آیین نامه اداری، استخدامی اعضای هیات علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی وابسته
آیین نامه اداری، استخدامی اعضای هیات علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی وابسته
فصل اول: کلیات و تعاریف
ماده ۱. مؤسسه: منظور از مؤسسه دانشگاه / دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، انستیتو پاستور، پژوهشگاه، پژوهشکده، مرکز تحقیقاتی مستقل و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است.
ماده ۲. هیأت علمی: به شاغلین خدمات آموزشی- پژوهشی و پژوهشی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی که طبق ماده ۹ این آیین نامه به امر فعالیتهای هفتگانه میپردازند، عضو هیأت علمی مؤسسه گفته میشود. مراتب علمی اعضای هیأت علمی آموزشی و پژوهشی عبارتند از:
– آموزشی (آموزشی. پژوهشی)
– پژوهشی
– مربی آموزشیار (صرفاً جهت افراد شاغل است و پس از بازنشستگی شاغلین حذف میگردد.)
– مربی
– مربی پژوهش
– استادیار
– استادیار پژوهش
– دانشیار
– دانشیار پژوهش
– استاد
– استاد پژوهش
ماده ۳. عضو هیأت علمی تمام وقت جغرافیایی: فردی است که به طور تمام وقت کامل و۵۴ ساعت در هفته طبق برنامه تنظیمی مؤسسه در اختیار مؤسسه بوده و حق انجام کار انتفاعی تخصصی خارج از مؤسسه را ندارد.
ماده ۴. عضو هیأت علمی تمام وقت (غیر تمام وقت جغرافیایی): فردی است که هفتهای چهل ساعت طبق برنامه تنظیمی مؤسسه خدمت مینماید.
ماده ۵. هر واحد آموزشی: میزان درسی است که مفاد آن به ترتیب به صورت نظری ۱۷ ساعت، عملی یا آزمایشگاهی ۳۴ ساعت، کارآموزی ۵۱ ساعت و کارآموزی در عرصه و کارورزی ۶۸ ساعت در طول یک نیم سال تحصیلی یا دوره تابستانی تدریس میشود.
ماده ۶. هرواحد پژوهشی: معادل ۴ ساعت فعالیت پژوهشی در هفته میباشد.
ماده ۷. واحد معادل آموزشی: به خدمتی اطلاق میشود که ارزش آموزشی آن با واحدهای تدریس موظف دانشگاهی معادل سازی شده است.
ماده ۸. استاد مشاور یا راهنما: از اعضای هیأت علمی مؤسسه است که علاوه بر انجام تکالیف مرتبط، مسؤولیت هدایت تحصیلی و مشاورهای و راهنمایی دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف را در زمینه مشکلات آموزشی، پژوهشی و فردی بر عهده میگیرد.
ماده ۹. فعالیتهای هفتگانه عضو هیأت علمی:عبارتند از فعالیتهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، توسعه فردی، فعالیتهای اجرایی و مدیریتی، ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و ارتقاء سلامت و فعالیتهای تخصصی درخارج از مؤسسه که از طریق مؤسسه به وی محول میشود.
ماده ۱۰. خدمت قابل قبول: به حضور فعال عضو هیأت علمی در مؤسسه متبوع و اجرای فعالیتهای هفتگانه و شرکت در کمیتهها و شوراهای مؤسسه و یا سایر امور اجرایی که از طرف مؤسسه به وی محول میشود، اطلاق میگردد.
فصل دوم: ورود به خدمت و استخدام
ماده ۱۱. استخدام اعضای هیأت علمی در بدو خدمت به صورت پیمانی و صرفاً از طریق فراخوان از بین متقاضیان واجد مدرک دکترای تخصصی(Ph.D) یا دانشنامه تخصصی (بورد) یا بالاتر است. ضمناً مدت قرارداد ۱ تا ۳ سال بوده و حسب نظر مؤسسه قابل تمدید می باشد. در صورت ارتقاء به مرتبه بالاتر با رعایت مقررات و ضوابط مربوطه، به وضعیت رسمی آزمایشی و پس از ۳ سال در صورت کسب پایههای سالانه به رسمی قطعی تبدیل میشوند. تبصره ۱. کارمندان غیر هیأت علمی مجازند در صورت داشتن شرایط، در فراخوان مربوطه شرکت نمایند.
تبصره ۲. استخدام از بین دارندگان مدرک کارشناسی ارشد صرفاً در موارد خاص و برابر ضوابط این آیین نامه بلامانع است.
تبصره ۳. مستخدمین غیر هیأت علمی در صورت تبدیل وضعیت به هیأت علمی نیزمشمول این ماده بوده و ابتدا به صورت پیمانی به کار گرفته خواهند شد.
تبصره ۴. ایثارگران واجد شرایط عضویت هیأت علمی مشمول بند ز ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه جهت ورود به خدمت به عنوان هیأت علمی ملزم به شرکت در فراخوان و طی مراحل جذب برای تأیید صلاحیت عمومی خواهند بود.
تبصره ۵. مؤسسه مجاز است از پذیرفتهشدگان فراخوان استخدامی حسب تشخیص شورای مؤسسه، تعهدنامه محضری برای مدت حداقل ۵ سال به منظور اشتغال و تداوم خدمتی وی اخذ نماید.
ماده ۱۲. در بدو استخدام اعضای هیأت علمی با مرتبه استادیاری به صورت تمام وقت جغرافیایی و مربیان به صورت تمام وقت استخدام میشوند.
تبصره ۱. در صورت نیاز مبرم مؤسسه و در شرایط استثنایی، استخدام اعضای هیأت علمی استادیار به صورت تمام وقت با شرایطی که شورای مؤسسه تعیین مینماید، با تأیید هیأت اجرایی جذب و تصویب هیأت امنای مؤسسه بلامانع است.
تبصره ۲. در صورت نیاز مبرم مؤسسه و در شرایط استثنایی با تأیید هیأت اجرایی جذب موسسه و تصویب هیأت امنای مؤسسه، استخدام یا ادامه خدمت اعضای هیأت علمی مربی به صورت تمام وقت جغرافیایی بلامانع است.
ماده ۱۳. از نظر نوع استخدام، اعضای هیأت علمی به صورت پیمانی یا رسمی (آزمایشی و قطعی) «تمام وقت جغرافیایی یا تمام وقت» میباشند.
تبصره۱. پزشکان و سایر شاغلین حرف سلامت که به صورت هیأت علمی بامؤسسه همکاری مینمایند تابع مفاد تبصره ۲ ماده ۳۲ قانون برنامه ۵ ساله پنجم توسعه میباشند. دستورالعمل اجرایی این تبصره توسط هیأت امناء تصویب و ابلاغ خواهد شد.
تبصره ۲. تبدیل وضع اعضای هیأت علمی از پیمانی به رسمی آزمایشی و از رسمی آزمایشی به رسمی قطعی طبق مصوبات شورای عالی انقلابی فرهنگی خواهد بود. تبدیل وضع اعضای هیأت علمی ایثارگر بر اساس بند ز ماده ۴۴ برنامه پنجم توسعه با تأیید مجدد صلاحیت عمومی امکان پذیر خواهد بود.
ماده ۱۴. مؤسسه میتواند بخشی از نیاز خود به هیأت علمی را از طریق بهکارگیری افراد دارای تعهد خدمت قانونی به وزارتخانه یا مؤسسه و همچنین از افراد مشمول قانون نحوه تأمین هیأت علمی به صورت قراردادی تأمین نماید. این قرارداد هیچگونه تعهد استخدامی برای مؤسسه ایجاد نخواهد کرد.
تبصره ۱. این افراد می توانند یک سال پس از شروع خدمات قانونی و تعهدات در فراخوان استخدامی مؤسسه شرکت نمایند.
تبصره ۲. شرکت در فراخوان سایر مؤسسهها صرفاًًًًً با کسب موافقت مؤسسه مبدأ میسر خواهد بود.
تبصره ۳. شرکت در فراخوان استخدامی برای “مشمولین قانون نحوه تامین هیأت علمی” با رعایت مفاد تبصرههای ۱و ۲ این ماده پس از اتمام دوره ضرورت میسر میباشد.
تبصره ۴. دارندگان دانشنامه تخصصی (بورد) یا فوق تخصص که تعهدات خود را به عنوان کادر درمانی انجام میدهند، پس از انجام حداقل یک سال خدمت به پیشنهاد مؤسسه و تأیید کمیسیون مشترک معاونین آموزش و درمان وزارتخانه مبنی بر موافقت با انجام مابقی تعهدات به صورت هیأت علمی، میتوانند مابقی تعهدات خود را به صورت هیأت علمی بگذرانند این افراد در صورت تمایل میتوانند در فراخوان، شرکت و مراحل جذب را نیز طی نمایند.
تبصره ۵. دارندگان دانشنامه فوق تخصصی (قید شده در تبصره فوق) در طول دوره تعهد تنها میتوانند در فراخوان دانشگاه محل تعهد شرکت نمایند و تنها در صورتی که حداکثر ۶ ماه به اتمام تعهدات این افراد باقی مانده باشد، میتوانند در فراخوان سایر دانشگاهها نیز شرکت نمایند.
تبصره۶. در صورت نیاز مؤسسه ، مستخدمین غیر هیأت علمی که پس از اخذ مدرک بالاتر (Ph.D) و بازگشت به مؤسسه متبوع، متقاضی انجام تعهدات به صورت هیأت علمی باشند، در صورت تأیید هیأت اجرایی جذب مؤسسه و معاونت آموزشی وزارتخانه میتوانند تعهدات خود را در کادر هیأت علمی انجام دهند. بدیهی است این افراد نیز جهت تبدیل وضع به هیأت علمی ملزم به شرکت در فراخوان و طی مراحل جذب خواهند بود.
تبصره ۷. موسسه در صورت نیاز مبرم، میتواند با تأیید هیأت اجرایی جذب و تصویب هیأت مرکزی جذب با متقاضیان در رشتههای مورد نیاز در مقطع دکترای تخصصی یا دانشنامه تخصصی و بالاتر قرارداد منعقد نماید. مدت این قرارداد حداکثر یک سال میباشد. در موارد خاص تا ۶ ماه قابل تمدید است. حقوق و مزایای این افراد برابر مفاد این آیین نامه پرداخت می شود.
ماده ۱۵. شرایط عمومی ورود به خدمت به شرح زیر میباشد:
الف) تابعیت جمهوری اسلامی ایران تبصره . در صورت نیاز مؤسسه، به کارگیری اتباع سایر کشورها به صورت قراردادی پس از طی مراحل قانونی بلامانع است.
ب) انجام خدمت وظیفه عمومی یا داشتن معافیت قانونی یا گذراندن دوره ضرورت برای سربازان هیأت علمی (برای آقایان).
ج) عدم محکومیت به محرومیت از استخدام دولتی و سابقه محکومیت جزایی مؤثر.
د) عدم اعتیاد به دخانیات، مواد مخدر، روان گردان.
ه) تأیید صلاحیت عمومی و علمی توسط هیأت اجرایی جذب مؤسسه و تصویب هیأت مرکزی جذب وزارت متبوع مطابق ضوابط مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی.
و) نداشتن سن بیش از ۳۵ سال در بدو استخدام جهت احراز مرتبه مربی و ۴۵ سال برای مدارک تحصیلی، Ph.D ، دانشنامه تخصصی و بالاتر.
تبصره ۱. جذب متقاضیان در شرایط سنی بالاتر از موارد فوق به صورت استثنایی و خاص با کسب مجوز از هیأت مرکزی جذب وزارت متبوع ممکن خواهد بود.
تبصره ۲. به ازای هر سال سابقه مفید آموزشی پس از تأیید هیأت ممیزه مرکزی حداکثرتا ۵ سال متناسب با سابقه مفید آموزشی به سقف سن استخدام داوطلبین افزوده میشود.
تبصره ۳. افرادی که در مؤسسههای معتبر خارجی به صورت هیأت علمی دانشیار و بالاتر خدمت نمودهاند تا حداکثر سن ۵۵ سال به شرط تأیید هیأت ممیزه مرکزی می توانند استخدام شوند.
تبصره ۴. مدیران مؤسسات که داوطلب استخدام میباشند، به ازای هر سال سابقه مدیریتی یک سال تا حداکثر ۵ سال با تأیید هیأت ممیزه مرکزی به سقف سنی آنها اضافه خواهد شد.
تبصره ۵. افرادی که توأماً مشمول تبصره دو و چهار میباشند به سقف سنی آنها حداکثر ۵ سال افزوده خواهد شد.
تبصره ۶. ایثارگران شامل رزمندگان با بیش از ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه، جانبازان بالای ۲۵ درصد، آزادگان بالای ۳ سال اسارت، فرزندان جانبازان بالای ۵۰ درصد، فرزندان شهدا و فرزندان آزادگان با بیش از ۳ سال اسارت مشمول محدودیت سنی نمیباشند.
ز) دارا بودن دانشنامه مورد تأیید درمقاطع دکترای تخصصی(Ph.D)، دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی (برای استادیار و بالاتر) در رشتههای مورد نیاز.
تبصره ۱. بهکارگیری کارشناسان ارشد صرفاً در رشتههایی که دکترای آن موجود نباشد و در مناطق غیر برخوردار و خاص با مجوز هیأت مرکزی جذب امکان پذیر خواهد بود.
