اخبار اداری و استخدامی

استقبال “سلام سفاف” از انتقال تجربیات جهاد دانشگاهی در زمینه اصلاح نظام اداری

در نشست مشترک دکتر طیبی با وزیر توسعه اداری سوریه مطرح شد: استقبال “سلام سفاف” از انتقال تجربیات جهاد دانشگاهی در زمینه اصلاح نظام اداری

شناسنامه قانون- در نشست مشترک رییس جهاددانشگاهی با وزیر توسعه اداری سوریه زمینه‌های توسعه همکاری مشترک موردبررسی قرار گرفت و طرف سوری با استقبال از فناوری‌های تولید شده توسط این نهاد، خواستار انتقال تجربیات و بومی‌سازی این فناوری‌ها در سوریه شد.

به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی و دکتر سلام سفاف وزیر توسعه اداری سوریه، شنبه (۷ اسفندماه ۱۴۰۰) در یک نشست مشترک در دفتر مرکزی این نهاد پیرامون توسعه همکاری‌های مشترک دیدار و گفت و گو کردند.

رییس جهاددانشگاهی در این نشست مشترک که با حضور تعدادی از معاونان و مدیران کل این نهاد برگزار شد با اشاره به شکل‌گیری جهاددانشگاهی پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در سال ۱۹۸۰ میلادی تعدادی از دانشجویان علاقه‌مند به آینده، توسعه و پیشرفت کشور تصمیم به تأسیس سازمانی به‌دوراز بروکراسی اداری گرفتند تا در آن توسعه علم و فناوری، فرهنگی و آموزشی را بازسازی کنند.

وی بابیان اینکه جهاددانشگاهی نهادی غیردولتی و عمومی به شمار می‌رود به ساختار آن اشاره کرد و گفت: به لحاظ عملکرد موفق این نهاد در هیئت‌امنای آن معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه‌وبودجه، وزرای علوم و بهداشت، نماینده رهبری در دانشگاه‌ها، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و سه نفر از شخصیت‌های علمی برجسته جهاددانشگاهی و رییس جهاددانشگاهی حضور دارند.

دکتر طیبی در ادامه فعالیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه‌های پژوهش و فناوری، آموزش، تجاری‌سازی و فرهنگ را تشریح کرد و گفت: در قبل از انقلاب در حوزه پزشکی یکی از مشکلات مردم کشور درمان ناباروری بود که افرادی که تمکن مالی داشتن مجبور بودند برای درمان به خارج از کشور سفر کند، بر همین اساس در جهاددانشگاهی با تشکیل یک گروه پژوهشی و تیم درمان تخصصی اقدام به حل این معضل پرداختیم که درنتیجه هم‌اکنون تبدیل به بزرگ‌ترین مراکز درمان ناباروری کشور شده‌ایم و ۵۰ درصد درمان ناباروری در مراکز جهاددانشگاهی انجام می‌شود.

رییس جهاددانشگاهی یکی دیگر از حوزه‌های فعالیت پزشکی جهاددانشگاهی را درمان سرطان پستان ذکر کرد و بابیان اینکه این نوع سرطان یکی از خطرناک‌ترین سرطان‌های بانوان به شمار می‌رود گفت: اولین و بزرگ‌ترین مجموعه علمی و درمانی سرطان پستان توسط جهاددانشگاهی تأسیس‌شده است و در این زمینه همکاری‌هایی را با کشور سوریه آغاز کرده‌ایم.

تکنولوژی‌های نوین درمانی، ژنتیک، ویروس درمانی که جزء فناوری‌های پیشرفته روز دنیا و شمار می‌رود موارد دیگری از فعالیت‌های جهاددانشگاهی بود که دکتر طیبی در این نشست با آنها اشاره کرد و گفت: برای اولین بار در خاورمیانه جهاددانشگاهی کارخانه سلول‌های بنیادی را دایر کرد و همچنین با شیوع کرونا اولین کیت تشخیص این بیماری را در ایران تولید کردیم که تعداد زیادی از آنها به کشور سوریه ارسال‌شده است.

دکتر طیبی بابیان اینکه اولین پژوهشکده گیاهان دارویی توسط جهاددانشگاهی تأسیس‌شده است که سالانه گیاهان دارویی زیادی در آن تولید می‌شود گفت: فعالیت این نهاد در حوزه کشاورزی بر مبنای امنیت غذایی قرار داده‌شده است و ما کشوری نیمه‌خشک و خشک به شمار می‌رویم، بنابراین باید دام‌های سبک و سنگین از بهترین نژادها باشند تا با همان مصرف علوفه بهره‌وری لازم را داشته باشند.

رییس جهاددانشگاهی همچنین به دست‌یابی به تکنولوژی پرورش ماهی در قفس، تولید بذرهای هیبریدی با بهره‌وری بالا، آفت‌کش‌های گیاهی و جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان ماکیان و تولید زخم پوش‌های پزشکی توسط این نهاد اشاره کرد.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های این نهاد در حوزه صنعتی گفت: تولید انواع فرستنده‌های رادیویی و تجهیزات موردنیاز صنعت نفت ازجمله این فعالیت‌هاست که در همین رابطه در سفر به کشور سوریه با وزرای صنعتی سوریه جلسات خوبی داشتیم و قرار شد همکاری مشترک در این زمینه ادامه پیدا کند.

ساخت واگن‌های مترو، تجهیزات اپراتور تلفن‌های همراه، دیگر تکنولوژی‌هایی بود که رییس جهاددانشگاهی به آنها پرداخت و گفت: معمولاً برای اینکه نشان دهیم این توانایی‌ها را خودمان داریم تا مراحل نیمه‌صنعتی و حتی صنعتی طرح‌ها را دنبال می‌کنیم و در ادامه تکنولوژی در اختیار فناوران قرار داده می‌شود.

