اخبار اداری و استخدامی

لزوم جبران مابه التفاوت افزایش ۲۰ درصدی از طریق فوق العاده خاص یا دیگر فوق‌العاده‌ها/ سال آینده تورم شدیدی خواهیم داشت

لزوم جبران مابه التفاوت افزایش ۲۰ درصدی از طریق فوق العاده خاص یا دیگر فوق‌العاده‌ها/ سال آینده تورم شدیدی خواهیم داشت

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اثرات تورمی لایحه بودجه ۱۴۰۵ بر معیشت مردم، گفت: وضعیت اقتصادی نگران‌کننده است و در این فضا که تاب‌آوری مردم مشخص است، ما قطعاً در مجلس با افزایش ۲۰ درصدی حقوق‌ها مخالفت خواهیم کرد.

مصطفی پوردهقان در خصوص لایحه قانون بودجه سال ۱۴۰۵ کل کشور اظهار داشت: چند دهه است که بودجه‌نویسی به صورت سنتی نوشته می شود و امسال نیز در حوزه بودجه‌نویسی ایده‌پردازی جدیدی نداریم. انتظار ما از دولت این بود که بودجه‌ریزی عملیاتی باشد؛ مطابق همه بودجه‌ها، دو ستون درآمدی و ستون هزینه‌ای وجود دارد. ستون درآمدی عمدتاً فروش نفت است که متأسفانه قابل پیش‌بینی نیست؛ درآمد اصلی دیگر درآمدهای مالیاتی است که حدود ۷۰ درصد افزایش یافته، یک بخش هم فروش اموال دولتی است که تحت عنوان مولدسازی شناخته می‌شود، و بخشی نیز درآمدهای اختصاصی است که از تعرفه‌هایی مانند جرایم کسب می‌شود.

وی افزود: بخش عمده درآمدها صرف هزینه‌های حقوق و دستمزد می‌شود که نکته مهم اینجا است که فقط افزایش حقوق و دستمزد ۲۰ درصد پیش‌بینی شده است و زور دولت فقط به کارمندان رسیده است. نکته بعدی، هزینه‌های یارانه‌ای است؛ یارانه مستقیم که دولت به مردم می‌دهد، و همچنین علاوه بر یارانه ای که به نان و دارو می دهد، هزینه تأمین کالابرگ‌های اساسی را هم در نظر گرفته است.

افزایش قیمت کالاهای اساسی مردم با حذف ارز ترجیحی

پوردهقان نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت این هزینه جدید را به این دلیل در نظر گرفته که تنها تفاوت این بودجه با سال گذشته، سه برابر کردن نرخ ارز ترجیحی است. شاید دولت بگوید آن را حذف کرده، اما حذف نکرده است؛ نرخ ارز ترجیحی ۲۸ هزار تومانی که برای گوشت سفید، گوشت قرمز، برنج، روغن، کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی استفاده می‌شد، به سه برابر افزایش می یابد. یعنی قیمت داروی مردم، مرغ، روغن و گوشت، سه برابر خواهد شد، و این کار بسیار خطرناکی است. ما مدافع حذف ارز ترجیحی هستیم، اما تکانه‌ای که ناشی از سه برابر شدن آن باشد، تاب‌آوری اقتصادی مردم را از بین می‌برد.

بیشتر بخوانید:  دولت هنوز در خصوص تعیین وضعیت نیروهای شرکتی تصمیمی نگرفته است

چرا کسانی که ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومان درآمد دارند، جزو دهک‌های هشتم محسوب می‌شوند؟!

وی تصریح کرد: دولت گفته درآمدهای ناشی از آزادسازی این نرخ، که رقمی سنگین معادل ۷۰۰ هزار میلیارد تومان است، را صرفاً برای تأمین کالابرگ ۷ دهک از مردم هزینه خواهد کرد. البته دولت نمی تواند دهک ها را خوب شناسایی کند؛ نکته‌ای که باید شفاف شود این است که چرا کسانی که ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومان درآمد دارند، جزو دهک‌های هشتم محسوب می‌شوند؟ یکی از اتفاقات تلخ این است که اقتصاد ایران دوباره درگیر کوپنیسم شده است؛ اکنون حدود هزار هزار میلیارد تومان یارانه کوپن داده می شود، و این‌ها همگی نشان می‌دهد که سال آینده تورم شدیدی خواهیم داشت؛ تورمی که دولت فقط برای برخی کالاها و برای برخی دهک‌ها جبران می‌کند، نه برای همه کالاها و نه برای همه مردم ایران.

دولت هر جا پول کم می آورد مالیات بر ارزش افزوده را بالا می برد

پوردهقان با تاکید بر اینکه افزایش مالیات بر ارزش افزوده رویه خطرناکی است، گفت: دولت هر جا که پول کم می آورد مالیات بر ارزش افزوده را بالا می برد؛ ظاهرا دولت به شکل مستقیم فشار را به مردم وارد نمی‌بیند، و صدایی هم که از مردم در نمی‌آید. بنابراین سال گذشته برای همسان‌سازی نرخ درآمدها و دستمزدهای کارمندان و معلمان پول کافی نداشت و فقط یک درصد افزایش اعمال شد و امسال هم ۲ درصد افزایش را انجام داده است.

قطعاً با افزایش ۲۰ درصدی حقوق‌ها مخالفت خواهیم کرد

وی با اشاره به مخالفت اکثریت مجلس با افزایش ۲۰ درصدی حقوق ها گفت: امسال نیز وضعیت اقتصادی نگران‌کننده است و در این فضای بد که تاب‌آوری مردم مشخص است، ما قطعاً در مجلس با افزایش ۲۰ درصدی حقوق‌ها مخالفت خواهیم کرد، مگر اینکه دولت سیاستی داشته باشد یعنی ۲۰ درصد صرفاً ظاهر ماجرا باشد و مابقی از طریق افزایش فوق‌العاده‌های خاص یا دیگر فوق‌العاده‌ها جبران شود، که این موضوع باید برای ما تضمین شود و ردیف‌هایی که قرار است درآمد از محل آن تأمین شود، مشخص گردد تا بتوانیم به کارکنان دولت اطمینان دهیم که معیشت آن‌ها به خطر نخواهد افتاد.

بیشتر ببینید:

بیشتر بخوانید:  حداقل حقوق در سال آینده ۴۳ درصد افزایش می‌یابد

دولت نتوانسته است تورم را کنترل کند

پوردهقان در پایان خاطرنشان کرد: تصمیمات دولت در حوزه معیشت، نشان می‌دهد که نتوانسته‌اند تورم را کنترل کنند و بعد از این، شاهد افزایش تورم خواهیم بود و حتماً دچار مسائل و مشکلات خاصی در حوزه تورمی می‌شویم که اثرات اجتماعی خود را در این حوزه‌ها خواهد گذاشت. در مجموع، دولت سیاست‌گذاری خوبی در این زمینه انجام نداده است.

سایت کتاب استخدامی

11 دیدگاه

  1. ماافزایش حقوق وفوق العاده خاص نمی خوایم فقط فرمولی به مایادبدید که بتونیم با۱۸میلیون حقوق زندگی کنیم
    شرکتهای نیشکری وپتروشیمی اطراف ماحقوقی بین کف ۵۰میلیون تا۷۰میلیون به کارگرانشون میدن ضمنااین شرکتهاصددرصددولتی هستن

  2. تورم سالانه از سال ۹۶ تا حالا ۴۵ درصد است.
    حقوق ها باید معادل ۹۰۰ دلار باشد.
    رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت ما از پول نفت بی خبریم!
    قطر فقط گاز دارد مسئولان حتی خاک و آب کشور را هم دارند به همسایگان می فروشند این پولها کجا میرود!