تبصره ۲. استخدام دارندگان مدرک دکترای حرفهای ( پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی و علوم آزمایشگاهی) و کارشناسی ارشد رشتههای بیهوشی و رادیولوژی، متخصصین دارای گواهینامه تخصصی (پرهبورد) و همچنین دانشجویان شاغل به تحصیل در هر مقطعی تا زمان فراغت از تحصیل ممنوع میباشد.
تبصره ۳. مؤسسه مکلف است حداقل ۱۰ درصد اعضای هیأت علمی مورد نیاز خود را از بین جامعه ایثارگران که دارای مدرک تحصیلی دکترای تخصصی (Ph.D) ، دانشنامه تخصصی و یا بالاتر مورد تأیید میباشند حسب مورد از طریق استخدام و یا تبدیل وضعیت کارکنان غیر هیأت علمی تأمین نماید.
ح) مستخدمین غیر هیأت علمی برای ورود به خدمت به صورت عضویت هیأت علمی تابع ضوابط و مقررات این آیین نامه میباشند.
ط) بهکارگیری اعضای هیأت علمی که به موجب احکام مراجع قانونی ذیربط اخراج یا از خدمت منفصل شدهاند ممنوع میباشد.
ی) شرکت اعضای هیأت علمی مؤسسات در فراخوان سایر مؤسسات در صورتی که مؤسسه محل خدمت با استعفای وی موافقت کرده باشد بلامانع خواهد بود.
ماده ۱۶. چنانچه در هریک از مراحل پذیرش یا پس از آن خلاف اطلاعات اعلام شده توسط متقاضی محرز شود، مراحل طی شده کان لم یکن تلقی خواهد شد و در صورت صدور حکم استخدامی حکم صادره لغو و بلا اثر میگردد.
فصل سوم: ترفیع پایه و ارتقاء
ماده ۱۷. اشخاصی که به خدمت هیأت علمی مؤسسه پذیرفته میشوند در پایه یک مرتبه مربوطه قرار میگیرند. مگر آنکه سوابق خدمت قابل قبول آموزشی و پژوهشی اعم از هیأت علمی و غیر هیأت علمی مورد تأیید هیأت ممیزه دانشگاه یا هیأت ممیزه مرکزی داشته باشند که در این صورت، پایه آنان در هر یک از مراتب طبق مقررات این آیین نامه مطابق تکالیف عمومی اعضای هیأت علمی حسب مورد تعیین میگردد. تبصره. سوابق آموزشی و پژوهشی افرادی که به خدمت هیأت علمی پذیرفته میشوند از مقطع کارشناسی ارشد به بالا و بر اساس ضوابط این آیین نامه قابل احتساب خواهد بود.
ماده ۱۸. به اعضای هیأت علمی در قبال هر یک سال خدمت قابل قبول در اجرای فعالیتهای هفتگانه یک پایه ترفیع اعطاء میگردد و در ارتقای اعضاء، پایههای قبلی محفوظ خواهد ماند.
تبصره ۱. به ایام تعلیق و مرخصی بدون حقوق ترفیع تعلق نمیگیرد و به همان میزان تاریخ استحقاق ترفیع به تعویق میافتد.
تبصره ۲. به ایام مرخصی استعلاجی بیش از ۴ ماه درسال و همچنین مرخصی زایمان بیش از ۶ ماه (ایامی که بین دو تاریخ اعطای ترفیع سالانه خواهد بود) ترفیع تعلق نمیگیرد و به همان میزان تاریخ استحقاق ترفیع به تعویق میافتد.
تبصره ۳. به دوران استفاده از بورس کوتاه مدت، مأموریت آموزشی و فرصت مطالعاتی(کمتر از یک سال) ترفیع تعلق میگیرد. که ملاک آن بررسی گزارش پیشرفت کار در دورههای مذکور میباشد.
تبصره ۴. به اعضای هیأت علمی که برای اخذ مدرک بالاتر به مأموریت آموزشی یا بورس اعزام میشوند، پس از اخذ مدرک Ph.D ، ۴ پایه و مدرک دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) و فوق تخصص حداکثر ۲ پایه ترفیع به نسبت مدت تحصیل تعلق میگیرد.ضمناً به اعضای هیات علمی شاغل در موسسه که قبل از تاریخ ۱/۱/۱۳۹۱ مشمول این تبصره می شوند، مابه التفاوت پایه های متعلقه صرفاً از تاریخ مذکور به آنان اعطاء می گردد.
تبصره ۵. به اعضای هیأت علمی بابت انجام خدمت وظیفه عمومی یک پایه ترفیع تعلق میگیرد.
تبصره ۶. به اعضای هیأت علمی که خدمت وظیفه عمومی خودرا طبق ماده یک قانون نحوه تأمین هیأت علمی گذراندهاند بابت دوره ضرورت یک پایه و مازاد بر آن تا پایان دوره ۴ ساله به شرط داشتن سوابق خدمتی قابل قبول هر سال یک پایه تعلق میگیرد.
تبصره ۷. به افراد بورسیه و یا متعهدین خدمت که تعهدات خود را به صورت عضو هیأت علمی در مؤسسه تابعه وزارتخانه انجام میدهند مشابه سایر اعضای هیأت علمی پایه سالیانه با رعایت ضوابط تعلق میگیرد و در صورت شرکت در فراخوان مؤسسات و پذیرفته شدن به عنوان عضو هیأت علمی پایههای سالیانه قبلی در صدور حکم حقوقی جدید منظور خواهد شد.
تبصره ۸. دانش آموختگان دانشگاه تربیت مدرس در بدو ورود به خدمت به عنوان عضو هیأت علمی، مشابه سایر دانش آموختگان مؤسسات تابعه وزارتخانه در پایه یک مرتبه مربوطه قرارخواهند گرفت.
ماده ۱۹. درصورت غیر قابل قبول بودن فعالیت عضو در طول یک سال، با تصویب کمیته منتخب، ترفیع سالانه به وی تعلق نمیگیرد. تبصره. در صورت عدم ارائه مدارک از سوی عضو هیأت علمی یا دانشکده برای ترفیع سالیانه، عضو هیأت علمی مجاز است حداکثر تا سه سال از زمان پایه مورد انتظار درخواست مکتوب خود را به همراه مستندات و مدارک لازم به دانشکده ذیربط تحویل نماید.
ماده ۲۰. ترفیع پایه اعضای هیأت علمی که به مرتبه بالاتر ارتقاء مییابند، پایه قبلی آنها برابر مفاد بند هـ ماده ۲۱ این آئین نامه خواهد بود.
ماده ۲۱. به اعضای هیأت علمی مؤسسه پایه تشویقی به شرح زیر اعطا خواهد شد:
الف) به اعضای هیأت علمی دانشگاهها/ دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بندرعباس، زاهدان، ایلام، زابل، گناباد، لرستان، بیرجند، بوشهر، یاسوج، کردستان، سبزوار، شهرکرد، بجنورد و اردبیل، جیرفت، نیشابور، دزفول، تربت حیدریه، رفسنجان، فسا، جهرم به ازای هر سه سال خدمت یک پایه و مجموعاً تا پنج پایه تشویقی در طول خدمت بر اساس نتیجه ارزیابی و ارتقاء سالانه اعطاء خواهد شد.
تبصره ۱. چنانچه به اعضای هیأت علمی مناطق مذکور بر اساس مصوبات قبلی پایه تشویقی بابت اشتغال در آن مناطق اعطاء شده باشد در اعطای پایهها سقف ۵ پایه ملاک محاسبه قرار خواهد گرفت.
تبصره ۲. هرگونه تغییر در فهرست اسامی مؤسسات مندرج در مفاد ماده فوق از سوی معاونت آموزشی وزارتخانه ابلاغ خواهد شد.
ب) بر اساس آیین نامه نخبگان (موضوع مصوبه شماره ۱۷۸۱۴/ت۳۰۹۸۷/هـ مورخ ۱۲/۷/۸۳ هیأت دولت و اصلاحات بعدی آن) به نخبگان یک پایه تشویقی تعلق میگیرد.
ج) به برگزیدگان رتبههای اول تا سوم جشنوارههای رازی، خوارزمی و صاحبان اصلی فرآیندهای منتخب کشوری جشنواره آموزشی شهید مطهری یک پایه تشویقی تعلق میگیرد.
د) به اعضای هیأت علمی که موفق به اخذ گواهینامه طی دوره MPHیا M-Phil میشوند، یک پایه ترفیع تعلق میگیرد
ه) در تغییر مرتبه از استادیاری به دانشیاری یک پایه و از دانشیاری به استادی در زمان ارتقاء دو پایه تشویقی اعطاء خواهد شد.
و) به اعضای هیأت علمی تمام وقت جغرافیایی به ازای هر ۵ سال خدمت تمام وقت جغرافیایی قابل قبول یک پایه تشویقی تعلق میگیرد.(مبدأ محاسبه خدمت تمام وقت جغرافیایی از تاریخ ۱۸/۴/۸۲ و حداکثر تا ۶ پایه خواهد بود.)
تبصره. اعطای پایههای بند (و) مشروط به دریافت پایه استحقاقی سالانه خواهد بود و به ازای تعویق پایه استحقاقی به همان میزان تاریخ اعطای پایه تشویقی مربوطه به تعویق خواهد افتاد.
ز) به اعضای هیأت علمی که به دریافت نشانهای دولتی نائل میگردند، به ازای هر نشان دریافتی حداکثر تا ۳ پایه تشویقی برابر نظر هیأت رییسه مؤسسه قابل اعطاء میباشد. ح) ضمن رعایت قوانین تسهیلات استخدامی ایثارگران و حالت اشتغال مستخدمین شهید، جانباز از کارافتاده و مفقودالاثر انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی واصلاحات بعدی آن به اعضای هیأت علمی ایثارگر ترفیعاتی به شرح زیر تعلق میگیرد:
۱- تا ۱ سال سابقه اسارت، مفقودیت یا ۱۰% تا ۱۹% از کار افتادگی یا ششماه خدمت (کمتر از ۶ ماه تعلق نمیگیرد) در جبهه ۱پایه ترفیع
۲ – ۱ تا ۲ سال سابقه اسارت، مفقودیت یا ۲۰%. ۲۹% ، از کار افتادگی یا ۱ تا ۲ سال خدمت در جبهه ۲ پایه ترفیع
۳ – ۲ تا ۳ سال سابقه اسارت، مفقودیت یا ۳۰%. ۳۹% از کار افتادگی یا ۲ تا ۳ سال خدمت در جبهه ۳ پایه ترفیع
۴ – ۳ تا ۴ سال سابقه اسارت، مفقودیت یا ۴۰ %. ۴۹% از کار افتادگی یا ۳ تا ۴ سال خدمت در جبهه ۵ پایه ترفیع
۵ – ۴ تا ۵ سال سابقه اسارت، مفقودیت یا ۵۰%. ۵۹% از کار افتادگی یا ۴ تا ۵ سال خدمت در جبهه ۷ پایه ترفیع
۶ – ۵تا ۶ سال سابقه اسارت، مفقودیت یا ۶۰%. ۶۹% از کار افتادگی یا ۵تا ۶ سال خدمت در جبهه ۹ پایه ترفیع
۷ – ۶ سال به بالا سابقه اسارت، مفقودیت یا ۷۰% از کار افتادگی به بالا یا ۶ سال به بالا خدمت در جبهه ۱۱ پایه ترفیع
با توجه به این که مرتبه عضو هیأت علمی یک شاخص صرفاً علمی و مستقل از سابقه و سنوات خدمت است، ارتقای مرتبه این اعضاء کماکان تابع مقررات آیین نامه ارتقاء میباشد و ترفیعات بعدی این اعضاء مشمول مقررات آیین نامه ترفیع است.
تبصره ۱. فرزندان شهدا معادل جانبازان %۵۰ محاسبه خواهند شد.(معادل ردیف ۵ جدول فوق)
تبصره ۲. بالاترین میزان ترفیع که بابت یک یا چند حالت ایثارگری شامل اعضای هیأت علمی ایثارگر مندرج در جدول فوق می شود،۱۱ پایه ترفیع خواهد بود.
تبصره ۳. مشمولین قانون تسهیلات استخدام جانبازان که بابت یک یا چند حالت ایثارگری مندرج در جدول فوق الذکر مشمول اعطای پایه بیش از سقف پایه مندرج در جدول (۱۱ پایه) میشوند، به جای اعطای پایه از مابه التفاوت حقوق و مزایای رتبه بالاتر (مربی به استادیار و استادیار به دانشیار و دانشیار به استاد) با حفظ پایه استخدامی قبلی برخوردار خواهند شد. اعضای هیأت علمی جانباز که پیش از این از مابه التفاوت حقوق و مزایای مربی به استادیاری استفاده نمودهاند نیز مشمول این تبصره خواهند بود و پایههای کسر شده قبلی به ایشان اعطاء و مابه التفاوت مذکور به عنوان تفاوت تطبیق به آنان پرداخت میگردد و هرگونه ارتقاء بعدی اعم از مرتبه یا پایه سالیانه از تفاوت تطبیق کسر میگردد.