دکتر طیبی بابیان اینکه دو دانشگاه، شش موسسه آموزش عالی و تعداد زیادی مراکز آموزش کوتاه‌مدت زیر نظر این نهاد فعالیت می‌کنند، به موضوع اشتغال خانگی پرداخت که مورد استقبال طرف سوری قرار گرفت.

وی بابیان اینکه تولید بدون کارخانه در دنیا روشی متداول است گفت: برای پایین آوردن هزینه تولید خیلی از کشورها به این سمت رفتند و ما در جهاددانشگاهی نیز با آموزش خانواده‌ها و افراد فارغ‌التحصیل جویای کار این طراح را در استان‌های مختلف اجرا کردیم.

دکتر طیبی گفت: شناسایی متقاضیان مشاغل خانگی، آموزش و توانمندسازی آنها، معرفی برای دریافت تسهیلات، خرید تجهیزات و اتصال به بازار و برندها برای فروش ازجمله اقداماتی است که توسط جهاددانشگاهی در این طرح انجام می‌شود.

رییس جهاد دانشگاهی در ادامه سخنانش به زمینه‌های توسعه فعالیت‌های این نهاد انقلابی با کشور سوریه پرداخت و با بیان اینکه ۳۱ سال پیش مرکز انتشارات جهاددانشگاهی کتاب روابط ایران و سوریه را منتشر کرد ادامه داد: از سال ۲۰۲۰ و به دنبال مشکلات امنیتی ناشی از حضور داعش در این کشور، حضور ما در سوریه جدی‌تر شد و تاکنون دو دوره مدرسه تابستانه و زمستانه را با همکاری دانشگاه‌های حلب و دمشق در زمینه درمان ناباروری و معالجه سرطان پستان در این کشور برگزار کرده‌ایم که مورد استقبال بسیاری قرار گرفت.

دکتر طیبی با اشاره به بازدید دکتر یسارعابدین وزیر علوم و آموزش عالی سوریه با همراهی رییس دانشگاه دمشق از توانمندی‌های جهاددانشگاهی در پژوهشگاه رویان گفت: همچنین در سفر به سوریه با وزرای صنعت، آموزش عالی، بهداشت، کشاورزی، معاون وزیر نفت و روسای دانشگاه‌های بزرگ این کشور دیدار و گفت‌وگو داشتم که درنتیجه این دیدارها و امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری قرار شد در زمینه‌های درمان ناباروری و سرطان پستان، سلول درمانی، فنی و مهندسی، کشاورزی همکاری مشترک داشته باشیم.

وی حل مشکلات کارخانه سیمان سوریه و توسعه فعالیت‌ها در حوزه نفت و گاز را دیگر فعالیت‌های جهاددانشگاهی در سوریه ذکر کرد و گفت: در این رابطه تیم‌های تخصصی از جهاددانشگاهی به این کشور اعزام‌شده‌اند، اما مشکل اصلی در توسعه روابط دو کشور مسائل مالی و نبوده امکان تبادل بانکی است که در تلاشیم با راه‌اندازی یک خط اعتباری و دیگر اقدامات به نحوی این مشکلات برطرف شود.

بومی‌سازی فناوری‌های جهاددانشگاهی در کشور سوریه

سلام سفاف وزیر توسعه اداری سوریه نیز در این نشست مشترک با استقبال از فناوری‌های ارائه‌شده توسط جهاد دانشگاهی گفت: در بسیاری از موارد زیرساخت‌ها و نیروی موردنیاز در کشور سوریه وجود دارد که با انتقال تکنولوژی و بومی‌سازی فناوری می‌توان بسیاری از کارها را در سوریه توسعه داد.

وی در این رابطه به وجود سازمان‌هایی همچون پژوهش‌های کشاورزی، توسعه جنگل‌ها ،پژوهش‌های حیوانی و آزمایشگاهی اشاره کرد و گفت: دانش، نیروی انسانی و تجهیزات لازم در این سازمان‌ها وجود دارد، اما در این زمینه نیازمند مدلی برای توسعه فعالیتها هستیم که می‌توان از تجربیات جهاددانشگاهی در این رابطه استفاده کرد.

تشریح فعالیت‌های مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه

این نشست مشترک با حضور دکتر احمد میدری معاون سابق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دکتر مهشید منزوی مدیرکل دفتر تخصصی علوم انسانی، اجتماعی و هنر جهاددانشگاهی به‌منظور تشریح فعالیت‌های مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه جهاددانشگاهی ادامه یافت.

دکتر میدری با تشریح اقدامات این مرکز جهاددانشگاهی، یکی از اهداف آن را ایجاد مطالبه گری در مردم ذکر کرد و گفت: در ادامه به حاکمیت نیز باید کمک شود تا ابزارهای لازم برای پاسخگویی به این مطالبه گری را داشته باشد.

وی هدف نهایی این مرکز را حرکت در زمینه اصلاح نظام اداری، کاهش تعارض منافع و نهایتاً از بین بردن فساد اداری ذکر کرد.

در این رابطه دکتر سلام سفاف وزیر توسعه اداری سوریه نیز با اشاره با آغاز اصلاح نظام اداری در این کشور گفت: در بحث تعارض منافع گام‌های خوبی را برداشته‌ایم که در این رابطه می‌توان به ممنوعیت استخدام اقوام وزیر در سازمان‌های دولتی اشاره کرد و امیدوارم این ملاقات شروع خوبی برای توسعه فعالیتها در زمینه با جهاد دانشگاهی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *