مراسم تکریم و معارفه رییس جدید مرکز آموزش مدیریت دولتی
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور تأکید کرد: مرکز آموزش مدیریت دولتی پایگاه تعالی فرماندهان جهادی اداری کشور است
دکتر میثم لطیفی، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، صبح امروز با حضور در محل مرکز آموزش مدیریت دولتی ضمن قدردانی از تلاشها و اقدامات دکتر زهرا احمدیپور به عنوان رئیس پیشین این مرکز، دکتر شهلا سهرابی را به عنوان رئیس جدید مرکز آموزش مدیریت دولتی منصوب کرد.
به گزارش روابطعمومی سازمان اداری و استخدامی کشور، دکتر لطیفی در آغاز سخنان خود ضمن تشکر ویژه از خانم دکتر احمدیپور، به ارائۀ گزارشی از فرآیند انتخاب رئیس جدید مرکز آموزش مدیریت دولتی پرداخت و تأکید کرد: در راستای شایستهسالاری، از استادان محترم دانشگاه و مجموعۀ سازمان اداری و استخدامی خواستم تا همکارانی که شرایط قرارگیری در این سمت را داشتند معرفی کنند، کارگروهی تشکیل شد و بر اساس شایستگیها افراد بررسی شدند؛ نهایتاً با توجه به شایستگیهای فردی و برنامههای پیشنهادی، خانم دکتر سهرابی برای این مسئولیت انتخاب شدند. من معتقدم ما باید شایستهسالاری را از خودمان آغاز کنیم و توصیۀ اکیدم به دکتر سهرابی نیز همین است که در مرکز آموزش مدیریت دولتی به این مسئله توجه ویژه داشته باشند؛ انشاءالله که بتوانند این مسئولیت را بهخوبی به سرانجام برسانند.
وی با اشاره به اینکه امسال پنجاهودومین سال تأسیس مرکز آموزش مدیریت دولتی است، تصریح کرد: تا به امروز این مرکز ۲۳ رئیس داشته است، یعنی به صورت میانگین هر رئیس حدود دو سال و اندی در این مجموعه مسئولیت داشتهاند. ثبات مدیریت در برخی دستگاههای اجرایی کشور، زیر یک سال و متوسط کشور زیر دو سال است. تغییرات و نبود ثبات مدیریت، نیروی انسانی را دچار تزلزل میکند و تبعات فراوانی دارد. ما اگر بتوانیم افرادی را در نظام اداری تربیت کنیم که شایستگیهای لازم را داشته باشند، چه در سطح مقامات سیاسی چه سطح مدیران حرفهای، میتوانیم کمک کنیم که این تغییرات به حداقل برسد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشارۀ به خطبۀ ۵۳ حضرت علی (ع) در نهجالبلاغه، گفت: حضرت در این خطبه میفرمایند مالک، همانگونه که تو در مورد حاکمان قبلی قضاوت میکنی، حاکمان بعدی نیز در مورد تو قضاوت خواهند کرد. درخواستم این است که خانم دکتر سهرابی نیز دقت کنند چه مسئولیت خطیری را بر عهده گرفتهاند، این مسئولیت، ماحصل تلاش مدیران قبلی است.
دکتر لطیفی با اشاره به انتظاراتی که در دوران ریاست جدید از مرکز آموزش مدیریت دولتی دارد، خاطرنشان کرد: همانگونه که در حکم انتصاب خانم دکتر سهرابی آمده است، «تکمیل و بهروزرسانی بانک اطلاعات مدیران دولتی و سرمایۀ انسانی کشور به شیوهای نوین و عالمانه»، «تحول اساسی در فرآیند آموزش کارکنان دولت»، «مستندسازی تجربۀ مدیران»، «احیای مراکز استانی و تقویت جایگاه علمی آنها»، «توانمندسازی کارکنان دولت بر اساس نیازسنجیهای آموزشی دستگاهمحور»، «استفادۀ هدفمند و حداکثری از فناوریهای نوین آموزش»، «تعامل گسترده و مؤثر با مؤسسات علمی و پژوهشی کشور و استفاده از ظرفیتهای علمی ایشان در راستای حل مسائل نظام اداری» از مهمترین اقداماتی است که انتظار میرود ایشان در زمان مسئولیتشان به سرانجام برسانند.
وی در ادامه تأکید کرد: مرکز آموزش مدیریت دولتی را باید به عنوان پایگاه تعالی فرماندهان جهاد اداری کشور دید؛ جهاد اداری یعنی جهاد علیه تبعیض و حرکت به سوی عدالت، ما بایستی مدیران تربیت کنیم که نگاههای تبعیضآمیز را از سویدای وجودشان پاک کرده باشند و نگاه جزیرهای نداشته باشند. گاهی ما فقط دستگاه خود را در نظر میگیریم درحالیکه باید به دولت به عنوان یک کل نگاه کنیم؛ مردم نیز به دستگاهها نگاه جداگانه ندارند و اگر ضعف و تبعیضی وجود داشته باشد به اسم دولت نوشته میشود و نه یک دستگاه خاص. این نگاه باید در مسئولان نیز وجود داشته باشد و از مردم یاد بگیرند و دولت را به مثابه یک کل ببینند.
دکتر لطیفی جهاد علیه ادارۀ پرهزینۀ دولت و حرکت به سوی بهرهوری را سرلوحۀ برنامههای آموزشی عنوان کرد و گفت: چرا هزینهها و دستودلبازیها از بیتالمال تا این اندازه زیاد است؟ باید این را به کمک آموزش و تزکیهای که لازم است در افراد صورت بگیرد، بهبود ببخشیم. جهاد علیه نادیدهگرفتن مردم و نارضایتی آنان و حرکت به سوی افزایش رضایت مردم از دیگر جهادهای نظام اداری باید باشد.
وی با اشاره به اهمیت تکریم ارباب رجوع، تأکید کرد: باید کار ارباب رجوع را همانند کار خود ببینیم و به او کمک کنیم؛ نظریۀ اخوت نیز ناظر به همین موضوع است، همانگونه که نسبت به خواهر و برادر خود احساس مسئولیت میکنیم، در نظام اداری نیز با تمام وجود به ارباب رجوع خدمت کنیم.
معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در ادامه نکاتی را به رئیس جدید مرکز آموزش مدیریت دولتی متذکر شد و خاطرنشان کرد: دوبارهکاری نکنید؛ اگر کاری قبلاً انجام شده، دوباره آن کار را انجام ندهید. مثلاً بانک اطلاعات مدیران در مرکز آموزش مدیریت دولتی قبلاً رونمایی شده است، تلاش کنید آن را بهروزرسانی کنید. نیازی نیست هرچیزی به اسم ما ثبت شود. همچنین توصیه میکنم از رؤسای قبلی مرکز و استادان صاحبنظر حوزۀ مدیریت مشورت بگیرید. نکته سوم این است که بهطور مستمر از اقدامات خود ارزیابی صادقانه داشته باشید و نکتۀ آخر اینکه توکل و توسل کنید؛ از خدا و شهدا بخواهید در این مسئولیت خطیر به شما کمک کنند.
همچنین در این مراسم دکتر زهرا احمدیپور نیز به تشریح اقدامات مرکز آموزش مدیریت دولتی در سالهای اخیر پرداخت و گفت: برای بهبود وضعیت سرمایۀ انسانی کشور، تمرکزمان را در مرکز آموزش مدیریت دولتی روی نیروی انسانی شاغل در نظام اداری فارغ از اینکه در چه پستی خدمت میکند گذاشتیم و تلاش کردیم دانش اداری کارکنان و اشراف آنان به مسائل روز کشور را از طریق مهارتآموزی ارتقا ببخشیم.
وی تصریح کرد: همچنین تلاش کردیم از بزرگانی که در حوزۀ مدیریت کشور تجربه داشتند و استادان دانشگاه در مرکز کمک بگیریم و یک همافزایی ایجاد کنیم. در برگزاری دورههای آموزشی نیز سعی کردیم از محتواهای بهروز استفاده کنیم و نخواستیم صرفاً مدرکی برای ارتقای شغلی به کارکنان داده باشیم. ما در مرکز آموزش صرف نظری نداشتیم و تلاش کردیم آموزشهای کاربردی ارائه کنیم.