ماده ۲۲. به آن دسته از کارکنان غیر هیات علمی که از بورسیه تحصیلی وزارتخانه یا موسسه و یا ماموریت آموزشی در مقطع تحصیلی PH.D. و یا دوره تخصصی استفاده کردهاند، در صورت استخدام به صورت هیات علمی پیمانی در موسسه بابت ایام مذکور حداکثر ۴ پایه به نسبت طول دوره مصوب تعلق میگیرد. ضمناً به اعضای هیات علمی شاغل در موسسه که قبل از تاریخ ۱/۱/۱۳۹۱ مشمول این تبصره میشوند، پایههای متعلقه از تاریخ ۱/۱/۱۳۹۱ به آنان اعطاء میگردد.
تبصره. به اعضای غیر هیات علمی که بدون استفاده از ماموریت آموزشی یا بورسیه موفق به اخذ مدرک تحصیلی PH.D. در رشته های مرتبط و مورد نیاز دانشگاه و یا دانشنامه دوره تخصصی پزشکی گردیده اند، پایههای موضوع این ماده تعلق خواهد گرفت.
ماده ۲۳. ترفیعات سالانه استحقاقی اعضای هیأت علمی شاغل بعنوان مقامات سیاسی موضوع ردیف یک جدول تبصره ۵ ماده ۱۰۴ و ردیف یک جدول تبصره ۵ ماده ۱۰۵ این آیین نامه بدون حفظ رابطه آموزشی و در مورد شاغلین سایر سمت های اجرایی با حفظ رابطه آموزشی با مؤسسه متبوع اعطاء میشود.
ماده ۲۴. مؤسسه ملزم به رعایت دستورالعمل ترفیع سالانه و تعیین رکود علمی ابلاغ شده توسط مقام عالی وزارت به شماره ۲۱۴۱۱۶ مورخ ۰۸/۰۶/۸۹ و اصلاحات بعدی آنها میباشد.
فصل چهارم: مأموریت ها
ماده ۲۵. مؤسسه مکلف است به منظور بالا بردن کفایت علمی وتخصصی اعضای هیأت علمی و همچنین تبادل نتایج فعالیتهای علمی و پژوهشی، شرایط لازم را برای شرکت آنان در کنفرانسها، سمینارها، کنگرهها و یا نظایر آن که درداخل یا خارج از کشور تشکیل میشود وشرکت درآن مجامع را ضروری تشخیص میدهد، فراهم سازد و برای شرکت در این گونه مجامع، حکم مأموریت روزانه به مدت لازم براساس دستورالعملی که به تصویب شورای مؤسسه میرسد، صادر نماید.
تبصره. با صدورحکم مأموریت، پرداخت فوق العاده روزانه، هزینه اقامت، هزینه رفت و برگشت وعوارض خروج از کشور بلامانع است. دستورالعمل مورد نیاز از سوی معاونت آموزشی وزارتخانه ابلاغ میگردد.
ماده ۲۶. مؤسسه میتواند به منظور آشنا ساختن اعضای هیأت علمی تمام وقت جغرافیایی با پیشرفتهای علمی و فنی و تکمیل مطالعات آنها به ایشان بورسهای کوتاه مدت یا مأموریت آموزشی در خارج و یا داخل کشور که حداکثر از یک سال تجاوز نکند، اعطاء نماید.
تبصره ۱. ارزیابی و تأیید پیشرفت علمی دورههای فوق پس از اتمام دوره با رییس مؤسسه خواهد بود.
تبصره۲. اعضای هیأت علمی در مدت استفاده از بورسهای کوتاه مدت و یا ماموریت آموزشی در داخل یا خارج از کشور از کلیه حقوق و مزایا ی مندرج در حکم کارگزینی استفاده خواهند نمود و پرداخت فوق العاده های مدیریت، محرومیت از مطب و تمام وقتی در این ایام مقدور نمی باشد. مؤسسه متبوع موظف است در مورد دورههای خارج از کشور، هزینه رفت و برگشت، هزینه عوارض گذرنامه و خروج از کشور آنها و خانوادهشان (حد اکثر ۴ نفر با احتساب متقاضی) را فقط یک بار در طول هر دوره پرداخت نماید.
تبصره۳. پرداخت هزینه ثبت نام و شهریه دانشگاهی در صورت موافقت هیأت رییسه مؤسسه بلامانع است.
تبصره۴. حقوق و مزایای اعضای هیأت علمی که از بورسهای کوتاه مدت یا مأموریت آموزشی داخل کشور استفاده مینمایند بر اساس ضوابط مؤسسه مقصد ،توسط مؤسسه مبدأ پرداخت خواهد شد.
تبصره ۵. در موارد خاص مؤسسه میتواند اعضای هیأت علمی غیر تمام وقت جغرافیایی را با تصویب شورای مؤسسه از مزایای این ماده بهرهمند نماید.
ماده ۲۷. موسسه می تواند به منظوربالابردن کفایت علمی وتخصصی اعضای هیات علمی و غیر هیأت علمی که حداقل چهار سال درمحل یا مناطق تحت پوشش موسسه خدمت کرده باشند ،بورس بلندمدت یا ماموریت آموزشی برای طی دوره های آموزشی واخذ مدارک تحصیلی بالاتر درداخل یا خارج ازکشور دررشته ها وموسسه هایی که موردتایید وقبول موسسه باشد با رعایت ضوابط مربوطه اعطا نماید.مدت اینگونه تسهیلات ۴سال است.
تبصره۱. اعطای مأموریت آموزشی به اعضای هیأت علمی جانباز و فرزندان شهداء تابع دستورالعملی خواهد بود که از سوی معاونت آموزشی وزارتخانه با هماهنگی معاونت توسعه مدیریت و منابع ابلاغ خواهد شد.
تبصره۲. مؤسسه در فواصل معین در مورد پیشرفت علمی اعضای هیأت علمی که به بورس اعزام میشوند از دانشگاهها و مؤسسات علمی محل مطالعه اطلاعات لازم را کسب خواهد نمود و در صورتی که بر مبنای گزارشهای واصله معلوم شود که عضو قادر به پیشرفت در رشته مورد مطالعه نیست، با تصویب رییس مؤسسه حکم مأموریت وی لغو خواهد شد.
تبصره ۳. مدت بورسیه یا مأموریت آموزشی تا دو بار و هر بار تا شش ماه با تصویب شورای بورس یا شورای آموزشی مؤسسه قابل تمدید است.
تبصره ۴. موافقت با مأموریت آموزشی برای اعضای هیأت علمی پیمانی در مدت قرارداد بلامانع میباشد و تمدید آن منوط به تمدید قرارداد خواهد بود.
ماده ۲۸. استفاده کنندگان از بورسیه تحصیلی و مأموریت آموزشی موظفند ریز نمرات یا گزارش پیشرفت مطالعات خود را به فواصل معین که در هنگام اعزام در هر مورد تعیین خواهد گردید و در هر حال از ۶ ماه تجاوز نخواهد کرد، به مؤسسه ارسال دارند و حداکثر ۲ ماه پس از پایان مطالعات خود گزارش جامعی درباره فعالیتهای علمی و پژوهشی خود به مؤسسه تسلیم نمایند.
ماده ۲۹. اعضایی که ازبورس تحصیلی یاماموریت آموزشی استفاده می کنند بایدمتعهدشوندکه درپایان مدت مطالعات به موسسه مراجعه وحداقل معادل۳ برابر مدت استفاده ازبورس یا ماموریت آموزشی برای موسسه خدمت نمایند و بدین منظور باید تضمین های مالی و تعهد آور محضری حداقل۲ برابر هزینه های پرداخت شده توسط دانشگاه رابسپارند.
تبصره ۱. اعطای تسهیلات مأموریت آموزشی یا بورس منوط به باقی ماندن سنوات خدمت هیأت علمی حداقل به میزان ۳ برابر مدت استفاده از بورسیه یا مأموریت آموزشی، پیش از بازنشستگی خواهد بود.
تبصره ۲. در موارد استثنایی درصورتی که عضو هیأت علمی که از بورس یا مأموریت آموزشی استفاده کرده و هنوز تعهد خدمت خود را تمام نکرده و متقاضی انتقال تعهد خود به یک موسسه دیگر است، در این مورد در صورت موافقت مؤسسه مبدأ و مقصد و تصویب وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، انتقال مانده تعهد خدمت عضو هیأت علمی به مؤسسه مقصد بلامانع است.
ماده ۳۰. مدت استفاده ازمواد ۲۵ و۲۶ و نیز ماده ۲۷ به شرط رعایت ماده ۲۹جزو سابقه خدمت دانشگاهی اعضای هیأت علمی محسوب میشود.
ماده ۳۱. مأموریت اعضای هیأت علمی، به مؤسسه یا مؤسسات عالی آموزشی و پژوهشی داخل یا خارج از کشور یا به وزارتخانهها، مؤسسات دولتی، نهادهای عمومی غیر دولتی، مؤسسات عام المنفعه مستقل مندرج در جداول بودجه کل کشور و سازمانهای بین المللی که دولت جمهوری اسلامی ایران عضویت آنها را پذیرفته یا سازمانهایی که دولت جمهوری اسلامی ایران شرکت در آنها را مقتضی بداند و بالعکس با نظر هیأت رییسه مؤسسه مجاز است. همچنین مبادله عضو هیأت علمی با سایر دانشگاهها و یا مؤسسات آموزشی و پژوهشی داخلی و خارجی بلامانع است.
تبصره۱. مأموریت اعضای هیأت علمی نهادهای عمومی غیر دولتی و عام المنفعه به مؤسسه و تمدید آن حداکثر به مدت ۳ سال بلامانع میباشد. بدیهی است انتقال آنان ممنوع است. تبصره ۲. پرداخت حقوق و مزایای عضو هیأت علمی در ایام مأموریت با توافق مؤسسه مبدأ و مقصد میباشد.
ماده ۳۲. مؤسسه میتواند با موافقت مدیر گروه و تأیید رییس مؤسسه، اعضای هیأت علمی خود را به دانشگاهها یا مؤسسات آموزش عالی یا پژوهشی داخل کشور که با آنها قرارداد همکاری منعقد خواهد کرد برای مدتی که در قرارداد ذکر خواهد شد اعزام نماید. تبصره. پرداخت حق الزحمه مندرج در قرارداد و هزینه رفت و برگشت به اعضای هیأت علمی مزبور بلامانع خواهد بود.
ماده ۳۳. مؤسسه میتواند با تائید هیات رئیسه موسسه، اعضای هیأت علمی خود را برای تصدی مقامات آموزشی یا پژوهشی یااجرایی با موافقت عضو مزبور، به دانشگاهها یا مؤسسات عالی آموزشی یا پژوهشی خارج از کشور حداکثر به مدت دو سال اعزام نماید. تبصره: در موارد استثنایی استفاده ازمرخصی بدون حقوق حداکثرتا ۶ ماه با تایید شورای دانشگاه امکان پذیرمی باشد.
ماده ۳۴. آن عده از اعضای هیأت علمی که به عنوان کارشناس یا مأمور به سازمانهای بین المللی و یا طبق پیشنهاد دولت برای مأموریت خاص به خارج از کشور اعزام میشوند، مشمول مفاد ماده ۳۳ خواهند بود، ولی مدت مأموریت آنان با تصویب هیأت امناء مؤسسه تا سه سال دیگر قابل تمدید است. تبصره. هیچگونه وجهی در ایام مأموریت به عضو، از سوی مؤسسه پرداخت نمیگردد. در صورتیکه کسور بازنشستگی مدت مذکور اعم از سهم مستخدم و سهم مؤسسه وفق مقررات صندوق بازنشستگی مربوطه از سوی عضو پرداخت گردد، مدت مذکور جزو سابقه خدمت وی محسوب میگردد.
ماده ۳۵. به عضو هیأت علمی هنگام استفاده از فرصت مطالعاتی یا مأموریت آموزشی یا بورس، مرخصی استحقاقی تعلق نمیگیرد و همچنین پس از برگشت از دوره مربوطه تا اتمام تعهدات نمیتواند از مرخصی بدون حقوق استفاده نماید.
ماده ۳۶. انصراف از بورس، فرصت مطالعاتی یا مأموریت آموزشی پس از آن که بخشی از آن انجام گرفته باشد، به عنوان یک بار استفاده برای عضو هیأت علمی محسوب می شود و باید دلایل انصراف نیز ارائه گردد و درصورت عدم تأیید مؤسسه، مجموعه هزینههای تحمیل شده به مؤسسه، توسط عضو هیأت علمی باید مسترد گردد.
فصل پنجم: فرصت های مطالعاتی
ماده ۳۷. اعضای هیأت علمی در صورت موافقت مؤسسه میتوانند از فرصتهای مطالعاتی در هر نوبت حداقل ۳ ماه و حد اکثر یکسال با اخذ تعهد مورد قبول مؤسسه و رعایت سایر مقررات استفاده نمایند. تبصره ۱. استفاده از فرصت مطالعاتی برای عضو هیأت علمی تمام وقت جغرافیایی، به طور یکجا یا متناوب به ازای حداقل ۴ سال یک بار برای خارج از کشور و هر ۳ سال یک بار برای داخل کشور و برای اعضای تمام وقت حداقل هر۶ سال یک بار برای خارج از کشور و هر ۴ سال یک بار برای داخل کشور امکان پذیر میباشد. تبصره ۲. دستورالعمل این ماده به تصویب شورای مؤسسه میرسد.
ماده ۳۸. مؤسسهای به عنوان مؤسسه میزبان در داخل یا خارج از کشور برای فرصت مطالعاتی قابل قبول است که مورد تأیید مؤسسه محل خدمت عضو هیأت علمی باشد، به نحوی که عضو هیأت علمی بتواند به موضوعات علمی و فنی و تحقیقاتی که در منطقه دانشگاهی وی امکان دسترسی به آن نیست، دست یابد. صلاحیت مؤسسه خارج از کشور باید حسب مورد به تأیید معاونت آموزشی یا پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برسد.
