روحانی در جشنواره شهید رجایی: فساد با دادگاه بر طرف نمی‌شود/ برخی در قالب نقد نیش می‌زنند

رئیس‌جمهور گفت: فساد با دادگاه بر طرف نمی‌شود/ برخی در قالب نقد نیش می‌زنند

به گزارش شناسنامه قانون به نقل از تسنیم،‌ حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی گفت: دولت اگر قدرتمند نباشد مردم زندگی خوشی را تجربه نخواهند کرد، قدرت و توان دولت به معنای آن است که دولت بتواند در صحنه سخت مدیریت اختیارات لازم را داشته باشد در غیر اینصورت کسی که اختیارات را نداشته باشد چه انتظاری از او دارید؟ مسئولیت‌ها باید متناسب با اختیارات باشد. این معنایش دیکتاتوری و خودرایی نیست، یعنی اینکه تمام دستگاه‌ها دولت را حمایت کنند.

وی افزود: چند روز پیش رهبری نیز بر این نکته تاکید فرمودند که در میدان دولت است و بار بر دوش دولت است و همه باید دولت را حمایت کنند، دستگاه‌های نظارتی در کشور ما دچار خطا شده است و ان‌شاالله این به دست مسئولان ارشد دستگاه نظارتی اصلاح شود.

رئیس‌جمهور با بیان حدیثی از حضرت علی (ع) اضافه کرد:‌ امیرالمومنین می‌گویند؛‌ من را کمک کنید با نظارتتان، با خیرخواهی و نصحیحتتان را کمک کنید. اما نصحیت، سخن و حرفی که از روی  فریب نباشد. خالی از خیانت باشد. برخی انتقاد می‌کند نصیحت می‌کنند اما در قالب آن می‌خواهند نیش بزنند و تخریب کنند. اصل انتقاد و اصل نصیحت و نظارت باید موجب کمک شود.

رئیس‌جمهور بر همین اساس خاطرنشان کرد: دستگاه‌های نظارتی باید موجب کمک دولت شود. دستگاه نظارت به معنای دخالت نیست و بزرگترین ضربه به نظام کشور، اشتباه دخالت و نظارت است. اگر روزی به جای نظارت، دخالت آمد، ضررش را مردم خواهند دید. وقتی دخالت زیاد شود مدیر هم کار نمی‌کند. دولت کوپ می‌کند، وقتی ببیند از هر طرف می‌آید، این‌ور نامه، آن‌ور نامه! خب نظارت را برای این درست نکردیم، برای این نیست که مانع و سرعت‌گیر شود.

روحانی با بیان این مطلب که نظارت برای این نیست که دل مدیر را بلرزانیم، تصریح کرد:  نظارت برای کمک است. دستگاه نظارتی باید به دولت کمک کند. در میدان جنگ، بازرسی هم داریم، ممکن است گروهانی، تیپی خطایی کند و بازررسی می‌آید نظر می‌دهد، اما اگر از اول بازرسی کند بیاید و بگوید اینطور کار کن، آن کار را انجام نده!‌ خب اینکه طراحی نمی‌شود، نمی‌توان که جنگ کرد. این دلسوزی نیست این به هم زدن مدیریت کشور است.

وی ادامه داد: سرباز می‌خواهد تفنگ را به دست بگیرد، می‌گوید نه تو اول امتحان بده ببینم تیراندازی بلدی؟ ببینم خشاب را بلدی جا بزنی؟ اینکه دیگر میدان جنگ نیست، نمی‌شود که فرماندهی کرد! اینکه می‌شود هرج و مرج.  وقتی من دارم این حرف را می‌گویم در حالی است که دو سال به پایان دولتم مانده است. اگر از اول می‌گفتم می‌شد گفت که اینها دنبال این هستند نظارت بالای سرشان نباشد. می‌خواهم بگویم هر کسی در این کشور مدیر باشد دستگاه نظارتی بخواهد در کار او دخالت کند ناموفق می‌شود و تمام مدیران ابتکار و خلاقیت را کنار می‌گذارند. نمی‌شود اینطور کار کرد. خواهش می‌کنم از مقامت ارشد دستگاه‌های نظارتی مقداری تجدیدنظر کنند. از مجلس می‌خواهم در مقررات و قوانین تجدیدنظر کنند. نباید بگذاریم فسادی رخ بدهد، نباید بگذاریم نظارت تعطیل شود اما باید دخالت تعطیل شود.

وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه با دخالت دیگران دستگاه اجرایی نمی‌تواند به منظور خود برسد، گفت: دستگاه قضایی ما مستقل است و می‌تواند فردی را به علت تخلف طبق قانون محاکمه کند اما خواهش می‌کنم نگذاریم شائبه سیاسی پیش بیاید. اگر شائبه سیاسی آمد قضاوت تمام می‌شود.

رئیس جمهور عنوان کرد: دولت الکترونیک که کار بزرگی است باید در دولت دوازدهم انجام بگیرد. الیته وزیر ارتباطات به بنده گفتند 9 آذر 99 می‌تواند راه بیاندازد که می‌توان به 7 مهر یا 6 شهریور تبدیل شود. احتمالا وزیر خواسته‌اند تمام 9 ها کنار هم باشند. دولت الکترونیک برای جلوگیری از فساد و ایجاد شرایط بهتر برای زندگی مردم است.

وی خاطرنشان کرد: از همه مدیران، فرماندهان و استانداران تقاضا دارم که بیشتر در میان مردم بروند. در ماه‌های اخیر مسئولان به خوبی در میان مردم حاضر شدند و این کار باید ادامه پیدا کند. با حضور در میان مردم، باید خدماتی که انجام گرفته است بیان شود. خدمات را اگر ما نگوییم دشمنان شبهه در ذهن مردم ایجاد می‌کنند. همچنین اگر نقدی مردم دارند ما باید کاملاً آماده شنیدن باشیم. ما بهترین‌ها نیستیم. افکار ما بالاترین‌ها نیست. جمع مردم فکرشان از ما بالاتر است و باید به نظرات مردم توجه کنیم. آنچه که می‌تواند نظام ما را نگه دارد این است که مردم احساس کنند که ما یکی هستیم. دولت – ملت حرف درستی است و دولت و ملت اشتباه است. دولت – ملت یعنی دولتی که برخواسته از ملت است. در این شرایط ما مستحکم‌تر هستیم و این شرایط، شرایط اتحاد ماست والا فشاری که دشمن بر ما آورده،  بیشتر خواهد شد.

رئیس جمهور اضافه کرد: ما از تمامی شیوه‌های خود برای رفع فشار استفاده می‌کنیم. شیوه سیاسی، دیلماسی و مذاکره. اگر دولت جدا از مردم باشد مذاکره هم نمی‌تو اند بکند. ما باید راه را برای افزایش قدرت ملی ادامه بدهیم و تنها در سایه در کنار هم بودن و هم‌افزایی امکان‌پذیر است.

وی در خصوص استفاده از مدیر جوان و نسل جوان گفت: ما باید جوانان کشور را وارد مدیریت کنیم. ما هدف‌گذاری کردیم که 8 سال سن مدیران را کاهش بدهیم. برای حضور خانم‌ها در مدیریت، هدف‌گذاری ما این است که 30 درصد مدیران بانوان باشند. در این راه موفقیت‌هایی داشتیم. تعداد مدیران از 9 هزار و 34 نفر در سال 96 به بیش از 12 هزار نفر رسیده است. به عبارتی مدیران زن از 13.6 درصد به 18.7 افزایش یافته است. تعداد مدیران عالی زن هم از 31 نفر به 67 نفر رسیده است. در سطح استانداری، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها و شوراها زنان حضور پیدا کرده‌اند.

روحانی در پایان گفت: کشور متعلق به نسل جوان است. ما نسل اول و دوم انقلاب هستیم و باید زمینه را برای حضور نسل سوم و چهارم انقلاب فراهم کنیم تا کشور با نیروی پرنشاط‌تر مدیریت شود. از تمامی کارگزاران نظام، کارکنان، کارگران و بازنشستگان تشکر می‌کنم و امیدوارم هفته دولت، هفته خوبی برای مردم باشد.