دکتر احمدیپور تأکید کرد: سازمان اداری و استخدامی کشور که تمشیت امور اداری کشور را بر عهده دارد، و مرکز آموزش مدیریت دولتی به عنوان بازوی اجراییاش باید بتواند هدایتکنندۀ جریانهای اداری کشور باشد.
در ادامۀ این مراسم دکتر شهلا سهرابی نیز به ایراد سخن پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی چلۀ پرافتخاری را پشت سر گذاشته و اکنون وارد مرحلۀ جامعهسازی، خودسازی و تمدنسازی شده است و این مرحله تکلیف مراکز و مؤسسات آموزشی را دوچندان میکند. تغییر و تحولاتی باید در مراکز آموزشی ما رخ بدهد تا انشاءالله فرمودهها و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری محقق شود.
وی افزود: مرکز آموزش دولتی مانند بسیاری از سازمانها در ادغامها و تفکیکها دچار فراز و نشیبهایی بوده که نتوانسته آنطور که باید نقش خود را ایفا کند. نیازمند یک تحول اساسی در نظام اداری کشور هستیم تا بتوانیم از وضعیت موجود به وضعیت مطلوبی که برازندۀ نظام جمهوری اسلامی است حرکت کنیم. این مستلزم همکاری همۀ نهادها و دستگاههای اجرایی در سطح کشور و مشارکت مردم در سطوح مختلف است.
رئیس مرکز آموزش مدیریت دولتی در توضیح برنامهها خود برای ادارۀ این مرکز تصریح کرد: تهیۀ بانک اطلاعاتی مدیران دولتی به عنوان سرمایۀ انسانی کشور، استفاده از الگوهای مهارتی و ارائۀ این الگوها به دستگاههای اجرایی، تعامل گسترده با مراکز آموزشی، دانشگاهها، مؤسسات آموزشی و استفاده از تجارب و ظرفیت موجود در دانشگاهها، احیای مراکز استانی، فراهمآوردن زمینههایی برای انتصاب مدیران شایسته، تربیت متخصصان و مربیان آموزشی و ایجاد بانک اطلاعاتی مدرسان، تولید و تبادل دانش، استفاده از ظرفیت و تواناییهای نهادها و مراکز دولتی و غیردولتی در سطح ملی و منطقهای مطابق با رهنمودهای مقام معظم رهبری، افق چشمانداز آینده، اسناد فرادستی و سیاستهای سازمان اداری و استخدامی کشور در دستور کار اینجانب قرار دارد.
گفتنی است، دکتر سهرابی دانش آموختۀ دکترای مدیریت دولتی از دانشگاه علامه طباطبایی با رتبۀ ۱ و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی است. از سوابق وی میتوان به ریاست دانشگاه واحد شهریار و صباشهر، عضو هیئت مدیره انجمن علمی مدیریت دولتی ایران، عضو هیئت مدیره انجمن علمی حکمرانی متعالی، رئیس ستاد شاهد و ایثارگر، مدیر آموزش و تحصیلات تکمیلی، مدیر آموزش مجازی، سرپرست جذب دانشجویان غیرایرانی، مسئول کارگروه مدیریت و اقتصاد و مسئول خانه نخبگان بسیج علمی استان تهران اشاره کرد. وی همچنین دانشجوی نمونۀ دوره دکتری در بیستوسومین دوره انتخاب دانشجویان نمونه سال ۱۳۹۳ کشور است.
دکتر سهرابی بیش از ۶۰ مقالۀ علمی در نشریات و کنفرانسهای ملی و بینالمللی در حوزۀ مدیریت نگاشته و راهنمایی بیش از ۷۰ پایاننامه در دورههای کارشناسی ارشد و دکتری را بر عهده داشته است.
مطالب مرتبط:
مجموعه سوالات رسمی کنکور فرهنگیان:
بانک سوالات تعلیم و تربیت اسلامی
بانک سوالات هوش و استعداد معلمی