تبصره. لازم است مؤسسه فعالیتهای پژوهشی مؤسسه یا مراکز تحقیقاتی میزبان و همچنین عضو هیأت علمی و یا محقق راهنمای معرفی شده از سوی میزبان را مورد توجه قرار دهد.
ماده ۳۹. اولویت بندی و محاسبه امتیاز اعضای هیأت علمی جهت استفاده از فرصتهای مطالعاتی بصورت زیر است:
الف) ارتباط فرصت مطالعاتی با فعالیتهای پژوهشی داوطلب در جهت رفع نیازهای کشور (حداکثر ۱۵ امتیاز)
ب) ارتباط فرصت مطالعاتی با پیشبرد برنامههای آموزشی و پژوهشی مؤسسه متبوع (حداکثر۱۵ امتیاز)
ج) میزان مشارکت عضو هیأت علمی در فعالیتهای آموزشی، پژوهشی، خدماتی و اجرا به تشخیص مؤسسه و بر اساس آیین نامه ارتقاء هر کدام حداکثر ۱۰ امتیاز (جمعاً حداکثر ۳۰ امتیاز)
د) خدمت در مناطق محروم مؤسسه به ازای هر سال تحصیلی ۱۰ امتیاز (حداکثر ۳۰ امتیاز)
ه) خدمت در مراکز تحقیقاتی صنعتی تولیدی و خدماتی در مناطق محروم کشور به صورت مأموریت به ازای هر سال کامل ۵ امتیاز، کسر سال به تناسب ماه محاسبه میشود (حداکثر ۲۰ امتیاز)
و) در تمام بندهای فوق برای اعضای هیأت علمی تمام وقت جغرافیایی ضریب یک و دو دهم لحاظ گردد.
ز) در هر سال حداکثر ۱۰% اعضای هیأت علمی مؤسسه میتوانند از فرصتهای مطالعاتی استفاده نمایند. ماده ۴۰. به اعضای هیأت علمی در مدت استفاده از فرصت مطالعاتی داخل و یا خارج از کشور کلیه حقوق و مزایای مندرج در آخرین حکم کارگزینی پرداخت می گردد و پرداخت فوق العادههای مدیریت و محرومیت از مطب و تمام وقتی در این ایام مقدور نمیباشد. در صورت استفاده از فرصت مطالعاتی خارج از کشور، هزینه رفت و برگشت، عوارض گذرنامه و خروج از کشور متقاضی و خانواده وی(همسر و حداکثر دو فرزند) قابل پرداخت میباشد.
تبصره. در صورت درخواست شهریه و هزینه ثبت نام از سوی مؤسسه میزبان هزینه مربوطه به عهده عضو هیأت علمی است.
ماده ۴۱. اعتبار اجرای برنامه فرصتهای مطالعاتی در بودجه تفصیلی مؤسسه سالانه به تصویب خواهد رسید.
تبصره ۱. ما به التفاوت معادل ریالی مقرری ارزی فرصت مطالعاتی عضو و افراد خانواده وی (حداکثر تا ۴ نفر مطابقماده ۴۰) که با حقوق و مزایای عضو هیأت علمی سنجیده میشود، از محل اعتبارات مؤسسه پرداخت میگردد.
تبصره ۲. معادل ریالی هزینههای بیمه درمانی متناسب با مدت دوره برای عضو هیأت علمی و اعضای خانواده وی (حداکثرتا ۴ نفر مطابق ماده ۴۰) از محل اعتبارات مؤسسه پرداخت میگردد.
ماده ۴۲. استفاده کنندگان از فرصت مطالعاتی موظفند گزارش مطالعه و تحقیقات خود را هر شش ماه یک بار و حداکثر تا دو ماه پس از اتمام دوره به مؤسسه ارائه نمایند.
تبصره. گزارش علمی و نهایی فرصت مطالعاتی باید به تأیید شورای آموزشی و پژوهشی مؤسسه برسد، در صورت عدم تأیید گزارش علمی و تحقیقی، استفاده از فرصت مطالعاتی بعدی منتفی خواهد شد و به میزان دوره فرصت مطالعاتی تاریخ استحقاق ترفیع پایه به تعویق میافتد.
ماده ۴۳. متقاضیان در قبال فرصت مطالعاتی خارج از کشور باید به موجب سند رسمی تعهد نمایند که به مدت ۳ برابر زمان استفاده از فرصت مطالعاتی در مؤسسه متبوع خدمت نمایند و برای تحقق این هدف داوطلبان سند وثیقه ملکی به میزان دو برابر هزینههای ارزی و ریالی که قرار است در طول استفاده از فرصت مطالعاتی دریافت دارند و مبلغ آن توسط مؤسسه متبوع تعیین خواهد شد، تعهد خواهند نمود تا در صورت تخلف از مفاد تعهد، مؤسسه متبوع بتواند بدون هیچگونه تشریفات و بدون نیاز به اثبات تخلف و یا حتی اعلام به دفترخانه و صرفاً از طریق صدور اجراییه به میزان دو برابر کلیه وجوه هزینههای ارزی و ریالی پرداختی بابت وجه التزام و بابت دیون خسارات دولت از متعهد و ضامن یا متضامناً وصول و دریافت نماید.
ماده ۴۴. عضو هیأت علمی در پایان زمان مقرر شده برای فرصت مطالعاتی، نمیتواند به هیچ عنوان به صورت بلافصل از مرخصی استحقاقی یا بدون حقوق استفاده نموده و همچنین پس از بازگشت از فرصت مطالعاتی تا پایان انجام تعهدات آن حق استفاده از مرخصی بدون حقوق را ندارد.
ماده ۴۵. در صورت انصراف از فرصت مطالعاتی برابر مفاد ماده ۳۶ عمل خواهد شد.
فصل ششم: نظام پرداخت
ماده ۴۶. از اول فروردین ماه سال ۱۳۶۹ حقوق مبنای اعضای هیأت علمی رسمی و پیمانی براساس مرتبه و پایه به ترتیب زیر محاسبه میگردد: {(پایه عضو هیأت علمی×۵) + عدد مبنا} × ضریب حقوق = حقوق مبنا عدد مبنا مربی آموزشیار مربی استادیار دانشیار استاد ۹۰ ۱۰۰ ۱۲۵ ۱۴۵ ۱۷۰ تبصره. حقوق مبنا تا قبل از تصویب این آیین نامه تحت عنوان “حقوق” در ردیف اول احکام کارگزینی هیأت علمی درج میشده است که من بعد تحت عنوان “حقوق مبنا” درج خواهد شد.
ماده ۴۷. افزایش سالانه ضریب حقوق مبنا (موضوع فرمول ماده ۴۶) بر اساس مصوبه هیأت دولت خواهد بود.
ماده ۴۸. مؤسسه مکلف است به اعضای هیأت علمی اعم از این که مسئولیت آموزشی یا پژوهشی یا مدیریتی به عهده داشته باشند بر اساس آنکه تمام وقت جغرافیایی یا تمام وقت باشند، فوقالعاده مخصوص به ترتیب زیر برقرار نماید. ضریب جدول ذیل برحسب مرتبه × حقوق مبنا (موضوع ماده ۴۶) = فوق العاده مخصوص ضریب فوق العاده مخصوص مربی آموزشیار مربی استادیار دانشیار استاد ۷۷/۱ ۱/۲ ۶/۲ ۸۷/۲ ۹۸/۲ تبصره. تعیین میزان این فوق العاده و تخصیص آن به اعضای هیأت علمی بر حسب مرتبه آنان بوده و تغییر و اصلاح ضریب نیز با پیشنهاد مشترک معاونت توسعه مدیریت و منابع و معاونت آموزشی وزارتخانه و تصویب هیأت امناء امکانپذیر است.
ماده ۴۹. فوق العاده محرومیت از مطب (تمام وقتی جغرافیایی) برابر مندرجات ماده واحده قانون اصلاح ماده ۲ قانون اجازه پرداخت حق محرومیت از مطب مصوب ۱۲/۱۰/۱۳۷۵ مجلس شورای اسلامی تعیین و در قالب قرارداد منعقده فی مابین مؤسسه و عضو هیأت علمی برقرار میگردد.
تبصره ۱. این فوق العاده در حکم کارگزینی فرد هیأت علمی درج نمیگردد. لازم است مؤسسه قرارداد هر ساله رابر اساس ارزیابی عملکرد فرد هیأت علمی حداکثر تا پایان فروردین ماه همان سال منعقد نموده و به طور ماهیانه نسبت به پرداخت اقدام نماید.
تبصره ۲. فوق العاده مذکور در دوران استفاده از مأموریت آموزشی، بورسیه و فرصت مطالعاتی قابل پرداخت نمیباشد.
ماده ۵۰. فوق العاده جذب همواره بر اساس درصدی از حقوق مبنای اعضای هیأت علمی تعیین میگردد و در هر حال ضرایب مصوب پیوست مورد اجرا میباشد. تغییر و اصلاح آن با پیشنهاد مشترک معاونت توسعه مدیریت و منابع و معاونت آموزشی وزارتخانه و تصویب هیأت امناء امکانپذیر میباشد.
تبصره. میزان ضرایب فوق العاده جذب و فوق العاده مخصوص برای اعضای هیأت علمی تمام وقت جغرافیایی یک و دو دهم برابر ضرایب مصوب میباشد. اعمال این ضرایب در دوران استفاده از مأموریت آموزشی، بورسیه و فرصت مطالعاتی مقدور نمیباشد.
ماده ۵۱. فوق العاده ویژه هیأت علمی به استناد مصوبه هیأت وزیران (۵۴۱۰۲/ت ۳۱۹۴۱/هـ مورخ ۱۵/۱۰/۸۳) و (۳۱۹۴۱/هـ و مصوبه ۱۱۴۴۹.۸۹/م/ت مورخ ۲۲/۴/۸۹) به شرح زیر تعیین و برقرار میگردد. تغییر و اصلاح آن با پیشنهاد مشترک معاونت توسعه مدیریت و منابع و معاونت آموزشی وزارتخانه و تصویب هیأت امناء امکانپذیر میباشد.
ضریب فوق العاده ویژه × حقوق مبنا (موضوع ماده۴۶) = فوق العاده ویژه هیأت علمی ضریب فوق العاده ویژه تاریخ اجرا مربی آموزشیار مربی استادیار دانشیار استاد از ۱۲/۱۱/۸۳ تا ۲۹/۱۲/۸۸ ۶/۳ ۴ ۶/۵ ۲/۵ ۸/۴ از ۱/۱/۸۹ به بعد ۵ /۶ ۵/۶ ۹ ۵/۸ ۷/۷
ماده ۵۲. برای مشاغل سخت و زیان آور فوق العادهای تحت عنوان فوق العاده سختی شرایط کار به متصدیان این گونه مشاغل تعلق میگیرد. تعیین محیطهای سخت و زیان آور و همچنین میزان درصد مربوطه برابر دستورالعملی خواهد بود که توسط وزارت متبوع تدوین و به تصویب هیأت امناء خواهد رسید.
تبصره. تا تدوین و تصویب دستورالعمل مربوطه، اعضای هیأت علمی که از فوق العاده مذکور بهرهمند بودهاند کماکان برابر ضوابط قبلی فوق العاده مذکور به همان میزان برقرار خواهد بود.
ماده ۵۳. به اعضای هیأت علمی که به یکی از سمتهای مدیریتی در مؤسسه منصوب میگردند مبلغی تحت عنوان “فوق العاده مدیریت” قابل پرداخت میباشد. مبلغ این فوق العاده بر اساس درصدی از میزان فوق العاده مدیریت رییس مؤسسه تعیین گردیده و در حکم کارگزینی افراد درج و قابل پرداخت خواهد بود.
تبصره۱. میزان فوق العاده مدیریت رؤسای مؤسسات با پیشنهاد مشترک معاونت توسعه مدیریت و منابع و معاونت آموزشی وزارتخانه و تصویب هیأت امناء تعیین و برقرار میگردد. ضریب فوق العاده مذکور برای سایر مدیران اعضای هیأت علمی برابر جدول پیوست میباشد. هرگونه تغییر در این جدول نیز منوط به تصویب هیأت امناء خواهد بود.
تبصره ۲. آندسته از مشاغل و مسئولیتهایی که در جدول عناوین شغلی آنان ذکر نشده است، هیات رئیسه دانشگاه می تواند حسب مورد و برابر درجه اهمیت آن با یکی از ردیفهای جدول فوق همتراز و نسبت به برقراری حق مدیریت اقدام نماید.
ماده ۵۴. کمک هزینه عائله مندی اعضای هیأت علمی معادل ۷۰% و کمک هزینه هر اولاد (تا ۳ فرزند) معادل ۱۴%حداقل حقوق مبنای نظام هماهنگ پرداخت که همه ساله از سوی دولت اعلام میگردد محاسبه و پرداخت میشود. از تاریخ ۰۱/۰۱/۱۳۹۱ کمک هزینه عائله مندی و حق اولاد بر اساس ضوابط مندرج در آیین نامه اداری استخدامی اعضای غیر هیأت علمی برقرار می گردد.
