کتاب استخدامی اداری ها
اخبار اداری و استخدامی

مصوبه تعیین سن بازنشستگی شاغلان کشور در برنامه هفتم توسعه

مصوبه تعیین سن بازنشستگی شاغلان کشور در برنامه هفتم توسعه

شناسنامه قانون- نمایندگان مردم در مجلس سازوکار تعیین سن بازنشستگی برای شاغلان با سوابق مختلف خدمتی را مشخص کردند.

به گزارش شناسنامه قانون به نقل از خانه ملت، نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه ۲۸ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه قانون برنامه هفتم توسعه، با بند الحاقی ماده ۲۹ این لایحه با ۱۲۷ رأی موافق، ۷۸ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس بند الحاقی ماده ۲۹ لایحه مذکور؛ به منظور کاهش ناترازی صندوق های بازنشستگی و تقویت توان صندوق ها در انجام تکالیف محوله:

-۱ بیمه پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمی گردد.

-۲ بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می گردد.

-۳ بیمه پردازانی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه می گردد.

-۴ بیمه پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه اضافه می گردد.

-۵ بیمه پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می گردد.

تبصره ۱ – اجرای تمام یا بخشی از احکام فوق الذکر مشروط بر آن است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد.

تبصره ۲ – اصلاحات فوق در قوانین صندوق های بازنشستگی به استثنای صندوق هایی که حداقل سن بازنشستگی بیمه شدگان آنها از ارقام مذکور در تبصره(۱) بیشتر است به صورت دائمی اعمال می گردد.

تبصره ۳ – ایثارگران و مشمولان قوانین سخت و زیان آور مشمول قوانین خاص خود هستند.

تبصره ۴ – اشخاص موضوع این حکم با رضایت خود و موافقت دستگاه های ذی ربط میتوانند بدون نیاز زمان های مذکور در بندهای (۲) الی(۵) تا سقف سن موضوع تبصره(۱) حسب مورد به خدمت ادامه دهند. خدمت مازاد بر اساس قوانین و مقررات مربوطه امکان پذیر است.

تبصره ۵ – چنانچه دستگاهها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند حسب مورد میتوانند بدون لحاظ زمانهای مذکور با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه و موافقت معاون اول رئیس جمهور بر اساس قوانین مربوط نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.

تبصره ۶ – افرادی که تقاضای خود مایل به بازنشستگی زودتر از موعد فوق الذکر باشند، بازنشستگی آنها مطابق قوانین مربوطه و بدون رعایت بندهای(۱) تا (۵) بلامانع است و حقوق بازنشستگی آنان مطابق احکام این سند برقرار خواهد شد.

همچنین با نظر دکتر قالیباف رئیس مجلس بند (خ) ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه مغایر با اصل ۸۵ قانون اساسی تشخیص داده شد و حذف گردید.

براساس بند (خ) حذف شده ماده ۲۹ لایحه مذکور؛ به منظور ایجاد نظام تأمین اجتماعی پایدار و تضمین حقوق بیمه شدگان جدید از ابتدای اجرای برنامه، نظام تأمین اجتماعی بیمه شدگان جدیدالورود بر اساس اصول ذیل توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان و دستگاه های ذیربط تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

تعیین شرط سن ۶۵ سال برای مرد و ۶۰ سال برای زن و سابقه بازنشستگی ۳۵ سال برای مرد و ۳۰ سال برای زن؛ مستخدمین موجود با رضایت کتبی خود نیز می توانند مشمول حکم این جزء قرار گیرند.

موافقان و مخالفان مصوبه تعیین سن بازنشستگی شاغلان کشور چه گفتند؟

علی بابایی کارنامی در مخالفت با این بند الحاقی گفت: این بند الحاقی همان افزایش سن بازنشستگی است که با فرمولی غیریکسان و نامفهوم برای هر یک از گروه های شغلی و افرادی که سابقه کار دارند، سن بازنشستگی را تعیین کرده است. این بند الحاقی را مغایر با اصول ۳ و ۱۱۰ قانون اساسی است و تصویب آن تبعات اجتماعی در پی خواهد داشت.

محمدرضا میرتاج الدینی در موافقت با بند الحاقی مذکور گفت: این بند یکی از بهترین احکام برنامه است، امروز میانگین سن بازنشستگی در دنیا ۶۳ سال بوده ولی در کشور ما فردی که از ۲۰ سالگی مشغول به کار بوده، در ۵۰ سالگی بازنشسته می شود.

نماینده دولت ضمن موافقت با این بند الحاقی گفت: یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه حل مشکل ناترازی صندوق های بازنشستگی است. سن امید به زندگی در کشورمان در مردان ۷۶ سال و در زنان ۷۸ سال است، ولی برخی از شاغلان مانند معلمان امروزه در سن ۴۸ سالگی بازنشسته می شوند.

وی با بیان اینکه برای افرادی که ۲ سال از خدمتشان باقی مانده، هیچ افزایش سن بازنشستگی در نظر گرفته نشده است، گفت: این بند الحاقی سن بازنشستگی را به صورت پلکانی افزایش داده تا حقوق مکتسبه افراد تضییع نشوند، در این حکم پیش بینی شده مردان در سن ۶۲ سالگی و زنان در سن ۵۵ سالگی بتوانند درخواست بازنشستگی خود را مطرح کنند، ضمناً دولت با تبصره های ۵ و ۶ این بند الحاقی مخالف است.

محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در موافقت این بند الحاقی با اشاره به سن امید به زندگی در کشورمان، میانگین سن بازنشستگی را پایین تر از میانگین جهانی دانست و گفت: با توجه به اینکه دولت با همسان سازی حقوق بازنشستگان موافقت کرده است، باید با این بند الحاقی موافقت کرد تا ناترازی ها برطرف شود.

شناسنامه قانون در پیام‌رسان‌های داخلی

44 دیدگاه

  1. اندیشمندان علوم انسانی فقط با قوانین جدید مشکلات کشور را بیشتر می کنند. خود دولت مقصر اصلی است که معلم را در ۴۸ سالگی بازنشسته میکند.شاید کارمند دولت بتواند با ۷۰ سال سن مثل رییس جمهور روحانی کار کند ولی کارگر ساختمان و شرکت های خصوصی و تولیدی تا ۵۰ سال نمیتوانند کار کنند

  2. باسلام درصورت امکان راهنمایی بفرمایید افرادی که مثل بنده درسال جاری بازنشسته می شویم وبراساس لایحه بودجه امسال بعلت داشتن مدرک کارشناسی دوسال تمدید کرده ایم نحوه بازنشستگی و زمان بازنشستگی امثال بنده به چه صورتی میشه

  3. بند 1 الی 5 سراسر تبعیض نارواست،چون تمام افراد بالاخره پس از سپری شدن مدت بیمه پردازی و خدمتشان 30 سال و یا غیره قرار است از صندوقی که بیمه هستند حقوق بازنشستگی دریافت کنند پس پلکانی کردن این مسئله بی معناست، شورای نگهبان احتمالا این ماده را تصویب نخواهد کرد چون طرح ها و لوایحی که قرار است به قانون تبدیل شوند ضمن شفافیت و صراحت نباید تبعیض آمیز باشد، برای آقایان زنگنه و میرتاج الدینی که موافق این ماده از برنامه بودند متاسفم

  4. من با این شرایط استخدام شدم، مجلس نمی تواند به زور افراد را نگه دارد، سن امید به زندگی در بالادست بالاست ولی در پایین دست زیر ۴۰ سال است

  5. سلام
    بسیار پیچیده تنظیم شده است. می توانستند بسیار ساده سن بازنشستگی را برای همه افراد و همه صندوق ها مثلا مردان ۶۳ و برای زنان ۵۵ بنویسند و عنوان کنند در صورتی که شخصی بنا به دلایلی از جمله بیماری و … یا درخواست شخصی خود تقاضای زودتر از موعد داد دستگاه می بایست موافقت نماید و پرداخت حقوق بازنشستگی متناسب با سنوات خدمت، بدون سنوات ارفاقی به آنها پرداخت شود.

  6. سلام
    بنظر می‌رسد سقف بازنشستگی اختیاری یا تکلیفی برای کارمندان متخصص دولت که ۳۵سال میباشد تعین تکلیف نشده باشد
    _دایمی کردن مصوبات بازنشستگی موضوع تبصره ۲ بند ۵ طی برنامه پنج ساله جای تامل دارد

  7. من الان درسن ۴۳ سالگی بیماری مفصل دارم،بیماری خود ایمن دارم،کمر درد دارم لابد تا به ۵۵ برسم مردم .شما فقط بخاطر اینکه پول بازنشستگی و حقوق ما رو به تعویق بیاندازین این مصوبات رو تصویب میکنید.
    وگرنه منم تو مجلس بودم حتما تا ۱۰۰ سالگی راه داشت کار کنم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون در تلگرام