اخبار اداری و استخدامی

واگذاری کتابخانه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نهاد کتابخانه های عمومی کشور

واگذاری کتابخانه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در دولت بررسی می‌شود.

با توجه به ضرورت مبارزه با کم سوادی و ایجاد نهضت کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان کشور و ایجاد هم افزایی میان کتابخانه‌های کانون پرورش فکری و نهاد کتابخانه ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف کاهش زیان‌دهی شرکت دولتی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و تأمین بخشی از هزینه ها از محل کاهش و صرفه‌جویی در هزینه‌ها با استفاده از ساختار و ظرفیت موجود در نهاد کتابخانه های عمومی کشور و نیز به منظور افزایش و همسان‌سازی حقوق کارکنان این کانون براساس نظام نامه جبران خدمات نهاد کتابخانه‌ها، خواستار صدور مجوز برای واگذاری کتابخانه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نهاد کتابخانه های عمومی کشور شده است.

به گزارش شناسنامه قانون، نهاد کتابخانه های عمومی کشور به عنوان متولی اصلی توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی در کشور، نهادی عمومی، غیر دولتی، کاملاً فرهنگی با هویت اسلامی ایرانی، نافذ و اثرگذار بر جامعه است که وظیفه مهم آگاهی بخشی، اطلاع رسانی و زمینه سازی مناسب به منظور ارتقای سرانه مطالعه و ترویج کتابخوانی و تحقق عدالت دسترسی به کتاب و کتابخانه را برعهده دارد.

این نهاد در جایگاه مؤثرترین متولی امر مهم کتاب و ترویج کتابخوانی، با ۳۷۲۰ کتابخانه عمومی در سراسر کشور (۲۷۳۲ باب نهادی، ۸۵۴ باب مشارکتی، ۲۷ باب مستقل، ۱۰۷ سالن مطالعاتی) و دارای بیش از ۴۵ میلیون نسخه کتاب، همواره در تلاش برای افزایش تعداد کتابخوان های جامعه (با بیش از ۱۰ میلیون عضو و قریب به ۲ میلیون عضو فعال که تقریباً نیمی از آنها را کودکان و نوجوانان تشکیل می دهند) است.

از آنجایی که کتابخانه‌های عمومی به منظور برآورده ساختن نیازهای اطلاعاتی، علمی، پژوهشی، آموزشی، تفریحی و غنی سازی اوقات فراغت عموم افراد جامعه صرف نظر از سن، نژاد، جنسیت، مذهب، ملیت، زبان یا موقعیت اجتماعی آنها، به ارایه خدمات کتابداری و اطلاع رسانی می‌پردازند، در سیاستگذاری های کلان این نهاد، کودکان و نوجوانان از اقشار محوری این طرح در راستای نهادینه شدن مطالعه از کودکی در نظر گرفته شده اند. درحال حاضر در تمامی کتابخانه های عمومی نهاد، بخش کودک وجود دارد و سعی شده طراحی فضا و تجهیزات بخش کودکان به تناسب شرایط سنی آنها انجام شود. ایجاد بخش های جدید همچون اتاق علم، اتاق مادر و کودک، برنامه های فرهنگی و ترویجی همچون «با هم بخوانیم»، باشگاه های کتابخوانی، جمع خوانی، قصه گویی، روزنامه دیواری و کاردستی و…، تولید کتاب هدهد سفید (ویژه نوجوانان)، راه اندازی محافل ادبی جوانه ها، جشنواره ها و پویش هایی همانند: «نشان هدهد سفید»، «قصه گویی»، «جشنواره کتابخوانی رضوی» و… از جمله اقداماتی است که برای اعضای کودک و نوجوان این نهاد در کنار تأمین منابع اطلاعاتی مناسب، انجام شده است.

از سوی دیگر یکی از مجموعه هایی که دارای کتابخوانه بوده و با رویکرد خدمت رسانی به عموم مردم با محوریت کودکان و نوجوانان طراحی شده، «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» است که دارای حدود یک هزار باب کتابخانه چندمنظوره کودک و نوجوان به صورت ثابت می باشد و این مجموعه قریب به ۳ هزار نیروی انسانی دارد.

وفق ماده (۱) قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانه‌های عمومی کشور، تأسیس، ساخت، تجهیز و بازسازی، توسعه، مدیریت، نظارت و سایر امور کتابخانه‌های عمومی در سراسر کشور به موجب این قانون انجام می‌شود.