ماده ۵۵. باستناد ماده ۲۰ قانون حفاظت در برابر اشعه، پرتوکاران اعضای هیأت علمی برحسب شغل، میزان پرتوگیری و همچنین احتمال بالقوه پرتوگیری نامتعارف در محیط کار از فوق العاده کار با اشعه استفاده خواهند نمود. تبصره. تعیین میزان درصد و نحوه محاسبه فوق العاده کار با اشعه برابر دستورالعملی خواهد بود که توسط معاونت توسعه مدیریت و منابع و معاونت آموزشی وزارت متبوع تدوین و به تصویب هیأت امناء خواهد رسید. تا تصویب دستورالعمل مذکور، ضوابط و مقررات قبلی کماکان به قوت خود باقی است.
ماده ۵۶. پرداخت حقالتدریس برابر دستورالعمل پیوست صورت میپذیرد و هرگونه تغییر در مفاد آن با تصویب هیأت امناء امکان پذیر خواهد بود.
ماده ۵۷. پرداخت فوق العاده کارانه (طرح نظام نوین اداره بیمارستانی) به اعضای هیأت علمی که در مراکز آموزشی و درمانی فعالیت دارند مبتنی بر کارکرد بالینی، عملکرد آموزشی و پژوهشی و بر اساس ارزشیابی دورهای خواهد بود.
ماده ۵۸. ۵/۲ % از محل سهم اعتبارات طرح نظام نوین اداره بیمارستانی در اختیار رییس مؤسسه به گروههای آموزشی بالینی پرداخت میشود تا بر اساس شاخصهای مورد نظرگروه، به اعضای هیأت علمی فعال در آموزش و پژوهش با اولویت اعضای هیأت علمی تمام وقت جغرافیایی پرداخت گردد.
ماده ۵۹. حقوق و مزایا و کلیه فوق العادههای مصوب پرداختی به اعضای هیأت علمی رسمی، عیناً قابل اعمال در مورد اعضای هیأت علمی پیمانی و متعهدین خدمت نیز میباشد. تبصره. دستورالعمل میزان و نحوه پرداختهای مزایای غیر مستمر و امور رفاهی، ورزشی و تفریحی اعضای هیأت علمی به تصویب هیأت امناء خواهد رسید.
ماده ۶۰. میزان حقوق و مزایای اعضای هیأت علمی مشمول وظیفه که براساس ماده یک قانون نحوه تأمین اعضای هیأت علمی در مؤسسه خدمت مینمایند، در طول خدمت دوره ضرورت و پس از طی دوره آموزشی و نیز مشمولین خدمت پزشکان و پیراپزشکان و متعهدین خدمت، از شروع خدمت معادل اعضای هیأت علمی در مرتبه مربوطه محاسبه و پرداخت میشود.
ماده ۶۱. پرداخت فوق العاده روزانه مأموریت اعضای هیأت علمی به میزان یک بیستم حقوق مبنا و فوق العاده مخصوص میباشد.
ماده ۶۲. نحوه پرداخت فوق العاده بدی آب و هوا بر اساس جداول و ضوابطی خواهد بود که از سوی معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارتخانه تهیه با امضای مقام وزارت ابلاغ میگردد.
ماده ۶۳. پرداخت سایر فوق العادههایی که در این فصل به آن اشارهای نگردیده، برابر ضوابطی خواهد بود که به تصویب هیأت امناء رسیده یا میرسد.
ماده ۶۴. اعضای هیأت علمی که به درجه رفیع شهادت نائل شده یا میشوند، پس از شهادت، کلیه احکام حقوقی و پایههای سالانه ایشان همانند اعضای هیأت علمی شاغل تا رسیدن به سن بازنشستگی صادر و قابل پرداخت میباشد و پس از آن نسبت به برقراری حقوق وظیفه وراث برابر مقررات مربوطه اقدام خواهد شد.
ماده ۶۵. هر یک از اعضای هیأت علمی که به یکی از سمتهای مقامات سیاسی منصوب شده یا میشوند، پس از پایان تصدی سمت مذکور از حقوق و مزایای بالاترین مرتبه هیأت علمی برخوردار و مابه التفاوت حقوق و مزایای خود را با حفظ مرتبه علمی دانشگاهی خود دریافت مینمایند و این مابه التفاوت در محاسبه حقوق بازنشستگی و وظیفه نیز ملاک عمل خواهد بود.
فصل هفتم: ارزیابی عملکرد
ماده ۶۶. مؤسسه موظف است عملکرد سالانه اعضای هیأت علمی خود را مورد پایش و ارزیابی قرار دهد. ماده ۶۷. ارزیابی عملکرد سالانه اعضای هیأت علمی بر اساس سیاستها و راهبردهای مؤسسه و طی جلسهای با حضور مدیر گروه آموزشی (حسب وضعیت با رییس بخش) تعیین میگردد.
تبصره ۱. در این جلسه مشخص خواهد شد چه مقدار از اوقات عضو هیأت علمی صرف هر یک از فعالیتهای هفتگانه او درسال گذشته شده است، ضمن آنکه این میزان برای سال جاری نیز تعیین میگردد. تبصره ۲. وزن هر کدام از حیطهها بر اساس نیاز سنجی گروه و دانشکده مربوطه و بر اساس برنامه ریزی آنها و مؤسسه خواهد بود که به اطلاع عضو هیأت علمی خواهد رسید. تبصره ۳. نحوه پایش و ارزیابی عضو هیأت علمی بر اساس دستورالعملی خواهد بود که به تصویب شورای مؤسسه میرسد.
ماده ۶۸. نحوه ارائه مستندات در حیطههای مختلف فعالیت عضو هیأت علمی، همچنین ارزیابی و پایش فعالیتهای وی طبق دستور العملی که به تصویب هیأت ممیزه میرسد، خواهد بود.
ماده ۶۹. نتیجه ارزیابی عملکرد عضو هیأت علمی جهت ترفیع سالیانه، تبدیل وضعیت از پیمانی به رسمی آزمایشی، از رسمی آزمایشی به رسمی قطعی ، ارتقاء مرتبه عضو هیأت علمی و رکود علمی ملاک عمل خواهد بود.
فصل هشتم: بازنشستگی
ماده ۷۰. عضو هیأت علمی رسمی و بازماندگان وی جز در مواردی که در این آیین نامه تصریح گردیده است، از لحاظ بازنشستگی و وظیفه تابع قوانین و مقررات مستخدمین رسمی کشوری و قانون اصلاحات مقررات بازنشستگی و وظیفه مورخ ۱۳/۱۲/۶۸ و ۱۳/۲/۷۹ مجلس شورای اسلامی و اصلاحات بعدی آن میباشد . تبصره. عضو هیأت علمی پیمانی نیز که تابع صندوق بازنشستگی کشوری باشد، مشمول ماده فوق خواهد بود.
ماده ۷۱. مقررات موضوع ماده ۳۰ لایحه قانونی استخدام اعضای هیأت علمی مؤسسه مصوب ۱۸/۶/۴۲ هیأت وزیران و اصلاحیههای بعدی (استادان و دانشیاران و پزشکان بیمارستانی که قبل از رسیدن به سن ۶۵ سالگی تقاضای بازنشستگی نماید، یا دانشگاه ایشان را به علت حذف ماده تدریس یا انحلال یک رشته بازنشسته نماید هرگاه سابقه خدمت آنان به سی سال نرسد حداکثر تا پنج سال از دوران تحصیلات عالی آنان جزء خدمت رسمی محسوب میشود.) کماکان معتبر و قابل اجرا است.
ماده ۷۲. مؤسسه مکلف است هر یک از اعضای هیأت علمی را که به سن ۶۵ سال تمام رسیده باشند یا سی سال خدمت داشته باشند، بازنشسته نماید. تبصره ۱. مؤسسه می تواند در مواردی که استفاده از خدمات علمی هر یک از اعضای هیأت علمی با مرتبه دانشیاری واستاد تمامی ضروری باشد تا ۷۰ سالگی از خدمات آنان استفاده نماید. ادامه خدمت نامبردگان پس ازسن ۷۰سالگی به پیشنهادرییس موسسه وتایید هیأت امناء امکان پذیرمی باشد. تبصره ۲. ایام سنوات خدمات دولتی غیر هیأت علمی پس از تبدیل وضعیت به هیأت علمی، برای بازنشستگی قابل احتساب است.
ماده ۷۳. شرط استفاده ازبازنشستگی بااعمال ضریب یک ودودهم برای فوق العاده جذب ومخصوص برای کسانی که به موجب این آیین نامه بازنشسته می شوند،لااقل ده سال خدمت تمام وقت جغرافیایی ازتاریخ تصویب قانون درمجلس شورای اسلامی (مورخ ۱۲/۱۰/۱۳۷۵) میباشد.
ماده ۷۴. بازنشستگی اعضای هیأت علمی که به امر تدریس اشتغال دارند با رعایت مقررات مربوطه در پایان هر نیمسال تحصیلی امکان پذیر است.
ماده۷۵. مؤسسه میتواند اعضای هیأت علمی خود را که دارای حداقل ۲۵ سال سنوات خدمت و حداقل۶۰ سال سن هستند با تقاضای عضو یا رأساً با تصویب شورای مؤسسه، بازنشسته نماید.
ماده ۷۶. مؤسسه میتواند با تقاضای باز خرید سنوات خدمت اعضای هیأت علمی که حائز شرایط بازنشستگی نیستند، موافقت نموده و در ازاء هر سال خدمت مبلغی معادل ۴۵ روز مجموع حقوق و مزایای مندرج در آخرین حکم کارگزینی به آنان پرداخت نماید.
تبصره ۱. پرداخت حقوق و مزایای مدت مرخصیهای استحقاقی ذخیره شده به اعضای هیأت علمی باز خرید شده، بلامانع است . تبصره ۲. پرداخت کسورات بازنشستگی و یا انتقال آن به سایر صندوقهای بازنشستگی با تقاضای عضو هیأت علمی باز خرید شده، بلامانع است.
ماده ۷۷. مستخدمین عضو هیأت علمی که تابع صندوق تامین اجتماعی هستند، از لحاظ بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت مشمول قوانین و مقررات آن صندوق خواهند بود.
ماده ۷۸. در صورت لغو یا عدم تمدید قرارداد مستخدمین پیمانی عضو هیأت علمی، معادل ۴۵ روز حقوق و مزایای مندرج در آخرین حکم کارگزینی به ازای هر سال خدمت به وی پرداخت میگردد.
ماده ۷۹. به اعضای هیأت علمی که بازنشسته میشوند، به ازای هر سال خدمت معادل یکماه آخرین حقوق و مزایای مشمول کسور (حداکثر سی سال) به اضافه وجوه مربوطه به مرخصیهای ذخیره شده پرداخت خواهد شد.
تبصره ۱. حقوق و مزایای مشمول کسور شامل حقوق مبنا، فوق العاده مخصوص، فوق العاده جذب، فوقالعاده ویژه و فوق العاده اشعه میباشد.
تبصره ۲. سنوات خدمت اعضای هیأت علمی که بخشی از آن قبلاً به صورت غیرهیأت علمی انجام شده است، به عنوان سابقه پرداخت پاداش قابل محاسبه است.
تبصره ۳. مؤسسه میتواند در مواردی که به خدمات علمی مازاد بر ۳۰ سال هر یک از اعضای هیأت علمی با مرتبه استاد تمامی نیاز داشته باشد، در صورت تقاضای ذینفع نسبت به بازخرید مرخصی ذخیره استحقاقی وی مبادرت نماید در غیر این صورت بازخرید مرخصیهای استفاده نشده موکول به بازنشستگی عضو هیأت علمی خواهد بود.
ماده ۸۰. اعضای هیات علمی رسمی و پیمانی در طول خدمت صرفاً یک بار مجاز هستند نسبت به تغییر صندوق بیمه بازنشستگی خود طبق قوانین و مقررات عمومی دولت مبادرت نمایند.
ماده ۸۱. مؤسسه ملزم به رعایت آیین نامه تکریم استادان بازنشسته دانشگاهها مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ ۱۵/۱۲/۸۵ میباشد.
فصل نهم: مرخصی ها
قسمت اول: مرخصی استحقاقی
ماده ۸۲. مدت مرخصی استحقاقی عضو هیأت علمی تمام وقت دو ماه در سال به نسبت ایام خدمت است و صدور حکم مرخصی موکول به تأیید مدیر گروه مبنی بر تکمیل برنامههای محوله میباشد. تبصره. مازاد ایام تعطیلات نوروزی جزء مرخصی سالیانه اعضای هیأت علمی محسوب میشود.
ماده ۸۳. در ایام مرخصی استحقاقی کلیه حقوق و فوق العادههای مندرج در احکام کارگزینی قابل پرداخت میباشد.
ماده ۸۴. اعضای هیأت علمی که از تمام یا قسمتی از مرخصی خود در طول سال استفاده ننمایند، مدت مرخصی باقیمانده قابل ذخیره و بازخرید نمیباشد.
تبصره۱. اعضای هیأت علمی تمام وقت جغرافیایی میتوانند سالانه حد اکثر یک ماه از مرخصی استحقاقی خود را با موافقت مؤسسه ذخیره نمایند.
تبصره۲. اعضای هیأت علمی تمام وقت میتوانند سالانه حداکثر ۱۵ روز از مرخصی استحقاقی خود را با موافقت مؤسسه ذخیره نمایند.
