Site icon شناسنامه قانون

گزارش کمیسیون اجتماعی در خصوص لایحه دوفوریتی تشکیل وزارت بازرگانی

لایحه دوفوریتی تشکیل وزارت بازرگانی تشکیل وزارت بازرگانی

گزارش کمیسیون اجتماعی در خصوص لایحه دوفوریتی تشکیل وزارت بازرگانی برای طرح در صحن علنی مجلس

شناسنامه قانون- متن کامل گزارش کمیسیون اجتماعی به مجلس شورای اسلامی در خصوص لایحه قانون تشکیل وزارت بازرگانی منتشر شد.

متن کامل گزارش کمیسیون اجتماعی به مجلس شورای اسلامی:

لایحه دوفوریتی تشکیل وزارت بازرگانی که جهت رسیدگی به این کمیسیون ارجاع شده بود؛ در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۳/۲ با حضور مدیران و کارشناسان دستگاه‌های اجرائی ذیربط، کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس و دیوان محاسبات کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با اصلاحاتی در متن به‌تصویب رسید.

اینک گزارش آن در اجرای ماده (۱۶۱) قانون آییننامه داخلی تقدیم مجلس شورای اسلامی می‌شود.

مهدی عیسی‌زاده- رئیس کمیسیون اجتماعی

لایحه دوفوریتی تشکیل وزارت بازرگانی

ماده واحده- به‌منظور تمرکز سیاست‌گذاری، راهبری، برنامه‌ریزی، نظارت و ساماندهی امور مرتبط با حوزه بازرگانی، توزیع و تنظیم بازار، با انتزاع اهداف، مأموریت‌ها و وظایف مربوط به‌امور بازرگانی (داخلی و خارجی) از وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و جهادکشاورزی، «وزارت بازرگانی» تشکیل می‌شود و عنوان وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت به «وزارتخانه صنایع و معادن» تغییر می‌یابد.

تبصره ۱- سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، سازمان توسعه تجارت ایران، شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، صندوق ضمانت صادرات ایران، موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و مرکز ملی فرش ایران به همراه تمامی امکانات، تعهدات، وظایف و مأموریت‌ها، ساختار و نیروی انسانی و اموال منقول و غیرمنقول آنها و کلیه وظایف و مسئولیت‌های حوزه بازرسی بازار، حسب مورد از وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و جهادکشاورزی منتزع و به وزارت بازرگانی ملحق می‌شود.

تبصره ۲- دولت موظف است ظرف مدت سه ماه با اصلاح اساسنامه شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور، کلیه وظایف
این شرکت در امور بازرگانی و تنظیم بازار را در قالب ساختار متناسب به وزارت بازرگانی واگذار نماید.

تبصره ۳- اعضای هیات مدیره و مدیرعامل بانک توسعه صادرات به پیشنهاد وزیر بازرگانی و تصویب مجمع عمومی بانک مذکور و با حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی منصوب می‌شوند.

تبصره ۴- سازماندهی ساختار دستگاه‌های مشمول این قانون با استفاده از ساختار موجود و بدون هرگونه توسعه تشکیلاتی حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون به تأیید سازمان اداری و استخدامی کشور خواهد رسید. انتزاع و انتقال سایر دستگاه‌های زیر مجموعه وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های اجرائی با هدف تمرکز سیاست‌گذاری، راهبری، برنامه ریزی، نظارت و ساماندهی حوزه بازرگانی و تنظیم بازار و با تاکید بر رویکرد تجمیع، ادغام و کاهش تشکیلات و ساختارهای دستگاه‌های اجرائی مذکور با تصویب هیات وزیران مجاز است.

تبصره ۵- از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، تمامی وظایف و اختیارات موضوع بند «الف» ماده (۱) قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی مصوب ۱۳۹۱/۱۱/۲۴ به وزارت بازرگانی منتقل می‌شود. وزارت بازرگانی مکلف است در اجرای این قانون ضوابط ماده (۱۶) قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مصوب ۱۳۸۹/۴/۲۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی را رعایت نماید.

تبصره ۶- به‌منظور رصد و پایش بازار کالا و خدمات با رویکرد استقرار حکمرانی داده و با هدف پیش‌بینی نیازهای مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، وزارت بازرگانی مکلف است با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهادکشاورزی و سایر دستگاه‌های اجرائی متولی نسبت به ایجاد پیشخوان (داشبورد) مدیریتی با تأکید بر ایجاد ارتباط بین سامانه‌های موجود در حوزه زنجیره تأمین، تولید و توزیع، با اولویت کالاهای اساسی و نهاده‌های اولیه حداکثر ظرف مدت سه‌ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون اقدام نماید.

تبصره ۷- کلیه وظایف، اختیارات و مسئولیت‌های مقرر در قوانین و مقررات مختلف که بر عهده وزیر و یا وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزیر یا وزارت جهاد کشاورزی و یا سایر دستگاه‌های اجرائی بوده است، حسب اهداف و مأموریت‌های مندرج در این قانون بر عهده وزیر یا وزارت بازرگانی حسب مورد قرار می‌گیرد.

تبصره ۸- آیین‌نامه اجرائی این قانون ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون توسط سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

شناسنامه قانون در پیام‌رسان‌های داخلی

بله
https://ble.ir/Shenasname
روبیکا
https://rubika.ir/shenasname
سروش
splus.ir/Shenasname

Exit mobile version