نشست امروز کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به بررسی نحوه تبدیل وضعیت نیروها به دنبال تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت اختصاص یافت.
به گزارش شناسنامه قانون، کیومرث سرمدی واله در گفت وگو با ایسنا، در تشریح جلسه امروز (سه شنبه) کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در این جلسه بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت ادامه داشت. قرار بود با سازمان امور اداری و استخدامی توافقی صورت گیرد و این طرح به صورت لاایحه ارائه شود، اما به دلیل اینکه این سازمان معتقد بود نیاز به قانون جدید نیست و همان مواد گذشته باید نظارت شود، بنابراین با تاکید و نظر نمایندگان به صورت طرح بررسی آن ادامه پیدا کرد.
وی با بیان اینکه در جلسه امروز دو ماده از طرح ساماندهی کارکنان دولت به تصویب رسید، گفت: ماده اول آن این بود که تمام سازمان های تابعه و دستگاه های مشمول ماده ۲۹ قانون پنج ساله ششم توسعه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران از این به بعد باید نیروهای خود را به صورت رسمی یا قراردادی جذب کنند.
نماینده مردم اسدآباد گفت: براساس ماده دو این طرح مقرر شد که مجموع نیروهایی که به کار گرفته می شوند ابتدا در قالب قرارداد یک ساله مشغول به کار شده و بعد از ارزیابی در صورت رضایت دستگاه بر اساس این قرارداد و بررسی کمیته ای که در این قانون مشخص می شود، اگر رضایتمندی باشد به صورت دو ساله این قرارداد تمدید شده و بعد از گذشت یک سال در صورت داشتن صلاحیت به صورت رسمی در آن دستگاه مشغول به خدمت می شوند.
⬅️ نحوه مواجهه با نیروهای موجود در مواد بعدی بحث خواهد شد…
ماده 1- از زمان تصویب و لازم الاجرا شدن این قانون به کارگیری نیرو در کلیه دستگاه های اجرایی موضوع ماده 29 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و سازمان ها و شرکت ها صرفا به دو صورت قراردادی و رسمی می باشد:
تبصره 1- هرگونه به کارگیری نیروی قراردادی و رسمی در دستگاه های مذکور در چارچوب ساختار سازمانی و تشکیلات تفصیلی آن دستگاه به تشخیص بالاترین مقام مجاز دستگاه می باشد.
تبصره 2- دستگاه هایی که از بودجه عمومی استفاده می کنند مکلف به اخذ مجوز از سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور می باشند.
تبصره 3- به کارگیری افراد در دستگا های اجرایی مذکور پس از پذیرفته شدن در آزمون کتبی که به طور عمومی و سراسری نشر آگهی میگردد و نیز مصاحبه تخصصی، برخورداری از شرایط احراز عمومی و اختصاصی و طی مراحل گزینش امکانپذیر است. آیین نامه اجرایی این بند ظرف مدت شش ماه توسط سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد.
ماده 2- در ابتدا با پذیرفته شدگان قرارداد یکساله منعقد می شود. در صورتیکه خدمات فرد بر اساس قرارداد منعقده مطلوب بوده و دستگاه اجرایی از عملکرد او راضی باشد، قرارداد بعدی به صورت دوساله منعقد می گردد. پس از آن به منظور بررسی عملکرد و تعیین تکلیف وضعیت استخدامی به رسمی و یا خاتمه همکاری به کمیته به کارگیری و ساماندهی کارکنان معرفی می شود.
تبصره ۱- ضوابط قرارداد مذکور با پیشنهاد مشترک سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تصویب هیات وزیران می رسد.
تبصره ۲- در صورت عدم رضایت از عملکرد فرد در هر یک از بازه های زمانی مذکور، به قرارداد فرد خاتمه داده خواهد شد.
نشست کمیسیون اجتماعی مجلس بعد از ظهر امروز (سه شنبه، 9 آذر ماه) به منظور ادامه بررسی طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت با حضور علی جمالی، معاون سازمان اداری و استخدامی کشور برگزار شد.
ولی اسماعیلی در تشریح دلیل در دستور کار قرار گرفتن ادامه بررسی طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت در کمیسیون اجتماعی افزود: دغدغه ما و دولت در حوزه تبدیل وضعیت نیروهای دولتی یکی است و در این زمینه در کنار هم و با همدلی تلاش میکنیم تا به ایجاد قانون جامع در این حوزه بپردازیم که در پی آن حداقل بتوانیم در حوزه تبدیل وضعیت نیروها از وضعیت فعلی فاصله بگیریم.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس یادآور شد: ما گزارشی دریافت کردیم مبنی بر اینکه یک شرکتی 320 میلیارد برای پرداخت دستمزد دریافت کرده اما تنها 170 میلیارد به کارگران پرداخته است که این موضوع میطلبد ما از بعد قانونی برای ساماندهی این بخش ورود پیدا کنیم.
نتیجه جمعبندی کمیته بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس
عباس گودرزی رئیس کمیته بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت افزود: ما هفته گذشته در کمیته جلسه 8 ساعتی با حضور نایب رئیس مجلس برگزار کرده و به یک جمعبندی در خصوص طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت رسیدیم.
نماینده مردم بروجرد در مجلس در تشریح جزئیات جمعبندی صورت گرفته در رابطه با این طرح یادآور شد: قرار بر این شد نیروهای شرکتی، حجمی و خرید خدمت بر اساس قانون کار ساماندهی شوند ضمن اینکه برای آنها پست سازمان جدید تعریف نشود، از سوی دیگر به جرمانگاری و تعیین مجازات در خصوص سرپیچیکنندگان از اجرای قانون پرداختیم.
وی تصریح کرد: در این طرح لزوم تعیین تکلیف نیروها در قالب قراردادی، پیمانی و رسمی مورد تأکید قرار گرفت، همچنین بر اساس فرآیندی که بر مبنای ماده (2) تعریف کردیم قرار بر این شد که نیروهای قراردادی ابتدا در قالب قرارداد برای مدت یک سال فعالیت کرده سپس با آنها قرارداد دو ساله منعقد شود و بعد از 3 سال تبدیل وضعیت این افراد با تصمیمگیری کمیتهای که بدین منظور با حضور مسئولان ارشد دستگاه مربوطه تشکیل میشود صورت خواهد گرفت.
وی یادآور شد: بعد از این خرید خدمت نیز از طریق مقاطعکاری انجام میشود ضمن اینکه ما بر حسب واسطهها تأکید داریم که مبالغ زیادی را به جای اینکه به نیروها پرداخت کنند به جیب میزنند و همین افراد تلاش میکنند که تصویب طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت به تأخیر بیفتد.
رئیس کمیته بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت یادآور شد: ما در این طرح تلاش کردیم نحوه تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی بر مبنای ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه صورت گیرد و هیچ بار مالی برای دولت به همراه نداشته باشد و مطمئن هستیم از این طریق میتوان از انجام اقدامات جزیرهای و سلیقهای برای جذب نیرو جلوگیری کرده و مانع از ایجاد تبعیض و فساد در ساختار اداری کشور شویم.
تعامل دولت و مجلس برای ساماندهی کارکنان
در ادامه علی جمالی معاون سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه دغدغه اصلی دولت جدید برقراری عدالت و رفع مشکلات مردم است، بر ضرورت تعامل بین دولت و مجلس در این حوزه تأکید کرد و افزود: ما باید در روند جذب نیرو ضمن اجرای صحیح قوانین بر فرآیند استخدام نیروها در دستگاههای مختلف نظارت دقیق کنیم.
تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت به تامین امنیت شغلی نیروها منتهی میشود
در ادامه نماینده دیوان محاسبات حاضر در این نشست تأکید کرد: بر اساس بررسیهای صورت گرفته و آمارهای موجود انعقاد مستقیم قرارداد نیروها با دستگاههای مربوطه و حذف واسطهها به کاهش هزینههای دولت منتهی شده و امنیت شغلی نیروها را در پی دارد.
[su_spacer size=”10″]اخبار مربوط به طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت را از لینک زیر دنبال کنید:
[su_button url=”https://shenasname.ir/tag/%d8%b7%d8%b1%d8%ad-%d8%b3%d8%a7%d9%85%d8%a7%d9%86%d8%af%d9%87%db%8c-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%ae%d8%af%d8%a7%d9%85″ target=”blank” style=”noise” size=”11″ radius=”0″ icon=”icon: newspaper-o”]آخرین اخبار طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت[/su_button]
نمایش دیدگاهها
ماینده عزیز طی یک چرخش قهرمانانه خوب موضعتون رو عوضش کردید و به روی مبارک هم نمی آورید. مگه قرار نبود نیروهای شرکتی، حجمی، قراردادی طرح و …. که چند سال است در دستگاه مشغولند ابتدا به قراردادی بعد پیمانی و در نهایت رسمی تبدیل وضعیت شوند حالا چی شد که فقط نیروهای جدید استخدام و قراردادیهایی که با آزمون جذب دستگاه شدن مشمول این بند می شوند و مابقی قانون کاری و حتی پست هم برایشان ایجاد نمی شود ؟! خب قشنگ بگویید در این دولت هم از سازمان استخدامی بازی خوردید و تو مهلت داده شده حاضر نشدن لایحه بدن و چون خودتون این طرح رو ارائه میدادید ممکن بود شورای نگهبان بگه بار مالی داره و ردش کنه اماااااا با ما رو راست باشید و اینگونه برخورد نکنید که اتفاقی نیافتاده. با این طرح جدید شما چه تفاوتی برای هزاران نیروی قراردادی طرح بوجود می آید که دارای شناسه قراردادی هستن و قانونا باید از محل بودجه جاری حقوق می گرفتن ولی بدلیل کوتاهی دستگاههای اجرایی در سال ۹۱ با وجود داشتن شناسه قراردادی هنوز دارند از اعتبارات طرح حقوق می گیرن با این همه سابقه و تلاش حتی از مزایای پستی که دارند نمی توانند استفاده کنند چون حق پستشان می رسد به نیروهای رسمی و پیمانی به این دلیل که امکان تصدی پست ندارند.
نیروهای که 18 سال قراردادی انجام معین هستن چی میشه .کی تبدیل وضعیت میشن
چرا با نظر بالاترین مقام دستگاه اجرایی باید باشه؟ اینکه باز میشه روند سلیقه ای! وضعیت نیروهای حجمی شهرداریها چی میشه؟ اینکه فقط دستگاه های اجرایی که از بودجه عمومی استفاده میکنند میتونن مجوز استخدام بگیرن یعنی چی؟شهرداری ها که بودجه داخلی دارن تکلیف چیه؟چرا جلوی نیرو گرفتن بی رویه شهرداری ها رو نمیگیرید؟ تا کی با الفاظ میخواین بازی کنید؟ کجای این رعایت عدالته ؟ بیشترین تعداد نیروهای حجمی رو شهرداری ها دارن. مگه میشه شما ندونین این چیزارو!
یکی به این اقایون به اصطلاح محترم بگه شما که هیچ کاری ازتون بر نمی یاد جز شعار دادن مگه مریضید که بی خودی همه را دلخوش می کنید شما هم مثل قبلی ها هستید فقط وعده های پوچ و الکی میدید و در نفس کار دنبال منافع و جمع آوری رای برا دوره های بعد هستید
نماینده عزیز طی یک چرخش قهرمانانه خوب موضعتون رو عوضش کردید و به روی مبارک هم نمی آورید. مگه قرار نبود نیروهای شرکتی، حجمی، قراردادی طرح و .... که چند سال است در دستگاه مشغولند ابتدا به قراردادی بعد پیمانی و در نهایت رسمی تبدیل وضعیت شوند حالا چی شد که فقط نیروهای جدید استخدام و قراردادیهایی که با آزمون جذب دستگاه شدن مشمول این بند می شوند و مابقی قانون کاری و حتی پست هم برایشان ایجاد نمی شود ؟! خب قشنگ بگویید در این دولت هم از سازمان استخدامی بازی خوردید و تو مهلت داده شده حاضر نشدن لایحه بدن و چون خودتون این طرح رو ارائه میدادید ممکن بود شورای نگهبان بگه بار مالی داره و ردش کنه اماااااا با ما رو راست باشید و اینگونه برخورد نکنید که اتفاقی نیافتاده. با این طرح جدید شما چه تفاوتی برای هزاران نیروی قراردادی طرح بوجود می آید که دارای شناسه قراردادی هستن و قانونا باید از محل بودجه جاری حقوق می گرفتن ولی بدلیل کوتاهی دستگاههای اجرایی در سال 91 با وجود داشتن شناسه قراردادی هنوز دارند از اعتبارات طرح حقوق می گیرن با این همه سابقه و تلاش حتی از مزایای پستی که دارند نمی توانند استفاده کنند چون حق پستشان می رسد به نیروهای رسمی و پیمانی به این دلیل که امکان تصدی پست ندارند.