تبصره ۳. بازخرید حداکثر یک ماه از مرخصی استحقاقی سالیانه استفاده نشده رییس و معاونین مؤسسه در صورت درخواست کتبی، مشروط بر اینکه به صورت تمام وقت جغرافیایی فعالیت نمایند بلامانع است.
تبصره۴. نرخ قابل محاسبه برای بازخرید هر روز مرخصی استحقاقی معادل یک سیام حقوق و مزایای مندرج در آخرین حکم کارگزینی میباشد.
ماده ۸۵. اعضای هیأت علمی میتوانند با موافقت رییس مؤسسه مشروط به آن که به برنامههای آموزشی دانشکده مربوطه لطمهای وارد نشود از مرخصی استحقاقی سالانه و مرخصی ذخیره شده خود در هر سال تحصیلی حداکثر ۴ ماه استفاده نمایند. تبصره. در موارد خاص با تصویب شورای مؤسسه میزان فوق تا یک سال قابل افزایش است.
ماده ۸۶. در مواردی که عضو هیأت علمی در حین استفاده از مرخصی استحقاقی نیاز به مرخصی استعلاجی و یا زایمان داشته باشد مرخصی استحقاقی وی لغو و کان لم یکن تلقی میگردد.
ماده ۸۷. به ایام استفاده از خدمت مطالعاتی یا ماموریت آموزشی یا بورس، مرخصی استحقاقی سالیانه تعلق نخواهد گرفت.
ماده ۸۸. در احتساب مرخصی روز و ماه و سال مطابق تقویم رسمی کشوری است که در مرخصی روزانه ماه سی روز حساب میشود.
ماده ۸۹. روزهای تعطیل که در بین مرخصی واقع است به عنوان مرخصی محسوب میشود.
ماده ۹۰. مؤسسه موظف است در پایان هرسال میزان ذخیره مرخصی استحقاقی اعضای هیأت علمی را به آنان ابلاغ نماید.
ماده ۹۱. مرخصی استحقاقی استفاده نشده مقامات موضوع ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری و مقاماتی که طبق قوانین موضوع همطراز آنها شناخته شدهاند در مدت تصدی مقامات مذکور کلاً قابل ذخیره میباشد. تبصره. مدیران مؤسسه با تأیید رییس مؤسسه مشمول این ماده خواهند شد.
ماده ۹۲. مؤسسه مکلف است به اعضای هیأت علمی که به حج تمتع مشرف میشوند، برای یک بار در طول خدمت، یک ماه مرخصی تشویقی مازاد بر مرخصیهای استحقاقی سالانه اعطا نماید. تبصره. به منظور تحکیم و تکریم نهاد خانواده، عضو هیات علمی موسسه در موارد ذیل حق برخورداری از هفت روز مرخصی اضطراری علاوه بر سقف مرخصی استحقاقی سالانه را دارند. مرخصی مذکور قابل ذخیره یا بازخرید نمیباشد. الف) ازدواج دائم عضو هیات علمی، ب)ازدواج فرزند عضو هیات علمی ، ج) فوت بستگان درجه یک شامل: همسر، فرزند، پدر، مادر، خواهر و برادر.
قسمت دوم: مرخصی استعلاجی
ماده ۹۳. هرگاه عضو هیأت علمی مؤسسه بیمار شود و آن بیماری مانع از خدمت او باشد، باید بلافاصله به مؤسسه متبوع اطلاع دهد و گواهی پزشک معالج را ارسال دارد.
ماده ۹۴. گواهی استراحت پزشک معالج عضو هیأت علمی تا مدت سه روز قابل قبول خواهد بود. از چهار روز تا سی روز تأیید پزشک معتمد و بالای سی روز تأیید شورای پزشکی مؤسسه برای تأیید و صدور حکم مرخصی استعلاجی، نیاز است.
تبصره۱. درصورتی که گواهی پزشک معالج ارائه شده از سوی عضو هیأت علمی مورد تأیید شورای پزشکی مؤسسه قرار نگیرد، مدت مذکور بنا به تشخیص مسئول مربوطه به عنوان مرخصی استحقاقی و در صورت عدم وجود ذخیره مرخصی استحقاقی به عنوان مرخصی بدون حقوق و یا غیبت لحاظ خواهد شد.
تبصره۲. حداکثر مدت استفاده از مرخصی استعلاجی در یک سال تقویمی چهار ماه میباشد که در این مدت حقوق و فوقالعادههای مربوطه قابل پرداخت میباشد.
تبصره۳. مرخصیهای استعلاجی زایمانی برابر مقررات عمومی دولت درمورد اعضای هیأت علمی قابل اعمال میباشد.
ماده ۹۵. تشخیص ابتلای عضو هیأت علمی به بیماری صعب العلاج و تعیین مدت معذوریت وی به عهده شورای پزشکی مؤسسه است. حداکثر مدت این معذوریت در هر نوبت شش ماه و تا زمان تشخیص از کار افتادگی (برابر قانون استخدام کشوری) قابل تمدید خواهد بود. تبصره. در مدت مرخصی بیماری صعب العلاج مازاد بر چهار ماه استعلاجی حداکثر تا یک سال حقوق و فوقالعادههای مربوطه پرداخت میشود و مازاد برآن فقط حقوق مبنا و فوق العاده مخصوص و فوق العاده جذب پرداخت خواهد شد.
ماده ۹۶. کلیه گواهیهایی که در مورد بیماری عضو هیأت علمی در خارج از کشور صادر میشود، باید از حیث صحت صدور به تائید سفارتخانه یا کنسولگری یا نمایندگی ایران در محل برسد.
ماده ۹۷. حفظ پست سازمانی عضو هیأت علمی در ایام مرخصیهای استعلاجی بیماریهای صعب العلاج بیشتر از یک سال الزامی نیست.
ماده ۹۸. مرخصی استعلاجی و نحوه پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری اعضای هیأت علمی که تحت پوشش صندوق تأمین اجتماعی قرار دارند، تابع مقررات خاص سازمان تأمین اجتماعی است.
قسمت سوم: مرخصی بدون حقوق
ماده ۹۹. عضو هیأت علمی در صورت موافقت موسسه در طول مدت خدمت خود می تواند حداکثر سه سال از مرخصی بدون حقوق فقط در موارد زیر استفاده نماید. مشروط به اینکه در سازمان دیگری، شغلی موظف، نداشته باشد.
الف) پس از چهار ماه مرخصی استعلاجی سالانه به سبب ادامه همان بیماری و یا ابتلا به بیماری دیگر، قادر به خدمت نباشد و بیماری او هم صعب العلاج تشخیص داده نشود.
ب) به تشخیص مؤسسه احتیاج به استفاده از مرخصی بدون حقوق ، مسلم باشد.
ج) اعضای هیأت علمی زن که همسر آنها در مأموریت خارج از کشور به سر میبرند میتوانند تا پایان مأموریت حداکثر به مدت ۶ سال از مرخصی بدون حقوق استفاده نمایند.
د) برای ادامه تحصیل مرتبط با رشته تخصصی حداکثر ۵ سال و حسب تأیید مؤسسه تا دو سال دیگر قابل تمدید خواهد بود.
تبصره ۱. موافقت با مرخصی بدون حقوق اعضای هیأت علمی پیمانی در مدت قرارداد بلامانع میباشد و تمدید آن منوط به تمدید قرارداد خواهد بود.
تبصره ۲. اعضای هیأت علمی مشمول تعهدات قانونی در صورت ضرورت با پیشنهاد معاونت آموزشی و موافقت رییس مؤسسه مجاز خواهند بود در طول مدت تعهد از حداکثر ۶ ماه مرخصی بدون حقوق استفاده نمایند. بدیهی است به همان نسبت به طول مدت باقیمانده تعهدات اضافه میشود.
ماده ۱۰۰. عضو هیأت علمی باید تقاضای استفاده از مرخصی بدون حقوق خود را با ذکر علت و مدت آن از طریق گروه مربوطه به مؤسسه متبوع ارسال نماید. مؤسسه تصمیم لازم را در این باره اتخاذ میکند.
ماده ۱۰۱. احتساب مدت مرخصی بدون حقوق از لحاظ بازنشستگی و سوابق خدمت برابر مقررات صندوق بازنشستگی کشوری خواهد بود.
ماده ۱۰۲. حفظ پست سازمانی در ایام مرخصی بدون حقوق بیشتر از شش ماه الزامی نمیباشد.
فصل دهم: تکالیف عمومی
ماده ۱۰۳. مسئولیت و وظایف عضو هیأت علمی برفعالیتهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، توسعه فردی، فعالیتهای اجرایی و مدیریتی، ارائه خدمات درمانی و ارتقاء سلامت و فعالیتهای تخصصی در خارج از مؤسسه نیز استوار است.
ماده ۱۰۴. تعداد واحد موظف برای اعضای هیأت علمی آموزشی تمام وقت که وظایف مدیریتی به عهده ندارند، براساس نیاز مؤسسه ۱۰تا ۱۷ واحد و ساعت موظف تدریس در هفته بر اساس مراتب دانشگاهی به شرح زیر می باشد. ردیف مرتبه دانشگاهی هیأت علمی آموزشی ساعت موظف تدریس در هفته ۱ مربی آموزشیار ۱۵ ساعت تا ۱۷ ساعت ۲ مربی ۱۴ ساعت تا ۱۶ ساعت ۳ استادیار ۱۲ ساعت تا ۱۴ ساعت ۴ دانشیار ۱۰ ساعت تا ۱۲ساعت ۵ استاد ۸ ساعت تا۱۰ ساعت
تبصره ۱. کلیه فعالیتهای اعضای هیأت علمی که بر اساس دستورالعمل مربوطه قابل معادل سازی هستند، باید با ساعات موظف این جدول منطبق گردد و به صورت ساعات موظف در نظر گرفته شود. مشروط بر اینکه ۵۰% از واحدهای موظفی از دروس تئوری باشد.
تبصره ۲. اعضای هیأت علمی که طرحهای پژوهشی در دست اجرا دارند و باید وقت بیشتری را صرف امور پژوهشی نمایند، بنا به پیشنهاد مدیر گروه و تأیید رییس دانشکده و یا رییس مرکز حسب مورد و تصویب شورای پژوهشی مؤسسه میتوانند قسمتی از ساعات مربوط به آموزش را صرف امور پژوهشی نمایند، مشروط بر اینکه ساعات تدریس و آموزش موظف، از نصف میزان حداقل مندرج در این ماده کمتر نباشد.
تبصره ۳. میزان واحدهای موظف تدریس اعضای هیأت علمی تمام وقت جغرافیایی ۲۰ درصد بیشتر از واحدهای موظف مندرج در جدول فوق میباشد.
تبصره ۴. فعالیت اعضای هیأت علمی مراکز توسعه آموزش در EDCو EDO به عنوان واحد معادل آموزشی محسوب و در ترفیع سالانه و ارتقاء لحاظ میگردد.
تبصره ۵. واحد موظف تدریس اعضای هیأت علمی که جزء مقامات سیاسی بوده و یا سمتهای اجرایی دارند، به شرح زیر میباشد:
ردیف مقامات سیاسی و سمت های اجرایی واحد موظف تدریس
۱ مقامات سیاسی:روسای سه قوه، معاون اول رییس جمهور، نواب رییس مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای نگهبان، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونین رییس جمهور، استانداران و سفرا، معاونین وزرا ۰ واحد
۲ – روسای دانشگاه های علوم پزشکی . روسای سازمان های مستقل و مشاورین وزیر ۱ واحد
۳ روسای دانشکده های مستقل، معاونین دانشگاه ها.مشاورین معاونین وزیر و مدیران کل ستادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس دانشکده پزشکی ۲ واحد
۴ روسای سایر دانشکده ها و معاونین دانشکده های علوم پزشکی مستقل ۳ واحد
۵ معاونین دانشکده ها ، روسای بیمارستان ها، مدیران ستاد دانشگاه ۴ واحد
۶ مشاورین رییس دانشگاه و معاونان ادارات کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۵ واحد
۷ معاونین مدیران دانشگاه، مدیران گروه ۹ واحد در خصوص سمتهایی که در جدول نیامده است شورای مؤسسه تصمیم گیری مینماید، که این میزان نباید کمتر یا مساوی واحد موظف تعیین شده برای مقام مافوق وی باشد.
ماده ۱۰۵. تعداد واحد موظف اعضای هیأت علمی پژوهشی ۶ تا ۹ واحد پژوهشی تعیین می گردد که این میزان با توجه به مراتب علمی و سمت اجرایی به شرح زیر میباشد: ردیف مرتبه دانشگاهی هیأت علمی پژوهشی واحد موظف
۱ مربی پژوهش ۹ واحد
۲ استادیار پژوهش ۸واحد
۳ دانشیار پژوهش ۷ واحد
۴ استاد پژوهش ۶ واحد بر اساس ماده ۶ این آیین نامه هر واحد پژوهشی معادل ۴ ساعت فعالیت پژوهشی در هفته است.
تبصره ۱. میزان واحدهای موظف پژوهشی اعضای هیأت علمی تمام وقت جغرافیایی ۲۰ درصد بیشتر از واحدهای موظف مندرج در جدول فوق میباشد.
تبصره ۲. فعالیت اعضای هیأت علمی پژوهشی و بالینی بر اساس واحد پژوهشی (مانند واحد درسی در مؤسسه) محاسبه میگردد.
تبصره ۳. به مازاد بر واحدهای موظف تحقیق، متناسب با میزان افزایش فعالیتهای پژوهشی و براساس مصوبات مربوط، حق التحقیق تعلق میگیرد. که میزان آن به ازای هر ساعت یک شصتم حقوق مبنا و فوق العاده مخصوص مندرج در حکم استخدامی عضو هیأت علمی پژوهشی خواهد بود.
تبصره ۴. مؤسسه در صورت نیاز میتواند از اعضای هیأت علمی پژوهشی در امر آموزش و تدریس استفاده کند که در این صورت به تناسب، از واحد موظف پژوهشی ایشان کاسته خواهد شد.
تبصره ۵. واحد موظف پژوهشی اعضای هیأت علمی (پژوهشی) که سمت اجرایی و سیاسی دارند به شرح زیر میباشد: ردیف مقامات سیاسی و سمت های اجرایی واحد موظف پژوهشی
۱ مقامات سیاسی: روسای سه قوه، معاون اول رییس جمهور، نواب رییس مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای نگهبان، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونین رییس جمهور، استانداران و سفرا، معاونین وزرا ۰ واحد
۲ روسای پژوهشگاهها و مشاورین وزیر ۱ واحد
۳ معاونین پژوهشگاه، مشاورین معاونین وزیر و مدیران کل ستادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲ واحد
۴ روسای پژوهشکدهها و مراکز رشد ۳ واحد
۵ معاونین پژوهشکدهها و مراکز رشد، روسای مراکز تحقیقاتی و مدیران ستادی پژوهشگاه، ۴ واحد
۶ معاونین مراکز تحقیقاتی ،مشاورین پژوهشگاه، معاونان ادارات کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۵ واحد
۷ مدیران گروه و بخش های پژوهشی ۶ واحد در خصوص سمتهایی که در جدول نیامده است شورای مؤسسه تصمیم گیری مینماید که این میزان نباید کمتر یا مساوی واحد موظف تعیین شده برای مقام مافوق وی باشد.
ماده ۱۰۶. اعضای هیأت علمی نمیتوانند وظایف محوله را به دیگری واگذار کنند. مؤسسه میتواند وظایف آنها را به طور موقت در موارد مرخصی، مأموریت و بیماری به سایر اعضاء ارجاع نماید.
ماده ۱۰۷. اعضای هیأت علمی که بالای ۶۰ سال سن دارند، دو واحد از واحدهای موظفی آنها کم میشود.
ماده ۱۰۸. اعضای هیأت علمی شاغل (اعم از اینکه سمت اجرایی داشته و یا نداشته باشند) میتوانند، ۸ واحد نظری یا معادل عملی آن به صورت حق التدریسی تدریس نمایند و در موارد استثنایی به پیشنهاد رؤسای دانشکدهها و تصویب شورای مؤسسه میتوانند تا ۴ واحد اضافی نیز تدریس نمایند وحداکثر میزان پرداختی حق التدریس برای پایان نامهها ۸ ، ۱۰و ۱۲ واحد به ترتیب برای استادیار، دانشیار و استاد در هر ترم خواهد بود. به هر حال میزان حق التدریسی قابل پرداخت در هر ترم بیشتر از ۱۲ واحد نظری یا معادل عملی یا پایان نامه نخواهد بود.
ماده ۱۰۹. هر گاه رییس مؤسسه از رکود علمی و عدم کفایت و صلاحیت هر یک از اعضای هیأت علمی مؤسسه برای اجرای وظایف آموزشی و یا پژوهشی مطلع گردد، کمیسیونی مرکب از سه استادی که صلاحیت رسیدگی در مورد کارهای آموزشی و پژوهشی وی را دارند تشکیل خواهد داد، تادراین زمینه برابر آیین نامه رکود تحقیق به عمل آورند و گزارش کاملی به رییس مؤسسه ارائه دهند. تشکیل و گزارش کمیسیون مذکور به طور محرمانه خواهد بود و در صورتی که این گزارش حاکی از رکود علمی عضو یا عدم کفایت و یا صلاحیت او برای اجرای وظایف محوله باشد، رییس مؤسسه مراتب را جهت رسیدگی و اتخاذ تصمیم به هیأت ممیزه مؤسسه و در مؤسسههای فاقد هیأت ممیزه به هیأت ممیزه مرکزی ارجاع مینماید. چنانچه هیأت ممیزه پس از رسیدگی به کلیه فعالیتهای علمی و پژوهشی عضو و اخذ توضیحات لازم از او، رکود علمی یا عدم کفایت و صلاحیت عضو را محرز دانست به خدمت او به عنوان عضو هیأت علمی خاتمه داده و به یکی از روشهای زیر با وی رفتار میشود: الف) باپیشنهاد هیأت ممیزه و تأیید رییس مؤسسه عضو هیأت علمی را می توان به کارمند غیر هیأت علمی تبدیل وضعیت نمود. ب) در صورتی که عضو شرایط بازنشسته شدن را دارا نباشد، بازخرید میشود. ج) در صورتی که عضو واجد شرایط بازنشسته شدن باشد، بازنشسته میشود.
ماده ۱۱۰. مؤسسه میتواند از بین اعضای هیأت علمی شاغل یا بازنشسته یا افراد غیر عضو هیأت علمی که دارای مدارک تحصیلی دانشگاهی هستند و همچنین از وجود استادان، دانشیاران، استادیاران و مربیان غیر تمام وقت جغرافیایی مؤسسههای دیگر با موافقت کتبی مؤسسه متبوع و همچنین تأیید هیأت اجرایی جذب برای تدریس، تحقیق و تألیف استفاده نماید.
تبصره۱. استفاده از خدمات اعضای هیأت علمی بازنشسته، حداکثر ۱۰ ساعت تدریس در هفته تعیین میگردد و میزان حق التدریس، حق التألیف، حق التحقیق آنان بر مبنای آخرین مرتبه و پایه آنان در هنگام بازنشستگی و بر اساس ارقام حقوق مبنا و فوق العاده مخصوص شاغلین مشابه به میزان هر ساعت محاسبه و قابل پرداخت خواهد بود.
تبصره۲. موسسه می تواند به منظور استفاده خدمتی از بازنشستگان هیات علمی در پستهای مدیریتی ارشد(در سطح ریاست یا معاونت موسسه) در صورتیکه دارای مدرک تخصصی و در مرتبه دانشیار با حداقل پایه ۲۰ و حداکثر سه سال از زمان بازنشستگی ایشان نگذشته باشد، با مصوبه هیات امناء برای یک دوره ۴ ساله دعوت بکار و استفاده نماید. حداکثر سن فرد در پایان دوره دعوت بکار مجدد نباید از ۷۰ سال تجاوز نماید.
ماده ۱۱۱. مؤسسه اجازه دارد در صورت وجود اعتبار مالی برای ارتقاء بیشتر آموزش به خصوص در رشتههای پیشرفته و نوین از اعضای هیأت علمی برجسته جهانی و ترجیحاً از محققین برجسته ایرانی برای مشارکت در تدریس دروس مورد نظر در دورههای ph.D و دستیاری در هر ترم با برنامه منظم و ثابت دعوت نماید. انتخاب موضوع درسی و مدرس به پیشنهاد شورای گروههای آموزشی و تأیید شورای آموزشی مؤسسه خواهد بود. مؤسسه اجازه دارد کلیه هزینههای مربوط را بر اساس توافق با عضو مدعو متقبل گردد. همچنین گروههای آموزشی بر حسب ضرورت میتوانند از وجود محققین مذکور برای برگزاری کارگاههای آموزشی در زمینه تکنیکهای جدید علمی، راه اندازی آزمایشگاه و کسب خدمات مشاوره با برنامه منظم دعوت نمایند و این دورهها به منزله برنامه ثابت درسی هر ترم درنظر گرفته شود.
ماده ۱۱۲. نحوه محاسبه واحدهای معادل آموزشی ( واحد معادل ) اعضای هیأت علمی طبق دستورالعمل پیوست میباشد.
فصل یازدهم: سایر مقررات
ماده ۱۱۳. عضو هیأت علمی رسمی قطعی و رسمی آزمایشی مؤسسه میتواند از خدمت مؤسسه مستعفی شود. قبول استعفاء موکول به آن است که عضو لااقل دو ماه قبل از شروع نیم سال تحصیلی قصد خود را کتباً اعلام دارد. استعفاء از تاریخی تحقق مییابد که مؤسسه به موجب حکم رسمی با آن موافقت کند.
تبصره ۱. چنانچه عضو هیأت علمی پیمانی متقاضی فسخ قرارداد (استعفاء) گردد، میبایست حداقل دو ماه قبل درخواست خود را ارائه دهد ودر صورت موافقت مؤسسه به عنوان استعفاء تلقی، در غیر این صورت غیبت تلقی شده و برابر مقررات با وی برخورد خواهد شد.
تبصره ۲. انتقال یا پرداخت کسور بازنشستگی منوط به تقاضای عضو هیات علمی و بر اساس قوانین و مقررات مربوطه میباشد.
ماده ۱۱۴. مؤسسه میتواند به اعضای هیأت علمی تمام وقت جغرافیایی خود که هیچگونه و به هیچعنوان اشتغالی خارج از مؤسسه نداشته، مأموریت دهد تا در غیر اوقات موظف در موضوعات فنی، علمی، تحقیقاتی یا آموزشی که تخصص دارند فعالیت نمایند. این مأموریت میتواند براساس نیاز مؤسسه یا تقاضای مؤسسات دولتی یا نهادهای عمومی و یا سازمانهای بینالمللی باشد. حق الزحمه فعالیتهای مذکور علاوه بر حقوق و مزایای اعضای هیأت علمی بوده و از محل کمکها و کارمزدی که در مقابل اجرای آن به مؤسسه پرداخت میگردد و یا در بودجه عمومی مؤسسه منظور میشود، طبق دستورالعملی که به تصویب هیأت رییسه مؤسسه میرسد، پرداخت خواهد شد.
تبصره. کلیه درآمدهای مستمر و غیر مستمر ناشی از خدمات خارج از دانشگاهی اعضای هیأت علمی در قبال هر نوع خدمت به هر صورت و عنوان با مجوز مؤسسه محل خدمت عضو وصول و سهم عضو طبق دستور العملی که به تصویب هیأت رییسه مؤسسه میرسد به او پرداخت میگردد. بدیهی است این گونه خدمات به هیچ وجه نباید مانع از انجام وظایف اصلی عضو هیأت علمی گردد.
ماده ۱۱۵. مؤسسه میتواند براساس دستورالعملی که به تصویب هیأت امناء میرسد به اشخاصی که در رشتهای از معارف بشری به مقام شامخی رسیده و یا خدمات بزرگی به عالم انسانیت کرده باشند، با تصویب شورای مؤسسه عنوان استاد افتخاری اعطا نماید. استاد افتخاری مشمول مقررات استخدامی هیأت علمی مؤسسه نمیباشد. مؤسسه مجاز است به استادان افتخاری مزایایی که میزان آن به تصویب هیأت امناء میرسد، پرداخت نماید.
ماده ۱۱۶. تصدی بیش از یک پست سازمانی، علاوه بر سمتهای آموزشی یا پژوهشی برای هر یک از اعضای هیأت علمی مؤسسه ممنوع است. ولی با تشخیص رییس مؤسسه انتصاب اعضای هیأت علمی به سمتهای مدیریتی و سرپرستی در مؤسسه بلامانع است.
ماده ۱۱۷. اعضای هیأت علمی مؤسسه با رعایت اصل ۱۴۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، میتوانند تصدی مشاغل سیاسی را که در قانون مدیریت خدمات کشوری تعریف شده، بپذیرند که در این صورت مشمول قوانین و مقررات مقامات میگردند.
تبصره ۱. به مشمولان این ماده در مدت تصدی مقامات مذکور حقوق و مزایا فقط از محل اعتبارات یک سازمان و بابت یک سمت قابل پرداخت است.
تبصره ۲. ارتقاء مرتبه اعضای هیأت علمی موضوع این ماده با رعایت کامل آییننامه ارتقاء اعضای هیأت علمی موسسه انجام خواهد شد.
تبصره ۳. اعضای هیأت علمی موضوع این ماده در صورتی که حقوق و مزایای خود را بر اساس مقررات این آییننامه از محل اعتبارات مؤسسه دریافت دارند و یا ارتباط آموزشی خود را با مؤسسه متبوع حفظ نمایند، مشمول مقررات مربوط به ترفیع و مرخصی اعضای هیأت علمی خواهند بود.
تبصره ۴. پایه اعضای هیأت علمی موضوع این ماده که به نمایندگی مجلس شورای اسلامی انتخاب میشوند، با توجه به مقررات ماده ۶ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوران نمایندگی قابل احتساب میباشد.
ماده ۱۱۸. ترتیب رسیدگی به تخلفات و تعیین مجازات انتظامی اعضای هیأت علمی مؤسسه به موجب قانون و مقررات انتظامی اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور و آیین نامه اجرایی آن مصوب جلسه مورخ ۵/۵/۶۵ هیأت وزیران واصلاحات بعدی آن میباشد.
ماده ۱۱۹. مقررات مربوط به طرز تشکیل و اختیارات هیأت ممیزه دانشگاهها کما کان به قوت خود باقی است.
ماده ۱۲۰. ارتقاء اعضای هیأت علمی براساس مصوبه ۶۷۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ ۱۴/۱۰/ ۸۹ و ابلاغهای صادره از سوی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد بود.