همچنین با استناد به تبصره (۲) ماده (۱۱) قانون مذکور، بجز کتابخانه‌های آستان قدس رضوی(ع)، حضرت معصومه (س)، حضرت عبدالعظیم(ع)، احمدبن موسی (ع)، کتابخانه ملی، کتابخانه آیت الله العظمی مرعشی نجفی، کتابخانه مجلس شورای اسلامی و کتابخانه های وقفی، تمامی کتابخانه‌های عمومی اعم از شهرداری، مساجد و… باید زیر نظر کتابخانه‌های عمومی کشور اداره شود.

از این رو، با توجه به موارد ذکر شده و قرابت مأموریتی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد واگذاری کتابخانه های تحت پوشش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نهاد کتابخانه های عمومی کشور را ارایه کرده است.

تخصص نهاد کتابخانه های عمومی کشور در مدیریت و توسعه کتابخانه های چند منظوره کودک و نوجوان براساس استانداردهای جهانی و سندهای آمایش سرزمینی، مدیریت چابک، هدفمند و انقلابی نهاد کتابخانه ها و پیشنه موفق آن در دهه اخیر، توانمندی نهاد کتابخانه ها در به روز رسانی منابع (کتاب و نشریات)، آموزش کتابداران، استانداردسازی خدمات و برگزاری برنامه های متنوع برای تبدیل وضعیت کتابخانه ها به مراکز فرهنگی محله ها، از جمله دلایل پیشنهاد واگذاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به این نهاد است.

گفتنی است، پیشنهاد فوق درحال حاضر در کمیسیون مدیریت امور عمومی و سرمایه انسانی دولت بررسی می شود.

45 دیدگاه

  1. کتابخانه های عمومی اگر خیلی مرد هستند از پولی که از شهرداری میگیرند نصفیش رو بدن به کانون ببینیم اونوقت مشکلات مالیمون حل میشه یا نه.
    اگر نیم درصد درامد شهرداری رو از نهاد بگیریم اونوقت خودشون چقدر درامد دارند؟ باور کنید صدبرابر ما ضررمیدهند.
    کانون اینقدر با سخاوت برخورد میکنه که اگر در ازای خدماتی که ارایه میده پول عضویت عادلانه بگیره اونوقت میفهمید که وضع مالی کی خرابه، همینه که ما دنبال پول نیستیم می خواهیم بچه ها استفاده کنند.
    متاسفانه هیچ کس نخواهد فهمید ما چه بچه هایی رو داریم نجات میدیم :بچه های افسرده، نوجوونای به پایان خط رسیده، دخترهایی که اگه راهنمایی و مراقبت نشن باید از توی خیابونا جمعشون کنیم،
    بچه هایی که مشکلات عاطفی عجیب دارند
    کاش میتونستیم مستند کنیم این ادعاها رو اما حیف
    ابروی بچه ها مهمتر از این پیشنهادهای به ظاهر دلسوزانه است.

  2. سلام این کاراشتباه است و دارند درحق کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان ومربیان دلسوز کانون خیانت می‌کنند
    پرسشنامه تهیه کنید هشتاد درصد برندگان کنکوری در کانون باکتاب و مطالعه بزرگ شدند خود مسؤلین بیشترشان کانونی بوده‌اند

  3. کارمندان کانون تا جاییکه من میدونم دارای مهارت هستند و در کنار شغل کتابداری، مربیگری هم می کنند.
    این ادغام باید کارشناسانه تر صورت بگیره وگرنه کارمندان کانون هم، مثل بعضی کتابدارهای نهادی، تبدیل میشن به انسانهایی متوقع که فقط بلدن غر بزنن و کار خاصی نکنن. بماند که بعضی کتابداران نهادی از دل و جون مایه میذارن اما بعضی هم فقط غر میزنن. متاسفانه داشتن مهارت، در کتابداران نهادی خیلی کمه و بعضی فکر می کنن فقط باید بشینن عضو بیاد و بهش کتاب با غرغر بدن و یا پس بگیرن و سرش غر بزنن چرا کتاب رو زود آوردی

    1. مربی های کانون هر چقدر هم مهارت داشته باشند اصلا در بحث کتابشناسی وارد نیستند من خودم با خیلی هاشون در ارتباط هستم
      مهم تر از همه هر مهارت و شایستگی داشته باشن به کنار.. با این کامنتا فهمیدیم تعدادی شون ادب و شخصیت و آرامش روان ندارند متاسفانه
      اینا اصلا لحن حرف زدن کسی که ادعای پرورش فکر داره نیست
      چطور با این بیانات و طرز فکر کانون پرورش فکری هستین؟ پرورش فکر فقط مهارت میخواد یا چیزای دیگه هم به نظرتون لازمه ؟

    2. سلام
      کتابداران کتابخانه های عمومی مانند سایر کارمندان کشور از جان و دل در کار می کنند و در نهایت شایستگی به مراجعین خدمات کتابخانه ای ارایه می نمایند .

  4. متاسفم برای وزیر فرهنگ متاسفانه بجای اینکه چشمشو درست کنن میخان کورش کنن. نهاد کتابخانه ها از وقتی غیر دولتی شده حیاط خلوت عده ای شده که هر جور ظلمی رو در حق کتابدارهاش میکنه حالا تو این وضع معیشتی اسفناک و بی پولی نهاد با ادغام کانون رسما میخان همه رو بر علیه مسئولین بشورنون و اعتراض سراسری آغاز کنن. ای کاش به جای پافشاری بر کار غلط 18 ساله که کتابخانه ها رو غیر دولتی کردین و هر کاری که میخواین بر علیه مون انجام دادین تموم کنید و نهادو دولتی کنید تا بیش از این مارو نابوده نکردین

  5. متاسفم برای مسئولین بی سواد کشور که از کشورداری فقط اشغال صندلی های مختلف را بلدند نه امر تحقیق و تفحص .کانون پرورش فکری خود نهادی مستقل است اگر چه بسیار مورد نامهربانی ها واقع شده ولی باز با مربیانی عاشق اداره می شود .کتابخانه های عمومی خودشان مقلد برنامه های کانون هستند و آن کارنامه ای که از آن دم می زنید خیلی سال پیش است که جز لاینفک برنامه های کانون است .

    1. حتی اگر تقلید هم باشد باز هم خدمتی به مردم جامعه ارایه شده و این نقطه قوتی است برای کشور عزیز ما ایران .
      فلسفه وجودی یک دستگاه اجرای چه می تواند باشد جز خدمت ؟؟؟
      کتابداران و کانونی ها همه سعی در خدمت به جامعه و توسعه آن دارند تا علم و دانش را گسترش دهند و خدمات هر دو دستگاه مایه افتخار کشور است .

  6. واقعا متاسفم ، سال به سال دریغ از پارسال. نهاد میخواهد بلایی را که سر کتابخانه های عمومی درآورد و کتابخانه به انبار کتب بنجل و بدون خواننده تبدیل کرد حالا سر کانون پرورش فکری دربیاورد. نهاد تهی از مدیریت علمی و تیم کار بلده. ترا بخدا ظلم به کتابخانه های کانون و مردم نکنید همین که کتابخانه های عمومی را نابود کردید بسه

  7. نهاد پول نداره حقوق کارمندان خودشو بده حالا میخواد کارمندان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم بدبخت کنه!!!!!!!!

  8. هردم از این باغ بری میرسد تازه تر از تازه تری میرسد خدا به داد کارمندان مظلوم کانون و مهمتر از آن فرزندان مردم برسه چه شود به نقل قولی باید فاتحه کانون را خواند

  9. اتفاقا هیچکس اندازه ی مربیان کانون آچار فرانسه نیست. ماهم بسیار برنامه و جشنواره و فراخوان داریم و در کنارش باید کارگاه های مختلف بذاریم و کتابداری کنیم اون هم با نیرویی اندک. و مربیان اغلب این کاراها رو هم همیشه به بهترین نحو تا جاییکه در توانشون بوده انجام دادن

  10. واقعا چی فکر کردن ؟کانون خودش یه وزارتخانه مستقله به نام کودک و نوجوان. نیازی به نهاد نداره .کانون خودش داره نهادهای کودک رو آموزش می ده و داره درست کار می کنه
    به جای این کارها روی حق و حقوق کارمندانش کار کنید نه اینکه از چاله در بیارین بندازین تو چاه. تا زمانی که به کانون به چشم یک شرکت دولتی نگاه بشه نه یک محور فرهنگ ساز و جریان ساز ، بهتر از این نخواهد شد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون آیا مایلید تازه‌ها و مقررات مهم برای شما ارسال شود؟
رد کردن
اجازه دادن به اعلان ها