آییننامه فوق العاده ایثارگری، نشانها و خدمت اداری در مناطق جنگ زده موضوع بند۲ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری
آییننامه فوق العاده ایثارگری، نشانها و خدمت اداری در مناطق جنگ زده
فصل اول: تعاریف و کلیات، جانبازی و ایثارگری
ماده ۱- اصطلاحات و واژه های مندرج در این آیین نامه در معانی مشروح مربوط به کار می رود:
۱- قانون : قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۶۸
۲- بنیاد : بنیاد شهید و امور ایثارگران
۳- نیروهای مسلح : ستاد کل نیروهای مسلح ، آجا ، سپاه ، ناجا و وزارت دفاع
۴- ایثارگر، به کسی اطلاق می شود که برای استقرار و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی از کیان نظام جمهوری اسلامی ایران و استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن داخلی و خارجی انجام وظیفه نموده و شهید ، مفقودالاثر ، جانباز ، اسیر ، گروگان ، آزاده و رزمنده شناخته شود.
۵- شهید و مفقود الاثر: به کسی اطلاق می شود که جان خود را در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور ، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار نثار نموده و یا در این رابطه مفقودالاثر شناخته شود.
۶- جانباز: به کسی اطلاق می شود که سلامتی خود را در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران ،استقلال و تمامیت ارضی کشور ، مقابله با تهدیدات وتجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار از دست داده و به اختلالات و نقص های جسمی و یا روانی دچار شود.
۷- اسیر/ گروگان : به کسی اطلاق می شود که در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات وتجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار در داخل یا خارج از کشورگرفتار آمده و هویت و وضعیت وی مورد تأیید مراجع صلاحیتدار قرارگیرد.
۸–آزاده : به کسی اطلاق می شود که در راه تکوین ، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار در داخل یا خارج از کشور اسیر شود وضمن استمرار شرایط مذکور در طول دوران اسارت یا زندان آزاد شود.
همچنین به کلیه کسانی که از تاریخ ۱۳۳۲/۵/۲۸ تا ۱۳۵۷/۱۱/۱۶ با الهام از مبارزات و مجاهدت های امام خمینی (ره) به دلایل امنیتی ، مذهبی یا اتفاقات سیاسی دیگر حداقل به مدت سه ماه در بازداشت یا حبس قطعی بوده و سپس ازاد شدهاند آزاده اطلاق می شود.
۹- رزمنده: به کسی اطلاق می شود که در راه تکوین، دفاع و حفظ ارزشها و کیان جمهوری اسلامی، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار با تأیید مراجع ذیصلاح به طور فعال حضور یافته است.
۱۰- درصد جانبازی: عبارت است از میزان آسیب دیدگی جسمی و روانی که توسط کمیسیون پزشکی تخصصی تعیین درصد بنیاد شهید و امور ایثارگران و در خصوص نیروهای مسلح توسط کمیسیون یا شورای عالی پزشکی موضوع مواد (۱۰۸) ق. آجا ، (۱۲۱) ق.م.ا.سپاه و (۱۲۸) ق. ناجا مشخص و حسب مورد تجدید نظر می شود.
۱۱- جانباز از کار افتاده کلی: کسی که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران و در خصوص نیروهای مسلح توسط کمیسیون یا شورای عالی پزشکی از کار افتاده کلی شناخته شده و قادر به کار نباشد.
۱۲- جبهه (مناطق جنگی و عملیاتی منظم یا نامنظم): به مناطقی اطلاق می شود که توسط ستاد کل نیروهای مسلح، به عنوان منطقه جنگی و عملیاتی تعیین شود.
۱۳- مناطق جنگ زده: به بخشهای مسکونی و صنعتی در محدوده مناطق جنگی و عملیاتی اطلاق می شود (برابر فهرست دستورالعمل مربوط در محدوده زمان جنگ)
۱۴- خدمت اداری در مناطق جنگ زده: به خدمت کارکنان دولت در وظایف اداری و سازمانی در زمان جنگ تحمیلی در این مناطق به جز رزمندگان اطلاق می گردد.
۱۵- نشان: عبارت است از آن دسته از نشانهایی که عناوین و شرایط اعطای آنها در آییننامه اعطای نشانهای دولتی مصوب ۱۳۶۹ هیئت وزیران و اصلاحیه های بعدی و همچنین دستورالعمل نشانهای نیروهای مسلح مصوب مقام معظم فرماندهی کل قوا تعیین شده است.
ماده ۲- ایثارگران، دارندگان نشان و خدمت اداری در مناطق جنگزده از حیث تعیین و محاسبه «فوقالعاده ایثارگری»، «فوقالعاده نشان» و «فوقالعاده خدمت در مناطق جنگزده» مشمول مفاد و ضوابط این آیین نامه قرار میگیرند.
ماده ۳- سه چهارم مدت خدمت کارکنان پایور و وظیفه که توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، کمیته، شهربانی و ژاندارمری (نیروی انتظامی)، وزارت سپاه وزارت دفاع (وزارت دفاع و پشتیبانی ن.م) و جهاد سازندگی سابق به جبهه و مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس اعزام شده اند، خدمت داوطلبانه تلقی می گردد.
در حال تکمیل…