Site icon شناسنامه قانون

آیین‌نامه اجرایی تهیه طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگاه‌ها

طرح طبقه بندی مشاغل کارگری وزارت بهداشت و درمان تخصیص پست های سازمانی دستورالعمل اجرایی طرح های طبقه بندی ارزشیابی مشاغل طبقه‌بندی قانون اجرای طرح طبقه بندی مشاغل

آیین‌نامه اجرایی تهیه طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگاه‌ها موضوع تبصره یک ماده ۴۹ قانون کار (مصوب مورخ ۱/۱۲/۱۳۸۹ وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی)

مقدمه:

بر اساس مواد (۴۸) و (۴۹) قانون کار، کارفرمایان مشمول این قانون مکلف به تهیه و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در مورد کارگران خود طبق نظام ارزیابی و طبقه‌بندی مشاغل تدوین شده توسط وزارت کار و امور اجتماعی می‌باشند و در اجرای تبصره (۱) ماده (۴۹) قانون کار، نحوه مشمول شدن کارگاه‌ها بر حسب تعداد کارگران و نیز چگونگی اجرای طبقه‌بندی مشاغل در مودر آنان به موجب مفاد این آیین‌نامه و دستورالعمل‌های بعدی صادره توسط این وزارتخانه خواهد بود.

تعاریف:

نظام ارزیابی و طبقه‌بندی مشاغل: منظور نظام تدوین شده توسط وزارت کار و امور اجتماعی است که کارگاه‌ها مکلف به ارزیابی مشاغل خود طبق آن می‌باشند.

دستورالعمل: منظور از دستورالعمل‌های صادره در این آیین‌نامه، دستورالعمل‌هایی است که تدریجاً و پیرو این آیین‌نامه از سوی وزارت کار و امور اجتماعی صادر و کارگاه‌ها را با توجه به تعداد کارکنان آنها مشول طبقه‌بندی خواهد نمود.

تاریخ شمول: تاریخ شمول تاریخی است که به عنوان تاریخ اجرای طبقه‌بندی در کارگاه‌ها با توجه به تعداد کارگران توسط وزارت کار و امور اجتماعی اعلام خواهد گردید.

مابه التفاوت (معوقه): منظور میزان مبلغ قابل پرداخت به هر کارگر بر حسب تفاوت مزد قبل و بعد از اجرای طبقه‌بندی از تاریخ شمول تا تاریخ تأیید طرح می‌باشد.

حد نصاب: منظور از عبارت حد نصاب تعداد کارگران یک کارگاه می‌باشد که با داشتن این تعداد کارگر ملزم به تهیه و اجرای طبقه‌بندی مشاغل خواهد بود.

تاریخ شروع بهره‌برداری: تاریخی است که از تاریخ کارگاه عملاً فعالیت تولیدی اصلی خود را طبق پروانه صادره شروع نموده است.

استاندارد مشاغل: منظور از استاندارد مشاغل در این آیین‌نامه تدوین شناسنامه‌های شغلی یکسان و تهیه طرح طبقه‌بندی مشاغل برای کارگاه‌هایی است که فعالیت آنها مشابه است.

اداره کل: منظور اداره کل تنظیم و نظارت بر روابط کار و نظام‌های جبران خدمت است.

تبعات مزدی: منظور اضافه کاری، شب کاری، نوبت کاری و نظایر آن می‌باشد.

ماده ۱- در اجرای ماده (۴۹) قانون کار جمهوری اسلامی ایران، کارفرمایان کارگاه‌های تابع قانون کار که تا کنون مشمول تهیه و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل نشده‌اند، چنانچه طبق ضوابط این آیین‌نامه و دستورالعمل‌های مربوط به آن حسب تعداد کارکنان خود مشمول تهیه و اجرای طبقه‌بندی مشاغل واقع شوند می‌بایست در تاریخ‌هایی که توسط وزارت کار و امور اجتماعی تعیین می‌شود طرح طبقه

ماده ۷- طرح طبقه‌بندی مشاغل که هدف آن استقرار مناسبات صحیح کارگاه با بازار کار در زمینه مزد و مشخص بودن شرح وظایف و دامنه مسئولیت مشاغل مختلف و ایجاد یک نظام مزدی صحیح است، شامل عناوین و تعاریف مشاغل، شرح وظایف جاری و ادواری شغل، شرایط احراز، مهارت ها و توانایی های لازم برای تصدی هر شغل، عوامل تعیین کننده امتیازات شغل، جدول تخصیص امتیازات به عوامل، جدول مزد، دستورالعمل اجرایی طرح و لیست تطبیق کارکنان با ضوابط طرح می‌باشد که تهیه و تنظیم و اجرای آن بر اساس ضوابط و رویه‌ها و دستورالعمل‌های وزارت کار و امور اجتماعی خواهد بود.

تبصره- برای دستیابی به استاندارد مشاغل در صنایع و حرف و فعالیت‌های مختلف در هر صنعت یا حرفه و کارگاه وزارت کار و امور اجتماعی با همکاری کارگاه‌های ذیربط، مشاغل را از نظر رسته، رشته، شرایط احراز، مهارت ها، توانایی ها، گروه یا طبقه شغلی، شرح وظایف و تعیین امتیازات متعلقه و نظایر آن به تدریج استاندارد نموده و به واحدهای ذیربط ابلاغ خواهد کرد.

ماده ۸- در کارگاه‌هایی که طرح طبقه بندی مشاغل آنان از تاریخ های تعیین شده در دستورالعمل‌های وزارت کار و امور اجتماعی به بعد تهیه و تصویب می گردد مزد مبنای کارگران بر طبق طرح طبقه بندی و تبعات مزدی مربوط به آن از تاریخ تصویب طرح توسط ورارت کار و امور اجتماعی، محاسبه و پرداخت خواهد گردید.

تبصره- کلیه کارگران اعم از قرارداد دائم و موقت مشمول اجرای طبقه‌بندی مشاغل می‌باشند.

ماده ۹- …

Exit mobile version