مصوبه ارائه کلیه مجوزهای مربوط به کسب و کارها در درگاه ملی صدور مجوزها

نحوه ارائه کلیه مجوزهای مربوط به کسب و کارها در درگاه ملی صدور مجوزها (تصویبنامه شماره ۶۰۴۷۶/ت۵۹۹۹۹ک مورخ ۱۴/۴/۱۴۰۱ وزیران عضو کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال)

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات- وزارت امور اقتصادی و دارایی

وزارت صنعت، معدن و تجارت- وزارت اطلاعات- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح- معاونت علمی و فناوری رییس‌جمهور

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران- سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

وزیران عضو کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با رعایت تصویبنامه شماره ۱۲۳۳۱۳/ت۵۹۳۶۹هـ مورخ ۱۱/۱۰/۱۴۰۰ تصویب کردند:

ارائه کلیه مجوزهای مربوط به کسب و کارها در درگاه ملی صدور مجوزها

۱- کلیه مجوزهای مربوط به کسب و کارها که مطابق با کاربرگ هیئت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب و کار که در این تصویب‌نامه به اختصار “هیئت مقررات‌زدایی” نامیده می‌شود ثبت محور و اعلانی هستند، در درگاه ملی صدور مجوزها به شرح زیر ارائه می‌شود:

الف- متقاضی نسبت به ارایه پاسخ به سؤالات مندرج در کاربرگ صدور مجوز اقدام نماید.

ب- در خصوص مدارک مندرج در کاربرگ صدور مجوز با انجام استعلام الکترونیکی مدارک دارای پایگاه اطلاعات پایه مربوط از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات توسط درگاه ملی مجوزها، صدور مجوز با شناسه یکتا در قالب سند الکترونیکی معتبر و انکارناپذیر به صورت برخط و بلافاصله انجام پذیرد.

پ- یک نسخه از مجوز صادره به دستگاه مربوط و به کارپوشه ملی متقاضی ارسال می‌شود.

تبصره- متقاضی مجوز اعلامی هنگام تکمیل مدارکمربوط به مجوز لازم است برگه (فرم) تعهدات مربوط به پذیرش نظارت پسینی را به صورت الکترونیکی تکمیل و تأیید نماید. درگاه ملی مجوزها به طور سامانه‌ای (سیستمی) امکان صدور مجوز بدون پذیرش و قبول مندرجات کاربرگ تعهدات مربوط به نظارت پسینی توسط متقاضی را ندارد.

۲- کلیه مجوزهای مربوط به کسب‌وکارها که شروع فعالیت آن تأییدمحور است با رعایت مصوبات هیئت مقررات‌زدایی به صورت الکترونیکی و گام‌های زیر صادر می‌شود:

الف- ثبت و تکمیل درخواست در درگاه ملی مجوزهای کشور و انجام استعلام‌های الکترونیکی مشخصات هویتی و مدارک دارای پایگاه اطلاعات‌پایه مربوط به مجوز در مرکز ملی تبادل اطلاعات و صدور شماره پیگیری (شماره درخواست) از درگاه ملی مجوزهای کشور برای متقاضی.

ب- ورود متقاضی به پنجره واحده دستگاه تخصصی از طریق احراز هویت متمرکز (اس‌اس‌آ) پنجره ملی خدمات هوشمند دولت و تکمیل مدارک مورد نیاز دستگاه تخصصی و انجام ارزیابی، بازرسی یا بازدید میدانی توسط دستگاه اجرایی، منطبق با کاربرگ مصوب هیئت مقررات‌زدایی حسب مورد.

پ- ارایه پاسخ استعلام درگاه ملی توسط مرجع صدور مجوز، برای تأیید یا عدم تأیید شروع فعالیت کسب‌وکار در ظرف زمانی تعیین‌شده توسط هیئت مقررات‌زدایی.

ت- در صورت تأیید مرجع صادر کننده مجوز در پاسخ به استعلام، درگاه ملی مجوزها، مجوز مورد نظر را با شناسه یکتا در قالب سند الکترونیکی معتبر و انکارناپذیر صادر و یک نسخه از مجوزه صادره را بلافاصله به دستگاه اجرایی تأییدکننده و کارپوشه ملی متقاضی ارسال می‌نماید.

ث- در صورت عدم تأیید مرجع صادرکننده مجوز در پاسخ به استعلام، دستگاه مربوط باید دلایل عدم تأیید را با متن شفاف و روشن به صورت الکترونیکی از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات برای درگاه ملی مجوزها ارسال کند. مراجع صادر کننده مجوز به استناد تبصره (۲) ماده (۷) اصلاحی قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی -مصوب ۱۳۹۹-، نمی‌توانند به دلیل اشباع بودن بازار، یا به دلایلی خارج از شروط یا مدارک مصوب هیئت مقررات‌زدایی از تأیید صدور مجوز کسب و کار امتناع کنند.

۳- دستگاه‌های اجرایی ارائه دهنده مدارک مورد نیاز برای صدور مجوز مکلفند با اولویت‌بندی هیئت مقررات زدایی، ظرف شش ماه استعلام الکترونیکی مدرک به صورت برخط از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات به مرجع صدور مجوز ارایه نمایند.

۴- به منظور شفافیت فعالیت‌های اقتصادی کلیه مجوزهای صادرشده دستگاه‌ها در درگاه ملی مجوزها در دسترس عموم قرار می‌گیرد. انتشار همزمان مجوزهای صادرشده در پنجره واحد خدمات هوشمند دستگاه اجرایی نیز بلامانع است.

۵- درگاه ملی و دستگاه‌های تخصصی مکلفند نسبت به ارایه خدمات پیامکی یا سایر روش‌های اطلاع‌رسانی غیرحضوری از جمله کارپوشه ملی ایرانیان، متقاضیان را از وضعیت درخواست ثبت شده مطلع نمایند.

این تصویب‌نامه در تاریخ ۱۲/۴/۱۴۰۱ به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.

محمد مخبر- معاون اول رییس‌جمهور