  3. فوق العاده خاصی که برای بازنشستگی اعمال نشه چه فایده‌ای داره ؟ مثل سازمان زندانها که با اینکه جز مشاغل سخت محسوب میشه هنوز تو حکم برای بازنشستگی قرار نگرفته ،شغلی با این مسوولیت سنگین با فوق العاده هم جوابگو نیست

  4. با سلام ضمن تشکر از انتشار شما ای کاش مواردی اینچنینی که به تازگی در هفته اخیر تیتر خبری شده و دولت کوتاه نمیاد
    باید در مورد افزایش فوق‌العاده خاص 14میلیونی که هیچ وقت انجام نشد بگید
    بله چرا
    با این صرف شعارها نهادهای نظارتی ورود نمی‌کنید و تعیین تکلیف نمی کنید

  5. مالیات رادولت اضافه کندولی بشرطی که مثل کشورهای بدون نفت دیگردنبال فروش نفت نباشد لااقل نفت را برای نسل‌های آینده نگهدارندبعدازانقلاب غیرازشهیدرجایی که زیاد طول نکشید تمام روءسای جمهور بلااستثنا هم ذخیره ارزی که 47سال پیش رفسنجانی گفت 10هزارمیلیارددلاربود بباددادندوهم پول نفت رکه بعدازانقلاب فروختن تمام روءسای جمهوربخاطرنادانی ونفهمی شان هم ازتوبره خوردن وهم ازاخوروالان هم که دارندکاه های کشتزارومزارع رامیخورند

  6. تنها راه درمان و جلوگیری از تبیض در پرداخت حقوق کارکنان وبازنشستگان بکارگیری یک روش پرداخت وحذف ایتیم های اضافی در احکام کارگزینی و فیش حقوقی است.

  7. فوق العاده خاص برای کارکنان و بازنشستگان دستگاههای غیر برخوردار برقرار کنید تا همسان سازی وشکاف حقوق بین دستکاههای مختلف تا اندازه ای به هم نزدیک شوند.

  8. امیدوارم سال آینده سال گشایش امور باشه و تورم کشور صفر درصد و رشد اقتصادی شش درصد رو شاهد باشیم. از اراده و مشیت الهی هیچی غیر ممکن نیست.

  9. فوق‌العاده خاص جزو مطالبات کارمندان هست و جزو حقوقی که میبایست پرداخت میشده و نشده. پس جایگزینی برای میزان کم افزایش حقوق نمی باشد. دولت که مجری قانون است ، خودش قانون افزایش به میزان تورم را سالهاست که نقض کرده است، چطور از مردم توقع دارید به قوانین پایبند باشند؟
    ضمناً از آنجایی که طبق قانون ناقص خدمات کشوری خانم های متاهل که سرپرست خانوار نیستند از حق عائله و اولاد بی نصیبند، میزان تفاوت حقوق با سابقه یکسان و پست یکسان با همان وضعیت نسبت به یک همکار مرد، حدود ۲۲ درصد است.
    حال با این افزایش ۲۰ درصدی چه تغییر حقوقی برایمان در نظر گرفته اید، دولت به هر میزان که دلش بخواهدبه کارمند صدقه میدهد، غیر این باشد حقوق باید جوابگوی حداقل معیشت باشد که نیست.

  10. فوقالعاده خاص جداگانه طبق قانون بایدد اجرا بشه ربطی به افزایش سالانه حقوق ندارد قانون مدژریت خدمات کشوری اجرا شود طبق تورم سالانه

    1. فوق العاده خاص جهت ترمیم حقوق بیست درصدی کارکتان و بازنشستگان که تاکنون از این مزایا محروم بودند برقرار کنید.تا فاصله بین حقوق ها کم شود وضریب حقوق خدمات کشوری و تامین اجتماعی یکسان باشد .تا تفاوت حقوق زیاد نباشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *