار کارمند دارد. 

به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و اقتصاد مسکن با بیان این‌که طرح مسکن اقساطی کارکنان دولت به رؤیت رئیس‌جمهور رسیده و برای بررسی کارشناسی به سازمان برنامه ارجاع شده است گفت: طبق پیشنهاد اولیه ۲۰ تا ۴۰ درصد حقوق پرسنل به خرید مسکن اختصاص می‌یابد.

عباس فرهادیه  اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی، پیرو دستور رئیس‌جمهور طرح مسکن اقساطی کارکنان دولت را تهیه کرد که به رؤیت دکتر روحانی رسید. ایشان هم طرح را برای بررسی کارشناسی به سازمان برنامه و بودجه ارجاع داده است.

وی افزود: بر اساس پیشنهاد اولیه، کارکنان به مدت پنج سال، بخشی از حقوق خود را پرداخت می‌کنند. سپس دو سال صبر می‌کنند تا خانه‌ای که توافق شده ساخته شود. مابقی مبلغ خانه در اقساط ۱۷ ساله پرداخت می‌شود که بنا به نوع انتخاب مسکن، مبلغ اقساط بین ۲۰ تا ۴۰ درصد حقوق کارکنان خواهد بود.

مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و اقتصاد مسکن درباره مشوق‌های مالیاتی برای موجرانی که قراردادهای دو ساله می‌بندند گفت: سازمان امور مالیاتی در این زمینه پیشنهادات جدیدی ارائه کرده که در حال بررسی آن هستیم و موضوع را پی‌گیری می‌کنیم.

خبر مورخ 5 تیر 1398

جزئیات ۵ برنامه دولت برای بازار مسکن/ امتیاز ویژه دولت به کارمندان در طرح «تام‌کاد»

معاون وزیر راه و شهرسازی از ارسال طرح خانه‌دار کردن کارکنان دولت (تام‌کاد) به دفتر ریاست جمهوری خبر داد و گفت: ۵ برنامه برای ساماندهی بازار مسکن در دست اجرا داریم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مازیار حسینی در نشست خبری با اشاره به این که در بحث مسکن علاوه بر وزارت راه، ارگان‌های دیگر از جمله بانک مسکن و وزارت نیرو ذینفع هستند و باید با همکاری این دستگاه‌ها برنامه‌های مسکن را اجرایی کنیم، اظهار کرد: واقعیت آن است که منابع مالی کشور کفاف اجرای همه طرح‌های مسکن را نمی‌دهد و منابع یارانه‌ای نیز برای این موضوع کافی نیست اما ما راه‌حل‌هایی از جمله استفاده از سرمایه‌های بخش خصوصی در دستور کار داریم.

وی با اشاره به این که یکی از روش‌های بسیار تاثیرگذار برای تولید مسکن استفاده از مکانیزم مشارکت و تهاتر است، گفت: ما زمین را به بخش خصوصی می‌دهیم و خانه می‌خریم، البته در این برنامه فقط با سازنده‌های خوشنام که 5 تا 10 سال کار کرده باشند استفاده می‌کنیم.

معاون وزیر  راه و شهرسازی تاکید کرد: پس از ساخت و ساز واحدهای مسکن, سهم خود را به کارکنان دولت اختصاص می‌دهیم و سازنده‌ها نیز واحدهای باقی‌مانده را در بازار آزاد به مردم عادی عرضه خواهند کرد.

حسینی با اشاره به این که در یک بازه زمانی 25 ساله واحدهای مسکونی تولید شده را با قیمت امسال به کارمندان دولت واگذار می‌کنیم، بیان کرد: در خصوص کارگران نیز همین برنامه با استفاده از آمار وزارت کار اجرایی خواهد شد.

وی شرط واگذاری این واحدهای مسکونی به کارکنان دولت و کارگران را سبز بودن فرم ج اعلام کرد و گفت: اینگونه نیست که فقط کارکنان و حقوق‌بگیران دولت مشمول این طرح شوند، به عبارت دیگر این طرح فقط مختص مستخدام دولت نیست و سایر ارگان‌ها نیز می‌توانند برای خانه‌دار کردن کارکنان خود از این مکانیزم استفاده کنند.

معاون وزیر  راه و شهرسازی با تاکید بر این که یکی از برنامه‌های اصلی ما راه‌اندازی نظام پس‌انداز مسکن در کشور است، خاطر نشان کرد: یکی از بهترین مکانیزم‌های ساخت و ساز مشارکت است به شرطی که تورم‌زا نباشد. بر این اساس باید با شهرداری‌ها تفاهم کنیم تا بتوانیم هزینه‌های مربوط به عوارض و جواز را قسطی دریافت کنیم.

حسینی در ادامه با بیان این که 5 برنامه اصلی برای ساماندهی بازار مسکن و تولید آن داریم، تصریح کرد: پیشنهاد اصلاح تبصره 11 ذیل ماده 53 را داده‌ایم که هفته آینده در دستور کار کمیسیون اقتصادی دولت قرار دارد.

وی ادامه داد: برنامه دوم ما ایجاد موسسات استیجاری، برنامه سوم استفاده از شرکت‌های استارتاپی، برنامه‌ چهارم تولید مسکن و برنامه پنجم استفاده از زمین‌های خالی است.

معاون وزیر  راه و شهرسازی تاکید کرد: طرح‌های دولت برای بخش مسکن موقتی نیست و در بحث خانه‌دار کردن کارکنان دولت ما از مکانیزم صندوق پس‌انداز یکم استفاده خواهیم کرد.

حسینی بیان کرد: استفاده از استارتاپ‌ها و دیتاهای شفاف باعث ایجاد تعادل و کاهش قیمت‌ها در بازار مسکن خواهد شد.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: به دنبال تعیین سقف برای میزان افزایش اجاره بها نیستیم و دولت در این زمینه دخالتی نمی‌کند. در این راستا ما از ابزارهای مالیاتی به عنوان مشوق مالکان بهره‌ خواهیم برد.

خبر مورخ 4 تیر 1398

وزیر راه و شهرسازی از رونمایی طرح تأمین مسکن کارکنان دولت موسوم به “تام کاد” خبر داد و گفت: ساخت ۱۰۰هزار مسکن برای کارکنان نیروهای مسلح می‌تواند الگویی برای تأمین مسکن فرهنگیان، اصحاب فرهنگ و هنر، صنعتگران و فعال اقتصادی و… باشد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد اسلامی اظهار کرد: پشتیبانی از تصمیم دولت در خصوص رونق دادن به تولید مسکن در کشور که هم موردتأکید مقام معظم رهبری و هم رییس‌جمهوری بوده و به مطالبه مردمی تبدیل شده است، موضوع مهمی است که در نظر داریم با همکاری سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها به تحقق آن دست یابیم.

وی با اشاره به رونمایی طرح تأمین مسکن کارکنان دولت (طرح تام کاد)  ادامه داد:‌ بر اساس قانون ساماندهی زمین و مسکن و قانون پس‌انداز مسکن، طرح تأمین مسکن کارکنان دولت که مورد تأکید رییس جمهوری است، عملیاتی و اجرایی می‌شود. طرح تأمین مسکن کارکنان دولت به این شیوه برنامه‌ریزی شده است تا کارمندان دولت و جوانی که در خدمت دولت هستند از بدو خدمت از حقوق ماهیانه آنها کسر و به صندوقی واریز شود تا بعد از مدت زمانی مشخص کارمندان دولت صاحب خانه شوند.

وی از تهیه دستورالعمل این طرح و رونمایی آن در روزهای آینده خبر داد و تصریح کرد:‌ دستگاه‌های دولتی با اولویت زمین‌های خود باید بتوانند شرایط را برای خانه‌دار کردن کارمندانشان فراهم کنند. توسعه مسکن با در اختیار قرار دادن زمین‌های دولتی سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها رونق می‌گیرد، به همین دلیل برای تحقق این موضوع نیاز است تا اقدام متفاوتی از اقداماتی که پیش‌تر انجام شده است، انجام بگیرد. بخشی از این اقدامات شامل همراهی برای صدور مجوزهای مسکن در قالب شهرک‌هایی است که می‌تواند در حریم شهرها ایجاد شود که مصداق شهری جدید و نه شهر در مقیاس‌هایی است که در شهرهای جدید ایجاد می‌شود. این مکان‌ها باید واجد تأسیسات زیربنایی باشند تا بتوانند رونق جدی در ساخت‌وساز مسکن را با ویژگی توجه به کیفیت زندگی برای مردم ایجاد کنند.

اسلامی تصریح کرد: کمیته ویژه‌ای برای بررسی راه‌های رونق دادن به موضوع مسکن، توسط نمایندگان وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها که عضو شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران هستند، تشکیل شود و در این مورد تصمیم‌گیری شده و مصوبه‌های لازم صادر شود تا جریان تولید مسکن رونق بگیرد.

وزیر راه  و شهرسازی تحقق این مهم را در سایه همکاری شورای برنامه‌ریزی استان‌ها عملیاتی برشمرد و با ابراز این که “در خصوص رونق دادن به تولید مسکن نیاز داریم تا با همفکری و همراهی یکدیگر گشایشی را در این زمینه ایجاد کنیم”، تأکید کرد:‌ در طرح‌های جامع شهرها، چنانچه زیربناها و معابر شهری اجازه دهد، می‌توان بر اساس ضوابط، تراکم تشویقی داد و این مهم در چارچوب ضوابط از طریق شورای‌عالی شهرسازی با اجازه‌ای که به شهرداری‌ها داده می‌شود می‌تواند در استان‌ها مورد پیگیری قرار بگیرد.

اسلامی همچنین تأکید کرد: پیشتازانه با انواع گشایش‌ها، در جهت رونق ساخت‌وساز، حرکت کنیم.

وزیر راه و شهرسازی رونق ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده شهرها را یکی دیگر از موضوعاتی دانست که در وزارتخانه راه و شهرسازی پیگیری می‌شود.

وی گفت: در بافت‌های فرسوده غالب شهرها، واحدهای مسکونی فاقد مقاومت‌های لازم در برابر حوادث طبیعی هستند و درعین حال از نظر فرهنگی و اجتماعی، شرایط مناسبی ندارند، به همین دلیل ضرورت دارد تا با تمهیدات و اختیاراتی که وجود دارد، نوسازی آغاز شود و بتوانیم از طریق نوسازی بافت‌های فرسوده، جایگزینی مناسب برای بناهای فرسوده شهرها ایجاد کنیم.

عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: در خصوص بهسازی بافت‌های باارزش تاریخی به‌جهت برخی از ناامنی‌ها که در برخی از این بافت‌ها وجود دارد، با محوریت سازمان میراث فرهنگی، تصمیماتی گرفته شود و بر اساس آنها بتوان باززنده‌سازی محلات فرسوده را انجام داد. این موارد جزو نکات مهمی است که باید به‌عنوان دستور کاری جدی توسط شورای عالی شهرسازی دنبال شود و در این مورد سیاستگذاری‌های لازم انجام بگیرد.

اسلامی با تأکید بر اینکه رونق ساخت‌وساز باید با توأمان دیدن سکونت و فعالیت همراه باشد، توضیح داد: شهرک‌سازی کنار شهرهای صنعتی و توأمان دیدن سکونت و صنعت و اشتغال مدنظر ماست. معتقدیم که تنها در این صورت است که هم شهر صنعتی می‌تواند زندگی و حیات داشته باشد و هم شهرک صنعتی می‌تواند به حیات خود ادامه دهد.

وی خواستار حل آمدوشدهای غیرضروری در کلان‌شهرها شد و چاره حل این مشکل را توأمان دیدن سکونت و اشتغال در شهرها و شهرک‌ها عنوان کرد و گفت:‌ متأسفانه در 20 سال گذشته اطراف کلان‌شهر تهران حداقل 50 شهرک صنعتی ظهور کرده که تنها مهاجرپذیری را به‌همراه داشته است. شاهد بوده و هستیم که تراکم رفت‌وآمدهای روزانه به تهران و همچنین از تهران، هزینه‌های سنگینی را بر شهر، حاکمیت و مردم تحمیل کرده است، بنابراین ضرورت دارد تا هنگامی که به شهرک‌های صنعتی مجوز احداث داده می‌شود، دیدن اشتغال و سکونت با هم باشد و شهر به‌مثابه سازمانی زنده ملاک عمل قرار گیرد که این مهم به‌ویژه باید مدنظر شهرهای جدید واقع شود.

وی تعامل دوسویه را راهکاری برای استفاده بهینه از شهر و صنعت دانست.

خانه‌دارکردن اصحاب فرهنگ و هنر با طرح مشابه وزارت دفاع

وزیر راه و شهرسازی امضای تفاهم‌نامه احداث 100 هزار واحد مسکونی را با وزارت دفاع یکی از مهمترین دستاوردهای وزارتخانه راه و شهرسازی و نتیجه تلاش‌ها برای رونق دادن به تولید مسکن برشمرد و گفت: این الگو می‌تواند در سایر سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها ملاک‌عمل قرار بگیرد. مشابه این کار را می‌توان برای فرهنگیان، اصحاب فرهنگ و هنر، صنعت‌گران و فعالان اقتصادی و تمامی سازمان‌ها و وزارتخانه‌هایی که نیروی حقوق‌بگیر دارند، انجام داد و به  این طریق، این طرح را عملیاتی و اجرایی کرد.

خروج 25 پادگان از شهرها عملیاتی می‌شود

اسلامی خروج 25 پادگان از شهرها بر اساس دستور مقام معظم رهبری را فرصتی مغتنم عنوان کرد و توضیح داد: بر اساس قانون خروج پادگان‌ها از شهرها که مصوبات آن نیز اخذ شده است، مقرر شده تا تعیین تکلیف کنیم و در اراضی پادگان‌ها بر اساس بارگذاری مجازی که پیش‌بینی شده است در چارچوب ضوابط، ساخت‌وساز آغاز شود و برای پادگان‌ها نیز زمین معوضی در خارج از شهرها تخصیص یابد.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در دستور کار جدید همه سازمان‌ها و وزارتخانه‌هاست که ظرفیت‌های خود را برای تولید مسکن کارکنان خود، ارایه دهند.

وزیر راه و شهرسازی طرح اقدام ملی را نهضتی دنباله‌دار دانست که بدون هیچ‌گونه پسوندی انتخاب شده است تا تمامی دولت‌ها ملزم به انجام آن شوند و گفت: از 400 هزار واحد مسکونی تکلیفی طرح اقدام ملی تاکنون بیش از 140 هزار واحد آن آغاز شده است. با این فرهنگ جدید، تولید مسکن در کشور رونق می‌گیرد.

مخالفت وزیر راه با مسکن اجتماعی

اسلامی با مخالفت با طرح مسکن اجتماعی، آن را طرحی نامناسب برای جامعه و فرهنگ ایرانی دانست و گفت: باید برای طبقات مختلف اجتماعی مسکن تولید کنیم که البته تولید مسکن اقشار متوسط و کم‌درآمد جزو اهداف اولویت‌دار ماست، در عین حال در ساخت‌وساز، ترکیب جمعیتی ملاک عمل قرار می‌گیرد.

وی با تأکید بر این مطلب که با مسکن اجتماعی به‌شدت مخالف است، توضیح داد: مسکن اجتماعی در هرکجای دنیا که رواج پیدا کرده است به‌عنوان مسکن‌های نشان‌دار شناخته شده است. عموماً این مناطق به مناطقی تبدیل شده که به‌واسطه فقر شاهد انواع و اقسام مشکلات و معضلات در آن، هستیم. مسکن اجتماعی در آمریکا و اروپا نیز به‌عنوان تجربه‌های ناموفق شناخته شده‌اند.

وی از ابلاغ طرح ویلاسازی به شهرهای جدید برای طبقه اعیان همزمان با ساخت مسکن ارزان‌قیمت برای اقشار متوسط و کم‌درآمد جامعه خبر داد و هدف از آن را ترکیب جمعیتی مناسب در شهرها عنوان کرد.

اسلامی اعلام کرد: توجه به موضوع مسکن، به نظام ساخت‌وساز و شهرسازی، شکل و قوام می‌دهد. متأسفانه شهرسازی‌های کنونی از قاعده به‌در رفته و شاهد هستیم که قاعده و نظام‌مندی مناسبی در اکثر مناطق وجود ندارد. اما از آنجایی که وظیفه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، سیاستگذاری و اخذ تصمیم‌های راهبردی است به همین دلیل باید مسئله‌محوری و تدوین راهکارها در دستور کار باشد.

رییس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، بر ضرورت آسیب‌شناسی نظام شهرسازی تأکید کرد و گفت: باید برای درآمدهای پایدار شهرداری تدبیری بیندیشیم. مادامی که شهرداری باید تراکم بفروشد تا حقوق کارکنان خود را بدهد این مهم (رونق تولید مسکن) محقق نخواهد شد و به‌دنبال آن شهرسازی نیز معنایی پیدا نمی‌کند. شهرسازی زمانی معنا می‌یابد که شهرداری‌ها درآمد پایدار داشته باشند.

اسلامی ادامه داد: هنوز هم منطقه یک شهر تهران جذابیت فروش تراکم دارد و هنوز هم این اتفاق می‌افتد. هرچند بیشترین خانه‌های خالی نیز در منطقه یک تهران موجود است.

وی در بیان انتظارات خود از اعضای شورای‌عالی شهرسازی، گفت: برای بارگذاری‌ها باید تسهیل‌گری صورت بگیرد تا از قاعده‌ای نظام‌مند تبعیت کنند. در جانمایی‌ها نیز باید به این موارد توجه ویژه داشته باشیم. باید تلاش کنیم تا تصمیماتی بگیریم که به حل مشکلات و مسائل کمک کند و این انتظاری است که از شورای‌عالی می‌رود.

وی تأکید کرد: طرح احداث مسکن در برهوت و در مناطقی که فاقد زیربناها و تأسیسات زیرساختی است انجام نمی‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون در تلگرام