ماده ۱۲۱. اعضای هیأت علمی مؤسسه نباید عضو هیأت علمی مؤسسه دیگری باشند.
ماده ۱۲۲ .انتقال اعضای هیأت علمی رسمی (قطعی و آزمایشی) مؤسسه به مؤسسات دیگر با موافقت مؤسسه مبدأ و مقصد امکانپذیر است در این صورت رابطه استخدامی آنان با مؤسسه مبدأ قطع میگردد.
تبصره ۱. انتقال اعضای هیأت علمی پیمانی پس از اتمام تعهدات محضری مندرج در تبصره ۵ ماده ۱۱ این آییننامه و صرفاً در صورت موافقت مؤسسه مبدأ امکانپذیر میباشد.
تبصره ۲. پرداخت فوقالعاده هزینه سفر، نقل و انتقال برابر مقررات عمومی دولت، بلامانع خواهد بود.
ماده ۱۲۳. مؤسسه اجازه دارد برای آن دسته از اعضای هیأت علمی خود که به بیماری صعبالعلاج دچار شدهاند و یا با حوادث پیشبینی نشده مواجه گردیدهاند و در شرایط خاص اتفاق اجتماعی و خانوادگی قرار گرفتهاند، تسهیلات اداری خاصی را براساس دستورالعملی که به تصویب هیأت امناء میرسد برقرار نماید.
ماده ۱۲۴. اعضای هیأت علمی میتوانند با موافقت هیأت امناء مؤسسه نسبت به تشکیل مؤسسات و شرکتهای صددرصد خصوصی دانشبنیان اقدام و یا در این مؤسسات و شرکتها مشارکت نمایند . این مؤسسات و شرکتها برای انعقاد قرارداد پژوهشی مستقیم و یا غیرمستقیم با دستگاههای اجرایی، مشمول قانون منع مداخله کارکنان در معاملات دولتی و تغییرات بعدی آن نیستند.
ماده ۱۲۵. اعضای هیات علمی ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر اعضای هیات علمی آموزشی و پژوهشی که مامور به خدمت در وزارتخانه می شوند ، در طول ایام ماموریت در کل تابع این آئین نامه بوده و درخصوص موارد خاصی نظیر اعطای پایه سنواتی و تشویقی ، ارتقاء مرتبه ، تغییر وضعیت استخدامی ، تکالیف عمومی ( فعالیتهای هفت گانه ) مرخصی، فوق العاده مدیریت و غیره تابع دستورالعمل پیوست خواهند بود. تبصره: تمامی موارد پیش بینی شده و در دستورالعمل پیوست برای اعضای هیات علمی مشمول این ماده (ستاد و مامورین ) به عهده دبیرخانه هیات ممیزه مرکزی خواهد بود.
ماده ۱۲۶. قوانین و مقررات ابلاغی از سوی مبادی قانونی لازمالاتباع در خصوص اعضای هیأت علمی لازمالاجرا میباشد .
ماده ۱۲۷. در مواردی که حکم خاصی برای برخی از قوانین و مقررات در این آیین نامه پیشبینی نگردیده؛ تا وضع مقررات جدید یا تهیه دستورالعملهای مورد نظر، مقررات قبلی که به تأیید هیأت امنای مؤسسه رسیده و با مفاد این آئین نامه مغایرت نداشته باشد، ملاک عمل است.
ماده ۱۲۸. مسوولیت پاسخگویی به ابهامات و تفاسیر و سوالات مطروحه در خصوص مفاد این آیین نامه از سوی مؤسسه به عهده کمیته ۳ تا ۵ نفره منتخب از سوی وزیر خواهد بود. این کمیته زیرمجموعه مستقیم وزیر بوده و مجموعه مصوبات و تصمیمات کمیته به منزله مصوبه هیأت امناء تلقی می گردد.
ماده ۱۲۹. این آییننامه در ۱۲۹ ماده و تبصرههای مربوط در تاریخ ../../…. به تصویب هیأت امناء مؤسسه رسید.
اصلاحیه ضرایب فوق العاده جذب برای مراتب مختلف اعضای هیأت علمی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی به ترتیب استاد دانشیار استادیار مربی مربی آموزشیار
اراک ۳.۰۹ ۳.۰۶ ۲.۹۸ ۲.۸۳ ۲.۷۳
اردبیل ۳.۵۳ ۳.۵۰ ۳.۴۲ ۳.۲۷ ۳.۱۷
ارومیه ۳.۲۰ ۳.۱۷ ۳.۰۹ ۲.۹۴ ۲.۸۴
اصفهان ۲.۴۳ ۲.۴۰ ۲.۳۲ ۲.۱۷ ۲.۰۷
اهواز ۳.۷۵ ۳.۷۲ ۳.۶۴ ۳.۴۹ ۳.۳۹
بابل ۲.۹۸ ۲.۹۵ ۲.۸۷ ۲.۷۲ ۲.۶۲
بندر عباس ۳.۸۶ ۳.۸۳ ۳.۷۵ ۳.۶۰ ۳.۵۰
بوشهر ۴.۰۸ ۴.۰۵ ۳.۹۷ ۳.۸۲ ۳.۷۲
بیرجند ۳.۵۳ ۳.۵۰ ۳.۴۲ ۳.۲۷ ۳.۱۷
تبریز ۲.۸۷ ۲.۸۴ ۲.۷۶ ۲.۶۱ ۲.۵۱
تربت حیدریه ۳.۴۲ ۳.۳۱ ۳.۳۹ ۳.۱۶ ۳.۰۶
تهران ۲.۷۲ ۲.۶۷ ۲.۵۴ ۲.۳۰ ۲.۱۴
جیرفت ۴.۱۶ ۴.۰۱ ۳.۸۶ ۳.۷۱ ۳.۵۶
رفسنجان ۳.۲۰ ۳.۱۷ ۳.۰۹ ۲.۹۴ ۲.۸۴
زاهدان ۴.۳۰ ۴.۲۷ ۴.۱۹ ۴.۰۴ ۳.۹۴
زنجان ۳.۳۱ ۳.۲۸ ۳.۲۰ ۳.۰۵ ۲.۹۵
سمنان ۲.۸۷ ۲.۸۴ ۲.۷۶ ۲.۶۱ ۲.۵۱
شهرکرد ۳.۶۴ ۳.۶۱ ۳.۵۳ ۳.۳۸ ۳.۲۸
شهید بهشتی ۲.۷۲ ۲.۶۷ ۲.۵۴ ۲.۳۰ ۲.۱۴
یزد ۲.۸۷ ۲.۸۴ ۲.۷۶ ۲.۶۱ ۲.۵۱
شیراز ۲.۶۵ ۲.۶۲ ۲.۵۴ ۲.۳۹ ۲.۲۹
قزوین ۲.۸۷ ۲.۸۴ ۲.۷۶ ۲.۶۱ ۲.۵۱
کاشان ۲.۹۸ ۲.۹۵ ۲.۸۷ ۲.۷۲ ۲.۶۲
کرج ۲.۷۲ ۲.۶۷ ۲.۵۴ ۲.۳۰ ۲.۱۴
کردستان ۳.۸۶ ۳.۸۳ ۳.۷۵ ۳.۶۰ ۳.۵۰
کرمان ۳.۰۹ ۳.۰۶ ۲.۹۸ ۲.۸۳ ۲.۷۳
کرمانشاه ۳.۵۳ ۳.۵۰ ۳.۴۲ ۳.۲۷ ۳.۱۷
گیلان ۲.۸۷ ۲.۸۴ ۲.۷۶ ۲.۶۱ ۲.۵۱
لرستان ۳.۷۵ ۳.۷۲ ۳.۶۴ ۳.۴۹ ۳.۳۹
مازندران ۲.۸۷ ۲.۸۴ ۲.۷۶ ۲.۶۱ ۲.۵۱
مشهد ۲.۵۴ ۲.۵۱ ۲.۴۳ ۲.۲۸ ۲.۱۸
همدان ۲.۹۸ ۲.۹۵ ۲.۸۷ ۲.۷۲ ۲.۶۲
ایلام ۴.۳۰ ۴.۲۷ ۴.۱۹ ۴.۰۴ ۳.۹۴
یاسوج ۴.۱۹ ۴.۱۶ ۴.۰۸ ۳.۹۳ ۳.۸۳
گلستان ۲.۹۸ ۲.۹۵ ۲.۸۷ ۲.۷۲ ۲.۶۲
گناباد ۳.۵۳ ۳.۵۰ ۳.۴۲ ۳.۲۷ ۳.۱۷
شاهرود ۲.۹۸ ۲.۹۵ ۲.۸۲ ۲.۷۲ ۲.۶۲
سبزوار ۲.۹۸ ۲.۹۵ ۲.۸۷ ۲.۷۲ ۲.۶۲
فسا ۳.۰۹ ۳.۰۶ ۲.۹۸ ۲.۸۳ ۲.۷۳
قم ۲.۷۶ ۲.۷۳ ۲.۶۵ ۲.۵۰ ۲.۴۰
جهرم ۳.۰۹ ۳.۰۶ ۲.۹۸ ۲.۸۳ ۲.۷۳
زابل ۴.۶۳ ۴.۶۰ ۴.۵۲ ۴.۳۷ ۴.۲۷
دزفول ۴.۰۸ ۴.۰۵ ۳.۹۷ ۳.۸۲ ۳.۷۲
آبادان ۴.۰۸ ۴.۰۵ ۳.۹۷ ۳.۸۲ ۳.۷۲
نیشابور ۲.۸۷ ۲.۸۴ ۲.۷۶ ۲.۶۱ ۲.۵۷
علوم بهزیستی و توانبخشی ۲.۷۲ ۲.۶۷ ۲.۵۴ ۲.۳۰ ۲.۱۴
بجنورد ۲.۸۷ ۲.۸۴ ۲.۷۶ ۲.۶۱ ۲.۵۱
جدول نحوه تعیین میزان فوق العاده مدیریت رؤسای دانشگاهها و دانشکدههای مستقل علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی و اعضای هیأت علمی دارای مشاغل مدیریتی در دانشگاه، دانشکده مستقل و یا موسسه وابسته به وزارت
۱ – رییس ۱۰۰%
۲ معاونین تا ۸۰%
۳ – رئیس دانشکده وابسته یا موسسه وابسته تا ۶۵% رییس
۴ – رؤسای بیمارستانهای دارای بیش از ۴۰۰ تخت تا ۵۵% رییس
۵ – مدیران ستادی دانشگاهی و روسای ادارت زیر مجموعه ریاست دانشگاه- مدیریت های زیر مجموعه معاونت دانشگاه یا موسسه- رئیس مرکز تحقیقاتی مستقل(دارای ردیف اعتبار)- مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی- مشاورین رئیس دانشگاه یا دانشکده یا موسسه- رؤسای بیمارستانهای دارای ۲۰۰ تا ۴۰۰ تخت- مدیر شبکه بالاتر از ۲۰۰۰۰۰ نفر جمعیت- رییس مرکز بهداشت شهرستان مرکز استان- رئیس یا مسئول دبیرخانه هیات امناء. تا ۵۰% رییس
۶ – رییس مرکز تحقیقاتی وابسته به دانشگاه یا دانشکده یا آموزشگاهها- رؤسای پژوهشکدهها- معاونین دانشکدهها، موسسات و مراکز تحقیقاتی مستقل- مدیران گروههای آموزشی- مدیران و معاونین بیمارستانهای دارای ۴۰۰ تخت- مدیران شبکه دارای کمتر از ۲۰۰۰۰۰ نفر جمعیت- معاونین شبکههای بالاتر از ۲۰۰۰۰۰ نفر جمعیت- رییس دوره شبانه. تا ۴۰% رییس
۷ – معاونین مدیران ستادی دانشگاه/دانشکده/موسسات، معاونین مراکز تحقیقاتی مستقل- رئیس مرکز اورژانس- رئیس کتابخانه مرکزی- رئیس آزمایشگاه مرکزی- مدیران و معاونین بیمارستانهای کمتر از ۲۰۰ تخت.تا ۳۰% رییس
۸- روسای ادارات زیر مجموعه معاونت دانشگاه یا موسسه در سطح ستادی و شهرستان- روسای بخش های بیمارستانی و دانشکده ها- مسئولین آزمایشگاههای بیمارستانها و دانشکده ها و موسسات- روسا و مدیران آموزشکدهها. تا ۲۰% رییس
“ماده ۸۲. مدت مرخصی استحقاقی عضو هیأت علمی تمام وقت دو ماه در سال به نسبت ایام خدمت است”
دو ماه مرخصی برای اعضاء هیات علمی دانشگاه ها و مراکز آموزشی صادق است که در تابستان استفاده نمایند. در خصوص پژوهشگاه ها و موسسات پژوهشی، دو ماه مرخصی استحقاقی + 12 روز مرخصی استعلاجی برابر با 6 روز مرخصی در ماه خواهد بود که با احتساب میانگین 2 روز تعطیلی رسمی در ماه به 8 روز تعطیلی در ماه تبدیل می شود یعنی سه روز در هفته
از طرفی اعضاء هیات علمی پژوهشگاه ها، یک روز در هفته هم مرخصی تدریس دارند در نتیجه در بهترین حالت 2 روز در هفته در محل پژوهشگاه حاضر خواهند بود که از عوامل عملکرد ضعیف پژوهشگاه ها می باشد.