ناراحت شدی که استخدام رسمی نمیشید؟ مملکت بی قانون نیست که همین جوری الکی و بدون آزمون کارگران دولت رو تبدیل وضعیت کنن. شما چه فرقی با کارگر شرکت های خصوصی دارید؟
شما بی ادب هستید.
و حسادت شما برای من قابل درک نیست، مطمئن هستم در زندگی خود به همه چیز دیگران حسادت میکنید، کمی روی خودت کار کن عزیز، که راحت تر زندگی کنی.
تو زیاد جوش نزن. خدا اگر به خواد میشه. تو چه میدونی یه برق کار جوشکار مکانیک و بقیه اگه میتونستن آزمون میدادن جوشکار نمیشد. تو یه دقیقه نمیتونی جای اونا باشی. همشون کار بلد و متخصص در کارشون. اگه نمیتونن آزمون بعد بیست سال بدن مقصر کیه. انسان باشیم و به حقوق هم احترام بزاریم.
الان واقعا چه فرقی به حال نیروهای شرکتی می کنه که این همه میگن تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی همش وعده شنیدیم بعد از ۱۷ سال بازهم نمیشه
فقط بازی باکلمات .یکی به من بگه بعد از ده سال من قراردادی با مدرک فوق لیسانس به رسمی تغییر وضعیت پیدا میکنم یا نه
بر اساس مطالبی که در این چندماه مصاحبه کردن حضرات، نه دوست عزیز طبق خوابی که دیدن اگه عنوانت قراردادی طرح یا کارگری باشه باید بصورت قراردادی قانون کار در بیای بدون تصدی پست و اگه کار معین یا از محل اعتبارات جاری دستگاه حقوق میگیری ولی آزمون نداده بودی همونطوری میمونی و اگه با آزمون بودی پیمانی و بعد رسمی
۱۴ ساله که قراردادی هستم یعنی چه سه سال دیگه قراردادی باشم یعنی الان نفهمیدن من صلاحیت دارم یا نه تو رو خدا برای نیروهای قدیمی یه بندی تبصره ای قرار بدین خلاص بشین از این وضع
همون بالا نوشته که مواد مربوط به نیروهای موجود در ادامه همین بحث تصمیم گیری و اضافه میشه. منم قراردادی هستم و منتظر. ولی بدونین خلا های قانونی ما زیاده و وقتی طرحی بار مالی داشته باشه شورای نگهبان ردش میکنه. مجلس دنبال اینه که دولت لایحه بده تا شورای نگهبان ایراد بار مالی نگیره.
قطعا در نهایت انتظارات همه رو برآورده نمیکنه ولی خودش حرکت رو به جلویی هستش و طلسم کار میشکنه. در ضمن لابی قدرتمند صاحبان شرکت های تامین نیرو رو دست کم نگیرین.
ما که نفهمیدیم چی شد امروز.کسی اگه فهمید در خصوص نیروهای شرکتی چه تصمیمی گرفته شد بگه
با سلام، دوست عزیز نیروهای شرکتی برخلاف گفته ها و وعده های قبلی رییس کمیسیون اجتماعی فقط در قالب قراردادی تبدیل وضعیت میشوند. تازشم اگه بشه. در صورتی که قبلا وعده داده بودند کلیه نیروها چه شرکتی و... همه اول پیمانی بشوند تا سه سال بعدش رسمی. اما حالا خودتون میبینید چه داره میشه پاسکاری و معطلی و ناامیدی
اینکه قراردادی میشیم وبعدرسمی خیلی خوبه و ماهم همین رو میخوایم...مشکل اینه که دارن طولش میدن..همش این هفته و اون هفته اش میکنن....
خدا وکیلی اگه ۲۰ سال قراردادی بودید، روانی نمیشدید؟
در شرکت ارتبازات زیرساخت هر کی از سازمان حسابرسی اومده رو پیمانی کردند و سمت بالاتر بهش دادند اما نیروهای قدیمی و باتجربه هنوز قراردادی هستند . تبعیض ریشه انگیزه رو خشک میکنه .